10:03 - 27 Νοέμβριος 2009
Η μακροοικονομική κατάσταση της Ελλάδας δεν είναι νέο γεγονός αναφέρει σε σημερινή της έκθεση για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας η JP Morgan. Όπως και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ιρλανδία, Ιταλία, Ισπανία) και στην Ελλάδα υπάρχουν προκλήσεις αφού το χρέος αναμένεται να ξεπεράσει το 100% του ΑΕΠ. Οι ελληνικές μετοχές έχουν υποχωρήσει 20-30% σε ένα μήνα παρά τα ισχυρά αποτελέσματα δευτέρου και τρίτου τριμήνου, τη βελτίωση των θεμελιωδών και τις αναβαθμίσεις. Καταλύτες για τους επόμενους 3-6 μήνες θα είναι η επικοινωνία από τη νέα κυβέρνηση του δημοσιονομικού προγράμματος και η έγκρισή του από τις Βρυξέλλες. Επίσης τα αποτελέσματα του τετάρτου τριμήνου θα αποτελέσουν καταλύτη, ενώ η αλλαγή της διάθεσης για ανάληψη ρίσκου δε βοηθάει σημειώνει ο οίκος.
Η Εθνική Τράπεζα ωστόσο επιβίωσε από την κρίση και κατάφερε να είναι η πιο κερδοφόρα τράπεζα στην Ευρώπη. Η στρατηγική ανάκαμψης είναι σε καλό δρόμο και ο οίκος διατηρεί την εμπιστοσύνη του για τη μετοχή διατηρώντας την στις κορυφαίες του επιλογές (Alalyst Focus List). Διατηρεί τη σύσταση για αποδόσεις ανώτερες από αυτές της αγοράς και δίνει τιμή στόχο τα 36 ευρώ.
Για να απαντησω και σε μια προηγουμενη ερωτηση!!
Κακως αγορασες ΕΤΕ στα 26 φιλε μου[η διορθωση μετα τετοια ανοδο] ηταν φανερο οτι μπορουσε ναρθει ανα πασα στιγμη,κακως θα πουλησεις αν φτασεις στα λεφτα σου

δεν θα αργησεις αλλωστε!!!
Γιατι το λεω?? απλο και οπως διαβασες παραπανω και αλλοι συμφωνουν μαζι μου..
Τα προβληματα της Ελλαδας ειναι γνωστα!!
Το οτι καποιοι προτιμησαν να ανοιξουν τα βιβλια τους απο το δυνατον χαμηλοτερα επιπεδα[τοχα γραψει και για τους φιλους της Αλαπις εδω και ενα μηνα] δεν σημαινει κατι ιδιαιτερο
Η μαλλον σημαινει!!!
Τα κερδη των Τραπεζων θα ανεβουν και αλλο ,απο την επαναγορα ομολογων σε εξευτελιστικες τιμες,μολις η κατασταση ηρεμησει στην διατραπεζικη!!
Οποτε τα 30 ας πουμε στην ΕΤΕ μου φαινεται εφικτοτατος στοχος πλεον
Νομιζω τα γραφω πολυ απλα...προς το πσρον ας αφησουμε τους traders που θα νομισουν τις πρωτες μερες οτι προκειται απλα για αναπηδηση ψοφιας γατας,να πουλησουν με την ησυχια τους