neoforum.gr



Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες




Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] • Αξιολόγηση θέματος: Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο. 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: FTSE DAILY & COMMENTS 28042014
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Απρ 26, 2014 6:40 pm 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: Παρ Δεκ 27, 2013 3:25 pm
Δημοσιεύσεις: 25
Ftse daily and comments
Comment: Είμαστε σε θέση short. Το stop βρίσκεται στο 407.

H αγορά την εβδομάδα που πέρασε δεν μπόρεσε να συνεχίσει την αντίδραση γυρνώντας και πάλι σε χαμηλότερα επίπεδα βοηθώντας μας να κατέβουν αισθητά τα stop μας για είσοδο. Έτσι ο ΓΔ χρειάζεται μία κατοχύρωση του 1262 σε κλείσιμο ενώ αντίστοιχα το F25 το 407 σε κλείσιμο. Ο ΓΔ προσπαθεί να συντηρήσει την περιοχή των 1200 μονάδων και αντίστοιχα ο f25 το επίπεδο των 385 μονάδων. Οι απανωτές ΑΜΚ στον τραπεζικό και οι εκδόσεις συνεχόμενων ομολογιακών έχουν στραγγίσει την ρευστότητα στο σύστημα μιας και πολλοί ξένοι αλλά και Έλληνες επενδυτές να βγάζουν προσφορά τίτλων. Μέχρις ότου τελειώσει η διαδικασία φαίνεται ότι θα συνεχιστεί η εικόνα πλάγιας συσσώρευσης. Τα νέα συνεχίζουν να είναι θετικά με τα χρήματα που “μπαίνουν” στην Ελληνική αγορά να είναι σημαντικά για την ρευστότητα στο σύστημα αλλά συνάμα βοηθάνε και την οικονομία. Η διαφορά είναι πως οι ξένοι δεν βιάζονται να πάρουν αποδόσεις και δεν βλέπουν την αγορά μέρα με την μέρα. Για να καταλάβουμε πόσο θετική ήταν η έξοδος στις αγορές από την ίδια την Ελληνική κυβέρνηση βλέπουμε να βγάζουν ομολογιακά με σημαντικά χαμηλά επιτόκια και οι τράπεζες που μέχρι λίγο καιρό πριν ήταν σε άσχημη κατάσταση. Από την άλλη τα εταιρικά ομόλογα που εκδίδονται με πολύ χαμηλότερα κουπόνια από τα περσινά (από 9% πέριξ του 5,5%) βοηθάνε τόσο την οικονομική τους κατάσταση και τα μελλοντικά τους αποτελέσματα αλλά και τις ίδιες τις τράπεζες που ουσιαστικά μπορούν να παίρνουν ρευστότητες από αποπληρωμές δανείων και σιγά σιγά να μπορούν να διοχετεύσουν χρήμα σε μικρότερες εταιρίες τουτέστιν στην πραγματική οικονομία. Ουσιαστικά είναι ένα θετικό ντόμινο που σιγά και σταθερά μπορεί να βελτιώσει τα πράγματα αλλά παράλληλα να βοηθήσει και την ανάπτυξη.
Στον τραπεζικό κλάδο η ζήτηση τόσο μέσω ομολογιακών όσο και μέσω των ΑΜΚ είναι τεράστια από τους ξένους θεσμικούς αλλά και από Έλληνες επενδυτές. Στην περίπτωση της ΑΛΦΑ και της ΠΕΙΡΑΙΩΣ οι ΑΜΚ έγιναν πάνω από τα strike των ανακεφαλαιοποιήσεων παρόλα αυτά τόσο στις περιπτώσεις της EUROBANK αλλά και της ΕΘΝΙΚΗ τα discount είναι σημαντικά σε σχέση με τις προηγούμενες ΑΜΚ με τους παλαιούς μετόχους αλλά και το κράτος να χάνουν ουσιαστικά μέσα σε ένα χρόνο σημαντικά κεφάλαια. Στην περίπτωση της EUROBANK έχουμε την πρώτη τράπεζα από τις μεγάλες που γίνεται ιδιωτική και πιθανά να χάνεται και η διοίκηση μετά από λίγο διάστημα γεγονός πολύ θετικό για την τράπεζα και τις προοπτικές της. Ήδη όπως όλα δείχνουν η ζήτηση στα 030-033 να είναι τουλάχιστον 2 φορές καλυμμένη. Στην Εθνική εξελίξεις σε σχέση με το strike της νέας ΑΜΚ φαίνεται να έχουμε στο τέλος του πρώτου 10ημέρου του Μαΐου. Πλέον ο κλάδος φαίνεται να είναι in το επόμενο διάστημα μετά από 2 σημαντικές ΑΜΚ ενώ τεχνικά θα θέλαμε να κατοχυρώσει και το 210 επίπεδο για να μας δώσει και αλλαγή σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα. Η περιοχή των 170 μονάδων δοκιμάζεται και πάλι ενώ για να πάρουμε ένα πρώτο αγοραστικό σήμα χρειαζόμαστε κλείσιμο πάνω από τις 181 μονάδες.
Από τους υπόλοιπους τίτλους τώρα αγοραστικό καινούργιο σήμα έχουμε από τον ΟΠΑΠ με το stop στο 1117 ενώ πολύ καλή εικόνα με κοντινά σημεία ημερήσιων εισόδων (excel) έχουν οι τίτλοι των ΕΧΑΕ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΜΟΗ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΦΡΛΚ, ΙΝΤΡΑΛΟΤ και ΦΟΛΙ. Πλέον οι επιλογές μας έχουν έρθει πολύ κοντά με την απόδοση του ΓΔ κάτι που πιθανότατα να συνεχιστεί στο μέλλον. Παρόλα αυτά πλέον ο ΓΔ έχει γίνει τραπεζοκεντρικός σε μεγάλο βαθμό κάτι που σε τυχόν σημαντική κίνηση στο μέλλον μπορεί να κάνει την μεγάλη διαφορά. Την εβδομάδα που έρχεται έχουμε και τα δύο μεγάλα ομολογιακά της ΔΕΗ (3ετές,5ετές) τα οποία θα απορροφήσουν 500 εκατομμύρια από την αγορά με το ενδιαφέρον να είναι πολύ μεγάλο από τους επενδυτές ενώ το επιτόκιο αναμένεται πέριξ του 5,5%. Από την άλλη και η ΙΝΤΡΑΛΟΤ ετοιμάζει ομολογιακή έκδοση 200 εκατομμυρίων με αποδέκτες μόνο ξένους θεσμικούς και επιτόκιο πέριξ του 6%.
Συνεχίζουμε να είμαστε αισιόδοξοι μεσοπρόθεσμα ενώ στην παρούσα η αγορά δοκίμασε και ανέκρουσα με επιτυχία τις πιέσεις στην πολύ σημαντική στήριξη της περιοχής του 1180-1210. Είμαστε σε προεκλογική περίοδο με τα νέα τόσο από πλευράς οίκων όσο και από πλευράς Κομισιόν να είναι πολύ θετικά ενώ όπως όλα δείχνουν οι ξένοι δεν φοβούνται ιδιαίτερα το πολιτικό ρίσκο. Η αγορά ταλανίζεται από τις ΑΜΚ και τις εκδόσεις των ομολογιακών γεγονός που θέλει κάποιο διάστημα να απορροφηθεί παρόλα αυτά μπροστά μας έχουμε σημαντικά νέα ειδικά από αναβαθμίσεις τον μήνα που έρχεται. Ο μοναδικός φόβος μας συνεχίζει και είναι μία άτακτη πτώση των ξένων μιας και ακόμα η οικονομία μας είναι σε φάση ανάρρωσης. Ο στόχος στην περιοχή των 1450 μονάδων συνεχίζει να υφίσταται παρόλα αυτά καλό θα ήταν τουλάχιστον οι βραχυπρόθεσμοι επενδυτές να περιμένουν αγοραστικά ημερήσια σήματα για να πάρουν θέσεις.


Καλή εβδομάδα

Για περισσότερα διαγράμματα δεικτών στο site της http://www.fastfinance.gr πρωί Δευτέρας. Η Fast Finance AΕΠΕΥ προσφέρει στους πελάτες της καθημερινή Intraday ανάλυση σε Ελληνικούς αλλά και ξένους δείκτες και μετοχές ενώ η ανάλυση της εβδομάδας έχει σημαντικά ημερήσια διαγράμματα και σχόλια. Στην διάρκεια της συνεδρίασης οι πελάτες μέσω του mail τους μπορούν να δουν πιθανά βραχυπρόθεσμα setups τόσο σε Ελληνικά όσο και σε ξένα χρηματιστήρια. Μπορείτε να κάνετε Like στην σελίδα μας στο facebook που καθημερινά αναρτώνται νέα ή σημαντικά τεχνικά στοιχεία. https://www.facebook.com/FastFinanceAepey


zaelias@fastfinance.gr


Κορυφή
 Προφίλ  
 

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] • Αξιολόγηση θέματος: Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο. 

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 13 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
cron

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

Ελληνική μετάφραση από το phpbb2.gr