neoforum.gr



Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες




Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] • Αξιολόγηση θέματος: Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο. 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: FTSE DAILY & COMMENTS 05052014
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Μάιος 03, 2014 8:14 pm 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: Παρ Δεκ 27, 2013 3:25 pm
Δημοσιεύσεις: 25
Ftse daily and comments
Comment: Είμαστε σε θέση short. Το stop βρίσκεται στο 407.

H αγορά την εβδομάδα που πέρασε κράτησε θεαματικά την στήριξη μας στο επίπεδο του 385 δίνοντας σημαντική αντίδραση δοκιμάζοντας τις 400 μονάδες. Ουσιαστική αντίσταση την εβδομάδα που έρχεται έχουμε το επίπεδο του 406-410 ενώ ένα κλείσιμο πάνω από το 407 θα μας δώσει και ημερήσια είσοδο. Το 393 είναι κοντινή μας στήριξη με το 385 να συνεχίζει να είναι κύρια ενώ ένα αγοραστικό σήμα μπορεί να δώσει συνέχιση προς τις 418 μονάδες. Ο τραπεζικός αντιμέτωπος με το 181 επίπεδο που δίνει αντίστοιχα αγοραστικό ημερήσιο σήμα ενώ πλέον μένει η τελευταία ΑΜΚ αυτή της ΕΘΝΙΚΗΣ που αναμένεται να γίνει αρχές της επόμενης εβδομάδας και σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχει υπερκαλυφτεί. Οι επενδυτές Έλληνες και ξένοι συνεχίζουν να ψηφίζουν Ελλάδα μιας και εκτός από την κάλυψη της EUROBANK υπερκάλυψαν κατά 6 φορές την ομολογιακή έκδοση της ΔΕΗ αλλά και της ΙΝΤΡΑΛΟΤ με το 5ετές της πρώτης από την πρώτη διαπραγμάτευση στην δευτερογενή αγορά να δίνει απόδοση κοντά στο 3% στους συμμετέχοντες ενώ οι εταιρίες αύξησαν τις εκδόσεις σε 700 και 250 εκατομμύρια αντίστοιχα λόγω της μεγάλης ζήτησης. Η αγορά κινήθηκε το τελευταίο διάστημα ικανοποιητικά μιας και ΑΜΚ και ομολογιακά τράβηξαν σημαντική ρευστότητα και πλέον έχει ενδιαφέρον όσο πλησιάζουμε στις Ευρωεκλογές. Οι ξένοι φαίνεται να μην ανησυχούν για το πολιτικό ρίσκο και συνεχίζουν να τοποθετούνται στην Ελληνική αγορά επενδυτές με ποιοτικά χαρακτηριστικά και μεσοπρόθεσμου χαρακτήρα. Το μεγάλο placement στην ΕΥΔΑΠ έκανε εντύπωση την εβδομάδα που πέρασε μιας και το fund του Paulson αγόρασε το ποσοστό του 10% από την ΠΕΙΡΑΙΩΣ που με μία κίνηση έκανε απόσβεση του κεφαλαίου που πλήρωσε πριν δύο χρόνια για να αγοράσει την καλή ΑΤΕ από το δημόσιο… που ουσιαστικά στήριξε και όλη την τράπεζα για να βρίσκεται σήμερα στην κατάσταση που είναι σε σχέση με το παρελθόν.
Στον τραπεζικό κλάδο η Eurobank πλέον είναι η πρώτη ιδιωτική τράπεζα ενώ την επόμενη Παρασκευή μπαίνουν οι καινούργιοι τίτλοι και από Τρίτη και μετά χρειάζεται προσοχή στον τίτλο. Η Εθνική αν τελικά κάνει ΑΜΚ στη 2,50 επίπεδο το πιο πιθανό είναι να κινηθεί ανοδικά μετά την εγγραφή προς το 320 επίπεδο παραμένοντας πτωτική ενώ καλό θα ήταν να την δούμε και πάλι μετά την είσοδο των νέων τίτλων ειδικά αν έχουν συμμετάσχει και Έλληνες επενδυτές. Μία κατοχύρωση του 181 μπορεί να δώσει το 191 επίπεδο στον δείκτη σε πρώτη φάση ενώ σε κάθε περίπτωση το επίπεδο του 170 είναι η κύρια στήριξη μας που πρέπει να κρατήσει. Ο ΟΤΕ με την ΔΕΗ συνεχίζουν να είναι οι οδηγοί στην αγορά μιας και πρώτοι αντιδράνε με σημαντικά ξεσπάσματα βοηθώντας πάντα σε πρώτη φάση τον δείκτη. Πολλοί ακόμα τίτλοι του f25 συνεχίζουν να έχουν καλή συμπεριφορά πάνω στις στηρίξεις τους με πολύ κοντινές εισόδους ενώ από τις επιλογές μας έχουμε ήδη 7 τίτλους σε Long θέση σε ημερήσιο (excel) και 5 τίτλους Long από τους Outsiders.
Από την στιγμή που ανακοινώθηκε το πρωτογενές πλεόνασμα πλέον έχει αρχίσει άτυπα και η συζήτηση της ελάφρυνσης του χρέους που ναι μεν έχει προσδιοριστεί για το φθινόπωρο χρονικό ήδη από το Eurogroup σήμερα η Ελλάδα θα θέσει και επισήμως το θέμα επί τάπητος για να ανοίξει η διαβούλευση για τον τρόπο μείωσης του. Είναι δεδομένο πως πρέπει ακόμα να γίνουν σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές που ουσιαστικά μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη που είναι και το κλειδί για την συνέχεια. Όσο και αν φαίνεται παράδοξο είναι πολύ πιο σημαντικό το κομμάτι αυτό μιας και μία σημαντική ανάπτυξη μπορεί να αλλάξει σημαντικά το κλάσμα χρέους προς ΑΕΠ και να κάνει την διαφορά στο μέλλον. Ο τουρισμός στην παρούσα φάση είναι ο μόνος που έχει ανακάμψει και βοηθάει σημαντικά και σταθερά την χώρα ενώ ο τραπεζικός κλάδος αλλά και η μείωση φόρων με παράλληλη μείωση της φοροδιαφυγής μπορεί να κάνει την διαφορά. Οι ξένοι οίκοι ακόμα και αυτός της πάντα απαισιόδοξης CITI για την Ελλάδα φαίνεται να γίνονται μέρα με την μέρα πιο αισιόδοξες με τους περισσότερους πλέον να συμφωνούν για ανάπτυξη από το την φετινή χρονιά.
Συνεχίζουμε να είμαστε αισιόδοξοι μεσοπρόθεσμα με την αγορά σε πρώτη φάση να απορροφά την προσφορά στην μεσοπρόθεσμη μας στήριξη δίνοντας αντίδραση με επόμενο επίπεδο του 1260-1265 που κατοχύρωση μπορεί να μας δώσει συνέχιση προς την περιοχή των 1310 μονάδων και πάλι. Το επίπεδο του 1185-1200 συνεχίζει και είναι η κύρια μας στήριξη ενώ ο στόχος του 1450 συνεχίζει και υφίσταται. Μόνο μία σημαντική παγκόσμια αναταραχή μπορεί να χαλάσει το όλο ανοδικό σκηνικό ενώ αν σε περίπτωση που η ΕΚΤ αποφασίσει να παρέμβει με τύπωμα χρήματος ή αντίστοιχες κινήσεις που θα αποκλιμακώσουν το ανοδικό ευρώ αλλά και τον αποπληθωρισμό τότε αυτό μπορεί να βοηθήσει σημαντικά και την Ελληνική οικονομία μιας και θα ρίξει ακόμα πιο γρήγορα τα ήδη πτωτικά επιτόκια αλλά και θα δώσει σημαντική ρευστότητα στο σύστημα που μπορεί να βοηθήσει τις επιχειρήσεις σημαντικά και παράλληλα και τις προοπτικές τους. Μέχρι τώρα πάντως η Ευρώπη δείχνει να ακολουθεί με καθυστέρηση την Αμερική στην πολιτική της μιας και σε πρώτη φάση προσπάθησε να ισορροπήσει τις διαφορές ειδικά στα δημοσιονομικά μεταξύ Νότου και Βορρά.
Καλή εβδομάδα


Για περισσότερα διαγράμματα δεικτών στο site της http://www.fastfinance.gr πρωί Δευτέρας. Η Fast Finance AΕΠΕΥ προσφέρει στους πελάτες της καθημερινή Intraday ανάλυση σε Ελληνικούς αλλά και ξένους δείκτες και μετοχές ενώ η ανάλυση της εβδομάδας έχει σημαντικά ημερήσια διαγράμματα και σχόλια. Στην διάρκεια της συνεδρίασης οι πελάτες μέσω του mail τους μπορούν να δουν πιθανά βραχυπρόθεσμα setups τόσο σε Ελληνικά όσο και σε ξένα χρηματιστήρια. Μπορείτε να κάνετε Like στην σελίδα μας στο facebook που καθημερινά αναρτώνται νέα ή σημαντικά τεχνικά στοιχεία. https://www.facebook.com/FastFinanceAepey


zaelias@fastfinance.gr


Κορυφή
 Προφίλ  
 

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] • Αξιολόγηση θέματος: Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο. 

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 16 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

Ελληνική μετάφραση από το phpbb2.gr