Lestat έγραψε:
ρε θα μου λύσετε μια απορία εσεις που κατεχετε από τσίπουρα?
Εχω εναν μονιμο τσακωμό με τους ηλίθιους τους ξεροκέφαλους τους μακεδονες συντοπίτες μου (καβαλιώτες) για το θέμα του γλυκάνισου...
εγω ειμαι κατά του γλυκάνισου...
...ήμουν επι δεκαετίες υπερ του γλυκάνισου.
Όταν το 2003 μπήκα σοβαρά σε παραγωγή -εμπορία τσίπουρου στον Τύρναβο και έκανα πειράματα, έγινα αναφανδόν ΚΑΤΑ του γλυκάνισου.
Αν κάνεις την ίδια επεξεργασία-απο την ίδια στέρνα- βράζοντας με τον ίδιο σπέσιαλ τρόπο παρτίδα ΜΕ και ΧΩΡΙΣ γλυκάνισο και πιείς και απο τα δύο , ο γλυκάνισος με την ανιθόλη μπορεί να σου προκαλέσει ζάλη.
Τον προτιμούν όμως τα ουζερί επειδή με γλυκάνισο πουλάνε διπλάσιους μεζέδες.
-Μια άλλη παράμετρος είναι η κατανόηση της ποιότητας. Το κακό γλυκανισάτο, επειδή διεγείρει τους σιελογόνους αδένες δεν το καταλαβαίνεις, παρά μετά απο ώρες με τον πονοκέφαλο. Το τσίπουρο με γλυκάνισο το καταλαβαίνεις απο το τέλειωμα. Μέχρι και απο τι σταφύλι είναι μπορώ να καταλάβω, το μοσχάτο έχει τα απίθανα αρώματα, η άθλια βικτώρια και η παλιοσταφίδα έχει τομπούλο....
(Γιώργο, ο αδελφός του Αντάρα έχει καλό πράμα. Πες του να σε στείλει ρε..)