zachmour έγραψε:
Καλησπέρα Βαγγέλη,
Οι λόγοι που μιλάς για άνοδο είναι βασικά δύο. Ένας οι αυξήσεις των τραπεζών στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και δύο τα κέρδη από το trading oμολόγων. Ο πρώτος λόγος όπως είδαμε τους τελευταίους 6-7 μήνες που τον πρωτοανέφερες έφερε μεν άνοδο και καλύτερο κλίμα στις αγορές αλλά ουσιαστικά μόνο για τις τράπεζες (έξω από το ράλυ πέρα από τη μικρή κεφαλαιοποίηση έχουν μείνει και μετοχές όπως ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, ΜΟΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΜΗΧΚ, ΑΛΑΠΙΣ, ΓΤΕ, ΕΜΠ, ΤΤ κλπ κλπ). Ο δεύτερος λόγος αφορά 4 μόνο τράπεζες όπως λες (ούτε καν τη ΜΑΡΦΒ και την ΚΥΠΡ).
Επίσης έλεγες ότι θα έχουμε μεν άνοδο μέχρι την ολοκλήρωση των ΑΜΚ και μετά θα δούμε αν η αύξηση αυτή φέρει ευφορία και άνθηση μπορεί να έχουμε περαιτέρω άνοδο αλλιώς θα μπούμε στο καβούκι μας και πάλι. Με δεδομένο λοιπόν ότι ανάπτυξη αποκλείεται να έρθει στην Ελλάδα τα προσεχή 1-2 χρόνια τουλάχιστον (δε φαντάζομαι να πιστεύεις ότι τα επόμενα 1-2 χρόνια θα αρχίσουμε να παίρνουμε τα στεγαστικά όπως το κάναμε το 2006-2007, ότι μεταλλουργικές εταιρείες και οι κατασκευαστικές θα ξαναβγάλουν τα κέρδη εκείνων των ετών, οι ναυτιλιακές με το πετρέλαιο ψηλά και με τα ναύλα να μην ανεβαίνουν, η ΔΕΗ και τα νερά με την κοινωνική πολιτική του ΠΑΣΟΚ) πως θα δικαιολογηθεί η άνοδος των μετοχών πέραν των 4 που ας πούμε ότι δέχομαι ότι έχουν "εξασφαλισμένα" υπερκέρδη από τα ομόλογα?
Φιλε Ζαχαρια,αν θες κανε τον κοπο να ξαναδιαβασεις το αρχικο μου κειμενο στην Χρονια του Σκορπιου τον Ιουνιο!!
Θα δεις οτι δικαιωθηκα μεχρι κεραιας!!
Ειδικα στο σημειο που εγραψα οτι δεν ειμαι μαντης..δεν ξερω τι θα συμβει απο Οκτωβρη και μετα,οταν θα ολκληρωθει η πρωτη φαση των τραπεζικων αυξησεων!!αν δηλ η πραγματικη Οικονομια μεχρι τοτε ανακαμψει,ωστε να σηκωθουν και οι υπολοιπες μετοχες!!
Φυσει αισιοδοξος..το ελπιζα..εχεις δικιο..δεν συνεβη
Οποτε το εγραψα αλλωστε καθαρα,η οποια ανοδος [που για πολλους λογους,που εχω εξηγησει ,θα μας φερει σε νεα ψηλα,]
θαναι δυστυχως θαλεγα εγω,δεικτοβαρης,μεχρι την ολοκληρωση των Α.Μ.Κ. που ουτε κατα διανοια τελειωσαν
ΜΕΧΡΙ..μεχρι που η πραγματικη Οικονομια αναρρωσει..δεν ξερω αν θαναι μετα 2 χρονια ας πουμε
,παντως μην ξεχνας μιλαμε για ΠΡΟΕΞΟΦΛΗΤΙΚΟ μηχανισμο..
Οποτε θα αποδωσει πολυ πριν δεις παρομοια με 2007 κερδη!!το ιδιο δεν συνεβη 2005-6 για πολλες μετοχες,που καταλαβαμε τον λογο ανοδου [κερδη] αργοτερα??
Θυμασαι την αγαπημενη σου ΣΕΛΟΝΤΑ ας πουμε??
Ας συμφωνησουμε λοιπον..οτι οντως οι καιροι ειναι δυσκολοι,αλλα την ωρα της μετοχικης ανακαμψης
[που θαρθει πριν τα ισολογιστικα κερδη]
πρεπει ναμαστε σε εγρηγορση να την διακρινουμε..
Και δεν μιλαω για...Δεικτη τωρα
Μιλαω για πραγματικη ανοδο!!