alonedriver έγραψε:
Την καλησπέρα μου και από μένα στον φίλο verdadeiro και σε όλη την αξιόλογη παρέα!
Τα σχόλια μου για την συνεδρίαση (που ομολογουμένως ήταν άκρως εντυπωσιακή) είναι ότι έχω κάποια ερωτηματικά ακόμα...
1. Δεν με έπεισε αρκετά ο όγκος συναλλαγών δεδομένου και της ανόδου. Λογικά έπρεπε να σπάσουν πολλά short και να συνοδεύεται και από μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών (πάντα δεδομένου του ποσοστού ανόδου).
2. Δεν έχουν κλείσει ακόμα αρκετές θέσεις short, μην πω οι περισσότερες. Παρακολουθώ όλες τις θέσεις short που έχουν ανοιχτεί στην ΑΛΦΑ από την αρχή της πτώσης. Σήμερα περίμενα ανοίγοντας το αρχείο από το χρηματιστήριο να δω ότι έχουν κλείσει αρκετές. Όμως έγινε ακριβώς το ανάποδο!!! Σήμερα πουλήθηκαν ανοιχτά περίπου 500.000 μετοχές ΑΛΦΑ ενώ έκλεισαν τις θέσεις μόνο σε 500 μετοχές!!! Δηλαδή όχι μόνο δεν υπήρχε short covering αλλά άνοιξαν κι άλλες θέσεις short σε ένα από τα βασικά χαρτιά του χρηματιστηρίου μας. Παρόλα αυτά η μετοχή ανέβηκε με ποσοστό 7,54% και διακίνησε περίπου 4.000.000 κομμάτια!!!
Φίλε verdadeiro μπορείς να μου το εξηγήσεις αυτό?
ΥΓ. Το ίδιο έγινε και στην ΕΥΡΩΒ με 140.000 κομμάτια ανοιχτές πωλήσεις και μηδέν 0!!! short covering...
ΥΓ2. Υπάρχει τρόπος να κλείσουν ανοιχτές πωλήσεις και να μην δημοσιοποιούνται στο site του χαα?
ΥΓ3. Σημαντικό όπλο στην νίκη κατά του εχθρού (shortάκηδες) είναι η κατασκοπεία των κινήσεων του...

Να εξηγησω λοιπον..μια που τις ιδιες ΑΚΡΙΒΩΣ ερωτησεις μου εκανε ο Frencie τον Αυγουστο ,μετα την αυξηση ΕΤΕ
Θα το κανω λιγο απλα,στην προσπαθεια μου ,να το καταλαβουν οσοι το δυνατον περισσοτεροι!!
Οσοι ειναι short δεν σημαινει οτι το βλεπουν απαραιτητα κατω..προκειται για ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΕΣ θεσεις..
Ας πουμε δεν ξερω ποσοι εχουν παιξει το γνωστο παιγνιο μπλακ-τζακ στο Καζινο

ποιητικη αδεια ετσι??
Τι κανουν οι παικτες ,οταν η μπανκα εμφανιζει ασσο??
Ναι βαζει ασφαλεια,ενα ποσο του πονταρισματος ,ετσι δεν ειναι??
Ετσι λοιπον και εδω ...για καθε ΑΓΟΡΑ ενα ποσο το σορταρουμε
[το κανω και εγω το ομολογω]
ωστε ναμαστε σε safe side μεχρι να ηρεμησουν τα πραγματα
[νεες μετοχες Αλφα?

]
Συμπαθατε με για τα ..τζογαδορικα παραδειγματα,
αλλα νομιζω ειναι καιρος οσοι περισσοτεροι να καταλαβουν οτι με τα συγχρονα εργαλεια,οσοι ανακατευονται με τα χρηματιστηριακα,
εχουν πολλαπλες κινησεις διαθεσιμες..
Δεν ειναι οι σορτακηδες ο...εχθρος μας φιλε..
Ειναι η κινητηριος δυναμη για το μελλον ,οταν τα πραγματα στρωσουν..
Οταν δεν βλεπεις καθολου τετοιες θεσεις,τοτε να ανησυχησεις