"Ο παπαγάλος σαν καεί και λιώσει το μυαλό του, τρώει σουβλάκια με διπλή σαν τον αφεντικό του."
"κι άμα αρχίσει να μιλά το πόνο του φωνάζει, μια παπαγάλα Βαγγελιό θυμάται και στενάζει."
"αχ καημένε παπαγάλο με το "ράμφος" το μεγάλο, δω δεν έχει Βαγγελίες μόνο άπονες Μαρίες."
"που το τρώνε το σουβλάκι με και δίχως μαϊντανό, και το κατεβάζουν όλο μέχρι κάτω στο λαιμό."
"Γιαυτό φίλε παπαγάλε ξέχασε την Βαγγελιό, και βολέψου όπως όλοι με την λαίμαργη Μαριό."
Και ποια είν' η Βαγγελία; Έχω ένα παπαγάλο, είναι το στόμα του μεγάλο του αρέσει να μιλάει ποτέ δεν σταματάει να μιλάει Tι λέει;τι λέει; Ότι λέω λέει Τι λέει;τι λέει; Ότι λέω λέει αχα ο δικός μου ο παπαγάλος(παπαγάλος), είναι μεγάλος κατεργάρος(κατεργάρος) Κατεργάρο κατεργάρο με το στόμα το μεγάλο θα σε πάω στο σχολείο και στο πρώτο το θρανίο να μάθεις να διαβάζεις, να μην τεμπερχανιάζεις Έχω ένα παπαγάλο (παπαγάλο) Παπαπαπαπαγάλο (παπαγάλο)παπαγάλο Τι είν' ο παπαγάλος; Μεγάλος κατεργάρος (κατεργάρος) Κι όταν έρχεται η Μαίρη το πιο λαμπρό αστέρι του σχολείου το ξεφτέρι τα μαθήματα να φέρει Δεν τη λέει Μαίρη Δεν τη λέει Μαίρη; Βαγγελία τη φωνάζει (Βαγγελία Βαγγελία) Δεν την λένε Βαγγελία Ε πώς τη λένε; Μαίρη! Merry Christmas Merry Christmas (1ο χτύπημα) Έχω ένα παπαγάλο (παπαγάλο) Παπαπαπαπαγάλο (παπαγάλο) Και ποια είναι η Ευαγγελία;σίγουρα καμιά γελοία Δεν υπάρχει Ευαγγελία Πώς ξεκίνησε η ιστορία με αυτή τη Βαγγελία; Το 'μαθε παπαγαλία Στη Γαλλία; (2 χτύπημα) Παπαπαπαπαγαλία αχα Τι είν' ο παπαγάλος; Μεγάλος κατεργάρος (κατεργάρος) Κατεργάρο κατεργάρο με το στόμα το μεγάλο θα σε πάω στο σχολείο και στο πρώτο το θρανίο να μάθεις να διαβάζεις, να μην τεμπερχανιάζεις wow Έχω ένα παπαγάλο (παπαγάλο) Παπαπαπαπαγάλο (παπαγάλο)παπαγάλο Τι είν' ο παπαγάλος; Μεγάλος κατεργάρος (κατεργάρος) Παπαγάλο θες καφέ;(ναι) Παπαγάλο θες κεφτέ;(ναι) Παπαγάλο θες σουβλάκι;(ναι ναι) Να σου βάλω τζατζικάκι;(ναι ναι ναι) Και λιγάκι κρεμμυδάκι;(ναι) Μήπως θες και μαϊντανό;(το κακό σου το καιρό) Έχω ένα παπαγάλο (παπαγάλο) Έχω ένα παπαγάλο (παπαγάλο) είναι μεγάλος κατεργάρος(κατεργάρος) Έρχεται κι η Βαγγελία Γεια σου Μαίρη Και ποια είν' η Βαγγελία;
Ψάρι κατσούλα η παπαγάλος
Ψάρι κατσούλα η παπαγάλος, ναι είναι ψάρι που ζει στις ελληνικές θάλασσες και ακτές και δεν είναι ψάρι ενυδρείου όπως πολλοί θα νομίσουν.
Ψάρι κατσούλα η παπαγάλος
Ψάρι κατσούλα η παπαγάλος είναι ένα ψάρι πολύ νόστιμο και λιγάκι σπάνιο, ο πληθυσμός του είναι όλο και λιγότερος, αρκετές κατσουλες συναντά στην Αίγινα όπου και ψαρεύετε μανιωδώς για το πολύ νόστιμο κρέας του
Η κατσουλα η παπαγάλος είναι ψάρι που δεν μεγαλώνει πολύ και είναι πολύ νόστιμο όταν γίνετε τηγανητό
Υλικά 500 γρ. ψάρι 2 μεγάλα πορτοκάλια 1 γκρεϊπ φρουτ 32 φύλλα δάφνης 1 λεμόνι χυμό και το ξύσμα του 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο Αλάτι Πιπέρι Καλαμάκια για σουβλάκια
Βαθμός δυσκολίας: Κανονική Χορτοφάγων: Όχι Περιγραφή Μια ευχάριστη αλλαγή στο πιάτο σας Οδηγίες Κόβετε το ψαχνό του ψαριού σε 16 κύβους. Καθαρίστε τα πορτοκάλια και το γκρεϊπ φρουτ και αφού αφαιρέσετε και την πέτσα τους κόψτε τα σε φέτες. Περνάτε τώρα στα καλαμάκια το ψάρι εναλλάσσοντας: πορτοκάλι, γρεϊπ φρουτ, φύλλα δάφνης ανάμεσα στα κομμάτια του. Τοποθετήστε τα σουβλάκια σε μια πιατελίτσα. Ανακατέψτε το χυμό λεμονιού, την τριμμένη φλούδα, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Ρίξτε το μείγμα πάνω στα σουβλάκια, σκεπάστε την πιατέλα και αφήστε να μαριναριστούν βάζοντας τα στο ψυγείο για μια νύχτα ή το λιγότερο για 2 ώρες. Τώρα, μετά το μαρινάρισμα θα τα βάλετε σ΄ένα ταψάκι και θα τα ψήσετε σε μέτρια φωτιά για 8’-10’ γυρίζοντας τα μια φορά.
Σημειώσεις Σερβίρετε γαρνίροντας με φύλλα μαρουλιού και ντομάτες.
_________________ Μόνον εκείνοι που έρπουν δεν πέφτουν ποτέ. ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ
|