kanouchr έγραψε:
Αναποφάσιστη η αγορά εδώ και 1.5 μηνα...Ότι δεν πέφτει ανεβαίνει, η, ότι δεν ανεβαίνει πέφτει? Ιδού η απορία. Τα παγκόσμια χρηματιστήρια στο σύνολο τους έχουν δημιουργήσει ένα ελαφρώς πρωτικό τρίγωνο που από μονο του είναι τις περισσότερες φορες άσχημο σημάδι.
ΟΜΩΣ όλοι πλέον περιμένουν την πτώση. Όλοι. Έχουν κινηθεί ήδη πολλά λεφτά στα ομόλογα για να έχουμε ΤΩΡΑ μεγάλη πτώση. Οι αποδώσεις των ομολογων είναι δύσκολο να μειωθούν ακόμα περισσότερο από αυτά τα επίπεδα. Σε μερικά χρονια μπορεί να κοιτάμε πίσω και να λέμε ότι τα ομόλογα τον Αύγουστο του 2010 ήταν η μεγαλύτερη φούσκα όλων των εποχών...
Ότι δεν πέφτει ανεβαίνει...ότι δεν ανεβαίνει πέφτει...
20 |8 |2010 15:38
Οι ταύροι θα επιστρέψουν
Αξιοπρεπείς πιθανότητες για ράλι στο δ' τρίμηνο δίνει η HSBC για τις παγκόσμιες
αγορές, καθώς θεωρεί ότι οι επενδυτές έχουν παρουσιάσει υπερβολική απαισιοδοξία σχετικά με την ανάκαμψη.
Παρά το γεγονός ότι η ανάπτυξη μπορεί να έχει παρουσιάσει μια κάποια επιβράδυνση, ο οίκος δεν προβλέπει υποχώρηση της παγκόσμιας οικονομίας σε δεύτερη φάση ύφεσης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Philip Poole, αναλυτή της HSBC.
Το ριμπάουντ που καταγράφεται στον όγκο συναλλαγών καθώς τελειώνει το καλοκαίρι, σε συνδυασμό με την διαθέσιμη ρευστότητα όσο τα επιτόκια παραμένουν σε χαμηλά, δίνουν καλές πιθανότητες για ράλι, σύμφωνα με τον αναλυτή.
Ο παγκόσμιος δείκτης αναδυόμενων αγορών MSCI Emerging Markets Index έχει σημειώσει οριακές μεταβολές μέσα στο 2010, μετά το ράλι ρεκόρ της τάξης του 75% που κατέγραψε για το έτος 2009.
Ο αντίστοιχος δείκτης των αναπτυγμένων αγορών MSCI World Index έχει υποχωρήσει κατά 5,6% μέσα στο 2010, εν μέσω της δημοσιονομικής κρίσης στην Ευρώπη και των ανησυχιών για την οικονομία των ΗΠΑ και την αγορά κατοικίας της Κίνας.
"Οι αγορές παραείναι αρνητικές κι αυτό θα αναστραφεί μέχρι ένα σημείο", σχολιάζει ο Poole. "Υπάρχει αξιοπρεπής πιθανότητα για ράλι στο δ' τρίμηνο καθώς μπαίνουμε στο Σεπτέμβριο, καθώς οι επενδυτές επικεντρώνονται στο τέλος του έτους και η όρεξη για ρίσκο επιστρέφει", επισημαίνει.