neoforum.gr

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Δημιουργία νέου θέματος Αυτό το θέμα είναι κλειδωμένο, δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε δημοσιεύσεις ή να δημοσιεύσετε άλλες απαντήσεις  [ 19868 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 532, 533, 534, 535, 536, 537, 538 ... 1987  Επόμενο

Βαθμολογία Θέματος
* 5%  5%  [ 9 ]
** 1%  1%  [ 1 ]
*** 2%  2%  [ 3 ]
**** 3%  3%  [ 6 ]
***** 90%  90%  [ 175 ]
Σύνολο ψήφων : 194
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ο Verdadeiro απαντά...
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Ιαν 19, 2010 4:49 pm 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Δύσκολη μέρα η σημερινή...Οποιος πούλησε θα γλείφει της πληγές του τώρα...Δοκίμασε πολλές αντοχές, τεχνικές, ψυχολογικές, όλες!

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Ιαν 19, 2010 4:50 pm 
Χωρίς σύνδεση

Ομολογώ κι εγώ ψώνισα με τις εκπτώσεις σήμερα.

Η αλήθεια είναι πάντως ότι η ψυχολογία είναι εξαιρετικά εύθραυστη, τα νεύρα πολλών τεντωμένα, ό,τι πρέπει δηλαδή στα τρομοκρατικά κάτω για μάζεμα καλών μετοχών...

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Ιαν 19, 2010 5:12 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας στις διεθνείς αγορές έθεσε ως υπ' αριθμόν ένα στόχο της οικονομικής πολιτικής ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Ν. Καραμούζης.

Μιλώντας πριν από λίγο στο περιθώριο εκδήλωσης για την παρουσίαση της νέας ιντερνετικής χρηματιστηριακής πλατφόρμας του ομίλου, ο κ. Καραμούζης τόνισε κατηγορηματικά ότι δεν υφίσταται ο παραμικρός κίνδυνος χρεοκοπίας της χώρας με την κυβέρνηση να υλοποιεί πολιτικές ικανοποιητικές μεν για την αντιμετώπιση του δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας οι οποίες, ωστόσο, πρέπει να συνοδευτούν και από μεταρρυθμίσεις-τομές, όπως ασφαλιστικό και φορολογικό.

Οι λογικες φωνες ,μιλανε λογικα!!!

Το παιχνιδακι με τα spread που οι ξενοι καρχαριες τραβανε οσο μπορουν δεν ξερω που θα καταληξει!!ως προς το κατω

Αυτο που ξερω και τοχω ξανασημειωσει ειναι οτι με τα ελληνικα ομολογα που εχουν φορτωθει οι Τραπεζες μας,αν η χωρα δεν χρεωκοπησει..οι αποδοσεις που θα δωσουν θαναι απιστευτες πλεον..

Και οσο πιο πανω πανε τα spread τοσο μεγαλυτερα τα υπερκερδη αργοτερα...

Ξανα μπακαλιστικοι υπολογισμοι να ξερουμε που βρισκομαστε

238 spread 31 Δεκεμβρη [αποτελεσματα ετους] ΕΤΕ 18.20

Απο κει και πανω υπερβολη με βαση τα ΔΕΔΟΜΕΝΑ κλεισιματα αποτελεσματα

Απο κει και κατω αγοραστικη ευκαιρια,αφου οσο και πιο πανω να πανε τα spread τα αποτελεσματα ετους ΚΛΕΙΔΩΣΑΝ

Για αποτελεσματα α τριμηνου???

Εμ εδω ειναι το ζουμι???

Ποσο θαχουν τα spread τελη Μαρτη,μπορει να υπολογισει κανεις??

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Ιαν 19, 2010 7:44 pm 
Χωρίς σύνδεση

λοιπόν αυτό που λέγαμε χτες σχετικά με το κατα πόσο το P/E αποτελεί καλό οδηγό.

θεωρούμε P=τιμή E = κέρδη ( ανα μετοχή ) αν θεωρήσουμε ότι η αξία της μετοχής είναι η παρούσα αξία των μερισμάτων που δίνει έχουμε, P= E/i => P/E = 1/i σα να λέμε ότι το P/E είναι η παρούσα αξία ενός ευρώ καταβαλόμενο ανα περίοδο. πχ ο ΟΤΕ δίνει μέρισμα 1 ευρώ για "πάντα" πόσο είμαστε διατεθημένοι να δώσουμε για να εξασφαλίσουμε αυτή την ετήσια πληρωμή ; Για να το βρούμε πρέπει να λάβουμε υπ όψιν το κατα πόσο είναι σίγουρο ότι θα δίνει μέρισμα 1, κατα πόσο ο ΟΤΕ θα υπάρχει για πάντα .. κ.τ.λ. ( ότι γουστάρουμε ) αυτό το παριστάνουμε μαθηματικά με ένα επιτόκιο i, δηλαδη τα κέρδη προεξοφλούνται με το επιτόκιο i, όσο ποιό υψηλό το επιτόκιο ( τόσο ποιο αυξημένος κίνδυνος ) τόσο πιό μικρή η τιμή, η λογική λέει ότι μπορεί τα κέρδη να είναι "καλα" όμως εμπεριέχουν μεγάλη αβεβαιότητα και έτσι οι επενδυτές θέλουν να διαθέσουν όλο και λιγότερα χρήματα για την αγορά της μετοχής που δίνει αυτά τα "αβέβαια" κέρδη.

παράδειγμα Εταιρεία Α i=0.25, E=1 ευρω άρα τιμή ( 1/0.25) P= 4 και P/E = 4
Εταιρεία Β i=0.20, E=1 ευρω άρα τιμή ( 1/0.20) P= 5 και P/E = 5

η Πρώτη μπορεί να φαντάζει ελκύστική γιατί έχει χαμηλή τιμή και φυσικά χαμηλό P/E όμως εχει τα ίδια κέρδη με την δεύτερη και η αγορά - αναλυτές τη θεωρούν πιό Αβέβαιη ως προς τη σταθερότητα των κερδών ή πιό γενικά ώς πρός τον επενδυτικό κίνδυνο. Με βάση τα στοιχεία προτιμούμε την Β λόγο μεγαλύτερησ σταθερότητας και λιγότερου επιχειρηματικού κινδύνου

Βλέπουμε ότι οι επαγγελματίες δεν βλέπουν P/E αλλά δημιουργούν το P/E μεταβάλλοντας την τιμή αναλογα με το κίνδυνο που αντιλαμβάνονται. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟΤΑΤΟ παράδειγμα η ΣΕΝΤΡ (νομίζω). Πολλά τα κέρδη, όμως υπάρχει ένα θέμα νομιμότητας ( για άλλους όχι για άλλους ναι ) και τα καραγκιοζιλίκια της Διοίκησης που έδωσαν ένα μεγάλο premium στο ρίσκο ( i ) και κρατά τη μετοχή χαμηλά.

Ελπίζω να εγινα κατανοητός, με όλα αυτα τα θεωρητικά

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Ιαν 19, 2010 8:29 pm 
Χωρίς σύνδεση

φιλε Verdadeiro
τη θυμαμαι, και πολυ καλα μαλιστα, την ημερα της εξαγορας της ΠΡΟ :!:
ξεχνιεται αλλωστε :( ?? (ελπιζω δε χρειαζεται να κανω copypaste, ειμαι μαρτυρας και παθοντας :oops: )

τοτε δημοσια δηλωνες οτι η αποτιμηση της ηταν σε επιπεδο ΓΔ 2900
ενω οι αλλες τραπεζες βρισκοταν σε επιπεδα ΓΔ 2200-2300 :o

σκεφτηκα να κανω την αλλαγη απο ΠΡΟ-ΕΤΕ οπως εκανες εσυ και μας το σφυριξες αλλα...
εμεινα με την ΠΡΟ στο μπαουλο... :( και δεν εκμεταλευτηκα την ανοδικη κινηση της ΕΤΕ :evil:
ειπαμε μαθαινω... ;)
υγ
Ποσο θαχουν τα spread τελη Μαρτη,μπορει να υπολογισει κανεις??
διαφωτισε μας λιγο παραπανω ;) πως να υπολογισουμε?

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Ιαν 19, 2010 9:06 pm 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Την καλησπέρα μου!

Μικροποσά τελικώς θα δανειστεί το Ελληνικό Δημόσιο έως Απρίλιο όπου εκεί και το Μαίο θα δανειστεί γερά.

Φόβοι μου είναι κατά πόσο θα επιτευχθούν οι φορολογικοί στόχοι σε υφεσιακή οικονομία και κατά πόσο η ύφεση θα είναι μόνο τόση όση την υπολογίζουν.

Το spread προσωπικά δεν με πολυφοβίζει διότι συμφωνώ ότι θα δούμε απίστευτη αποκλιμάκωση τους επόμενους μήνες με την ανακοίνωση των πρώτων στοιχείων 2010 για το έλλειμμα.

Αυτό που με φοβίζει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ είναι το νομοσχέδιο της Κατσέλη για τις επισφάλειες των τραπεζών... ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΟΜΩΣ...

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Ιαν 19, 2010 9:19 pm 
Χωρίς σύνδεση

thanosp4
Πολύ σωστός στην τοποθέτησή σου για το P/E.

Θα ήθελα να προσθέσω και εγώ από την πλευρά μου κάτι ακόμα:

Εφόσον μιλάμε για long επενδύσεις και βάσει θεμελιωδών (δύσκολο έχει καταντήσει στην Ελλαδίτσα μας πλέον) τοποθετήσεις , ένα ακόμη πιο αντιπροσωπευτικό ratio είναι το
PEG. (Price-Earnings to Growth ratio).

Προτιμότερες επενδύσεις είναι αυτές που έχουν χαμηλότερο P/E (με την ανάλογη ανάληψη ρίσκου βέβαια αλλά και με το μεγαλύτερο περιθώριου κέρδους) αλλά και χαμηλό PEG. To PEG ratio λαμβάνοντας τιμές από 0 εως 1 μας υποδεικνύει ότι μια μετοχή με PEG κοντά στο 0 είναι φθηνή ενώ με PEG=1 θεωρείται ακριβή.

Για να μην κουράσω άλλο θα ήθελα να υπογραμμίσω 2 πράγματα
1) Το αρνητικό του αριθμοδείκτη αυτού σε σχέση με το κλασικό P/E είναι ότι αδικεί εταιρείες-κολοσσούς οι οποίες είναι ήδη φτασμένες και ως εκ τούτου δεν μπορούν να έχουν ένα annual growth μιας νεοεισερχόμενης εταιρείας στον κλάδο τους. Μια νέα εταιρεία μπορεί να παρουσιάσει lets say ένα annual growth της τάξης του 20-25% , αριθμοί πολύ δύσκολα επιτεύξιμοι για εταιρείες όπως η GM, IBM , Citygroup etc. Δεν σημαίνει λοιπόν οτι αυτές οι εταιρείες δεν είναι ελκυστικές για long επενδυτές- hedge funds που για παράδειγμα αποζητούν πολύ καλά ετήσια μερίσματα (ΚΑΙ με ασφάλεια) λόγω της υψηλής κερδοφορίας της εταιρείας. Εδώ βέβαια έρχεται να κολήσει και το θετικό του PEG γιατί κάθε πράγμα έχει 2 όψεις
2) το θετικό λοιπόν είναι ακριβώς αυτό, μπορείς να εντοπίσεις εισηγμένες εταιρείες με πολύ μικρό PEG οι οποίες με ισχυρό ισολογισμό υπόσχονται τεράστια αύξηση της κερδοφορίας τους τα επόμενα χρόνια.

Πολύ απλά αν πάρουμε 2 εταρειές του ίδιου κλάδου πάντα και η μια έχει P/Ε=3,5 ενώ η δεύτερη έχει P/E=1,5 έχοντας η πρώτη ετήσιο growth 20% για τα επόμενα 3 χρόνια και η δεύτερη μόλις 6%για τον ίδιο ορίζοντα θα λέγαμε αν κοιτάζαμε μόνο το P/E ότι επενδυτική ευκαιρία είναι η δεύτερη.
Βλέπετε όμως ότι τα πράγματα αντιστρέφονται όταν μιλάμε για τον PEG αφού η επενδυτική ευκαιρία είναι η πρώτη και όχι η δεύτερη εταιρεία (η πρώτη παρουσιάζει πολύ μικρότερο PEG από την δεύτερη και άρα είναι ελκυστικότερη για μεγαλύτερα μελλοντικά κέρδη).

Η κυριότερη διαφορά τους όμως (ΚΑΙ ΜΕΓΙΣΤΟ ΘΕΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ PEG ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ P/E κατά τη γνώμη μου) είναι ότι το P/E είναι ένας δείκτης που κοιτάζει το παρελθόν αφού υπολογίζεται με βάση την παρούσα τιμή της μετοχής (εννοείται ότι δεν μπορούμε να γνωρίζουμε που θα ξημερώσει άυριο) και τα earnings των τελευταίων αποτελεσμάτων της εταρείας.
Εδώ λοιπόν βρίσκεται η ουσία αφού το annual growth και το μέλλον της κάθε εταιρείας ( τουλάχιστον αυτό που περιμένουμε να έχει που πάντα επηρεάζεται από χιλιάδες παράγοντες) μπορεί να ενσωματωθεί σε έναν αριθμοδείκτη , τον PEG.

ENNOEITAI ότι αν ήταν τόσο έυκολο να διακρίνουμε τις ευκαιρίες χρησιμοποιώντας απλά έναν αριθμοδείκτη θα ήμασταν όλοι πλούσιοι , και για αυτό δεν είναι πανάκεια ή τυφλοσούρτης όλα αυτά που έχω αναφέρει παραπάνω αφού οι αγορές δεν σταματούν να μεταλλάσονται!

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Ιαν 19, 2010 9:28 pm 
Χωρίς σύνδεση

ναι σωστή η παρατήρηση για τα παρελθοντικά στοιχεία του P/E, Καλός και ο PEG αλλά λέω να μή κολλάμε μες δείκτες :) Το όλο θέμα είναι να μπορέις να "μυριστείς" την αγορά σα το σουβλατζή έξω απο το γήπεδο στη διαφήμνιση του ΟΠΑΠ που μυρίζεται τα γκόλ.

Και άντε να μου πείς τώρα τί πρόβλεψη για Ανάπτυξη να κάνεις .. εδιικά στην ελλάδα, ίσως μόνο με τη Τζαμπο ( ΜΠΕΛΑ) σταθείς τυχαιρόες που πάντα κάνουν συγκρατημένες προβλέψεις και βγαίνουν απο πάνω στο τέλος οπότε εκεί η έκπληξη είναι 99% θετική !!

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Ιαν 19, 2010 9:48 pm 
Χωρίς σύνδεση

Lestat σου κανε το χατηρι ο Βαγγελης σημερα, δεν μπορεις να πεις :)

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Ιαν 20, 2010 10:04 am 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Καλημερα και απο εμενα
Μετα απο στενο man 2 man στην Προ ξεκινησα τις κινησεις για να μπω πέριξ των 2€ και τελικα χθές αγορασα την μιση μου ρευστοτητα για το συγκεκριμενο χαρτι περιξ του 1.6€.Φυσικα δεν περιμενα το γυρισμα που εγινε... Ισως έως την Παρασκευη κλεισω και το υπολοιπο ποσο σε αναλογες τιμες... Θα δειξει η πορεια των επομενων ημερων.
Υ.Γ
Η προηγουμενη εμπλοκη μου με την Προ μου απέδωσε ενα διολου ευκαταφρονητο 30% (αγορασμενος κατω απο 1€) αλλα σε μικρο κεφάλαιο.

Κορυφή
 Προφίλ  

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Αυτό το θέμα είναι κλειδωμένο, δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε δημοσιεύσεις ή να δημοσιεύσετε άλλες απαντήσεις  [ 19868 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 532, 533, 534, 535, 536, 537, 538 ... 1987  Επόμενο

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 54 επισκέπτες

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε: