neoforum.gr

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Δημιουργία νέου θέματος Αυτό το θέμα είναι κλειδωμένο, δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε δημοσιεύσεις ή να δημοσιεύσετε άλλες απαντήσεις  [ 19868 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 643, 644, 645, 646, 647, 648, 649 ... 1987  Επόμενο

Βαθμολογία Θέματος
* 5%  5%  [ 9 ]
** 1%  1%  [ 1 ]
*** 2%  2%  [ 3 ]
**** 3%  3%  [ 6 ]
***** 90%  90%  [ 175 ]
Σύνολο ψήφων : 194
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ο Verdadeiro απαντά...
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Απρ 23, 2010 8:09 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Την εμφάνισή τους κάνουν οι πρώτες θετικές αντιδράσεις στην αγορά των ομολόγων, έπειτα από το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός ενίσχυσης.

Η ιταλική επενδυτική εταιρεία Aletti Gestielle, με υπό διαχείριση κεφάλαια 10 δισ. δολαρίων, αποκάλυψε στο Bloomberg ότι σκοπεύει να αγοράσει ελληνικά ομόλογα τον επόμενο μήνα, ποντάροντας σε ράλι.

Η εταιρεία διαθέτει ελληνικά ομόλογα ύψους 100 εκατ. ευρώ που λήγουν το Μάιο και σκοπεύει να επανεπενδύσει τα χρήματα αυτά σε ελληνικούς τίτλους, όπως είπε ο επικεφαλής σταθερού εισοδήματός της, Fabrizio Fiorini.

Εξάλλου, η Aletti αυξάνει τις θέσεις της στα ελληνικά χρεόγραφα εδώ και δύο μήνες.
«Η αγορά κινείται λανθασμένα και εγώ δεν πρόκειται να ακολουθήσω το κοπάδι», είπε ο Fiorini.

Λοιπον εχω υποσημειωσει τις ομοιοτητες του 1999 απο την αναποδη!!

Νομιζω οτι ειναι ΑΡΙΣΤΗ εποχη για αντιθετικες κινησεις και οχι πανικοβλητες..

Η Ελλαδα θα βγει πολυ πιο δυνατη απο ολη αυτην την περιπετεια..

Οσο για μετοχες..θυμηθειτε το ..

οι δυνατοι θα γινουν δυνατοτεροι

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Απρ 23, 2010 8:48 pm 
Χωρίς σύνδεση

Βαγγέλη στο τελευταίο συμφωνώ απόλυτα.

Δυστυχώς η κατρακύλα αναμένεται κατά τη γνώμη μου να συνεχιστεί και μια πρώτη αντίδραση έστω και βραχυπρόθεσμη αναμένεται στις 1791 μοναδες του ΓΔ και ακόμα περισσότερο στις 1778 μοναδες όπου και θα στηριχθεί (ελπιζω....) από το 38αρι του fibonacci για τη συνεδριαση της Δευτερας.
Αυτές τις δυσκολες ώρες με την τρελη μεταβλητοτητα και την αποθεωση του trading οπως σωστα εχεις τονισει, η ΤΑ μπορει να δωσει καποια ανασα στα ηδη ταλαιπωρημενα πορτοφολια μας...

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Απρ 26, 2010 10:58 am 
Χωρίς σύνδεση

kalimera file verda mexri pote thanai simademeni i trapoula;diladi stis 10 meres oi 9 einai ptwtikes
poios tha meinei na xanei ta lefta tou pleon se ayto to mpo....lo;;;;;;;sorry kiolas

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Απρ 26, 2010 11:14 am 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Στις 635 μονάδες βάσης εκτοξεύθηκε το spread στα ομόλογα που αποτελούν όχι μόνο νέο ρεκόρ αλλά χαρακτηρίζονται spreads χρεοκοπίας. Το υψηλό ημέρας ήταν στις 650 μονάδες βάσης. Η νέα εκτόξευση του spread είναι απόρροια της ανησυχίας των επενδυτών ότι η Ελλάδα θα υποχρεωθεί σε αναδιάρθρωση χρέους και ότι δεν είναι σαφές αν είναι έτοιμο το πακέτο στήριξης. Η Morgan Stanley και η Deutsche bank πουλάνε επιλεκτικά καθώς ανησυχούν ότι η Ελλάδα είτε δεν θα προλάβει να χρησιμοποιήσει το πακέτο καθώς θεωρούν ότι δεν είναι έτοιμο είτε ανησυχούν ότι σύντομα η χώρα θα υποχρεωθεί να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση χρεους...

Αυτο οπως καταλαβενεται σημαινει σταση πληρωμων...χρωκοπια

ΑΥΤο προεξοφλειται τωρα και κατα την γνωμη μου,
το παιγνιο το μεγαλο βαινει προς ολοκληρωση πλεον!!

Αυτοι που πουλανε πια.ομολογα...ειναι ο πραγματικος στοχος!!!

Το haircut γινεται στην πραξη ,απο αυτους που ανησυχουν..

Και γινεται ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ.....

Πουλανε στην δευτερογενη,
με 10 και 12% μικροτερη αποδοση απο οτι στην ληξη!!!

Χρεωκοπια με βαση την Συνθηκη του Μααστριχ απλα ΔΕΝ μπορει να γινει!!

Οσο για την αντριδραση την μεγαλη με την ενταξη στο ΔΝΤ
που ΔΕΝ ειδατε

απλο!!!

ΠΟτε ανακουφιζεται ο εχων αναγκη δανεικα??

Οταν κανει την αιτηση για το δανειο στην Τραπεζα
η οταν αυτο εγκρινεται τελικα ??

Αιτηση για ενταξη καναμε,δεν μπηκαμε στον μηχανισμο ακομα!!

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Απρ 26, 2010 11:24 am 
Χωρίς σύνδεση

Δεν ξέρω αν είμαι εκτός θέματος αλλά αν κάποιος μπορεί να με βοηθήσει ας μου απαντήσει το παρακάτω:

Δέχομαι τόσο καιρό όλη αυτή την οικονομική κατήφεια και κάθε μέρα βλέπω την αβεβαιότητα για το μέλλον να παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις στην καθημερινότητα των απλών συμπολιτών μας. Βλέποντας τα μέτρα που παίρνονται και ακούγοντας για τα μέτρα που προτίθενται να πάρουν οι κυβερνόντες μας μου μένει μόνο να απορώ. "Τελικά το κράτος για ποίον δημιουργήθηκε και ποιόν πρέπει να προστατεύει"?

Ήδη οι μισθοί στον Δημόσιο τομέα περιορίστηκαν ενώ ακούγεται μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα ενώ ακούγονται περαιτέρω μειώσεις στον Δημόσιο Τομέα. Εγώ δεν ξέρω απο κόμματα (δεν με ενδιαφέρουν ολοι αυτοί οι γελίοι που έχουν κατα καιρούς περάσει απο το κουκλοθέατρο της πολιτικής σκηνής της χώρας μας) ούτε και με τα μακροικονομικά τα πήγα ποτέ καλά, όμως έχω λογική. Και η λογική μου υπαγορεύει το εξής. Βλέποντας όλους γύρω μου να είναι λίγο πολύ σφιγμένοι με δάνεια και υποχρεώσεις τί θα γίνει αν το κράτος αποφασίσει να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο? Δεν μιλάμε εδώ για μία μείωση των 100ε που εντάξει όλοι μπορούμε να κάνουμε μία υποχώρηση και να ζήσουμε με 100ε λιγότερα. Εδώ μιλάμε για μειώσεις της τάξης του 30%. Και πείτε μου πώς ένας άνθρωπος που τα έβγαζε "τσίμα τσίμα" με 1000ε θα μπορέσει με τα 700ε να ζήσει και να πληρώσει ΚΑΙ την τράπεζα? Θα πάμε όλοι φυλακή? Θα μας πάρουν ολονών τα σπίτια οι τράπεζες? Γιατί να πληρώσουνε αυτή την "διαχρονική πολιτική γκάφα" αυτοί που δεν φταίνε τίποτα ενώ κάποιοι άλλοι κάνουνε τα σολάριουμ τους και συντηρούν οφσορ εταιρείες? Σε τί εξυπηρετεί η προσφυγή στο ΔΝΤ αν πληγεί η πλειονότητα των αθώων ελλήνων? Μήπως μία στάση πληρωμών θα ήταν πίο δίκαιη? Μήπως το κράτος θα έπρεπε να προστατεύσει τους πολίτες και να σταματήσει να είναι έρμαιο των οικονομικών συμφερόντων? Ακούγεται οτι μία στάση πληρωμών, μία χρεοκοπία, είναι ο,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί αλλά ακόμα δεν έχω ακούσει απο κάποιον τί θα σήμαινε αυτό για την χώρα μας? Τελικά μία κυβέρνηση πρέπει να προστατεύει τον πολίτη ή τους οργανισμούς?

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Απρ 26, 2010 11:28 am 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Ακούγεται οτι μία στάση πληρωμών, μία χρεοκοπία, είναι ο,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί αλλά ακόμα δεν έχω ακούσει απο κάποιον τί θα σήμαινε αυτό για την χώρα μας?

Σημαινει αυτο ΑΜΕΣΗ εξοδο απο την ευρωζωνη
και μηδενικος δανεισμος απο το εξωτερικο για χρονια πολλα!!!

Ειναι ετοιμη η χωρα μας για κατι τετοιο φιλε μου??

ΜΠΟΡΕΙ να ανταποκριθει??αν ναι ..οκ μαζι σου

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Απρ 26, 2010 11:47 am 
Χωρίς σύνδεση

downhill ψάχτο αν θες λίγο καλύτερα....δεν νομίζω ότι παίζει πουθενά το σενάριο 30% μείωση σε 1000€....

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Απρ 26, 2010 11:50 am 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Μην παραλογιζόμαστε. Δεν πρόκεται να γίνει ποτε στάση πληρωμών. Αυτό που ίσος γίνει, είναι η αποπληρωμή ομολογων με καινούργια ομόλογα, μεγαλύτερης διαρκειας, σταθερού/προνομιακού επιτοκίου. Δεν υπάρχει λόγος για τίποτα περισσότερο μετά το πακέτο. Αυτή είναι η χειρότερη περίπτωση.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Απρ 26, 2010 11:53 am 
Χωρίς σύνδεση

εξοδος απο την ευρωζώνη σίγουρα δεν μας βολεύει και αν το θέτεις έτσι το παίρνω αμέσως πίσω ( :mrgreen: :mrgreen: ) αλλά έτσι και αλλιώς εκεί δεν το πάνε? Δεν είναι λίγο περίεργα όλα? Απο την μία έχει δοθεί η εντύπωση οτι θα βόλευε τους "εταίρους" μας να ήμασταν εκτός ευροζώνης απο την άλλη μας "δανείζουν". Τελικά άν έδινες ένα ποσοστό-πρόβλεψη για χρεοκοπία και αποχώριση απο την ευροζώνη πόσο θα έδινες?

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Απρ 26, 2010 12:07 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Downhill έγραψε:
εξοδος απο την ευρωζώνη σίγουρα δεν μας βολεύει και αν το θέτεις έτσι το παίρνω αμέσως πίσω ( :mrgreen: :mrgreen: ) αλλά έτσι και αλλιώς εκεί δεν το πάνε? Δεν είναι λίγο περίεργα όλα? Απο την μία έχει δοθεί η εντύπωση οτι θα βόλευε τους "εταίρους" μας να ήμασταν εκτός ευροζώνης απο την άλλη μας "δανείζουν". Τελικά άν έδινες ένα ποσοστό-πρόβλεψη για χρεοκοπία και αποχώριση απο την ευροζώνη πόσο θα έδινες?

Το μεγαλο προβλημα δεν θαταν η εξοδος απο ευρωζωνη φιλε μου,ΑΛΛΑ το αλλο που εγραψα!!!

Χωρις δανεισμο..ΔΕΝ βγαινουν απο πουθενα τα νουμερα,
οσες περικοπες και αν υπαρξουν...

Οι λυσεις ΥΠΑΡΧΟΥΝ...τις ειπε πεντακαθαρα,ενας απο τους λιγους σοβαρους που υποστηριζουν το κυβερνων κομμα..ο Αλεκος ο Παπαδοπουλος,ΔΥΣΤΥΧΩΣ ομως εκτος Κυβερνησης...

Οπως εγραφε και ο αγαπητος Θρασακος..αναζητουνται αξιοπιστοι ΠΑΙΚΤΕΣ στο Υπ Οικονομικων.που δυστυχως δεν υπαρχουν σημερα

π.ς.

Δινω μηδενικες πιθανοτητες φιλε μου
για χρεωκοπια και τα υπολοιπα,
,αλλως αν ασχολουμουν με το ελληνικο Χρηματιστηριο
θα ειχα αυτοκτονικες τασεις

θα βρεθει ΛΥΣΗ...θεμα πιεσης και διαπραγματευσης ειναι!!

Κορυφή
 Προφίλ  

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Αυτό το θέμα είναι κλειδωμένο, δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε δημοσιεύσεις ή να δημοσιεύσετε άλλες απαντήσεις  [ 19868 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 643, 644, 645, 646, 647, 648, 649 ... 1987  Επόμενο

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 117 επισκέπτες

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε: