maroulahat έγραψε:
Θεωρώ, πάντως, ότι οι σορταρισμένοι στα ελληνικά ομόλογα με προεξάρχουσα την Goldman Sachs δεν θα αφήσουν το παιχνίδι να φύγει εύκολα από τα χέρια τους και να γράψουν τις ζημίες τους κλείνοντας εσπευσμένα τις θέσεις τους. Αλήθεια, φανταζεται κανείς τη μεγαλύτερη επενδυτική Τράπεζα του πλανήτη, να καταγράφει ζημίες σε μια τέτοια επιχείρηση; Όσο κι αν φαντάζει συνωμοσιολογικό, η μεγάλη εικόνα αυτής της ιστορίας -εκτιμώ ότι θα τη δούμε στα επόμενα χρόνια- είναι να χρωστούν τα κράτη σε δυο-τρεις επενδυτικές με απευθείας διαπραγμάτευση των χρεών τους, αντί για δημοπρασίες. Θυμηθείτε, ότι η φοβερή Goldman πρότεινε σε πολιτεία των ΗΠΑ να αναλάβει από μόνη της τη χρηματοδότηση με ένα σταθερό διαχρονικό επιτόκιο.
Η ολιγωρία, λοιπόν, των Ευρωπαίων, η οποία μόνο αθώα δεν είναι, (αλήθεια, μια ισοτιμία της τάξης του 1:1,20 μήπως είναι πιο βολική για Γερμανία-Γαλλία;) ήταν βούτυρο στο ψωμί των επενδυτικών Τραπεζών. Το γεγονός ότι σήμερα και η Deutsche Bank σόρταρε ελληνικά ομόλογα, είναι τυχαίο;
Το ζήτημα, λοιπόν , είναι: Μπορεί, συμφέρει, επιθυμεί η Ε.Ε. έναν νομισματικό πόλεμο με τις Η.Π.Α; Μάλλον, για να το πω καλύτερα, έναν πόλεμο με τη Goldman Sachs; Ή ακόμη καλύτερα: Μπορούν, τους συμφέρει,επιθυμούν η Ε.Ε. και οι Η.Π.Α. -μην αμφιβάλετε ότι έρχεται και η σειρά των Η.Π.Α- έναν πόλεμο με τη Goldman Sachs;
Το θέμα, συνεπώς, είναι τι κάνει η Ελλάδα. Θα σας θυμίσω τι έκανε ο Μέγας Αλέξανδρος:Ανάλογα με τη χώρα που βρισκόταν, συμπεριφερόταν σύμφωνα με τα έθιμα και τις συνήθειές τους.
Με τους διεθνείς αλήτες, μόνο αλήτικη συμπεριφορά αρμόζει.
πάνω σε ποια στοιχεία βασίζεις το σενάριό σου??? ξέρεις την κατανομή των ελληνικών ομολόγων?