skagia έγραψε:
KANOUCHR
ΣΥΜΦΩΝΩ!
ΔΙΑΦΩΝΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΜΑΣ STO SHORT TERM ANYWAY
ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΟΠ ΛΟΣΣ ΠΟΙΑ Η ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ?? ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΧΕΙ ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ...
Το δικό μου το παιχνίδι (που δεν το συνιστώ) δεν έχει stop loss. Απλά είμαι διατεθειμένος να χάσω ολόκληρο το κεφαλαιο αν και είναι αρκετά αξιόλογο.
Αλλα η άποψη μου είναι ότι αν δεν είσαι διατεθειμένος να το χάσεις ολόκληρο, θα κανεις τόσα λάθη που στο τέλος όντως δεν θα σου μείνει τίποτα.
Αυτό το έμαθα εμπειρικά. Στην αρχή και εγώ με stop loss ξεκίνησα και με διασπορά. Μετά βεβαια προσγειώθηκα στο κόσμου του +-20% και εκεί κατάλαβα ότι η πρέπει να φύγω από το μαγαζί η να αλλάξω στρατηγική.
Τώρα πλέον κάνω επένδυση. Παίρνω ένα κομμάτι μιας εταιρίας που νομίζω ότι είναι υποτιμημένη και περιμένω να πάει στα λεφτά της. Δεν κοιτάω τι λέει το ταμπλό. Αυτό που με απασχολεί είναι τι γίνετε μέσα στη εταιρία και γιατί η τιμή είναι χαμηλά η ψιλά. Είναι επειδή δεν έχει προοπτικές? Είναι λόγο πανικού? Κάτι δεν πάει καλά? Τι παίζεται? Αυτό κοιτάω. Η τιμή στο μεταξη ανεβοκατεβαίνει. Αλλα το που θα τα δώσω δεν θα εξαρτηθεί από την τιμή. Θα εξαρτηθεί από την συγκριτική τιμή με άλλες εταιρίες αλλα και από της εσωτερικές εξελίξεις.
Μόνο αν είσαι σίγουρος ότι η πληροφόρηση που έχεις εσύ είναι ισάξια με αυτήν του CEO δικαιούσαι να αγνοήσεις το ταμπλό... Αλλιώς είναι πολύ ριψοκίνδυνο.