neoforum.gr

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Δημιουργία νέου θέματος Αυτό το θέμα είναι κλειδωμένο, δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε δημοσιεύσεις ή να δημοσιεύσετε άλλες απαντήσεις  [ 19868 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 414, 415, 416, 417, 418, 419, 420 ... 1987  Επόμενο

Βαθμολογία Θέματος
* 5%  5%  [ 9 ]
** 1%  1%  [ 1 ]
*** 2%  2%  [ 3 ]
**** 3%  3%  [ 6 ]
***** 90%  90%  [ 175 ]
Σύνολο ψήφων : 194
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ο Verdadeiro απαντά...
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Νοέμ 25, 2009 3:23 pm 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Logistakos έγραψε:

Φίλε Γιάννη δεν προσπαθώ να δώσω λύση στα δημοσιονομικά προβλήματα της χώρας.Θέλω απλά με το παράδειγμα αυτό να δούμε ότι ούτε σε κατάσταση πτώχευσης ήμαστε,ούτε υπό διάλυση,ούτε χειρότερα από κάποιες άλλες χώρες όπως η Ισπανία η Ιταλία και η Ιρλανδία..

Κατ εμέ η όλη ιστορία είναι καρότο και μαστίγιο...
Γιατί ας υποθέσουμε ότι αύριο το πρωί μπορούσαμε,βρίσκαμε τα λεφτά και ξεχρεώναμε(γίνονταν τα "μαύρα"-"άσπρα",έπεφτε εφάπαξ εισφορά 1.000ων ευρώ σε κάθε υψηλόμισθο με βάση το Ε1,--γι αυτό ανέφερα τον Λάτση φίλε μου...αναλογικά ;) --πουλούσαμε την Ακρόπολη κλπ.κλπ.κλπ..λύσεις πολλές..),το θέμα είναι...
ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΞΕΧΡΕΩΣΟΥΜΕ??
Ο Χ Ι !
Γιατί θέλουν να τους χρωστάς και να σ'εκβιάζουν..Είτε πωλώντας τις τηλεπικοινωνίες σου,είτε πωλώντας τα νησιά σου,τα ομόλογά σου(καλή ώρα),τα πετρέλαιά σου,κάνα Σκοπιανό,κάνα αγωγό, κλπ...κι έτσι και κάνεις κάνα αστείο σου αμολάω τον Τούρκο από δίπλα τον Αλβανό από πάνω και μετά...τρέχα να ξαναδανείζεσαι για οπλάκια-πυραυλάκια-αεροπλανάκια-πλοιαράκια...
Είναι ατέρμωνη η συζήτηση παίδες..

Τα έγραψα τα παραπάνω απλά για να μη νομίζουν ότι απευθύνονται σε ηλίθιους και ότι δεν τρώμε κουτόχορτο...

Άκου πολλά τα 300 δις...

Φιλε μου δε νομιζω οτι ειναι ετσι ακριβως τα πραγματα. Σαφως και ειμαστε χειροτερα απο τις χωρες που ανεφερες, οχι σε απολυτα μεγεθη, αλλα με την ενοια οτι αυτες οι χωρες θα βρουν το δρομο τους και θα ξεπερασουν τα προβληματα τους με την αναπτυξη. Φυσικα δε μ ενδιαφερει τι θα γινει μ αυτες τις χωρες, αλλα μηπως μπορεις να μου πεις ποια ειναι η αναπτυξιακη πολιτικη της Ελλαδας απο το 1974 και μετα? Τι καναμε σα χωρα για να φερουμε επενδυσεις οι οποιες θα δωσουν δουλεια και θα μεγαλωσουν τη πιτα? Ενα παραδειγμα θα σου δωσω: Στη Μεσσηνια αυτη τη στιγμη κατασκευαζεται και κοντευει να τελειωσει η ΠΟΤΑ του καπεταν Βασιλη Κωνσταντακοπουλου, η μεγαλυτερη επενδυση στα Βαλκανια στο τουριστικο τομεα, η οποια θα δωσει δουλεια σε χιλιαδες ανθρωπους, θα δωσει φοβερη οικονομικη αναπτυξη στην ευρυτερη περιοχη, και θα μπαινει καθε χρονο τρελλο συναλλαγμα διοτι απευθυνεται σε τουριστες ψηλου επιπεδου.
Ξερεις ποσα χρονια χρειαστηκε ο ανθρωπος για να αδειοδοτηθει για την επενδυση που ηθελε να κανει? 20 XΡONIΑ!!! ναι, σωστα διαβαζεις, 20 χρονια. Ποιος μας εμποδισε σα κρατος να του δωσουμε την αδεια σε 1 χρονο?? οταν σα κρατος καθε τρεις και λιγο αλλαζεις το φορολογικο καθεστως ποιος σοβαρος επενδυτης θα ερθει να επενδυσει ωστε να μεγαλωσει η πιτα? οταν αντι να κυτας να δημιουργησεις αναπτυξη ωστε να μειωσεις τα ελλειματα και το ΔΧ, κυτας πως να την εμποδισεις και να καλυψεις τα ελλειματα με φορομπηχτικη πολιτικη και με εκτακτες εισφορες, μη περιμενεις τιποτα το καλυτερο. Γι αυτες σου ομως τις πολιτικες δε φταιει κανενας οπως αφηνεις να εννοηθει λεγοντας οτι δε μας αφηνουν να ξεχρεωσουμε. Φταινε ολοι οσοι μας κυβερνησαν απο το 74 και μετα που επεσαν με τα μουτρα να φανε τα παντα και αδιαφορησαν για το δημοσιο καλο και τη προκοπη του τοπου. Κατα συνεπεια εγω δε δεχομαι αυτο που λες οτι δε μας αφηνουν να ξεχρεωσουμε. Μονοι μας βγαζουμε τα ματια μας, αλλα επειδη η αποψη μου μπορει να ειναι και λαθεμενη, εξηγησε μου σε παρακαλω ποιοι ειναι αυτοι και με ποιο τροπο μας εμποδιζουν να ξεχρεωσουμε

ps οσο για τους αναπτυξιακους νομους?? :lol: :lol: Γιοκ μιζα και κοματικοι ντεμεναδες, γιοκ υπαγωγη :lol: ;) γιαυτο γινονται αλλωστε

Τελευταία επεξεργασία από frenchie και Τετ Νοέμ 25, 2009 3:52 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Νοέμ 25, 2009 3:43 pm 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Παιδιά Ηρεμήστε!

Λεφτά είναι λεφτά ήταν πότε τα είχαμε πότε τα χάσαμε !
εγώ αυτή την στιγμή χάνω το ποσό των 11000, ε και?
τι να κάνεις, να βάψεις την ζωή σου μαύρη?
εγώ σας θυμίζω πως πέρυσι τέτοια εποχή χάναμε πιο πολλά!

κάθε του χρόνου και καλύτερα πάνε τα πράγματα είδατε?
:lol:
με χαλαρούς χαιρετισμούς σε όλους σας παίδες!
Χαλαράααααααα

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Νοέμ 25, 2009 3:53 pm 
Χωρίς σύνδεση

Φίλε shrine μακάρι το πρόβλημα να είναι μόνο το πόσα θα χάσουμε από μετοχές...

Αν είναι έτσι τότε πίστεψέ με δεν με απασχολεί καθόλου.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Νοέμ 25, 2009 4:00 pm 
Χωρίς σύνδεση

http://press-gr.blogspot.com/2009/11/bl ... _3005.html

ΑΛΑΠΙΔΟΦΙΛΟΙ διαβάστε, αγριέυουν τα πράματα ποια είναι αυτή η εταιρεία ξέρει κανείς ?

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Νοέμ 25, 2009 4:16 pm 
Χωρίς σύνδεση

@frenchie

Εννοείται φίλε μου ότι ο καθένας γράφει την άποψή του χωρίς να έχει το αλάθητο του Πάπα.Προσωπικές απόψεις εκφράζουμε.Οπότε το σωστό και το λάθος είναι υποκειμενικό για τον καθένα μας.

Για να απαντήσω λοιπόν στο ερώτημά σου:

--Οι κυβερνήσεις που μας κυβέρνησαν τόσα χρόνια ποιός τις εξέλεξε?
--Υπήρχαν,ή ακόμη ακόμη υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις?
--Οι πελατειακές σχέσεις των 2 μεγάλων κομμάτων τόσα χρόνια πού οδήγησαν?(Στο 80% των ψήφων να πηγαίνουν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ).
--Αυτή η κατάσταση ποιούς βολεύει?
--Ποιός μας δανείζει τόσα χρόνια?
και στο κάτω κάτω:

--ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ???

Συμπάθα με αν ακούγεται λίγο από "ριζοσπάστη" :D που λέει κι ο φίλος ο kanouchr, (με τα "συντρόφια" καμμία σχέση) αλλά εκεί είναι η ουσία κατ εμέ.

Όσο για την ξενοδοχειακή μονάδα και μόνο το ότι δεν τα παράτησε ο κ.Κωνσταντακόπουλος έπειτα από 20 χρόνια κάτι δείχνει....
Ότι πιστεύει ότι θα είναι αρκετά προσοδοφόρα η επένδυση.... ;)

Αυτό είμαστε φίλε μου...αυτό πουλάμε...αέρα-τουρισμό-και θάλασσα!
Και μάλιστα τέτοιες επενδύσεις ΕΠΙΧΟΡΗΓΟΥΝΤΑΙ κιόλας!!

Επίσης έχω αντίθετη άποψη στο φορολογικό αλλαλούμ που περιγράφεις.
Αυτό κατ εμέ είναι το όπλο μας.Το ότι είμαστε το Μεξικό της Ευρώπης.Και ότι παρόλο τις δύσκολες διαδικασίες εδώ ακόμα γίνονται λουμπινιές,κομπίνες και δολοπλοκίες κάνοντας (όσο οξύμωρο κι αν ακούγεται) πιο εύκολες τις επενδύσεις και το ξέπλυμα.

Δες το χρηματιστήριο για παράδειγμα.Λόμπι του Λονδίνου και των off shore έχει γίνει γιατί δεν υπάρχει έλεγχος από κανέναν...

(Συγγνώμη για την αργοπορημένη απάντηση αλλά...συμβάλλω στο ΑΕΠ μπας και ξεχρεώσουμε γρηγορότερα :lol: )

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Νοέμ 25, 2009 4:44 pm 
Χωρίς σύνδεση

D. Bank: Η Ελλάδα σε "τροχιά" ΔΝΤ

http://www.capital.gr/news.asp?Details=860438

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Νοέμ 25, 2009 4:47 pm 
Χωρίς σύνδεση

Ξέρει κανείς τι σημαίνει πρακτικά αυτό (αν συμβεί)??

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Νοέμ 25, 2009 4:57 pm 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Logistakos έγραψε:
@frenchie

Εννοείται φίλε μου ότι ο καθένας γράφει την άποψή του χωρίς να έχει το αλάθητο του Πάπα.Προσωπικές απόψεις εκφράζουμε.Οπότε το σωστό και το λάθος είναι υποκειμενικό για τον καθένα μας.

Για να απαντήσω λοιπόν στο ερώτημά σου:

--Οι κυβερνήσεις που μας κυβέρνησαν τόσα χρόνια ποιός τις εξέλεξε?
--Υπήρχαν,ή ακόμη ακόμη υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις?
--Οι πελατειακές σχέσεις των 2 μεγάλων κομμάτων τόσα χρόνια πού οδήγησαν?(Στο 80% των ψήφων να πηγαίνουν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ).
--Αυτή η κατάσταση ποιούς βολεύει?
--Ποιός μας δανείζει τόσα χρόνια?
και στο κάτω κάτω:

--ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ???

Συμπάθα με αν ακούγεται λίγο από "ριζοσπάστη" :D που λέει κι ο φίλος ο kanouchr, (με τα "συντρόφια" καμμία σχέση) αλλά εκεί είναι η ουσία κατ εμέ.

Όσο για την ξενοδοχειακή μονάδα και μόνο το ότι δεν τα παράτησε ο κ.Κωνσταντακόπουλος έπειτα από 20 χρόνια κάτι δείχνει....
Ότι πιστεύει ότι θα είναι αρκετά προσοδοφόρα η επένδυση.... ;)

Αυτό είμαστε φίλε μου...αυτό πουλάμε...αέρα-τουρισμό-και θάλασσα!
Και μάλιστα τέτοιες επενδύσεις ΕΠΙΧΟΡΗΓΟΥΝΤΑΙ κιόλας!!

Επίσης έχω αντίθετη άποψη στο φορολογικό αλλαλούμ που περιγράφεις.
Αυτό κατ εμέ είναι το όπλο μας.Το ότι είμαστε το Μεξικό της Ευρώπης.Και ότι παρόλο τις δύσκολες διαδικασίες εδώ ακόμα γίνονται λουμπινιές,κομπίνες και δολοπλοκίες κάνοντας (όσο οξύμωρο κι αν ακούγεται) πιο εύκολες τις επενδύσεις και το ξέπλυμα.

Δες το χρηματιστήριο για παράδειγμα.Λόμπι του Λονδίνου και των off shore έχει γίνει γιατί δεν υπάρχει έλεγχος από κανέναν...

(Συγγνώμη για την αργοπορημένη απάντηση αλλά...συμβάλλω στο ΑΕΠ μπας και ξεχρεώσουμε γρηγορότερα :lol: )

:lol: :lol: Τα γελια για τη τελευταια σου παραγραφο.
Λοιπον σε καποια που γραφεις συμφωνω και σε καποια αλλα οχι.
1/ Εμεις τις εκλεξαμε και σα λαος αφου αυτους εκλεξαμε, αυτο που μας συμβαινει σημερα (και εχω την εντυπωση οτι ακομα πολλοι ζουν σε νιρβανα και δεν εχουν καταλαβει τι προκειται να επακολουθησει), αυτο μας αξιζει
2/Φυσικα υπαρχουν, γιατι αλλωστε θα πρεπει να ψηφιζει καποιος τα 2 μεγαλα κομματα? και στο κατω κατω της γραφης, αν οι ευρωνταβατζηδες και οι περαν του ατλαντικου φιλοι μας δουν οτι κατι αλλο δυναμωνει, να δεις πως θα τρεξουν να βοηθησουν ωστε ν αποφυγουν τυχουσες μεταδοτικες ασθενειες :lol:
3/ Συμφωνω μαζι σου
4/ Παντως οχι το λαο, στον οποιον ερχεται οσονουπω ο λογαριασμος
5/ Οι γνωστοι νταβαδες οι οποιοι στριτζωνονται τωρα, και οι δικοι μας ψαχνουν να βρουν κοροιδα στη...... Κινα για να πουλησουν σκουπιδοχαρτα :lol: :lol:

Μπαααα, κοροιδευαμε πρωτα τον εαυτο μας και νομιζαμε οτι πιαναμε κοροιδα τους κουτοφραγκους στο τομεα τουρισμος-αερας-θαλασσα που τους πεταγαμε μια χωριατικη και θελαμε 10-15 ευρα και για ενα καφε 5-8 οταν κεντρο Παρισι στο χρεωνουν απο 2.8 εως 4 ευρα. :lol: :lol: Να σου θυμισω οτι η Τουρκια ηταν μια απο τις ελαχιστες χωρες που ειχαν αυξηση τουρισμου φετος. Αρα παει και ο τουρισμος μας .Βλεπουμε τις σκονες της Τουρκιας αλλα και αλλων τουριστικων προορισμων, που προσφερουν αψογες υπηρεσιες σε λογικες τιμες. Παρεπιπτοντως, αν διαβασεις το οικονομικο φυλλο της Καθημερινης της κυριακης, στη πρωτη σελιδα αναφερει οτι πωλουνται 165 ξενοδοχεια αξιας 900 εκατ. ευρω ανα την Ελλαδα, και δε μιλαμε για μικρες μοναδουλες αλλα για πολυ μεγαλες,αν αυτο λεει κατι. Αυτο επισης το αφιερωνω στο φιλο μου το verda που στις αρχες του καλοκαιριου αισιοδοξουσε και μου ελεγε οτι το φθινοπωρο θα κανουμε ταμειο-στο τουρισμο βεβαια.
Για το φορολογικο, θ αστειευεσαι βεβαια, εκτος και αν εννοεις οτι γινονται ευκολα......... επενδυσεις στηνοντας ενα γραφειο, απασχολωντας ενα ατομο και .....ξεπλενοντας τ απλυτα :lol: :lol: :lol: Τι προσφερουν αυτες οι επενδυσεις στο κρατος και κατ επεκταση στο κοινωνικο συνολο φιλε μου?? Σε καποιες, λιγες τσεπες πολιτικολαμογιων ισως προσφερουν ;)
Φιλικοτατα :D

ps και το κερασακι στη τουρτα:
http://www.capital.gr/News.asp?id=860438
D. Bank: Η Ελλάδα σε "τροχιά" ΔΝΤ

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Νοέμ 25, 2009 6:26 pm 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Τα 130 από τα 300 περίπου δις ευρώ χρέους της Ελλάδας βρίσκονται υπό τη μορφή ομολόγων στα σεντούκια τραπεζών της Γερμανίας, Ιταλίας και Γαλλίας. Αν η Ελλάδα κηρύξει παύση πληρωμών τότε αυτές οι τράπεζες θα χρεοκοπήσουν αφού αυτά τα χαρτιά θα είναι junk bonds. Δεν νομίζω ότι η ΕΕ θα φτάσει εκεί.

Επίσης η Ανατολική Ευρώπη δανείζεται και από τις Ελληνικές τράπεζες. Άρα νομίζω ότι όλο αυτό είναι περισσότερο μια πολιτική πίεση. Ακόμα νομίζω ότι δεν έχουμε δει τίποτα.

Ότι μέχρι Φεβρουάριο θα φάμε τρελλή πίεση αυτό νομίζω είναι βέβαιο.

Εκτός και αν ανακοινωθούν μέτρα...

Τα έλεγε ο γιωργάκης στην προεκλογική περίοδο!!! Πάμε.... Που πάμε ρε φίλε? πάμε και μην ρωτάς που πάμε...

Ο κωστάκης την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια...

Η παπαρήγα στην κοσμάρα του μαλμπορο...

Ο καρατζαφέρης επίσης στην κοσμάρα του - ζήτησε εκλογές τον Φεβρουάριο με αφορμή την εκλογή προέδρου δημοκρατίας!!! Αυτό μας έλλειπε... πάλι εκλογές...

Βρε ουστ από δω κοπρίτες όλοι... ανάξιοι...

Φταίμε όμως και εμείς οι σκεπτόμενοι πολίτες. Νομίζω ότι αντί να γράφουμε στα forum και να περιμένουμε από τους άχρηστους να μας κυβερνήσουν να οργανωθούμε πολιτικά και να διεκδικήσουμε το μέλλον μας!!! Πόσοι όμως από εμάς θα το κάναμε αυτό, χωρίς πολιτικές παρωπίδες και αγκυλώσεις?

Δεν θέλω να πιστέψω ότι η Ελλάδα έχει μόνο λαμόγια. Νομίζω ότι υπάρχουν και πολλοί σκεπτόμενοι και ικανότατοι άνθρωποι που γνωρίζουν τον χώρο τους καλά και μπορούν να προσφέρουν.

Ξέρω φαντάζει δύσκολο αλλά μήπως τελικά ήρθε η ώρα?

Η ώρα της "επανάστασης" της λογικής και της ικανότητας?

Από ανθρώπους εκτός κομμάτων εκτός πολιτικής...

Η πρόσκληση ισχύει για όλους!!!

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Νοέμ 25, 2009 6:41 pm 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Alone δυστυχώς το σαιτ δεν επιτρέπει 25 αστεράκια, γιατί τόσα θέλω να σου δώσω για τη θέση σου. ;)

Κορυφή
 Προφίλ  

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Αυτό το θέμα είναι κλειδωμένο, δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε δημοσιεύσεις ή να δημοσιεύσετε άλλες απαντήσεις  [ 19868 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 414, 415, 416, 417, 418, 419, 420 ... 1987  Επόμενο

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 171 επισκέπτες

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε: