neoforum.gr

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Δημιουργία νέου θέματος Αυτό το θέμα είναι κλειδωμένο, δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε δημοσιεύσεις ή να δημοσιεύσετε άλλες απαντήσεις  [ 19868 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 534, 535, 536, 537, 538, 539, 540 ... 1987  Επόμενο

Βαθμολογία Θέματος
* 5%  5%  [ 9 ]
** 1%  1%  [ 1 ]
*** 2%  2%  [ 3 ]
**** 3%  3%  [ 6 ]
***** 90%  90%  [ 175 ]
Σύνολο ψήφων : 194
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ο Verdadeiro απαντά...
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Ιαν 20, 2010 1:55 pm 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Εντάξει το σχόλιο περι σχετισμού του ΧΑΑ με άλλα ξένα χρηματιστίρια νομίζω οτι ειναι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ παιδαριώδες. Ένα απλό μοντέλο Regression Analysis να τρέξεις θα δεις πως υπαρχει συσχέτιση με ένα lag της τάξης του (t-2) σε σχεση με NYSE και αντιστοιχα με CAC-DAX-τιμή χρυσου κτλ κτλ. Η Ελλάδα δεν είναι σε άλλο πλανήτη. Αν τωρα σε όλο αυτο βάλεις και το ποσοστό συμετοχής ξένων funds... ε νομίζω αρχίζεις να βλέπεις το παζλ. Οτι καποιο πειραμα γινεται ειναι σιγουρο. πετάει κακα λογια η κομμισιον η Deutsche Bank δε λεει λέξη, μετά δίνει εύσημα και αντίθετα ο κύριος δανειστής μας που ειναι η συγκεκριμένη τράπεζα μιλάει για περισσότερες και πολλαπλές πιθανότητες πτώχευσης από ότι είχε πχ η Αργεντινή. Κάτι δοκιμάζουν, δε ξέρω τι αλλα η μη ύπαρξη συσχέτισης του ΧΑΑ με τα άλλα χρηματιστίριο ειναι κατι ΕΝΤΕΛΩΣ άτοπο.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Ιαν 20, 2010 2:13 pm 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Την καλημέρα μου φίλε οικοδεσπότη,

Πάντως είναι πολύ δύσκολο να βλέπεις τέτοιο sell-off ... Είναι ψυχολογικά πολύ δύσκολο. Όσο και να θέλεις να πιστέψεις ότι όλα θα πάνε καλά σου διαλύει κάθε θετική ψυχολογία.

Εγώ πούλησα στις 2300 περίπου με ζημιά αλλά τελικώς μάλλον καλώς έκανα. Δεν ξέρω πόσο κάτω θα πάει (αρχίζουν πολλοί και ομιλούν για νέα χαμηλά), αλλά σίγουρα δεν στρεσάρω τα στεφανιαία μου...

Ας ελπίσουμε σε κάτι καλύτερο για τη χώρα πρώτα και μετά για την αγορά. Γιατί μια αγορά πάλι στις 1500 μονάδες νομίζω θα είναι το τελειωτικό χτύπημα σε όσους ρομαντικούς ασχολούνται ακόμα με το χρηματιστήριο σαν επένδυση.

Και τα λέω αυτά παρόλο που είμαι εντελώς εκτός (εκτός από ΜΟΗ).

Κορυφή
 Προφίλ  

Θέμα δημοσίευσης: !
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Ιαν 20, 2010 2:19 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Κάτι δοκιμάζουν, δε ξέρω τι αλλα η μη ύπαρξη συσχέτισης του ΧΑΑ με τα άλλα χρηματιστίριο ειναι κατι ΕΝΤΕΛΩΣ άτοπο.

Συμφωνω απολυτως δεν ζουμε σε αλλο πλανητη!!!

Οσο για το σεναριο της πτωσης που καλο ειναι να το αναφερουμε..εχει επισης σαν βασικο συσττατικο..την αποκοπη απο τα ξενα..

Μιλα οτι με ιδιο spread περυσι τον Μαρτη ,ειμαστε στις 1700 περιπου..
αρα τωρα ειμαστε ψηλοτερα..και πρεπει να πεσουμε

Ξεχνουν βεβαια οι ανθρωποι που τα γραφουν αυτα,οτι ο DOW ας πουμε περυσι τετοια εποχη ειχε 7000 μοναδες..αναλογα χαμηλοτερα σαφως DAX CAC κλπ

Αρα λογικα[μην ξεχναμε τα 30 του μαυρου χρυσου]
και η διαθεση για ρισκο μεγαλυτερη

Στα δικα μας τωρα...καποιοι θα μιλησουν παλι ισως για διπλους πατους και τα συνακολουθα...αυτο που εγω διακρινω δια γυμνου οφθαλμου..
ειναι οτι οσο και να επιχειρουν να τρομοκρατησουν...
πυρομαχικα[μετοχες] δεν εχουν...

Τις δανειζονται στην καλυτερη περιπτωση...ΑΛΦΑ..π.χ.

Οι τζιροι και χθες και σημερα στην πτωση τουλαχιστον ειναι αστειοι

Αντε προσπαθηστε περισσοτερο...καποιον θα βρειτε να μας γραψει ποσο χρεωκοπουμε στα σιγουρα παλι σημερα!!!!

π.ς.
Φιλε alone ταπαμε σεβαστη η στρατηγικη του καθενα,
εφοσον τα καταφερνει και κερδιζει τελικα..

Αλλωστε αφου στα 2300 βγηκες με ζημια,μια μικρη ανησυχια ΠΟΥ θα μπεις να παρεις το αιμα σου πισω,πρεπει να την εχεις ετσι δεν ειναι??

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Ιαν 20, 2010 3:01 pm 
Χωρίς σύνδεση

verda δυστυχως το spread ταβανιασε στις 310 μονάδες βάσης με υποχώρηση τις 290 τώρα

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Ιαν 20, 2010 3:03 pm 
Χωρίς σύνδεση

Έχει πλάκα που όλα πάμε να τα εξηγήσουμε όπως μας βολεύουν. Πέφτουμε σφαιράτοι μαζί με όλα τα Χρηματιστήρια του κόσμου και επειδή είμαστε ταύροι λέμε ότι όλα είναι ένα ψέμα για να μας πάρουν τα χαρτιά. Πέφτει η Citi 99% και λέμε ποια Citi τώρα? Εθνικάρα!! Τώρα ανεβαίνουν τα υπόλοιπα και εμείς πέφτουμε και επειδή δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι είμαστε ένα μπουρδέλο βρίσκουμε πάλι την εξήγηση ότι πειραματίζονται οι ξένοι μαζί μας.

@janus
Τα μοντέλα παλινδρόμησης που λες σου δίνουν ότι γενικά όταν πάει πάνω ένα χρηματιστήριο γενικά πάει πάνω και το άλλο. Αυτό είναι σωστό. Δεν λέει πόσο πάνω πάει το ένα και πόσο πάνω πάει το άλλο. Επίσης η Αργεντινή φαντάζομαι ότι τα μοντέλα σου θα έβγαζαν θετική συσχέτιση μέχρι που κάπου χρεοκόπησε και μάλλον θα μπερδεύτηκαν τα excelάκια σου. Υπό Κ.Σ. μπορεί να ισχύουν αυτά που λες. Δεν είμαστε σε Κ.Σ. ωστόσο...

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Ιαν 20, 2010 3:10 pm 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Λοιπόν εγώ είμαι Aγγλος. Βλέπω μια εταιρία στην Ελλάδα με P/E 5. Λέω: Στην Ελλάδα είναι τσάμπα τα χαρτιά...ευκαιρία... Μετά όμως σκέφτομαι..."Άσε ρε εσέι μην τυχόν και φαλιρίσει όπως λένε όλοι και μου μείνουν τα χαρτιά..." . "Ξέρω τι θα κάνω...θα περιμένω μέχρι να περάσει η φουρτούνα και αν περάσει τσούπ θα τα καμακώσω...Έτσι και αλλιώς η Lira ανεβαίνει οποτε με συμφέρει να περιμένω..."

Αν- λέω αν - (γιατί κοντεύουν να μας πείσουν και εμάς :o ), δεν φαλιρίσουμε που θα πάμε μου λέτε?

P.S. αυτό για τα πυρομαχικά πολύ μου άρεσε verd...

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Ιαν 20, 2010 6:08 pm 
Χωρίς σύνδεση

Πάντως για όποιους έχουν στοιχειώδη μνήμη η τωρινή κατάσταση είναι ίδια με τις αρχές Μαρτίου 2009.
Ανελέητο ξύλο, υψηλά spreads, γενικευμένη πτώση και όλοι να ψάχνουν τον πάτο του βαρελιού.
Προκλητικές ομοιότητες σε όλα τα επίπεδα.
Το αστείο είναι ότι σε λίγες ημέρες που θα αρχίσει η άνοδος, οι τεχνικάριοι θα αγοράσουν και θα πουλήσουν με κέρδος 5% περιμένοντας μετά διπλούς πάτους, τρίτο κύμα, νέο κύμα, μπουάτ και τρίχες κατσαρές.
Και ύστερα οι φανατικοί με τα θεμελιώδη(αυτούς δεν τους ειρωνεύομαι θα αναρωτιούνται <<μα τι άλλαξε στην οικονομία μας και το ΧΑΑ ανεβαίνει>>?
Το ΧΑΑ εδώ και λίγα χρόνια είναι τζόγος και στον τζόγο είτε κερδίζεις με τύχη, είτε με στρατηγική.
Διαλέξτε και πάρετε!

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Ιαν 21, 2010 1:19 am 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ έγραψε:
Πάντως για όποιους έχουν στοιχειώδη μνήμη η τωρινή κατάσταση είναι ίδια με τις αρχές Μαρτίου 2009.
Ανελέητο ξύλο, υψηλά spreads, γενικευμένη πτώση και όλοι να ψάχνουν τον πάτο του βαρελιού.
Προκλητικές ομοιότητες σε όλα τα επίπεδα.
Το αστείο είναι ότι σε λίγες ημέρες που θα αρχίσει η άνοδος, οι τεχνικάριοι θα αγοράσουν και θα πουλήσουν με κέρδος 5% περιμένοντας μετά διπλούς πάτους, τρίτο κύμα, νέο κύμα, μπουάτ και τρίχες κατσαρές.
Και ύστερα οι φανατικοί με τα θεμελιώδη(αυτούς δεν τους ειρωνεύομαι θα αναρωτιούνται <<μα τι άλλαξε στην οικονομία μας και το ΧΑΑ ανεβαίνει>>?
Το ΧΑΑ εδώ και λίγα χρόνια είναι τζόγος και στον τζόγο είτε κερδίζεις με τύχη, είτε με στρατηγική.
Διαλέξτε και πάρετε!

Tα πραγματα ειναι σχετικα απλα..

Η πτωση του Χρηματιστηριου δεν εχει να κανει με καποια περιεργη εξελιξη που εχει σχεση γενικοτερα με καταρευση οικονομικη,αλλα με την αυξηση του ασφαλιστρου κινδυνου για την χωρα μας..

Με αυτα τα spreads εφτασε στα 1450 περυσι...με τα spreads πολυ χαμηλοτερα τον Σεπτεβρη εγραψε τις 2950...

Η επαναληψη της ιδιας ΑΚΡΙΒΩΣ ιστοριας φετος ειναι φανερο οτι ελαχιστα διδαξε..

Οι ημερομηνιες δανεισμου της χωρας μας ,ειναι δεδομενες και πεπερασμενες..

Ειναι φτηνο και ακοπο χρημα για τις Τραπεζες μας και οσο πιο πολυ το τραβηξουν το πραγμα,τοσο μεγαλυτερα κερδη θα γραψουν μετα!!

Ναι οντως καποιοι θα αγορασουν φτηνοτερα ισως...

Θυμαμαι με ποση περηφανεια περυσι καποιοι αγοραζαν την ΕΤΕ στα 9 για να την πουλησουν στους κοροιδαρες στα 12 λιγες μερες μετα..

Λιγους μηνες αργοτερα στα 28 εβριζαν θεους και δαιμονες για το καζινο του Χρηματιστηριου μας..

π.ς. Φιλε Frencie μιλωντας για συνολικη γραμμη τασης μιλω για το συνολο των Χρηματιστηριων παγκοσμια και βεβαια τον μαυρο χρυσο..

Σε αυτα εγραψαν νεα ψηλα και θα συνεχισουν να τα γραφουν με τις απαραιτητες ανασες βεβαιως-βεβαιως..

Το τριψηφιο του oil ασχετα αν η Goldman συμφωνει πια μαζι μου ;) ,τοχω γραψει μηνες πολλους πριν και αισθανομαι οτι δεν ειναι τοσο μακρυα πλεον..εχει αργησει απο τοτε που το πρωτοπα εχεις δικιο,αλλα απο τα ..50 που ηταν τοτες,κοντυτερα ειμαστε ετσι δεν ειναι???

Αν επεσα εξω για Ελλαδα [εδωσα σημα εξοδου στα ψηλα παντως] ασχετα αν βιαστηκα να μπω,εχει σχεση με ΕΙΔΙΚΕΣ συνθηκες που συνδεονται με αλλα πραγματα..

Οσο για τις συνθηματολογιες σαφως δεν εννoουσα εσενα
αλλα το...γατονι :lol: :lol: που πουλαγε με ελαχιστο κερδος την ΕΤΕ στα 18 τα Χριστουγεννα ,αλλα λιγες μερες αργοτερα με αυτην στα 20.80 αισθανοταν ..δικαιωμενος :lol: :lol:

Και ομως εκεινες τις μερες εκανα live trade με πρωταγωνιστη την ΠΡΟΤΟΝ με αλλαγη της σε ΕΤΕ live παντα και με πραγματικο κερδος..3 μερες μετα

Επειδη ασχετα που η στρατηγικη μου μιλα για ψαρεμα μαζεμα,τουτη την ωρα πολλοι νομιζουν ισως οτι σε trade μπορει ναναι καλοι σε σχεση με την τακτικη μου,ιδου οποιος θελει μπορουμε μαζι να το δοκιμασουμε..

Με μετοχη της αρεσκειας του και με δικαιωμα να την σορταρει
αν την βλεπει κατω..

Αντε γιατι βλεπω οτι οι απαισιοδοξες φωνες παραμαζευτηκαν και εδω..

Ιδου η Ροδος για οποιον το βλεπει κατω..

Αντε να αναψω λιγο τα αιματα :D

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Ιαν 21, 2010 7:50 am 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Την Καλημερα μου..

Μια που διακρινω οτι πολλοι προσπαθουν οχι απλα να κανουν κουβεντα ,αλλα να περασουν τις δικες τους ιδεες σωστες η λαθος μεσα απο αυτο το επενδυτικο ημερολογιο ,το δικο μου...
θα παρακαλουσα οι οποιες τετοιες αποψεις,ειτε να γραφονται στο σχετικο θεμα σχολιων που επισης εχω ανοιξει,

"Γενικά Σχόλια για την Αγορά" εδώ : viewtopic.php?f=78&t=1393&p=19918#p19918

ειτε αν οι φιλοι το επιθυμουν σε δικια τους ξεχωριστη ενοτητα..

Φιλε Καισαριε..το ξερεις οτι διαφωνουμε σφοδρα...θα χαρω πολυ να ανοιξεις μια δικη σου ενοτητα εδω,να κανουμε και εμεις τα σχολια μας..

Το να κανεις link εδω στην δικη μου ενοτητα ,
το δικο σου blog ειναι τουλαχιστον ακομψο :ugeek:

Θα σου αρεσε να εκανα κατι τετοιο στο blog σου????

Ευχαριστω πολυ

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Ιαν 21, 2010 9:27 am 
Χωρίς σύνδεση

Βαγγέλη καλημέρα.

Για άλλη μια φορά σωστός για Πρότον.Προχθες σταμάτησα να αγοράζω,έφτιαξα έναν μ.ο.1.83 και περιμένω.

Θα ήθελα την άποψή σου για την...όμορφη Ιταλίδα.Πιστεύεις πως τελειώσανε οι ρευστοποιήσεις?Από τεχνικής πλευράς έχεις κάτι να επισημάνεις?
Η άποψή μου είναι ότι είναι κλασσικό ξενόχαρτο και ένα από τα 3-4 που δείχνουν την τάση.Από αρχές του μήνα αρχίσανε τις πωλήσεις και μια βδομάδα μετά μας πήρε γενικά ο διάολος.. :|
Και μιας λοιπόν που ακολουθεί την τάση πιστά,πιστεύεις ότι η περιοχή των 7,00€ είναι καλή για τοποθετήσεις?
Για καλό και για κακό θα την κοιτάξω για μια βδομάδα ακόμα πριν αποφασίσω οτιδήποτε.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Κορυφή
 Προφίλ  

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Αυτό το θέμα είναι κλειδωμένο, δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε δημοσιεύσεις ή να δημοσιεύσετε άλλες απαντήσεις  [ 19868 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 534, 535, 536, 537, 538, 539, 540 ... 1987  Επόμενο

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 54 επισκέπτες

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε: