μανος έγραψε:
Εφη ,μαζεψα αρκετες ερωτησεις που εχω να σου κανω.
Αρχικα θα ηθελα να μου πεις αν η τεχνικη αναλυση σου επηρεαζεται απο τους ογκους .Δηλαδη αν π.χ η ΕΤΕ κλεισει μια μερα στο +1% με 1 εκατομυριο τεμαχια και την επομενη στο -1% με 10 εκατομυρια τεμαχια για σενα τεχνικα θα ηταν το ιδιο με το να ηταν οι ογκοι αντιστροφοι;
Δευτερον στο euro2day οτι ο Μ.Ο των 200 ημερων στην ΕΤΕ ειναι 18.14 ευρω.Νομιζω οτι ο δικος σου ειναι αρκετα πιο πανω.Που οφειλεται αυτη η διαφορα και αν ητιμη των 18.14 ειναι η σωστη αυτο καταργει το πτωτικο σεναριο για την μετοχη (και κατ' επεκταση για τον Γ.Δ ) αν οντως ημετοχη ξεπερασει τα 20 ευρω;
Για πολλες μετοχες που εχουν σπασει τον διακοσαρη αυτο σημαινει κατι;
Tελος θα σε παρακαλουσα και εγω να μας δωσεις τα φωτα σου για την MPB.
Με εκτιμηση.
1. Ανάλογα με την ανάλυση. Όταν χρησιμοποιώ δείκτες που περιλαμβάνουν έστω και σε ποσοστό όγκο, ΝΑΙ. Στην συντριπτική πλειοψηφία ΔΕΝ χρησιμοποιώ και η κυματική ανάλυση δεν λαμβάνει ΚΑΘΟΛΟΥ υπ' όψιν της τους όγκους.
2. Ο κ.μ.ο των 200 ημερών ΔΕΝ είναι πανάκεια, ούτε Ευαγγέλιο. Αν πρόσεξες στο παρελθόν , τις περισσότερες φορές διασπάται προσωρινά, χωρίς όμως να κατορθώσει ο τίτλος να αντιστρέψει τελικά την την πορεία του. Θα πρέπει λοιπόν να λαμβάνεται υπ' όψιν στο μέτρο που του αναλογεί και πάντοτε σε συνδυασμό με άλλες μορφές αναλύσεων.
Σήμερα σε ευθεία γραμμή ο 200αρης διέρχεται από τα 18,57 ευρώ για την μετοχή με ΕΠΙΣΗΜΩΣ αποκοπέντα τα μερίσματα μέχρι 31/03/2001 ( όπως θα όφειλα ) και 18,6145 για την μετοχή με αποκοπέντα τα μερίσματα μέχρι σήμερα.
Η διαφορά θα πρέπει να οφείλεται στην εκ μέρους τους πιθανή ΜΗ τακτική αναπροσαρμογή της τιμής της μετοχής στην αποκοπή των μερισμάτων, όπως θα όφειλαν.
ΕΠΟΜΈΝΩς ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΑΡΧΕΊΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΈΤΟΥΝ, ΔΕΝ ΈΧΟΥΝ ΚΑΘΌΛΟΥ ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ, ΕΊΤΕ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΑΠΟΚΟΠΕΝΤΑ ΕΙΤΕ ΟΧΙ.
3. Η ΣΩΣΤΗ τεχνικής μορφής ανάλυση ενός τίτλου, είναι στη πραγματικότητα μία κοπιαστική υπόθεση εργασίας που απαιτεί αυξημένη προσχή, καθαρό μυαλό, διαθέσιμο χρόνο και ΒΑΣΗ δεδομένων πολλών ετών για να γίνει.
Αυτή την εποχή δεν διαθέτω καθόλου χρόνο. Μπορώ μόνο να σχοληθώ με υπάρχουσες αναλύσεις. Η MPB διαθέτει ελάχιστη data για τα δεδομένα μιας σωστής ανάλυσης.
Επομένως, ακόμη και αν διαθέσω 6 ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΩΡΕΣ για την ανάλυσή τη, πάλι τα αποτελέσματα πέραν των 10 ΗΜΕΡΩΝ θα είναι αβέβαια. Μπορεί βέβαια μια μακροπροθεσμη ανάλυση ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ συγκριτικών μεθόδων με ομοειδείς τίτλους να φέρει πιο συγκεκριμένα αποτελέσματα, ώστε να μην ζει ο επενδυτής στην τέλεια αβεβαιότητα, ωστόσο και πάλι θα είναι προσεγγιστικά. Στο μέλλον, όταν θα έχω χρόνο θα την κάνω, αλλά μέχρι τότε ποιος ζει ποιος πεθαίνει.
Πάντοτε αποφεύγω να τοποθετούμαι σε τίτλους που δεν έχουν μεγάλο διάγραμμα τιμών και το ίδιο συνιστώ σε όλους.