neoforum.gr

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Δημιουργία νέου θέματος Αυτό το θέμα είναι κλειδωμένο, δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε δημοσιεύσεις ή να δημοσιεύσετε άλλες απαντήσεις  [ 19868 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 1551, 1552, 1553, 1554, 1555, 1556, 1557 ... 1987  Επόμενο

Βαθμολογία Θέματος
* 5%  5%  [ 9 ]
** 1%  1%  [ 1 ]
*** 2%  2%  [ 3 ]
**** 3%  3%  [ 6 ]
***** 90%  90%  [ 175 ]
Σύνολο ψήφων : 194
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ο Verdadeiro απαντά...
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Ιουν 18, 2015 1:54 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

junk04 έγραψε:
γεια σου Βαγγελη...
το σαποχαρτο της αλφα ποια μερα ειναι η τελευταια πριν βγει απο τον δεικτη...παρασκευη ή δευτερα;
ευχαριστω...

Λογικα αυριο πλειστηριασμους θα φαει το πολυ ξυλο ,φιλε μου
Αυριο βγαινει..οχι Δευτερα

Θαναι ομως ανοικτο την Δευτερα Τριτη
το Χρηματιστηριο να την δωσεις??

Μας εχουν τρελανει κυριολεκτικα ..

Ο Θεος να βοηθησει την Χωρα μας

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Ιουν 18, 2015 3:33 pm 
Χωρίς σύνδεση

Δημοσιεύθηκε: 18 Ιουνίου 2015 - 07:52
Έκλεισαν το μάτι στον Αλέξη για το χρέος!

Κάποια πράγματα είναι προφανή αλλά περνάνε από μπροστά μας και δεν τα βλέπουμε. Αυτό συνέβη με την πρόσφατη πρόταση των δανειστών. Ένα από τα θέματα που είναι προτεραιότητα για την Αθήνα «κρύβεται» στις λεπτομέρειες.
Οι αριθμοί δεν λένε ψέματα. Όμως, μερικές φορές περνάνε από μπροστά μας απαρατήρητοι.

Το ίδιο συνέβη με την πρόσφατη πρόταση των δανειστών.

Στο σχετικό κείμενο υπάρχει αναφορά στα πρωτογενή πλεονάσματα που θα πρέπει να επιτύχει η Ελλάδα φέτος και τα επόμενα χρόνια.

Πρόκειται για 1% του ΑΕΠ φέτος, 2% το 2016 και 3% το 2017.

Τα ανωτέρω πλεονάσματα είναι σαφώς χαμηλότερα από το 3% του ΑΕΠ που θα έπρεπε να πετύχει το 2015 και 4,5% που θα έπρεπε να πετύχει το 2016 και μετά σύμφωνα με το 2ο πρόγραμμα προσαρμογής.

Φυσικά, θα ήταν καλύτερα αν η χώρα μπορούσε να πετύχει τα υψηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα που προέβλεπε το πρόγραμμα προσαρμογής με πολύ λιγότερα περιοριστικά μέτρα, όπως του e-mail Χαρδούβελη, σε σχέση μ' αυτά που ζητάνε σήμερα οι δανειστές.

Κι αυτό γιατί θα μείωνε ταχύτερα το δημόσιο χρέος και την εξάρτησή της από την χρηματοδότηση των δανειστών.

Από την άλλη πλευρά, πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 4,5% του ΑΕΠ δεν είναι ρεαλιστικά και βιώσιμα όπως έχουμε τονίσει κατ' επανάληψη.

Όμως, οι αριθμοί για το πρωτογενές πλεόνασμα δεν είναι τυχαίοι.

Δεν είναι ότι φάνηκαν καλοί από πολιτικής σκοπιάς στη Μέρκελ, στον Ολάντ και σε κάποιους άλλους και τους υιοθέτησαν κατά την ελληνική μπακαλίστικη εκδοχή.

Ασφαλώς, η πολιτική εκτίμηση έπαιξε ρόλο.

Όμως, οι συγκεκριμένοι αριθμοί δεν είναι ξεκάρφωτοι. Αποτελούν μέρος της ανάλυσης για την διαχειρισιμότητα του χρέους (DSA).

Το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος είναι ένας άλλος τρόπος για να απαντήσει κανείς στο ερώτημα αν το χρέος είναι διαχειρίσιμο.

Οταν λοιπόν οι δανειστές χαμηλώνουν τον πήχη για το πρωτογενές πλεόνασμα γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτό συνεπάγεται απομείωση του χρέους για να είναι διαχειρίσιμο.

Όμως, το «κούρεμα» του ονομαστικού χρέους δεν είναι αποδεκτό από την ΕΕ.

Αντίθετα, είναι αποδεκτή κάποια παρέμβαση στα επιτόκια δανεισμού και η επιμήκυνση των λήξεων των δανείων που οδηγεί σε απομείωση της καθαρής τωρινής αξίας του χρέους.

Ουσιαστικά, οι δανειστές έχουν προσφέρει μαζί με τα χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα και ελάφρυνση του χρέους, ικανοποιώντας ένα από τα αιτήματα της Αθήνας.

Όμως, κανείς δεν μιλά γι' αυτό για διαφορετικούς λόγους.

Οι πιστωτές δεν θέλουν να αναφερθούν σ' αυτό γιατί δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία με την ελληνική πλευρά.

Από την άλλη πλευρά, η κυβέρνηση δεν αναφέρεται σ' αυτό είτε γιατί δεν έχει κάτι συγκεκριμένο στα χέρια της είτε γιατί επιδιώκει κάτι καλύτερο και το φυλάει για το τέλος της διαπραγμάτευσης.

Σε κάθε περίπτωση, οι δανειστές έχουν κλείσει το μάτι στον Αλέξη για το χρέος και ελάχιστοι το πήραν είδηση.
http://www.euro2day.gr/specials/dr_mone ... hreos.html

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Ιουν 18, 2015 8:05 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

http://www.capital.gr/oikonomia/3033841 ... megalo-oxi

Δεν συνηθιζω να μιλω πολιτικα ,.αλλα θα το κανω!!

Κ Υπουργε ..κ Βουτση ...
το μεγαλο ΟΧΙ να το πειτε μονοι σας

ΠΡΟΣΕΞΤΕ καλα!!

Ο ελληνικος λαος οπως εδειξε και σημερα με μεγαλη συγκεντρωση Συνταγμα ..
ειναι υπερ της ΕΥΡΩΠΗΣ

Δεν εχετε ΚΑΜΜΙΑ τετοια δικαιοδοσια ...ΚΑΜΜΙΑ μα καμμια!

Οι ελληνες που σας ψηφισαν ..
για να τα κανετε λιγο καλυτερα τα πραγματα απο σκληρη λιτοτητα ..τοκαναν!!

Οχι για να μας κατεστρεψετε ..βγαζοντας μας απο το ευρο!!!

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Ιουν 18, 2015 8:23 pm 
Χωρίς σύνδεση

μπλοφάρουν και οι δύο μεριές.. καλά κάνουν και διαπραγματεύονται σκληρά..

και στο κάτω κάτω οι γερμανοί θα ναι πιο χαμένοι, αν βγούμε..

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Ιουν 18, 2015 9:00 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

mirabilis έγραψε:
μπλοφάρουν και οι δύο μεριές.. καλά κάνουν και διαπραγματεύονται σκληρά..

και στο κάτω κάτω οι γερμανοί θα ναι πιο χαμένοι, αν βγούμε..

Φευγουν διςαπο τις Τραπεζες .. καθε βδομαδα φιλε
απο τις ..μπλοφες!!

Τι θα χασουν αυτοι??οκ πολλα

Τι θα χασουμε εμεις.. τοχεις καταλαβει???

Ατυχημα κατα λαθος μπορει να συνβει ανα πασα στιγμη

Οκ διαπραγματευςη...αλλα οχι και η Ελλαδα στα ζαρια κυριολεκτικα
Καταθεστε κατι που να μπορει να γινει δεκτο επιτελους

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Ιουν 18, 2015 10:45 pm 
Χωρίς σύνδεση

verdadeiro έγραψε:
Φευγουν διςαπο τις Τραπεζες .. καθε βδομαδα φιλε
απο τις ..μπλοφες!!

Τι θα χασουν αυτοι??οκ πολλα

verdadeiro έγραψε:
Τι θα χασουμε εμεις.. τοχεις καταλαβει???

Τίποτα...Μα στην κυριολεξία τίποτα. Ανησυχούν μόνο όσοι έχουν χρήματα. Αυτοί που δεν έχουν δεν τους καίγεται καρφί. Και να σου πω φίλε, είμαι κι εγώ υπερ της ευρωζώνης αλλά μιας και δεν έχω χρήματα, δε με νοιάζει πόσοι θα έρθουν στον πάτο μαζί μου. Εγώ πωπουδάκι δε στήνω για να πληρώνουν τα παιδιά μου τις π@π@ρες του κάθε αποτυχημένου επαγγελματία που πήγε στην πολιτική για να εξιλεωθεί. Είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο 50 χρόνια πίσω θα πάμε. Αν υπάρχει λύση να πάμε 49 εγώ την υποστηρίζω. Αλλά ακόμη κι αν είναι έξοδος από το ευρώ. Δεν τα ξεχωρίζω καθόλου.
verdadeiro έγραψε:
Ατυχημα κατα λαθος μπορει να συνβει ανα πασα στιγμη

Οκ διαπραγματευςη...αλλα οχι και η Ελλαδα στα ζαρια κυριολεκτικα
Καταθεστε κατι που να μπορει να γινει δεκτο επιτελους

Τι θα πει δεκτό; Να στηθούμε στα τέσσερα αλλά για λίγο; Όχι ρε φίλε. Να γίνει αποδεκτό ότι κατατέθηκε. Τόσα έχουμε και τόσα δίνουμε. Και όποιος τα θέλει. Αν δεν τα θέλουν ας τα πάρουν από αλλού. Δηλαδή θα υποκύπτουμε στους εκβιασμούς; Από αρχαιοτάτων χρόνων μας κάνουν έτσι. Και στη Μικρασιατική καταστροφή παρατημένους μας είχαν. Εμείς γιατί να τους στηρίξουμε; Και δεν είμαι καν υπερ των "φίλων μας" των Ρώσων. Δεν έχω ψευδαισθήσεις. Αλλά να σου πω, μισώ και αυτούς που λένε ότι αυτοί μας πούλησαν. Αυτούς μονίμως εμείς τους πουλούσαμε γιατί τελικά οι δυτικοί μας έκαναν προσφορές που δεν μπορούσαμε να αρνηθούμε. Για διάφορους λόγους, πότε λόγω χρηματισμού και ιδιοτέλειας του κάθε αποτυχημένου τσόντα της δικτατορίας τύπου Καραμανλή πότε του κάθε πουλημένου τσόντα του άκρατου ψευτοκαπιταλισμού Παπανδρέου...Φτάνει η παραπληροφόρηση πια.

Και μην πανικοβάλλεσαι. Δεν θα γίνει τίποτα στο τέλος. Θα δεις. Πάλι θα βρεθεί λύση όπως το βλέπω. Πάλι κάποιος θα σκύψει και πάλι θα μας κάνουν την πρόταση που δεν μπορούμε να αρνηθούμε. Απλώς είναι θέμα "φτάνω μέχρι την τελευταία στιγμή" για το θεαθήναι. Αυτό γίνεται. Τα υπόλοιπα θα τα διαβάζουν τα εγγόνια μας στην ιστορία του γυμνασίου και θα μαλώνουν με τους φίλους τους για το αν έκανε καλά ο Τσίπρας ή δεν έπρεπε να πέσει ο Σαμ με τον Μπένυ...

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Ιουν 19, 2015 12:40 am 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Σε ευχαριστω για την τοποθετηση φιλε

Δυο ενστασεις

Πρωτη ..
λες δεν εχεις χρηματα αρα δεν εχεις κατι να χασεις!!

Εισαι σιγουρος απολυτως για αυτο???
Το να ζεις σε μια Χωρα που με τις οποιες στρεβλωσεις της ,
σου προσφερει ασφαλεια και δυνατο νομισμα ..

Νομιζεις οτι η εναλακτικη θα ειναι η δραχμη του 1999....????

Δεν θαναι φιλε μου...θα γυρισουμε στην Ελλαδα του 1950 και πιο πισω

Ελπιζω και οχι στον εμφυλιο

Γιατι αυτος θα συμβει ..
αν τυχον τολμησουν τετοιο πραγμα οι οποιοι Στρατουληδες

Να επαναλαβω ..κανενα τετοιο δικαιωμα δεν τους εδωσε ο Λαος

Ας κανουν δημοψηφισμα ..αν τολμουν για αυτο!!

Δευτερη ενσταση μου ..

Λες τοσα εχουμε ,τοσα δινουμε

Ποιος το καθοριζει αυτο ???

Γιατι δηλ οι Ιταλοι η Οςπανοι
που μας δανειζουν να βγαινουν στην συνταξη πιο μετα απο εμας??

Και γιατι να στηριξουν το οποιο ΕΚΑΣ αν εμεις δεν μπορουμε να το κανουμε μονοι μας ??

Ποιος διορισε τους σημερινους κυβερνωντες να λενε ναι
στην σημερινη φαυλοτητα των συνδικαλιστων της ΔΕΗ πχ
κσι γιατι δεν μπορει να γινει η μερικη ιδιωτικοποιηση της?!

Τι νεο εφερε η ...ΕΡΤ που δεν τοδινε η ..,ΝΕΡΙΤ που δεν το πληρωνουμε εξτρα εγω και εσυ

Οι στιγμες για την Χωρα μας ειναι κρισιμες

Τις θεωριες της μπλοφας,οτι και καλα θα υπογραψουν στο τελος
τις ακουω μηνες τωρα ...μακαρι ναναι ετσι ...και εγω σε αυτο πονταρα μιλωντας για Συμφωνια και θεατρο σκιων

Τι θα συμβει ομως ..αν οι Ελληνες προκαλεσουν απο μονοι τους ενα μοιραιο ατυχημα ..κατεβαινοντας ολοι μαζι πχ αυριο στα τραοεζικα γκισε??τοχεις σκεφτει??

Οι στιγμες απο τις κατσαρολες στο Μπουενος Αιρες και οι λεηλασιες στα σουπερ μαρκετ
θαναι κωμωδια
στο τι θα συνβει εδω ,,φοβαμαι

Και ολοι μαζι σε αυτη την Χωρα ζουμε φιλε ,,και οι εχοντες και οι μη εχοντες

Το γαια πυρι μιχθιτω συμπαθα με ..δεν ειναι για χρηματιστ φορουμ αποψη

Ουτε το αποθανετω μετα των αλλοφυλων

Δηλ ελεος...μιλας για τα παιδια σου και να μην υποθηκευσεις το μελλον τους ..σωστα

Σε τι Χωρα θα γεννηθουν τοχεις σκεφτει???ευρωπαικη η ..μεσης Ανατολης ??
Η ουτε αυτο σε νοιαζει!!???

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Ιουν 19, 2015 2:46 am 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Το γίδι που νομίζει ότι δεν είναι γίδι νομίζω ότι μένει εκτός Ελλάδος οπότε ελπίζει οτι θα έρθει σαν τσοπάνος μετά. ....φου. ...όνομα και πράμα...

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Ιουν 19, 2015 7:13 am 
Χωρίς σύνδεση

Κωστας Αλεξιου έγραψε:
Το γίδι που νομίζει ότι δεν είναι γίδι νομίζω ότι μένει εκτός Ελλάδος οπότε ελπίζει οτι θα έρθει σαν τσοπάνος μετά. ....φου. ...όνομα και πράμα...

Άκυρο πανηγυρικό...εκτός κι αν Ελλάδα εννοείς μόνο την Αθήνα...

Έχω πληρώσει απίστευτα λεφτά σε φόρους, ΤΕΒΕ, ΙΚΑ και διάφορα άλλα λαμόγια...και δεν υπάρχει περίπτωση να πάρω τίποτα πίσω. ούτε σε σύνταξη ούτε σε τίποτα. Όταν υπέγραφα να κάνω επιχείρηση στην Ελλάδα, υπέγραφα ένα συμβόλαιο που δεν έλεγε πουθενά ότι θα με καταληστέψουν και θα με καταδυναστεύσουν. Γι αυτό αν πάω πάτο θα πάρω όσους μπορώ μαζί μου. Γιατί εγώ ποτέ δε φίλησα ποδιές ούτε πόδια. Και ναι, αν μπορώ να πάω έξω και μετά να γυρίσω ως τσομπάνος, θα το κάνω.
Δεν μπορώ να λυπάμαι αυτούς που περάσαν από την "αλλαγή" του ΑΓΠ στο ΧΑΑ του Σημίτη, στο σεμνά και ταπεινά του Καραμάν-λη, στο λεφτά υπάρχουν του ΓΑΠ, στο σκίζω τα μνημόνια του ΣΑΜ(που έγινε με σκίζουν σε 18 στάσεις) και κατέληξαν στον σωτήρα τον Τσίπρα που θα μας βγάλει λάδι. Δεν είμαι υπερ κανενός εξ αυτών. Εγώ τον εαυτούλη μου κοιτάω. Και αν σε ξενίζει αυτό, σκέψου ότι οι φίλοι μας (δανείστές, ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα κλπ) τον εαυτούλη τους κοιτάνε. Δεν τους έπιασε ο καημός για την Ελλάδα...Εγώ γιατί να κοιτάω όλους τους συνΈλληνες; Δηλαδή όταν το κάνουν οι άλλοι είναι σωστό και όταν το κάνω εγώ είμαι εγκληματίας, κακός και μισάνθρωπος;

Τα γίδια φίλε μου είναι αυτά που πιστεύουν στον τσομπάνο. Εγώ τσομπάνους δεν είχα ποτέ στη ζωή μου. Κοίτα εσύ να μην ακούς τον κάθε επίδοξο τσομπάνο που έγινε πολιτικός για να καλύψει την αποτυχία του.

verdadeiro έγραψε:
Δηλ ελεος...μιλας για τα παιδια σου και να μην υποθηκευσεις το μελλον τους ..σωστα

Σε τι Χωρα θα γεννηθουν τοχεις σκεφτει???ευρωπαικη η ..μεσης Ανατολης ??
Η ουτε αυτο σε νοιαζει!!???

Όλα καλά...ένα δεν μπορώ να καταλάβω...πώς μπορούμε να λέμε ότι είμαστε Ευρωπαίοι και πολίτες "του κόσμου" και παράλληλα να μην μπορούμε να διανοηθούμε να την κάνουμε με ελαφρά πηδηματάκια αν αυτοί κάψουν τη χώρα...Εγώ προσωπικά θα έφευγα πριν προλάβει κανείς να το πάρει χαμπάρι...ούτως ή άλλως είτε εδώ είτε οπουδήποτε αλλού φτώχια καταρραμένη...νομίζω ότι είμαστε στη φάση του όλα για όλα...εγώ τουλάχιστον προσωπικά εκεί είμαι. Και δεν φταίω εγώ που έχω μπει ήδη στη διαδικασία να σκέφτομαι "ο θάνατός σου, η ζωή μου". Ειδικά τα τελευταία 6 χρόνια, αυτό μου μάθανε...οι διασώστες, οι δανειστές και οι διάφοροι σωτήρες του έθνους...

Υ.Γ. Και για να μην ξεχνιόμαστε, το ξαναλέω...δε θα γίνει τίποτα.Τίποτα των τιπότων. Και αυτός είναι ακόμη ένας λόγος για τον οποίο θα το σκεφτόμουν να γίνω κάτοικος εξωτερικού αν φτάσω στο απόλυτο μηδέν. Θα στηθούν και αυτοί όπως στήθηκαν όλοι. Και να σπάσει το χειλάκι σου σου λέω και αυτό : Αυτό το πράγμα που στήνονται οι πρωθυπουργοί στα τέσσερα και τελικά τον τρώμε εμείς από πίσω, δεν μπόρεσα ακόμη να το καταλάβω. Μου θυμίζει την ατάκα του 80 (νομίζω χάρυ κλυνν) "Άλλος πληρώνει, άλλος γ@μ@ει".

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Ιουν 19, 2015 9:53 am 
Χωρίς σύνδεση

χοντραίνει το πράγμα....
όποιος δεν μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει ευρωπαική χώρα και η ασφάλεια που αυτό σημαίνει, ας κάνει μια βόλτα όχι
μακρυά... Τουρκία. λίγο πιο έξω από τις πόλεις. στην Λούτσα της Κων/πολης και θα καταλάβει για τι μιλάμε...

Κορυφή
 Προφίλ  

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Αυτό το θέμα είναι κλειδωμένο, δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε δημοσιεύσεις ή να δημοσιεύσετε άλλες απαντήσεις  [ 19868 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 1551, 1552, 1553, 1554, 1555, 1556, 1557 ... 1987  Επόμενο

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 53 επισκέπτες

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε: