neoforum.gr

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Δημιουργία νέου θέματος Αυτό το θέμα είναι κλειδωμένο, δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε δημοσιεύσεις ή να δημοσιεύσετε άλλες απαντήσεις  [ 19868 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 555, 556, 557, 558, 559, 560, 561 ... 1987  Επόμενο

Βαθμολογία Θέματος
* 5%  5%  [ 9 ]
** 1%  1%  [ 1 ]
*** 2%  2%  [ 3 ]
**** 3%  3%  [ 6 ]
***** 90%  90%  [ 175 ]
Σύνολο ψήφων : 194
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ο Verdadeiro απαντά...
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Φεβ 04, 2010 4:25 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Αποφεύγουν οι τράπεζες να αγοράσουν έντοκα γραμμάτια σε πελάτες τους

Χρήστος Ιωάννου
ioannou@reporter.gr

Ορισμένες τράπεζες αρνούνται να αγοράσουν σε πελάτες τους έντοκα γραμμάτια του δημοσίου, που έχουν καλές αποδόσεις και σύντομες λήξεις γιατί έχουν πρόβλημα ρευστότητας και δεν θέλουν να φύγουν οι καταθέσεις. Από την περασμένη Παρασκευή κάποιοι έβλεπαν την απόδοση των εντόκων γραμματίων του δημοσίου - τρίμηνης και εξάμηνης διάρκειας - και τις «λιγουρεύονταν». Έλεγαν ότι «αντί να κρατάω τα χρήματα σε μία χαμηλότοκη προθεσμιακή κατάθεση 3ήνου στην τράπεζα με επιτόκιο 2,3-2,8% είναι καλύτερο να τα τοποθετήσω σε έντοκα με απόδοση 4%-5%, που λήγουν στις αρχές Απριλίου». Μέχρι τότε υπολόγιζαν ότι το δημόσιο δεν θα πτωχεύσει και θα πληρώσει τις υποχρεώσεις του (σ.σ. οι αποδόσεις είναι σε ετήσια βάση).

Προχθές το πρωί αποφάσισα να κάνω επιτόπιο ρεπορτάζ. Επισκέφτηκα τράπεζα στην οποία είμαι πελάτης και ρώτησα πως μπορώ να αγοράσω έντοκα γραμμάτια τρίμηνης διάρκειας.

Στο κατάστημα, τηλεφώνησαν μπροστά μου στο dealing room, μεταφέροντας το αίτημά μου.

Ξέρετε τι απάντηση πήρε ο υπάλληλος; «Δεν πουλάμε έντοκα».

Δεν το περίμενα, αλλά το ξεπέρασα. Γύρισα στο γραφείο και είπα αυτή τη φορά να τηλεφωνήσω.

Στη δεύτερη τράπεζα, παρότι ιδιωτική, σύγχρονη, ευέλικτη με ευγενέστατους υπαλλήλους δεν κατάφερα να συνεννοηθώ.

Από το κατάστημα με παρέπεμψαν στη χρηματιστηριακή τους εταιρεία. Από τη χρηματιστηριακή στο dealing room. Από το dealing room στο private banking και από το private banking στο πουθενά γιατί ζήτησα ένα συγκεκριμένο κύριο, στον οποίο πέρασε η τηλεφωνική γραμμή. Δυστηχώς δεν ήταν στο γραφείο του. Αφησα όμως μήνυμα.

Ο άνθρωπος δεν με ξέχασε και μου τηλεφώνησε χθες για να μου όμως ότι το private banking δεν μπορεί να ικανοποιήσει το αίτημά μου. Και με παρακάλεσε να ξαναπάρω το κατάστημα... Φυσικά δεν το έκανα και σταμάτησα την έρευνα αγοράς.

Το συμπέρασμα που έβγαλα ήταν πως καμία τράπεζα δεν ήθελε να μου δώσει έντοκα γραμμάτια. Ακόμα κι αν με άφηναν να αγοράσω είμαι σίγουρος ότι θα επιβάρυναν τη συναλλαγή με υψηλές προμήθειες καθιστώντας την αγορά των ομολόγων ασύμφορη. Αλλωστε το έχουν ξανακάνει.

Η αγορά ομολόγων είναι μια κλειστή αγορά και οι συναλλαγές over the counter και δεν καταγράφονται σε κάποιο επίσημο σύστημα συναλλαγών, όπως γίνεται με τις πράξεις στο Χρηματιστήριο. Ο καθένας κάνει ότι θέλει και επιβάλει όση προμήθεια θέλει σε ιδιώτες πελάτες (το ίδιο έκαναν και στα ασφαλιστικά ταμεία).

Κλείνω λέγοντας ότι τα ονόματα των τραπεζών δεν έχουν σημασία, γιατί στόχος δεν είναι η δυσφήμιση. Στόχος είναι:

Α) να αλλάξει το καθεστώς, μιας ακόμα ολιγοπωλιακής αγοράς, που λειτουργεί υπέρ των ολίγων και κατά των πολλών και

Β) να δείξουμε στον κ. υπουργό πως μπορούν να πέσουν τα spreads.

Και μία λεπτομέρεια με σημασία: Η χθεσινή αναφορά-εξαγγελία του προέδρου του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κ. Σπύρου Καπράλου στη συνέντευξη τύπου για δυνατότητα εισαγωγής των ομολόγων στο Χρηματιστήριο έτσι ώστε να αποτελέσουν εναλλακτική επενδυτική επιλογή στους Έλληνες ιδιώτες επενδυτές και να βοηθήσει και το Ελληνικό Δημόσιο στο πρόγραμμα δανεισμού του 2010, είναι ευσεβής πόθος, που επαναλαμβάνεται εδώ και χρόνια.
Πολύ απλά γιατί «δεν αφήνουν οι τραπεζίτες».
Χρήστος Ιωάννου
ioannou@reporter.gr

Μερικα πραγματα σε αυτην την χωρα ειναι τοοοσο μα τοσο προφανη!!!

Και δυστυχως οσα σωστα και αναπτυξιακα ανεφεραν
πριν οι φιλοι ,,, παραπεμπονται στις καλενδες...

Ολα μα ολα δουλευουν για τους τοκογλυφους...

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Φεβ 04, 2010 4:46 pm 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Φιλε Βαγγελη σημειωσε οτι αυτα ειναι με την ανοχη του δημοσιου αν οχι με τις ευλογιες του. Η αλληλεξαρτηση ειναι γνωστη. Δε γινεται το δημοσιο να παρει μετρα κατα των τραπεζων, οι οποιες αβανταρουν το δημοσιο αγοραζοντας ομολογα. Κορακας κορακου ματι δε βγαζει. Αντε να κανουμε αναπτυξη μονο με φορομπηχτικη πολιτικη. Βρε ουστ που αλλαξε η θ αλλαξει κατι σ αυτο το μπουρ@@@@ παληολαμογια. Οι κορωνες της Κατσελη μονο για εσωτερικη καταναλωση και εντυπωσεις ειναι.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Φεβ 04, 2010 5:11 pm 
Χωρίς σύνδεση

Frencie, προς τι η αγωνία σου να συμφωνείς σε όλα με τον Verdadeiro
σε τι θα βοηθήσει?

---
Portugal, Spain Lead Worldwide Decline in Stocks, Bonds; Dollar Advances
Μετά το Βαρύ ζεμπέκικο, ακολουθεί Flamengo... και Farapeirra.

ωχ! επιτέλους το Δολάριο οδεύει προς την σωστή κατεύθυνση, προσωπικά με βολεύει.

Ευάγγελε, με το Δολάριο στα 1,25 - 1,30 που βλέπεις τον Μαύρο χρυσό?

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Φεβ 04, 2010 5:25 pm 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

XANODOS έγραψε:
Frencie, προς τι η αγωνία σου να συμφωνείς σε όλα με τον Verdadeiro
σε τι θα βοηθήσει?

Συγγνωμη ρε φιλε που ξεχασα να σε ρωτησω εαν μου επιτρεπεις να συμφωνω η να διαφωνω με καποιον :o . Δε θα επαναληφθει.
Α, επισης δεν εχω καμμια αγωνια διοτι ειμαι εξω απο τις 2600, και επισης σε αρκετα εχω διαφωνησει με τον Verdadeiro. Ελπιζω να σε ικανοποιησε η απαντηση μου.
PS Το ιδιο λαθος που κανει ο verd στο νικ μου, το εκανες κι εσυ ;)

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Φεβ 04, 2010 5:32 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Αμετάβλητο στο 1%, όπως αναμενόταν, διατήρησε το βασικό της επιτόκιο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στη σημερινή της συνεδρίαση.

Σε δημοσκόπηση του Bloomberg, το σύνολο των 55 αναλυτών είχαν προβλέψει ότι το βασικό επιτόκιο της Ευρωζώνης θα διατηρηθεί αμετάβλητο στο 1%.

Το ενδιαφέρον τώρα στρέφεται στην ομιλία του προέδρου της ΕΚΤ, Jean-Claude Trichet, ο οποίος έχει ήδη αναφέρει πρόσφατα ότι θα περιμένει νέα στοιχεία για τους ρυθμούς ανάπτυξης και τις προβλέψεις για τον πληθωρισμό το Μάρτιο, πριν προχωρήσει στην απόσυρση των μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Εδω ειναι ολο το ζουμι,οσων λεγαμε το πρωι!!!

Για να δουμε εχουν καταλαβει την κατασταση???

Την αποψη μου φιλε xanodos την εχω καταγραψει και εμμενω σε αυτην..

Οσο για τον Frenchie νομιζω σε πολλα διαφωνει μαζι μου και χαιρομαι για αυτο!!

Ετσι δημιουργειται αλλωστε κουβεντα καλοπιστη μεσα στα φορουμ,οπου μπορει ισως να εξαχθουν χρησιμα συμπερασματα...

Αν ολοι που με διαβαζαν συμφωνουσαν μαζι μου,
δεν θαχε ισως νοημα να γραφω καν!!

Απο κει και περα συνθηματολογιες,προσβολες η βωμολοχιες δεν τις ανεχομαι σε αυτην την ενοτητα..ελπιζω ναναι δικαιωμα μου

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Φεβ 04, 2010 5:37 pm 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

verdadeiro έγραψε:

Οσο για τον Frenchie νομιζω σε πολλα διαφωνει μαζι μου και χαιρομαι για αυτο!!

Ετσι δημιουργειται αλλωστε κουβεντα καλοπιστη μεσα στα φορουμ,οπου μπορει ισως να εξαχθουν χρησιμα συμπερασματα...

Αν ολοι που με διαβαζαν συμφωνουσαν μαζι μου,
δεν θαχε ισως νοημα να γραφω καν!!

Απο κει και περα συνθηματολογιες,προσβολες η βωμολοχιες δεν τις ανεχομαι σε αυτην την ενοτητα..ελπιζω ναναι δικαιωμα μου

+1000

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Φεβ 04, 2010 6:24 pm 
Χωρίς σύνδεση

Verdi με ξεχασες..........

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Φεβ 04, 2010 6:45 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

zeus έγραψε:
Verdi με ξεχασες..........

Kαι για ΙΝΛΟΤ[εδωσε αξιολογη αντιδρση] προτου υποχωρησει ξανα σημερα ,αλλα και για το θεμα της φορολογησης μερισματων
[ψιλοαδιαφορο σε αυτην την φαση της Αγορας] οπου προεξοφλεται Αρμαγεδων..

νομιζω ηδη σου απαντησα αγαπητε φιλε

Αν κατι ξεχασα..ερωτηματικο δικο σου,συμπαθα με..

Φορτισμενες οι μερες γαρ..μπορεις ισως να το ξαναγραψεις??

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Φεβ 06, 2010 11:46 am 
Χωρίς σύνδεση

verdi που εισαι?Τι εγινε?Εστειλα ερωτηση και την ειδα την επομενη να εχει διαγραφει?Δεν υπηρχε.Τι γινεται παιδια?Ξερει κανεις?

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Φεβ 06, 2010 12:25 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Την Καλημερα μου!!

Η απολυτη συνδεση συνεχιζεται ,προς πεισμα οσων διαφωνουν..

Το οιλ μετα τα 78 πριν μολις 3 μερες,καταπεσε κοντα στα 70 :shock: σε ελαχιστο χρονο,παιρνοντας βεβαια τα Χρηματιστηρια μαζι του..

Ειναι βασικο να κατανοησουμε ,οτι ολο αυτο δεν εχει σχεση με τα εγγενη προβληματα της Οικονομιας μας που ταχει δεκαετιες και που αυτα τα προβληματα,
δεν εμποδισαν τον Γ.Δ. να γραψει πανω απο 5600 μοναδες :shock: πριν 2-3 χρονια,οταν οι ξενοι δερβεναγες ,μεσα απο την απεραντη ρευστοτητα του 2007 αυτο επιθυμουσαν..ΑΛΛΑ

Προκεται για ξεκαθαρο κερδοσκοπικο παιγνιο..που σκοπο εχει την αποδυναμωση του ευρο,εξελιξη που περα απο τον Γαλλογερμανικο αξονα,σε δευτερη φαση θα ωφελησει και τον μεσογειακο Νοτο,,τα περιφημα pigs

Το προβλημα ΔΕΝ ειναι της Ελλαδας,,ειναι συνολικο,,,φαινεται ξεκαθαρα πλεον οι επιδιωξεις αυτων που το ενοχηστρωνουν,απο την εκτιναξη των πορτογαλικων,αλλα και ισπανικων spread σε 2-3 μερες σε δυσθεωρητα παραπλησια των δικων μας επιπεδα..

Οι ισχυροι ηδη κλεινουν τις κερδοφορες θεσεις short εκει πλεον..το πιστευετε η οχι τα ελληνικα spread την Παρασκευη υποχωρησαν!!!

Και επειδη ειναι ΣΥΝΟΛΙΚΟ[ετσι βολευει ;) ] συνολικα θα δοθει η λυση..

Καμμια ειδικη μεταχειριση για Ελλαδα,δεν ειπε επι λεξη η ΕΚΤ??

Ε..λοιπον καμμια ειδικη μεταχειριση δεν θα δοθει,,συνολικη θαναι η λυση και θα περασει ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ μεσα απο την ΕΚΤΑΤΗ συνοδο κορυφης Κρατων στις 11Φλεβαρη..

Περυσι το προβλημα αναδυοταν μεσα απο τις Τραπεζες ,,φετος απο τα ιδια τα Κρατη σαν οντοτητες...οι λυσεις μπορει ναναι πολλαπλες..

ΕΤΣΙ Η αλλιως θα δοθουν,
μην εχετε καμμια αμφιβολια για αυτο..το συστημα παντα αυτοπροστατευεται

Ειναι απολυτα κρισιμο παρολαυτα ,να ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ποιοι θαναι οι πολλαπλα ωφελημενοι απο ολο αυτο..

Μονο οι μικρες επιχειρησεις δεν θαναι,που οσες απο αυτες στηριζονται υπερβολικα στον δανεισμο..δεν θα αντεξουν..

Οι μεγαλο κερδισμενοι μολις η σκονη κατακατσει θαναι οι συγχρονοι τοκογλυφοι,οι Τραπεζιτες μας,,κανενας αλλος!!

Στο αρθρο μου στον ΣΕΔ για τα spread τοχω εξηγησει αναλυτικα...θα το γραψω και εδω..

π.ς.

Φιλε zeys ολη η χθεσινη ενδιαφερουσα κουβεντα που εγινε απο πολλους φιλους στην ενοτητα μου,δεν διαγραφτηκε κουβεντα,,,απλα μια που συζητηση περισσοτερο ηταν και προσωπικα λογω φορτου εργασιας,δεν μπορεσα να σχολιασω μεταφερθηκε αυτουσια στα γενικα σχολια για Πορεια Αγορας..

Αν κατα λαθος μεταφερθηκε και ερωτηση..να την ξανασυζητησουμε ..οκ??

Κορυφή
 Προφίλ  

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Αυτό το θέμα είναι κλειδωμένο, δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε δημοσιεύσεις ή να δημοσιεύσετε άλλες απαντήσεις  [ 19868 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 555, 556, 557, 558, 559, 560, 561 ... 1987  Επόμενο

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 57 επισκέπτες

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε: