neoforum.gr

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Δημιουργία νέου θέματος Αυτό το θέμα είναι κλειδωμένο, δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε δημοσιεύσεις ή να δημοσιεύσετε άλλες απαντήσεις  [ 19868 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549 ... 1987  Επόμενο

Βαθμολογία Θέματος
* 5%  5%  [ 9 ]
** 1%  1%  [ 1 ]
*** 2%  2%  [ 3 ]
**** 3%  3%  [ 6 ]
***** 90%  90%  [ 175 ]
Σύνολο ψήφων : 194
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ο Verdadeiro απαντά...
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Ιαν 27, 2010 7:07 pm 
Χωρίς σύνδεση

kanouchr έγραψε:
Είναι μέχρι να μας πουλήσουνε το "εμβόλιο"...μετά όλα θα πάνε καλά πάλι...Έτσι κάπως διά μαγείας...

Διαφωνώ. Η ζημιά που έχει γίνει είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ. Οι μόνοι που χάνουνε είναι οι έλληνες πολίτες και ακόμη περισσότερο αυτοί που είναι και επενδυτές στο ΧΑ. Οι μεγάλοι θα βγάλουνε κέρδη και από αλλού δεν περιμένουνε το ΧΑ. Οι μικροί ας προσέξουνε τις δουλειές τους και την υγεία τους.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Ιαν 27, 2010 7:21 pm 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Τα τελευταία νέα από το Dubai...

"Dubai's ruler offers Victoria Beckham $25m to design hotel"
‎43 minutes ago‎

Έτσι κάπως διά μαγείας...

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Ιαν 27, 2010 8:13 pm 
Χωρίς σύνδεση

Verdadeiro

Επειδή σε διαβάζω προσεκτικά και συνέχεια μιλάς για στρατηγική και αν την έχεις βγαίνεις κερδισμένος, έχω να σου παραθέσω τα εξής

Από την διόρθωση στις 2900 κι ενώ όλοι σε ρώταγαν που θα σταματήσει, εσύ είπες ότι άρχισες να ξαναγοράζεις από τις 2600 και σταμάτησες τις αγορές σου στις 2400…

Όταν συνεχίστηκε η κατηφόρα, βγήκες και είπες ότι η ταλαιπωρία σταματάει όταν φύγει ο μήνας του σκορπιού (κάπου αρχές Δεκεμβρίου) προβάλλοντας έτσι και … μεταφυσικές διαστάσεις στο χρηματιστηριακό παίγνιο…

Είμαι κάτοχος EUROB, και όταν σε ρώτησαν που την βλέπεις να σταματάει, εσύ είπες ότι ένα καλό επίπεδο για να ξαναμπούμε είναι γύρω στα 11,50 (κατέβαινε από τα 12,93).

Ισχυρό σου επιχείρημα ειδικά για τις τραπεζικές μετοχές ήταν αυτό που συνήθιζες να λες οι ξένοι δεν θα πυροβολήσουν τα πόδια τους (καθώς η εταιρεία είχε κάνει placement ιδίων μετοχών στα 9,55).

Από ό,τι βλέπω ο κατήφορος δεν έχει τελειωμό και η βασική σου παραδοχή για τους ξένους δερβέναγες αποδείχτηκε ατυχέστατη…

Όταν γυρίζει ο τροχός δεν υπάρχει κανένας πάτος και κανένα μαξιλάρι ασφαλείας.

Εσύ συνεχίζεις να λες ότι έχεις στρατηγική και όταν πέσουν τα spreads θα ξεκινήσει το ράλι…

Από ποια αφετηρία όμως, και πότε θα γίνει αυτό? Όταν θα μας έχουν πάρει και τα σώβρακα και αρχίσει η όποια άνοδος θα πεις ότι εγώ σας το έλεγα ότι τότε θα ανέβουν ξανά οι μετοχές?

Μίλαγες για την ΑΛΑΠΙΣ και για να δικαιολογήσεις την χρηματιστηριακή κατάντια της μετά την εξαγγελία της ΑΜΚ, έλεγες υπομονή το χαρτί δεν είναι για γρήγορους και κάντε υπομονή κανένα εξάμηνο για να διπλώσει (μέχρι δηλαδή τα Χριστούγεννα)!

Έχουν περάσει 8 μήνες από τότε και μάλλον έχεις ξεχάσει τι έλεγες τότε και ζητάς άλλο 1 εξάμηνο μπας και δικαιωθείς. Με διπλάσιο αριθμό μετοχών, πολύ πολύ δύσκολο έως αδύνατο μου φαίνεται. Εσύ βέβαια κάθε τόσο κοιτάς να ανανεώνεις την ελπίδα κρύβοντας εσκεμμένα τι έχεις γράψει στο παρελθόν.

Ούτε εδώ σου βγήκε…

Θυμάμαι με πόσο ενθουσιασμό μίλαγες το καλοκαίρι για τις ΑΜΚ των τραπεζών και ότι έρχεται η σειρά όλων των άλλων μεγάλων μετά την ΕΤΕ.

Μόνο η ΑΛΦΑ σου βγήκε, και μάλιστα πολύ αργότερα καθώς εσύ την τοποθετούσες αμέσως μετά τα αποτελέσματα εξαμήνου 2009 (τέλη Αυγούστου). Για τις άλλες 2, σε διάβαζαν και άλλοι περιμένοντας να βγάλουν κανένα φράγκο, ούτε εδώ σου βγήκε.

Αν βέβαια δείτε και καμία ανοδική συνεδρίαση μετά το ξέσκισμα που έχει γίνει, θα πάρουν πάλι τα μυαλά κάποιων αέρα και θα βγουν να πουν: νάτη νάτη η ΑΜΚ!!!!!!!!!!

Τώρα, για τις ΑΜΚ των άλλων μεγάλων τραπεζών, έτσι που δυσκολεύουν τα πράγματα μήπως πάλι έχεις πέσει έξω αφού ούτε πέρυσι έγιναν (και είχες λυσσάξει ότι από τα τέλη Αυγούστου 2009 θα εξαγγέλονταν) ούτε μάλλον φέτος θα γίνουν.

Από τα τέλη της προηγούμενης χρονιάς μίλαγες για άνοδο τον Γενάρη του 2010 και πτώση τον Φεβρουάριο. Μόλις ξεκίνησε η χρονιά και με τις πρώτες ανοδικές συνεδριάσεις, ξεκίνησε το λιβάνισμα από τους δικούς σου κι εσύ σαν να κρατούσες την γιάλα μιλώντας με το μέλλον, καμάρωνες…

Μόλις άρχισαν τα όργανα μετά τις πρώτες καλές συνεδριάσεις, επανέλαβες την πρόβλεψή σου για ανοδικό σε μέσο όρο Ιανουάριο. Χαμήλωσες δηλαδή λίγο τον πήχη σου…

Μήπως τελικά έπεσες πάλι και εδώ έξω σήμερα που μιλάμε?

Συμπέρασμα, όλοι καταλαβαίνουμε πλέον ότι δεν μιλάς με το μέλλον, όπως πολλοί δικοί σου από αυτό εδώ το forum μας έκαναν να πιστεύου

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Ιαν 27, 2010 8:27 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Χαιρομαι ειλικρινα που εδω υπαρχουν φωνες λογικης,,στο αγριο κερδοσκοπικο παιγνιο που εχει στηθει!!

Στα Χρηματιστηρια καθε υπερβολη διορθωνεται ετσι η αλλιως

Οσο για τον αγαπητο χρηστη raftis φιλε μου ,σε πολλα που γραφεις δεν ειναι ετσι..
παντα για Πασχαλια και επειτα μιλαγα
,παρολαυτα για οικονομια της συζητησης δεχομαι τους ισχυρισμους σου!!

Το οτι δεν υπαρχουν πατοι στο Χρηματιστηριο,
εγω πρωτος το εχω γραψει εδω και μερες...

Οποτε αν πιστευεις τα καταστροφολογικα σεναρια ,απλα πουλα να μπεις χαμηλοτερα..δεν χρειαζεται να ακολουθεις οσα εν ειδει σημειωσεων χρηματιστηριακων σημειωνω εδω μεσα..ουτε καν να με διαβαζεις..

Τωρα αν στις Α.Μ.Κ. των Τραπεζων δικαιωθηκα η θα δικαιωθω στο μελλον...
ασε αυτους που με διαβαζουν να το κρινουν
την αφετηρια[πατος] κανεις δεν μπορει να το ξερει..με ακριβεια

Οσοι το ισχυριζονται ειναι απλα αφελεις

Αλλο πραγμα εχω σημειωσει[εποχες πωλησης] που για μενα ειναι πιο σημαντικες απο τις εποχες αγορας..

π.ς.
Αληθεια απο τις 1450 ως τις 2900 επεφτα μεσα???για 9 μηνες??
εναντια σε καθε ειδους αμφισβητησεις???

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Ιαν 27, 2010 10:13 pm 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

raftis έγραψε:
Verdadeiro

Μήπως τελικά έπεσες πάλι και εδώ έξω σήμερα που μιλάμε?

Συμπέρασμα, όλοι καταλαβαίνουμε πλέον ότι δεν μιλάς με το μέλλον, όπως πολλοί δικοί σου από αυτό εδώ το forum μας έκαναν να πιστεύου

Ο σοφός προφήτης που βγαίνει λάθος δεν είναι λάθος προφήτης! Ο σοφός προφήτης μιλάει για το πιο πιθανό ενδεχόμενο που θα συμβεί στο μέλλον. Αυτό μπορεί να συμβεί άμεσα μπορεί και όχι. Όσο περνάει ο χρόνος τόσο πιο πιθανό να συμβεί όμως. Μπορεί και να μην συμβεί ποτε αλλα αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να τον ακούμε και να τον σεβόμαστε. Με πιθανότητες παίζουμε. Το πρόβλημα είναι όταν δίνονται ακριβείς ημερομηνίες στις προβλέψεις. Εκεί δεν υπάρχουν προφήτες, μονο η θεα τύχη.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Ιαν 27, 2010 10:36 pm 
Χωρίς σύνδεση

Καλησπέρα στον οικοδεσπότη και σε όλη την καλή παρέα.

Ξέρω ότι οι καιροί είναι δύσκολοι, ξέρω ότι κανείς δεν ξέρει σε ποιόν Θεό να πιστέψει, ξέρω ότι η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα γεμίζουν το μυαλό σε βάρος της λογικής και της ψυχραιμίας.
Ξέρω πόσο δύσκολο είναι να τηρείς τον ορθό λόγο στη σκέψη σου.

ΞΕΡΩ ΟΜΩΣ ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΡΘΡΩΝΕΙΣ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΟΡΘΟ ΛΟΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ.

Αντί, λοιπόν, για την ανούσια φλυαρία -σε τέτοιο κλίμα η φλυαρία είναι πιο ανούσια από ποτέ- νομίζω ότι είναι προτιμότερη η περισυλλογή και η συγκρότηση της σκέψης.
Τον οικοδεσπότη δεν τον γνωρίζω προσωπικά και συνεπώς δεν κινούμαι από προσωπικούς λόγους. Εκτιμώ βαθιά τη βοήθεια και την κατεύθυνση που προσφέρει αφιλοκερδώς.
Ακόμη κι αν κανείς δεν συμφωνεί με τα γραφόμενά του, ακόμη κι έτσι, θα πρέπει να τον ευχαριστεί, γιατί δίνει την ευκαιρία να δοκιμάσει κανείς τη δική του σκέψη.

Verdadeiro,

σε ευχαριστώ για όλα μέχρι σήμερα.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Ιαν 27, 2010 11:20 pm 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Θα ήθελα να γράψω και εγώ κάτι γιατί βλέπω άδικες επιθέσεις σε μια εξαιρετικά δύσκολη χρηματιστηριακή περίοδο…

Ο Φίλος Verdadeiro μας έχει δώσει και μας δίνει καθημερινά την λογική του από την καλή του διάθεση…Και πολλά κέρδη…Θα μπορούσα να γράψω πάρα πολλά

παραδείγματα…

Είναι τουλάχιστον άδικο να του επιτίθεστε άμεσα ή έμμεσα επειδή το χρηματιστήριο έχει πάθει ζαμπλάν.

Αντί λοιπόν να λέμε άρες μάρες κουκουνάρες δεν βάζουμε κάτω την λογική να γράψουμε κάτι που ίσως βοηθήσει σε κάνα συμπέρασμα?

Εύχομαι καλή συνέχεια σε όλους…

Φίλε Verdadeiro keep up…

ps…
Raftis σε γνωρίζω προσωπικά και σε εκτιμώ…Το ξέρεις…Δεν μας λες και εσύ την άποψη σου για την αγορά ξεκάθαρα σε ένα θέμα?

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Ιαν 27, 2010 11:32 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Αλητείες.
Θέλουν το spread στην 10ετία στις 400 μ.β. οι ξένοι.

Νωρίτερα σήμερα το spread στα ομόλογα ήταν στις 334 μ.β. ηρέμησαν τα πράγματα μετά τις επιθετικές πωλήσεις .
Το spread ξαναρχισε να μπαίνει σε δραματική άνοδο χωρίς αντιστάσεις.
Σε πτώση οι τραπεζικές μετοχές λόγω της σταδιακής εκτόξευσης του spread στις 352 μ.β.

H σωρευτική λογιστική επιβάρυνση για την Εθνική τράπεζα από τις 30 Σεπτεμβρίου έως σήμερα λόγω spread είναι 975 εκατ ευρώ
Στις 354 μ.β., αποσύρθηκαν πλήρως οι τράπεζες από την αγορά (3:55)
Στις 360 μ.β. το spread στον κίνδυνο κατάρρευσης της αγοράς, αποσύρθηκαν οι τιμές , σταμάτησε η λειτουργία της ΗΔΑΤ (4:01) Κίνδυνος να χτυπηθούν μαζικά stop losses από ξένους επενδυτές , καθώς δεν υπάρχουν τιμές στην ΗΔΑΤ
Επανήλθαν οι τιμές στην ΗΔΑΤ και το spread στις 362 μ.β. (4:06)
Στις 351 μ.β. το spread στα ομόλογα τιμές στην ΗΔΑΤ μόνο από την Εθνική , υπήρξαν μικρές αγορές (4:29)).

Συμπέρασμα:
Δώστε δουλειές στους ξένους για να δείτε μέχρι και εκθέσεις ότι η Ελλάδα είναι οικονομικός παράδεισος...

Οι πληροφορίες είναι απο το www.bankingnews.gr

Η χρηματιστηριακη μου λογικη ελπιζα οτι εχει γινει κατανοητη ως τωρα!!!

Ευχαριστω τους φιλους για τα καλα λογια..το ιδιο και οσους με κριτικαρουν!!

Να επαναλαβω για τελευταια φορα..με τα spread σε αυτα τα εκβιαστικα επιπεδα,τα οποια θεμελιωδη..η οποια χρηματιστηριακη λογικη παει περιπατο!!

Αλλα ,οχι σε αυτο το θεμα..ΟΧΙ σε αυτην την ενοτητα...

Εχω αποψη ,γνωμη και την υποστηριζω με επιχειρηματα...

Χαιρομαι οταν διαβαζω κριτικη με επιχειρηματα επισης!!

Ο φιλος karapiperim γραφει οτι τα υπεραπλουστευω!!!

Λοιπον φιλοι μου,ΠΟΤΕ τα πραγματα δεν ηταν πιο απλα!!

Ναστε ολοι καλα...

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Ιαν 27, 2010 11:50 pm 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Στο ΣΚΑΪ τώρα έχει εκπομπή με θέμα οικονομία spreads κλπ...

Βλέπω τον κ. Βάρσο στους καλεσμένους...

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Ιαν 27, 2010 11:52 pm 
Χωρίς σύνδεση

eimaste se diksoli fasi kai entaksei mporei o verda na epese teleiws eksw ayth th fora den einai kai theos opws isws kapoioi ton kanate ton anthrwpo all aparolaayta einaia koma mia oasi-mia nwta aisiodoksias se ayto pou vlepoume tyo tragikoproswpika ki as xanw opws oloi ennoeitai to diaskedazw giati einai toso geloioi kai tragelafiko pou ena treloa raly thakolouthisei ksafnika ki enw oloi thamset ektos agoras
omws elpizw na teleiwnei kapou edw to martirio poso panw akoma na pane ta spreads;

Κορυφή
 Προφίλ  

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Αυτό το θέμα είναι κλειδωμένο, δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε δημοσιεύσεις ή να δημοσιεύσετε άλλες απαντήσεις  [ 19868 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549 ... 1987  Επόμενο

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 58 επισκέπτες

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε: