Η πλήρης εφαρμογή των μέτρων του μνημονίου μπορεί να οδηγήσει και σε θετικές εκπλήξεις για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, ανέφερε στη γενική συνέλευση των μετόχων της Eurobank ο κ. Νίκος Νανόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας.
Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, έχουμε αναγκαίο χρονικό περιθώριο για να επιτύχουμε τις φιλόδοξους αλλά επιτεύξιμους στόχους του προγράμματος σταθερότητας, αλλά έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας.
«Αιχμή δόρατος προσεχώς πρέπει να είναι οι μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό και στην αγορά εργασίας. Η συγκρατημένη
Διαβάστε το υπόλοιπο κείμενο
αισιοδοξία που δημιουργούν τα πρώτα θετικά αποτελέσματα από το πρόγραμμα δεν πρέπει να δημιουργούν εφησυχασμό» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank.
Ο κ. Νανόπουλος στήριξε την αισιοδοξία του για τις θετικές προοπτικές εξόδου από την κρίση –με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν παρεκκλίσεις ούτε στο σκέλος της δημοσιονομικής προσαρμογής ούτε στο σκέλος των διαρθρωτικών αλλαγών– στις δυνατότητες για τον έλεγχο της παραοικονομίας και της φοροδιαφυγής, στο θέμα της μείωσης της σπατάλης και της κακοδιαχείρισης στο δημόσιο (ειδικά στους τομείς υγεία, ΟΤΑ και ΔΕΚΟ), στο γεγονός ότι η ύφεση στις καταναλωτικές δαπάνες θα πλήξει περισσότερο τις εισαγωγές παρά την εγχώρια παραγωγή και τέλος στις δυνατότητας αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας.
Για τις ελληνικές τράπεζες είπε ότι διατηρούν από τους υψηλότερους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας στην Ευρώπη, και από τους υγιέστερους δείκτες δανείων προς καταθέσεις.
Μακαρι ναναι τα πραγματα ετσι κ.Νανοπουλε
Το ευχομαστε ολοι απο καρδιας...
Καλο Σαβκυριακο σε ολους
π.ς.
Φιλε firecode χαιρομαι που καταλαβαινεις το σκεπτικο μου,την ωρα που οι πολλοι ψαχνουν να βρουν ...ελλιοτικα πατηματα ,στην καταχειραγωγουμενη Αγορα μας
Την Δευτερα τα νεωτερα..οκ??
