Αγαπητέ Lestat ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση.
Ειλικρινά, σημασία δεν έχει τι περιμένω εγώ. Αυτό, πάντως, που είναι και εθιμοτυπικά σωστό, είναι να μιλήσει γενικά και να εξειδικεύσει, όπως το έχουν σχεδιάσει, ο υπουργός Οικονομικών. Όμως, προσπάθησα να βάλω τον εαυτό μου στη θέση των ξένων και πραγματικά δεν μπορούσα να δώσω απάντηση. Ειδικότερα, όταν έφερα στο μπροστινό μέρος του εγκεφάλου μου τη σεβαστή άποψη του οικοδεσπότη για παιχνίδια και πιέσεις.
Έτσι, λοιπόν, το ερώτημα επανέρχεται βασανιστικό: Αλήθεια, τι περιμένουν οι ξένοι;
Το βέβαιο είναι ότι δεν πρόκειται να πιέσουν πέραν του μέτρου. Το μέτρο το ξέρουν πολύ καλά, καθόσον ούτε τυχαίοι είναι, ούτε και ανόητοι. Ακριβώς το αντίθετο. Το μέτρο, λοιπόν, πιστεύω πως είναι η μη πτώχευση. Αν παραβιαστεί το μέτρο (να ένας καλός τρόπος να πιέσουμε και να μετατρέψουμε το μειονέκτημά μας σε πλεονέκτημα), τότε αυτά που είδαμε με τη χρηματοπιστωτική κρίση και το κλείσιμο των Τραπεζών, θα είναι ένα τίποτε μπροστά στο ντόμινο της συστημικής κατάρρευσης των κρατών που θα ακολουθήσει. Στο τέλος τέλος , σε μια τέτοια εξέλιξη άλλοι είναι που θα χάσουν στην κυριολεξία τα πάντα. Αρα....
|