HOLMES έγραψε:
καλημέρα σε όλους.
φαίνεται πως γλιτώσαμε τα νέα χαμηλά αν και τα πλησιάσαμε αρκετά.
η προσφυγή στο μηχανισμό αλλάζει τελείως τα δεδομένα και νομίζω πως για μια ακόμα φορά ο οικοδεσπότης δικαιώνεται περίτρανα!
τώρα νομίζω verda όλοι θα αρχίσουν να θυμούνται καλά τι έλεγες αλλά θέλω να επικεντρωθώ ιδιαίτερα σε κάτι που δεν είχαμε νομίζω δώσει μεγάλη σημασία: ΣΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΕΡΔΗ των Ελληνικών Τραπεζών από τα Ομόλογα!
Είχες πάρα πολύ νωρίς επισημάνει τον παράγοντα αυτό και τώρα με την ενεργοποίηση του μηχανισμού δεν ξέρω πόσο αυτός ο παράγοντας μεγιστοποιείται, καθώς η μετακύλιση του χρέους από τις τράπεζες προς τα κράτη θα αυξήσει τις αποδόσεις των εναπομείναντων ομολόγων (αφού θα περιοριστεί σημαντικά ο αριθμός τους) εκτός αν κάνω λάθος. Βλέποντας τις ΕΥΡΩΒ ΠΕΙΡ και ΕΤΕ σήμερα στο ταμπλό προς τα κει πήγε το μυαλό μου πάντως. VERDA θέλουμε τη βοήθειά σου κατά πόσο αυτό θα επηρεάσει την κερδοφορία των τραπεζών γιατί κάποιοι προσπαθούν να μας θυμίζουν συνέχεια το δεύτερο αρνητικό τρίμηνο που έρχεται και για αρκετά επόμενα, και τι τέλος πάντων πρέπει να περιμένουμε από τις Ελληνικές Τράπεζες.
Holmes οι τράπεζες έχουνε αγοράσει ομόλογα σε πολύ χαμηλότερες τιμές των spread. Όταν οι 250μβ στα spreads ήταν
ήδη υψηλές τότε τί να λέμε για τις 500+ μβ.