neoforum.gr



Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες




Δημιουργία νέου θέματος Αυτό το θέμα είναι κλειδωμένο, δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε δημοσιεύσεις ή να δημοσιεύσετε άλλες απαντήσεις  [ 19868 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 1380, 1381, 1382, 1383, 1384, 1385, 1386 ... 1987  Επόμενο

Βαθμολογία Θέματος
* 5%  5%  [ 9 ]
** 1%  1%  [ 1 ]
*** 2%  2%  [ 3 ]
**** 3%  3%  [ 6 ]
***** 90%  90%  [ 175 ]
Σύνολο ψήφων : 194
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ο Verdadeiro απαντά...
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Ιούλ 04, 2014 3:45 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Δευτ Απρ 06, 2009 9:26 pm
Δημοσιεύσεις: 22860
4 Ιουλιου σημερα

Μπας και θαπρεπε να την καναμε και εμεις Εθνικη Γιορτη
να το κλειναμε το ρημαδι σημερα??

Μας πηρε ο υπνοοοος

Π.ς.
Νο αμερικανακια ..νο τζιρος :lol:

_________________
Ο κερδισμένος επενδυτής... Είναι ο ενημερωμένος επενδυτής !!


Κορυφή
 Προφίλ  
 

 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ο Verdadeiro απαντά...
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Ιούλ 07, 2014 8:25 am 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: Τρί Απρ 27, 2010 6:00 pm
Δημοσιεύσεις: 3530
Δημοσιεύθηκε: 03 Ιουλίου 2014 - 10:27
Έρχεται χαλάρωση του ελληνικού προγράμματος
Της Αγγελικής Παπαμιλτιάδου
Προτάσεις για ελαφρύνσεις και μέτρα ενίσχυσης για ρευστότητα και απασχόληση στο σχέδιο Γιούνκερ για χαλάρωση της λιτότητας. Πιθανές αλλαγές και στους στόχους για πρωτογενή πλεονάσματα. Η παρασκηνιακή μάχη για τους επιτρόπους και ο νέος πρόεδρος του Eurogroup.

.....
Ο Ισπανός ΥΠΟΙΚ νέος πρόεδρος του Eurogroup

O Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα αρχίσει σιγά-σιγά να ξεδιπλώνει τα σχέδιαά του για τους επιτρόπους που θα τον πλαισιώνουν όταν η υποψηφιότητά του επικυρωθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στα μέσα Ιουλίου. Ωστόσο, έγκυρες πηγές, ανέφεραν στο Euro2day.gr ότι η συνάντηση που είχε με τον διάδοχό του στο Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, την περασμένη εβδομάδα, δεν κατάφερε να λιώσει τον πάγο μεταξύ των δύο ανδρών που δημιουργήθηκε προ μηνών όταν ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών αποκάλεσε τον προκάτοχό του «γερό ποτήρι» και «φανατικό καπνιστή».

Ο Γ. Ντάισελμπλουμ επιθυμεί να διαδεχθεί τον Όλι Ρεν στην Επιτροπή των Οικονομικών Υποθέσεων, όμως, προς το παρόν τουλάχιστον, ο κ. Γιούνκερ δεν έχει πειστεί.

Ο νέος πρόεδρος του Eurogroup, πάντως, φαίνεται ότι έχει βρεθεί εδώ και δύο μήνες (από τον ίδιο τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε) και δεν είναι άλλος από τον Ισπανό υπουργό Οικονομικών Λουίς Ντε Γκίντος. Σε περίπτωση που η ολλανδική κυβέρνηση επιλέξει να στείλει τον Γ. Ντάισελμπλουμ στην Κομισιόν, σε όποια θέση και να του δοθεί, η αντικατάστασή του θα είναι άμεση και μάλλον ο κ. Ντε Γκίντος θα λάβει το χρίσμα τον Ιούλιο καθώς η Ισπανία έχει στερηθεί εδώ και χρόνια υψηλά αξιώματα στην Ε.Ε. Σε διαφορετική περίπτωση, θα περιμένει μέχρι τα μέσα του 2015.

Το μεγάλο παζάρι πάντως που λαμβάνει χώρα αυτήν τη στιγμή στις Βρυξέλλες γίνεται από τις μεγάλες χώρες που ερίζουν για τα καυτά χαρτοφυλάκια, ενέργειας, εσωτερικής αγοράς, εμπορίου και ανταγωνισμού και ίσως ένα χαρτοφυλάκιο που θα ασχολείται με το ίντερνετ και τα social media, εκεί δηλαδή που θα εισρεύσουν τα δισεκατομμύρια τα επόμενα χρόνια...
http://www.euro2day.gr/news/economy/art ... matos.html


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ο Verdadeiro απαντά...
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Ιούλ 07, 2014 8:29 am 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: Τρί Απρ 27, 2010 6:00 pm
Δημοσιεύσεις: 3530
Δημοσιεύθηκε: 06 Ιουλίου 2014 - 09:10
ΧΑ: Ποια «χαρτιά» επιλέγουν τώρα οι αναλυτές
του Γιώργου Α. Σαββάκη
Το επενδυτικό τοπίο θολώνει βραχυπρόθεσμα από το πολιτικό ρίσκο. Τι σήματα στέλνει για τη συνέχεια η σημαντική μείωση του τζίρου. Ποιες είναι οι μετοχές που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στο β' εξάμηνο. Οι αποτιμήσεις, οι αποδόσεις και οι τιμές - στόχοι.

....
Οι εταιρείες που είναι κατά έναν τρόπο το «universe» για το β΄ εξάμηνο του έτους είναι ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Folli Follie Group, ΕΧΑΕ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Μυτιληναίος, Τιτάν και Jumbo, αλλά και οι ελληνικές τράπεζες.

- ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Οι τίτλοι των τραπεζών είναι το μεγάλο στοίχημα των ξένων στο Χ.Α., στοιχείο το οποίο ενισχύεται τόσο από την αυξημένη στάθμισή τους στον δείκτη MSCI Greece όσο και από το γεγονός ότι η αποτίμησή τους σε όρους ενσώματης αξίας (tangible book value) είναι χαμηλότερη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Ισχυρό πλεονέκτημα των ελληνικών τραπεζών στα χαρτοφυλάκια των ξένων επενδυτών είναι η αρνητική συσχέτιση (correlation) των αποδόσεών τους (από -0,06 έως -0,017) με τις τράπεζες του δείκτη MSCI GEMs Banks.

- ΟΤΕ: Εξακολουθεί να εμφανίζει απόδοση άνω του 15% από τις αρχές του έτους, ενώ είναι ένας από τους πιο ελκυστικά αποτιμημένους τηλεπικοινωνιακούς ομίλους στην Ευρώπη. Σε όρους EV/EBITDA η μετοχή είναι αρκετά φθηνότερη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ενώ και ο δείκτης P/E τόσο γα φέτος όσο και για το 2015 είναι στις 15 φορές περίπου. Η μέση τιμή-στόχος είναι στα 13 ευρώ ανά μετοχή.

- ΟΠΑΠ: Ο ΟΠΑΠ σημειώνει άνοδο 36% στο ταμπλό από την 1η/1 και οι τοποθετήσεις στον τίτλο από το εξωτερικό ήταν εμφανείς στο πρώτο εξάμηνο. Τα κέρδη ανά μετοχή του 2014 θα είναι αυξημένα 18% και η αποτίμηση του τίτλου σε όρους P/E είναι στις 23 φορές περίπου, ενώ ο δείκτης EV/EBITDA είναι στις 13 φορές. Η μέση τιμή-στόχος διαμορφώνετια στα 13 ευρώ ανά μετοχή.

- ΔΕΗ: Οριακά θετική η απόδοσή της έως τώρα το 2014, ενώ ο πολλαπλασιαστής κερδοφορίας (price to earnings ratio) της μετοχής για φέτος είναι στο 13, αλλά διαμορφώνεται κάτω από τις 8,5 φορές με βάση τα καθαρά κέρδη του 2015. Σε όρους P/BV και EV/EBITDA είναι αρκετά χαμηλότερα από τον μέσο όρο των εταιρειών του MSCI EM και η μέση τιμή-στόχος αρκετά υψηλότερη στα 13,6 ευρώ.

- FOLLI FOLLIE GROUP: Με κέρδη 20% το τελευταίο τρίμηνο, υπεραποδίδει της αγοράς και αποτελεί βασική επιλογή των ξένων επενδυτών. Ο τίτλος είναι διαπραγματεύσιμος με χαμηλότερους πολλαπλασιαστές κερδοφορίας σε σχέση με τους δείκτες Europe Stoxx Personal Goods, της τάξεως των 15,5 φορών για φέτος και των 13,3 το 2015. Οι αναλυτές στα 31,8 ευρώ «βλέπουν» τον τίτλο πλήρως αποτιμημένο.
....
- ΤΙΤΑΝ: Με θετική απόδοση 23% κινείται ο τίτλος, ενώ για φέτος οι αναλυτές περιμένουν turnaround, στο 0,44 ευρώ τα κέρδη ανά μετοχή. Οι πολλαπλασιαστές EV/EBITDA του τίτλου διαμορφώνονται στις 11 φορές φέτος και το 2015, ενώ ο δείκτης Net debt/EBITDA μειώθηκε περαιτέρω και η τιμή-στόχος έχει αυξηθεί στα 23,2 ευρώ, χαμηλότερα ωστόσο από το ταμπλό του X.A.

- JUMBO: Μικρή υποαπόδοση φέτος στο ταμπλό για την Jumbo. Η εταιρεία προσαρμόζεται εξαιρετικά στις δύσκολες συνθήκες. Ο τίτλος χαρακτηρίζεται από χαμηλότερους πολλαπλασιαστές αποτίμησης από τον ευρωπαϊκό δείκτη Euro Stoxx Leisure Goods σε όρους καθαρών κερδών στις 13,5 φορές και EV/EBITDA στις 8,2 φορές το 2015.

- ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Με απόδοση +12% κινείται ο τίτλος το 2014, ενώ η μέση τιμή-στόχος είναι αρκετά υψηλότερη, στα 7,7 ευρώ ανά μετοχή. Οι πολλαπλασιαστές για τον τίτλο είναι 11 φορές τα κέρδη του 2014 και 4,3 φορές σε όρους EV/EBITDA.

- ΕΧΑΕ: Με υποαπόδοση ανάμεσα στις εταιρείες του large cap διαμορφώνεται ο τίτλος της ΕΧΑΕ το 2014. Η εταιρεία δεν είναι φθηνή ούτε σε απόλυτους όρους πολλαπλασιαστών, αλλά ούτε και σε σχετικούς όρους με δείκτη P/E 20,1 φορές φέτος, ωστόσο με το ταμείο που διαθέτει και αν η αγορά συνεχίσει να ανεβάζει συναλλαγές, η αποτίμησή της ίσως αλλάξει εντελώς εικόνα.

- ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Σημαντική υπεραπόδοση για τη μετοχή φέτος με +32% αφού η επανέναρξη των έργων σε συνδυασμό με την είσοδο της ΕΛΤΕΧ - Άνεμος στην Κύρια Αγορά του Χ.Α. έχει προκαλέσει αυξημένο ενδιαφέρον. Η αποτίμηση του τίτλου σε όρους P/E είναι στις 22 φορές περίπου το 2015 και σε όρους EV/EBITDA το 2014 στις 5 φορές.
http://www.euro2day.gr/news/market/arti ... goras.html


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ο Verdadeiro απαντά...
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Ιούλ 07, 2014 11:16 am 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: Τρί Απρ 27, 2010 6:00 pm
Δημοσιεύσεις: 3530
Δημοσιεύθηκε: 07 Ιουλίου 2014 - 09:02
Ελλάδα: Σημάδια ανάκαμψης μετά από πολύ πόνο
της Kerin Hope
Οι καρποί των μεταρρυθμίσεων και οι... λακκούβες στο δρόμο της ανάκαμψης. Τα σημάδια που αφήνει η κρίση και τα προβλήματα της συγκυβέρνησης. Η μετανάστευση και η στροφή στα άκρα. Πώς βλέπουν οι Έλληνες τη διαπραγμάτευση για το χρέος.
Τα σημάδια της οικονομικής κρίσης είναι ορατά παντού στην Αθήνα, από τα κλειστά καταστήματα και τα γεμάτα γκράφιτι δημόσια κτίρια, μέχρι τους ανθρώπους όλων των ηλικιών που ψάχνουν στους σκουπιδοντενεκέδες των πιο εύπορων γειτονιών της πρωτεύουσας.

Τα έξι χρόνια ύφεσης -της βαθύτερης στη σύγχρονη ιστορία της χώρας- είχαν βαρύ τίμημα για την Ελλάδα.

Το ΑΕΠ της συρρικνώθηκε κατά σχεδόν 25%, καθώς δεκάδες χιλιάδες οικογενειακές επιχειρήσεις κατέρρευσαν, ενώ την ίδια ώρα οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι υπέστησαν μια καταστροφική πτώση στο βιοτικό τους επίπεδο, εν μέσω μεγάλων περικοπών στις κοινωνικές δαπάνες.

Με τις θέσεις εργασίας να εξαφανίζονται με πρωτάκουστο ρυθμό, περισσότεροι από 100.000 ειδικευμένοι Έλληνες μετανάστευσαν για να βρουν εργασία στη Γερμανία, στη Βρετανία και στις χώρες του Αραβικού Κόλπου, γνωρίζοντας ότι μπορεί να περάσουν πολλά χρόνια προτού μπορέσουν να συνεχίσουν την καριέρα τους στην Ελλάδα.

Η κρίση οδήγησε επίσης τους απελπισμένους Έλληνες να ψηφίσουν επαναστατικά, αν και οπισθοδρομικά κόμματα, τον ΣΥΡΙΖΑ στην Άκρα Αριστερά και τη νεοναζιστική Χρυσή Αυγή στη Δεξιά. Και τα δύο αυτά κόμματα στηρίζουν μια επιστροφή στις κρατιστικές πολιτικές που πυροδότησαν την οικονομική κατάρρευση και την απειλή εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Ωστόσο, υπάρχουν σημάδια ότι οι βίαιες μεταρρυθμίσεις που επιβλήθηκαν με αντάλλαγμα το τρέχον δάνειο διάσωσης ύψους 172 δισ. ευρώ από την Ε.Ε. και τον ΔΝΤ, αρχίζουν επιτέλους να αποδίδουν καρπούς.

Η ανάπτυξη αναμένεται να γυρίσει σε θετικό πρόσημο φέτος και να επιταχυνθεί το 2015, με οδηγό την έκρηξη στον τουρισμό, την αναβίωση των στηριζόμενων από την Ε.Ε. έργων υποδομής που είχαν παγώσει λόγω διαμάχης με τους αναδόχους, αλλά και την αυξανόμενη διαθεσιμότητα δανείων από τις τράπεζες, που πρόσφατα ανακεφαλαιοποιήθηκαν.

Η επιτυχημένη επιστροφή της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές κεφαλαίου τον Απρίλιο τόνωσε την εμπιστοσύνη στις μεσοπρόθεσμες προοπτικές της, ενθαρρύνοντας τα hedge funds και ομίλους private equity να ρίξουν πιο στενή ματιά σε ελληνικές εταιρείες που επιβίωσαν από την κρίση.

Τα στοιχεία του προϋπολογισμού για τους πρώτους πέντε μήνες δείχνουν ότι τα έσοδα είναι σε τροχιά επίτευξης του φετινού στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ, προ τόκων. Αυτό υποδηλώνει ότι η είσπραξη φόρων διατηρείται, αν και μια μικρή ομάδα Ελλήνων, με πολιτικές διασυνδέσεις, εξακολουθεί να μπορεί να αποφεύγει την πλήρη αποπληρωμή των φορολογικών της υποχρεώσεων.

Οι εξελίξεις αυτές συνεισφέρουν στην αφήγηση ενός ελληνικού «success story» που προωθεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και η κυβέρνησή του. Ωστόσο, θα πρέπει να ξεπεραστούν περισσότερα εμπόδια προτού η Ελλάδα μπορέσει να ισχυριστεί ότι οδεύει προς βιώσιμη ανάκαμψη.

Το πρώτο είναι τα stress tests της ΕΚΤ στις τράπεζες της ευρωζώνης, που αναμένεται να δώσουν μια ακριβή εικόνα των χαρτοφυλακίων μη εξυπηρετούμενων δανείων των ελληνικών τραπεζών, να διευθετήσουν το θέμα των αναγκών της ανακεφαλαιοποίησής τους και να οδηγήσουν σε απομειώσεις «κόκκινων» δανείων σε κλίμακα τέτοια που να αποτρέπει τις εταιρείες-ζόμπι από το να απομυζούν πόρους που είναι απαραίτητοι για την ανάπτυξη υγιών επιχειρήσεων.

Στη συνέχεια, έρχονται οι πολυαναμενόμενες διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ για την ελάφρυνση του χρέους. Οι διαπραγματεύσεις αυτές περιπλέκονται από τις διαφορές ως προς το αν θα πρέπει να προσφερθεί στην Ελλάδα ένα ακόμα «κούρεμα» χρέους, μετά την αναδιάρθρωσή του το 2012, όπως θα προτιμούσε το ΔΝΤ, ή εάν θα πρέπει να υπάρξει συμβιβασμός με την πρόταση της Κομισιόν για μείωση των επιτοκίων και επιμήκυνση των ωριμάνσεων.

«Θα βρισκόμαστε σε ένα δωμάτιο με δύο ελέφαντες και θα πρέπει να περπατάμε στα ακροδάχτυλα αναμεσά τους προκειμένου να εξασφαλίσουμε κάποια συμφωνία», δήλωσε ανώτατος Έλληνας αξιωματούχος. «Όμως αυτό που έχει σημασία είναι να μειωθεί το χρέος για την επόμενη γενιά, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο».

Η τρίτη εστία ανησυχίας για τον κ. Σαμαρά είναι η εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Εάν η βουλή δεν καταφέρει να εκλέξει πρόεδρο με την απαιτούμενη πλειοψηφία των τριών πέμπτων, θα πρέπει να προκηρυχθούν γενικές εκλογές, οι οποίες σύμφωνα με τους δημοσκόπους θα οδηγήσουν στον σχηματισμό άλλης κυβέρνησης συνασπισμού. Αυτό θα καθυστερούσε την ολοκλήρωση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που στόχο έχουν να τονώσουν τον ανταγωνισμό και να κάνουν την Ελλάδα πιο ελκυστική για τους επενδυτές.

Μένει ακόμα να διευθετηθεί το πολιτικά ευαίσθητο ερώτημα ενός νέου πακέτου διάσωσης για την Ελλάδα, μόλις λήξει το τρέχον πρόγραμμα της Ε.Ε. στο τέλος του έτους, αν και το ΔΝΤ αναμένεται να εκταμιεύσει άλλα 16 δισ. δολάρια μέσα στους επόμενους 18 μήνες.

Η τρόικα έχει αναγνωρίσει ένα χρηματοδοτικό κενό ύψους περίπου 12 δισ. ευρώ, ωστόσο το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών ισχυρίζεται ότι είναι μικρότερο και μπορεί να καλυφθεί με προσεκτική διαχείριση των δημοσίων οικονομικών και του διακριτικού δανεισμού από τις διεθνείς αγορές κεφαλαίου.

Παρά την επίμονη εκτέλεση του τρέχοντος προγράμματος από την κυβέρνησή του, ο κ. Σαμαράς θέλει όσο και ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, να πει στους ψηφοφόρους του ότι το αντιλαϊκό μνημόνιο -όπως είναι γνωστό το πρόγραμμα διάσωσης στην Ελλάδα- έχει λήξει.

Αν και ορισμένοι Έλληνες αξιωματούχοι αποδέχονται ότι θα χρειαστεί κάποιου είδους προληπτική συμφωνία για να διατηρηθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών και να διασφαλιστεί η πρόσβαση στις αγορές, η τρόικα ανησυχεί μήπως η μεταρρυθμιστική κόπωση και η επιρροή ισχυρών συμφερόντων οδηγήσουν σε πιο αδύναμη εφαρμογή ή ακόμα και σε ανατροπή βασικών μέτρων για την απελευθέρωση της εγχώριας αγοράς.

Ωστόσο, εάν η Αθήνα μπορεί να κρατήσει τη γραμμή σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις, τότε οι ελληνικές οικογενειακές επιχειρήσεις θα έχουν μία ευκαιρία να αναβιώσουν τον καταρρέοντα εξαγωγικό τομέα, με αιχμή τους κλάδους της επεξεργασίας τροφίμων, της μεταποίησης και της τεχνολογίας, σύμφωνα με τον συνιδρυτή της Coco-Mat, Μ. Ευμορφίδη.

«Επιβιώσαμε από την κρίση επικεντρωνόμενοι στις εξαγωγές και αναπτύσσοντας περισσότερα outlets στο εξωτερικό. Για μια μικρή ελληνική εταιρεία που φτιάχνει προϊόντα υψηλής ποιότητας είναι ο μόνος τρόπος», τονίζει.

Οι μεταρρυθμίσεις για τη διευκόλυνση των νέων επιχειρηματιών να στήσουν μια νέα εταιρεία και να προσλάβουν προσωπικό μερικώς απασχολούμενο, σε συνδυασμό με τη χρηματοδότηση από την Ε.Ε. για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, έχουν ήδη επίπτωση, αν και τα επιχειρηματικά κεφάλαια και η τραπεζική χρηματοδότηση παραμένουν περιορισμένα.

«Η κρίση ανάγκασε τους νέους Έλληνες να αλλάξουν τη νοοτροπία τους και να αναζητήσουν ένα νέο μοντέλο», λέει η Mareva Grabowski, πρώην στέλεχος της επενδυτικής τραπεζικής και ιδρύτρια του ελληνικού τμήματος του Endeavor, ενός παγκόσμιου οργανισμού που στηρίζει τους επιχειρηματίες στις αναδυόμενες αγορές.

«Η στάση τους έναντι του ρίσκου είναι διαφορετική και είναι πρόθυμοι να δοκιμάσουν να γίνουν επιχειρηματίες», προσθέτει.

Σε ό,τι αφορά τις μεγάλες επενδύσεις, τα έργα υποδομής που εκμεταλλεύονται τη στρατηγική θέση της Ελλάδας στη ΝΑ. Ευρώπη έχουν προτεραιότητα.

Η Ελλάδα ήδη συμμετέχει στο project του TAP για τη μεταφορά φυσικού αερίου από το πεδίο Shah Deniz της Κασπίας προς την κεντρική Ευρώπη. Η κατασκευή του ελληνικού τμήματος θα δώσει θέσεις εργασίας σε δεκάδες μικρές ελληνικές κατασκευαστικές και θα δημιουργήσει περισσότερες από 1.000 θέσεις εργασίας στη Β. Ελλάδα, όπου η ανεργία ξεπερνά το 30% του εργατικού δυναμικού.

Η κρατική εταιρεία αερίου του Αζερμπαϊτζάν, η Socar, έχει εξαγοράσει τον ΔΕΣΦΑ και σχεδιάζει να επενδύσει στην επέκταση του δικτύου διανομής προς μικρότερες πόλεις σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Ωστόσο, η Κίνα εμφανίζεται ο πιο ένθερμος πιθανός επενδυτής στην Ελλάδα. Ο Κινέζος πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη χώρα κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Αθήνα τον περασμένο μήνα «πύλη του Πεκίνου προς την Ευρώπη».

Λίγο πριν ξεσπάσει η κρίση, η κρατική κινεζική ναυτιλιακή εταιρεία Cosco κέρδισε σύμβαση παραχώρησης για τη λειτουργία τερματικού σταθμού εμπορευματοκιβωτίων στον Πειραιά, μια επιτυχημένη επένδυση η οποία έκτοτε έχει δει να αυξάνεται η δυναμικότητά της.

Τώρα η Cosco υποβάλλει προσφορά για το πλειοψηφικό ποσοστό του ελληνικού κράτους στον ΟΛΠ. Άλλες κινεζικές εταιρείες ενδιαφέρονται να αποκτήσουν συμβάσεις παραχώρησης για τη λειτουργία των σιδηροδρόμων και του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών, τα οποία θα τεθούν προς ιδιωτικοποίηση το επόμενο έτος.

Πώς θα «επιβιώσει» η ελληνική κυβέρνηση

Η κυβέρνηση συνασπισμού της Ελλάδας, η πρώτη κυβέρνηση συνασπισμού σε μία γενιά και πλέον, έδειχνε αδύναμη από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την εξουσία, μετά τη δύσκολη εκλογική αναμέτρηση του Ιουνίου του 2012.

Οι σχέσεις είναι τεταμένες ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά, πρωθυπουργό και ηγέτη του κεντροδεξιού κόμματος Νέα Δημοκρατία, και στον υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, πρόεδρο του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος - των δύο κομμάτων που οι ψηφοφόροι θεωρούν εξίσου υπεύθυνα για τη βουτιά της Ελλάδας στην οικονομική καταστροφή.

Ο μικρός εταίρος στην κυβέρνηση συνασπισμού, η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη, πιο ακραίας αριστερής ομάδας, εξήλθε από τον συνασπισμό πέρσι, εξαιτίας της μονομερούς απόφασης του κ. Σαμαρά να κλείσει (προσωρινά) την κρατική τηλεόραση, ΕΡΤ.

Η αποχώρηση του κ. Κουβέλη, σε συνδυασμό με σειρά αποσκιρτήσεις από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, βουλευτών που τάσσονται εναντίον συγκεκριμένων διαρθρωτικών μέτρων, έχει αφήσει την κυβέρνηση με πλειοψηφία μολις τριών βουλευτικών εδρών, διακινδυνεύοντας κάθε ψηφοφορία για τις μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα.

Ωστόσο ο συνασπισμός επιβιώνει, επιβάλλοντας λιγότερα μέτρα απ'όσα έχουν συμφωνηθεί με την τρόκια, που πάντως είναι αρκετά για να διατηρούν την τακτική εκταμίευση βοήθειας από το δεύτερο πακέτο διάσωσης των 172 δισ. ευρώ.

Οι ερχόμενοι μήνες, ωστόσο, θα είναι ουσιώδεις για την επιβίωση της κυβέρνησης. Θα αντιμετωπίσει νέες πιέσεις από την τρόικα για την εφαρμογή μέτρων που έχουν καθυστερήσει λόγω της αντιπολίτευσης από ειδικές ομάδες συμφερόντων, ενώ παράλληλα θα αναζητεί έναν αποδεκτό υποψήφιο για την (τυπική περισσότερο) έδρα του προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο 85χρονος σημερινός πρόεδρος Κάρολος Παπούλιας πρόκειται να αποχωρήσει τον Φεβρουάριο, και αναζητείται μια προσωπικότητα υπεράνω πολιτικής, που να μπορεί να εξασφαλίσει την απαιτούμενη πλειοψηφία των τριών πέμπτων στο κοινοβούλιο και να αποτρέψει τις πρόωρες γενικές εκλογές.

«Η κυβέρνηση μπορεί να το παρακάμψει, πείθοντας μια σειρά ανεξάρτητους βουλευτές να στηρίξουν τον υποψήφιό της, αν δεν μπορέσει να βρει κάποιον Έλληνα με διεθνές κύρος για την έδρα. Αλλά δεν υπάρχει εύκολη λύση» σχολιάζει ο Κώστας Ιορδανίδης, βετεράνος πολιτικός αναλυτής και αρθρογράφος στην Αθήνα.

Η Ν.Δ. έχασε τις εκλογές του Μαΐου για το ευρωκοινοβούλιο από το πιο ακραίο αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος στήριξε την εκστρατεία του σε πλατφόρμα ανατροπής της πλειοψηφίας των μεταρρυθμίσεων που επέβαλε το μνημόνιο.

Η νίκη όμως του ΣΥΡΙΖΑ, με διαφορά μικρότερη των 4 ποσοστιαίων μονάδων, δεν ήταν αρκετή για να σηματοδοτήσει την άμεση πτώση της κυβέρνησης. Με συνδυασμένο μερίδιο 30,73% για Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ έναντι 26,5% του ΣΥΡΙΖΑ, ο συνασπισμός μπορεί παρ' όλα αυτά να ισχυρίζεται ότι έχει την πλειοψηφία των ψηφοφόρων, παρά τα πρωτοφανή επίπεδα ανεργίας και το ρεκόρ επιπέδων φορολόγησης που επικρατούν τα δύο τελευταία χρόνια.

Ωστόσο οι εκλογές υπογράμμισαν τον αυξανόμενο κατακερματισμό της ελληνικής πολιτικής σκηνής, με τους ψηφοφόρους να στρέφονται σε αντικαθεστωτικά κόμματα, τόσο της Αριστεράς όσο και της Δεξιάς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προσελκύσει πολλούς πρώην υποστηρικτές του ΠΑΣΟΚ, που συνεχίζουν να γαλουχούν ελπίδες επιστροφής στην πρακτική των γενναιόδωρων προσλήψεων από το δημόσιο του 1990, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση καταργεί θέσεις εργασίας σε δημόσιες υπηρεσίες και ιδιωτικοποιεί κρατικές επιχειρήσεις.

Ο Μάκης Ανδρονόπουλος, συγγραφέας και πολιτικός σχολιαστής, αναφέρει: "Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χρειάζεται να μετακινηθεί προς το κέντρο για να έχει ελπίδα να κερδίσει την εξουσία... Αρκεί να περιμένει. Οι συνεχιζόμενες επιπτώσεις της λιτότητας θα του φέρουν πολύ περισσότερους ψηφοφόρους που θέλουν να διαμαρτυρηθούν".

Δυστυχώς για την κυβέρνηση, υπάρχουν πρώην ψηφοφόροι της Ν.Δ. που έχουν καταστεί η ραχοκοκαλιά υποστήριξης του νεοναζιστικού κόμματος Χρυσή Αυγή. Το κόμμα αυτό διαθέτει τρεις ευρωβουλευτές καθώς εξασφάλισε 8,9% στις εκλογές, μολονότι ο ιδρυτής και ηγέτης Νίκος Μιχαλολιάκος φυλακίστηκε πέρσι και θα δικαστεί με τις κατηγορίες χρηματοδότησης και λειτουργίας εγκληματικής οργάνωσης.

Ο εκπρόσωπος του κόμματος, Ηλίας Κασιδιάρης, επιμένει ότι η Χρυσή Αυγή είναι εθνικιστικό, όχι νεοναζιστικό κόμμα, και αρνείται τη συμμετοχή των μελών του σε βίαιες επιθέσεις εναντίον μεταναστών. Οι 18 βουλευτές της Χρυσής Αυγής στο ελληνικό κοινοβούλιο θα αντιμετωπίσουν κατηγορίες συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο εάν θα απαγορευτεί το κόμμα.

Υπάρχει επίσης το Ποτάμι, το φιλομεταρρυθμιστικό κόμμα, που ιδρυσε γνωστός δημοσιογράφος, ο Σταύρος Θεοδωράκης, και το οποίο στηρίζουν μετριοπαθείς προσωπικότητες της Κεντροαριστεράς. Το Ποτάμι εξασφάλισε 6,6% στις ευρωεκλογές, μόλις τρεις μήνες μετά την ίδρυσή του. Δεν έχει ακόμη αποσαφηνίσει το πρόγραμμά του, που συζητείται μετά το πρόσφατο συνέδριο του κόμματος, αλλά οι υποστηρικτές είναι αισιόδοξοι ότι ο κ. Θεοδωράκης θα καταστεί καίριος παράγοντας στην επόμενη κυβέρνηση συνασπισμού της Ελλάδας.

* Tο αφιέρωμα των Financial Times περιλαμβάνει τα εξής άρθρα:
- Tα αγκάθια στην ελληνική ανάπτυξη
- Τα δύο «ατού» της Αθήνας στις αγορές
- Η Ελλάδα δεν έχει νικήσει τον κακό της εαυτό
- Δύο μεγάλες προκλήσεις για τις ελληνικές τράπεζες

ΠΗΓΗ: FT.com
http://www.euro2day.gr/ftcom_gr/article ... -pono.html


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ο Verdadeiro απαντά...
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Ιούλ 07, 2014 12:26 pm 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: Τρί Απρ 27, 2010 6:00 pm
Δημοσιεύσεις: 3530
Από την 07/07/2014, οι μετοχές της εταιρίας «ΓΕΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΟΥ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ Α.Ε.»
είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. χωρίς το μέρισμα χρήσης 2013, € 0,017 ανά μετοχή, από
το οποίο θα παρακρατηθεί ο αναλογούν φόρος, βάσει του Ν. 4110/2013 (καθαρό ποσό: €
0,0153 ανά μετοχή).


Εγκρίθηκε την Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014 από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το περιεχόμενο του
ενημερωτικού δελτίου της ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος Α.Ε., εταιρείας του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε.για τη
δημόσια προσφορά μετοχών στην Ελλάδα με αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της και για
την εισαγωγή του συνόλου των μετοχών της εταιρείας στην Κύρια Αγορά του
Χρηματιστηρίου Αθηνών. Η Δημόσια Προσφορά θα ξεκινήσει την Τετάρτη 9 Ιουλίου και
πρόκειται να διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 11 Ιουλίου, 2014. Η ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος μέσω
αύξησης μετοχικού κεφαλαίου θα εκδώσει και διαθέσει με Δημόσια Προσφοράστο
επενδυτικό κοινό, 20.667.000 νέες κοινές μετοχές, ονομαστικής αξίας €0,30 επί συνόλου
82.667.000 κοινών μετοχών προς εισαγωγή. Στόχος του Ομίλου είναι η άντληση κεφαλαίων
για τη χρηματοδότηση του επενδυτικού της πλάνου κατά τη διετία 2014-2015, που αφορά
στην υλοποίηση έργων ισχύος 94 MW, τα οποία βρίσκονται ήδη σε φάση κατασκευής. Η
εταιρεία προγραμματίζει να αξιοποιήσει το σύνολο τωνυπό άντληση κεφαλαίων εντός 18
μηνών. Σημειώνεται ότι το 45% θα χρησιμοποιηθεί εντός του δεύτερου εξαμήνου του 2014,
το 40% εντός του πρώτου εξαμήνου του 2015, ενώ το 15% εντός του δεύτερου εξαμήνου του
2015. Η Τιμή Διάθεσης των Νέων Μετοχών θα είναι κοινή για όλους τους επενδυτές (ειδικοί
και ιδιώτες επενδυτές), που θα συμμετάσχουν στη Δημόσια Προσφορά και θα καθοριστεί με
βάση τις προσφορές που θα υποβάλλουν, με δεσμευτικό εύρος τιμών, κατά τη διάρκεια της
Δημόσιας Προσφοράς οι ειδικοί επενδυτές στο Βιβλίο Προσφορών (διαδικασία Βook building).


Στο 51,88% περιορίστηκε η συμμετοχή της Consolidated Lamda Holdings στη Lamda μετά την
πώληση 4.441.235 μετοχών, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.


Η HIG Luxembourg Holding 46 Sarl ενημέρωσε ότι, κατά τη συνεδρίαση της 03ης.07.2014
προέβη σε αγορά 3.455.700 μετοχών της εταιρίας Μ.Ι. ΜΑΪΛΛΗΣ ΑΕΒΕ έναντι ευρώ 0,115
ανά μετοχή. Κατόπιν τούτου, η HIG Luxembourg Holding 46 Sarl κατέχει 239.025.854 μετοχές
εκδόσεως Μ.Ι. ΜΑΪΛΛΗΣ ΑΕΒΕ, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 74,019% επί των δικαιωμάτων
ψήφου της τελευταίας.


Η εταιρία Άλκο Ελλάς συγκαλεί έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της την Παρασκευή
25 Ιουλίου και ώρα 12.00 στα γραφεία της στον Ασπρόπυργο Αττικής, θέση Κύριλλο, για
συζήτηση και λήψη αποφάσεως για την τροποποίηση του άρθρου 4 «Σκοπός» της εταιρίας,
με επέκταση του αντικειμένου και των δραστηριοτήτων της.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ο Verdadeiro απαντά...
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Ιούλ 07, 2014 8:53 pm 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: Πέμ Ιαν 27, 2011 3:44 pm
Δημοσιεύσεις: 545
καλησπερα στην παρεα
εγω εχω να παρατηρησω αν και το ξαναειπα και νομιζω δεν ειναι τυχαιο μετα το road show παγωσε το χρηματιστηριο
ΜΑ ΚΑΛΑ ΤΙ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑΝ ΕΚΕΙ?
περα απο το χιουμορ ενα ξεφορτωτικο ραλυ ολοι περιμενουμε πριν τα stress tests γιατι μετα θα κλαψουν μανουλες-ερχονται και εκλογες


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ο Verdadeiro απαντά...
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Ιούλ 07, 2014 9:25 pm 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: Κυρ Φεβ 19, 2012 7:36 pm
Δημοσιεύσεις: 237
Verda καλησπέρα
Τι συμβαίνει με γεκ
Εκ των έσω πουλάνε για να τα πάρουν πιο φθηνά
Απαράδεκτοι


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ο Verdadeiro απαντά...
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Ιούλ 07, 2014 11:29 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Δευτ Απρ 06, 2009 9:26 pm
Δημοσιεύσεις: 22860
profit έγραψε:
Verda καλησπέρα
Τι συμβαίνει με γεκ
Εκ των έσω πουλάνε για να τα πάρουν πιο φθηνά
Απαράδεκτοι



Απλως ενημερωτικα χωρις να κανω τον συνηγορο κανενος ..
τα στοκς θα ΓΙΝΟΥΝ μετοχες μετα ΕΝΑ χρονο τουλαχιστον
και ΕΦΟΣΟΝ πιαστουν καποιοι στοχοι ..

Και οταν λεμε ΣΤΟΧΟΥΣ εννοουμε ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ

Ποσο θαχει αραγε κερδοφορια η ΓΕΚ τον Σεπτεβριο του 2015
που θα μετατραπουν σε μετοχες αυτα τα στοκς????

Π.ς.
Ενημερωτικα τα στοκς του ΟΤΕ μπηκαν μετα εναμισυ χρονο
απο την ψηφιση τους στα 5 ευρω,πριν κανα μηνα
Του ΦΟΥΡΛΗ στα 3.40 περυσι αποφαση ..δεν μπηκαν ακομα

Ισως γιατι καποιοι νεοι φιλοι νομιζουν οτι αυτα θα γινουν μετοχες....αυριο!!!

_________________
Ο κερδισμένος επενδυτής... Είναι ο ενημερωμένος επενδυτής !!


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ο Verdadeiro απαντά...
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Ιούλ 07, 2014 11:35 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Δευτ Απρ 06, 2009 9:26 pm
Δημοσιεύσεις: 22860
legend έγραψε:
καλησπερα στην παρεα
εγω εχω να παρατηρησω αν και το ξαναειπα και νομιζω δεν ειναι τυχαιο μετα το road show παγωσε το χρηματιστηριο
ΜΑ ΚΑΛΑ ΤΙ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑΝ ΕΚΕΙ?
περα απο το χιουμορ ενα ξεφορτωτικο ραλυ ολοι περιμενουμε πριν τα stress tests γιατι μετα θα κλαψουν μανουλες-ερχονται και εκλογες


Καλησπερα φιλε

Το Χρηματιστηριο ποτε σχεδον δεν κανει οτι περιμενουν οι πολλοι

Ο ΙΟΥΛΙΟΣ οπως και περαυ με ΕΡΤ ειναι μηνα ψιλοασχημος

Τωρα ποτε θα κινηθει κλπ αδιαφορο αν εχουμε σωστες επιλογες και ο χρονος ειναι συμμαχος μας..καποιο μηνα θα ανεβιυν καλα

Τωρα αν επιμενουμε σε χαρτια που θα χρειαστουν νεα χρηματα..
ε λογικο ειναι ο χρονος να μην ειναι συμμαχος

Π.ς.
Τα πολιτικα ρισκα υπαρχουν δυο χρονια τωρα συνεχως
και θα συνεχισουν βεβαια να υπαρχουν

_________________
Ο κερδισμένος επενδυτής... Είναι ο ενημερωμένος επενδυτής !!


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ο Verdadeiro απαντά...
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Ιούλ 07, 2014 11:51 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Δευτ Απρ 06, 2009 9:26 pm
Δημοσιεύσεις: 22860
Εδω στην ΓΕΚ αλλο ειναι το προβλημα και οχι τα ΣΤΟΚΣ
που ΑΝ εγκριθουν θα μπουν μετα κανα 14 μηνο

Οτι τιθεται ξεκαθαρα θεμα εσωτερικης πληροφορησης ,μιας που ο κ ΑΝΤΩΝΑΚΟΣ Αντιπροεδρις της ΓΕΚΤΕΡΝΑ εχει πουληςει σε διαφορες τιμες φετος 150 χιλ μετοχες
ολες δηλ που ειχε .,μαλιστα τις 10 χιλ τελευταιες ξεδιαντροπα 3 μερες πριν απο ΓΣ

Θα το ελεγξω αυτο αυριο και θα επανελθω

Ειπαμε κ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗ θελετε να ελεγχξετε ξανα την Εταιρεια σας
μετα την μειωση των ποσοστων σας με εισοδο YORK ...αλλα οχι και ετσι!!
!0.57!!!! Σας βλεπουμε!!

_________________
Ο κερδισμένος επενδυτής... Είναι ο ενημερωμένος επενδυτής !!


Κορυφή
 Προφίλ  
 
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Αυτό το θέμα είναι κλειδωμένο, δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε δημοσιεύσεις ή να δημοσιεύσετε άλλες απαντήσεις  [ 19868 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 1380, 1381, 1382, 1383, 1384, 1385, 1386 ... 1987  Επόμενο

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 51 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

Ελληνική μετάφραση από το phpbb2.gr