neoforum.gr

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Δημιουργία νέου θέματος Αυτό το θέμα είναι κλειδωμένο, δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε δημοσιεύσεις ή να δημοσιεύσετε άλλες απαντήσεις  [ 757 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 76  Επόμενο
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Γενικά Σχόλια
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Ιουν 03, 2009 10:41 am 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Πάντως η διόρθωση είναι καλοδεχούμενη διότι θα επιβεβαιώσει την κυρίαρχη τάση. Όσο δεν γίνεται διόρθωση πολλοί θεωρούν ότι αυτό δεν είναι η αρχή ενός bull market αλλά ένα bear market rally. Έχει όμως συντρίψει πολλές αντιστάσεις, έχει μεγάλο όγκο και το κυριότερο βλέπουμε πια φως στην άκρη του τούνελ. Μα δεν θα είναι στο τέλος του 2009 θα είναι στις αρχές του 2010 για την πραγματική οικονομία. Δεν θα είναι στις αρχές του 2010 θα είναι στα μέσα του 2010. Οκ. Άρα σε μια ενδεχόμενη πτώση αυτοί που θα ακούν το ρολόι να χτυπάει ανάποδα θα είναι οι short και όχι οι Long.

Για να είναι bear market rally θα πρέπει να δούμε τα ίδια ή σωστότερα νέα χαμηλά. Εντύπωση θα μου κάνει να δω την Εθνική πάλι κάτω από 9 και την Αλφα κάτω από 4. Από μια άποψη μακάρι γιατί με φως στο τούνελ και τιμές που παραπέμπουν σε ολική καταστροφή θα είναι μια εκπληκτική ευκαιρία ζωής.

Βέβαια αγορές είναι αυτές μπορούν να μας εκπλήξουν και προς τα πάνω και προς τα κάτω. Σημασία έχει να είμαστε προετοιμασμένοι και για το καλύτερο και για το χειρότερο.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Ιουν 03, 2009 12:51 pm 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Καλησπέρα…

Νομίζω πως έχω παρατηρήσει το εξής :

Στην πτώση που πολλοί περίμεναν αντίδραση ,οι δείκτες έκαναν «+» κατά την διάρκεια των συνεδριάσεων αλλά τελικά το γύριζαν σε «-».

Τώρα βλέπω να κάνουν το αντίθετο μιας και περιμένουν οι περισσότεροι διόρθωση…Πολλές φορές ξεκινούν με «-» και το γυρίζουν σε «+».

Κορυφή
 Προφίλ  

Θέμα δημοσίευσης: Re: Ο Verdadeiro απαντά...
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Ιουν 03, 2009 2:26 pm 
Χωρίς σύνδεση

THERE IS...ONE RULE...NO...RULES...

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Ιουν 03, 2009 2:31 pm 
Χωρίς σύνδεση

Παράθεση:
Χάρη, υποθέτω ότι εννοεί ότι χθες που έπεφτε 13% την έπαιξε short και σήμερα με άλλα -5% περίπου παντελόνιασε.

>--Γ.

ΥΓ. Ναι αλλά φίλε Μαρίνη, εσύ παρέκαμψες τις κανόνες. Είπαμε πάμε κόντρα στο δελφίνι -τάση.

οκ τωρα σας επιασα ρε ΓΙάννη

στο αρχικό μου ερώτημα μπορείτε να πάρετε θέση? στο γιατί?

βρε, μήπως να το κανω δημοψήφισμα?

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Ιουν 04, 2009 9:11 am 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

alonedriver έγραψε:
Καλημέρα σας,

Έχω την αίσθηση ότι πραγματοποιείται διεθνώς και στην Ελλάδα δια μέσου του οικονομικού τύπου μια προσπάθεια "φρένου" στις αγορές, είτε μέσω δηλώσεων FED είτε μέσω εκθέσεων ότι η ύφεση δεν τελείωσε κλπ. Που δίκιο έχουν δεν λέω. Άρα μήπως αυτή η πολυσυζητημένη διόρθωση πια έρθει να τελειώνουμε?

Μήπως η διόρθωση προηγηθεί των αυξήσεων κεφαλαίου ώστε να μπορούν οι τιμούλες να πάνε λίγο πιο πάνω και να αντληθούν περισσότερα κεφάλαια από το σύστημα? Μήπως γι αυτό και η παράταση στο σκέλος των 15δις από το κράτος?

Μήπως το W θα το δούμε πριν τις αυξήσεις?

Η γνώμη μου βέβαια είναι ότι τα χαμηλά τα έχουμε δει (εκτός απροόπτου π.χ. κανένας πόλεμος κλπ) και ότι η διόρθωση απλά θα επιβεβαιώσει την ανοδική τάση και θα βάλει νέο χρήμα στην αγορά. Με τα επιτόκια στο 1% και τα ομόλογα τώρα να αρχίζουν να ξεφουσκώνουν που θα τοποθετηθούν τελικώς τα χρήματα? Στα ομόλογα? Μα από εκεί φεύγουν...
Γιατί καλή η τεχνική ανάλυση και τα κυματικά αλλά μην ξεχνάμε τα θεμελιώδη. Και για μένα ένα είναι το θεμελιώδες αυτήν την στιγμή. Υπάρχει και προσφέρεται άφθονη φθηνή ρευστότητα. Και όλοι ψάχνουν για αποδόσεις...

Οι άνθρωποι ξεχνούν την πείνα τους μόνο όταν φάνε. Και ευτυχώς που λειτουργεί αυτός ο Δαρβινικός νόμος για την εξασφάλιση της επιβίωσης διότι η λήθη ευνοεί την πρόοδο.

Θα ήθελα την άποψή σας πάνω στο νέο (πτωτικό) κλίμα που γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθεί, ειδικά για τις τραπεζικές μετοχές...

Καλημέρα και πάλι.

Προσωπικά δεν νιώθω την κατάσταση όπως την περιγράφετε…

Όποτε βλέπουμε πλέον λίγο κόκκινο μιλάμε αμέσως για διόρθωση κλπ.
Πιστεύω ότι όταν η διόρθωση έρθει, δεν θα την περιμένουμε…

Είναι καλοκαιράκι, πρέπει να κυκλοφορήσει χρήμα στην αγορά και καλό κλίμα.

Bλέπω τα πράματα να γίνονται καλύτερα, έτσι νιώθω τουλάχιστον την αγορά μέσα από το μαγαζί μου.

Ο κόσμος δεν παραμιλάει στον δρόμο όπως πριν ένα τρίμηνο.
Η βενζίνη κοντεύει να φτάσει το ευρώ πάλι και όλοι σφυρίζουν αδιάφορα…
Ο τουρισμός μας δείχνει να μην έχει ιδιαίτερο πρόβλημα. Τουλάχιστον εκεί που θα πάω εγώ είναι πλέον όλα κλεισμένα.
Η ψυχολογία του κόσμου είναι ανεβασμένη και μάλλον έτσι βολεύει προς το παρών.

Χρήμα υπάρχει…Για να το πάρουν πρέπει να δώσουν κιόλας.

Μία διόρθωση είναι λογικό να έρθει, αλλά πιστεύω ότι όχι την ώρα που την περιμένουν όλοι. Άλλωστε τόσο καιρό πριν από αυτή την αντίδραση διορθώναμε.

Καλό Καλοκαίρι και καλή συνέχεια.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Ιουν 04, 2009 9:18 am 
Χωρίς σύνδεση

Mιχάλη καλημέρα

Από τη μια ειναι αλήθεια οτι τις αρνητικές ειδήσεις τις ξεπερνάμε για πλάκα

από την άλλη ομως επειδή το πράγμα πάει προς υπεραισιοδοξία βλέπω κ ψήγματα συγκράτησης από επενδυτικούς οίκους με διάφορες δηλώσεις, δεν έχει τελείως άδικο ο φίλος μας

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Ιουν 04, 2009 10:03 am 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

michael έγραψε:
alonedriver έγραψε:
Καλημέρα σας,

Έχω την αίσθηση ότι πραγματοποιείται διεθνώς και στην Ελλάδα δια μέσου του οικονομικού τύπου μια προσπάθεια "φρένου" στις αγορές, είτε μέσω δηλώσεων FED είτε μέσω εκθέσεων ότι η ύφεση δεν τελείωσε κλπ. Που δίκιο έχουν δεν λέω. Άρα μήπως αυτή η πολυσυζητημένη διόρθωση πια έρθει να τελειώνουμε?

Μήπως η διόρθωση προηγηθεί των αυξήσεων κεφαλαίου ώστε να μπορούν οι τιμούλες να πάνε λίγο πιο πάνω και να αντληθούν περισσότερα κεφάλαια από το σύστημα? Μήπως γι αυτό και η παράταση στο σκέλος των 15δις από το κράτος?

Μήπως το W θα το δούμε πριν τις αυξήσεις?

Η γνώμη μου βέβαια είναι ότι τα χαμηλά τα έχουμε δει (εκτός απροόπτου π.χ. κανένας πόλεμος κλπ) και ότι η διόρθωση απλά θα επιβεβαιώσει την ανοδική τάση και θα βάλει νέο χρήμα στην αγορά. Με τα επιτόκια στο 1% και τα ομόλογα τώρα να αρχίζουν να ξεφουσκώνουν που θα τοποθετηθούν τελικώς τα χρήματα? Στα ομόλογα? Μα από εκεί φεύγουν...
Γιατί καλή η τεχνική ανάλυση και τα κυματικά αλλά μην ξεχνάμε τα θεμελιώδη. Και για μένα ένα είναι το θεμελιώδες αυτήν την στιγμή. Υπάρχει και προσφέρεται άφθονη φθηνή ρευστότητα. Και όλοι ψάχνουν για αποδόσεις...

Οι άνθρωποι ξεχνούν την πείνα τους μόνο όταν φάνε. Και ευτυχώς που λειτουργεί αυτός ο Δαρβινικός νόμος για την εξασφάλιση της επιβίωσης διότι η λήθη ευνοεί την πρόοδο.

Θα ήθελα την άποψή σας πάνω στο νέο (πτωτικό) κλίμα που γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθεί, ειδικά για τις τραπεζικές μετοχές...

Καλημέρα και πάλι.

Προσωπικά δεν νιώθω την κατάσταση όπως την περιγράφετε…

Όποτε βλέπουμε πλέον λίγο κόκκινο μιλάμε αμέσως για διόρθωση κλπ.
Πιστεύω ότι όταν η διόρθωση έρθει, δεν θα την περιμένουμε…
Είναι καλοκαιράκι, πρέπει να κυκλοφορήσει χρήμα στην αγορά και καλό κλίμα.

Bλέπω τα πράματα να γίνονται καλύτερα, έτσι νιώθω τουλάχιστον την αγορά μέσα από το μαγαζί μου.

Ο κόσμος δεν παραμιλάει στον δρόμο όπως πριν ένα τρίμηνο.
Η βενζίνη κοντεύει να φτάσει το ευρώ πάλι και όλοι σφυρίζουν αδιάφορα…
Ο τουρισμός μας δείχνει να μην έχει ιδιαίτερο πρόβλημα. Τουλάχιστον εκεί που θα πάω εγώ είναι πλέον όλα κλεισμένα.
Η ψυχολογία του κόσμου είναι ανεβασμένη και μάλλον έτσι βολεύει προς το παρών.

Χρήμα υπάρχει…Για να το πάρουν πρέπει να δώσουν κιόλας.

Μία διόρθωση είναι λογικό να έρθει, αλλά πιστεύω ότι όχι την ώρα που την περιμένουν όλοι. Άλλωστε τόσο καιρό πριν από αυτή την αντίδραση διορθώναμε.

Καλό Καλοκαίρι και καλή συνέχεια.

Μιχάλη,
το κόκκινο είναι λάθος, ενώ το μπλε σωστό, γιατί οι σωστοί αναλυτές ξέρουν πότε περίπου ( ή ακριβώς. Εξαρτάται.. ) να περιμένουν την διόρθωση, αλλά και να αναγνωρίζουν την ημέρα καμπής για κάθε τίτλο ξεχωριστά. Όπως βέβαια και το αντίστροφο..
Επί του πράσινου, έχω όμως να επισημάνω το εξής.
Κατά μέσο όρο στην Ελλάδα, για μία ακάλυπτη επιταγή πέρυσι τέτοια εποχή, αντιστοιχούν σήμερα 13..

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Ιουν 04, 2009 10:19 am 
Χωρίς σύνδεση

Παράθεση:
Μιχάλη,
το κόκκινο είναι λάθος, ενώ το μπλε σωστό, γιατί οι σωστοί αναλυτές ξέρουν πότε περίπου ( ή ακριβώς. Εξαρτάται.. ) να περιμένουν την διόρθωση, αλλά και να αναγνωρίζουν την ημέρα καμπής για κάθε τίτλο ξεχωριστά. Όπως βέβαια και το αντίστροφο..
Κατά μέσο όρο στην Ελλάδα, για μία ακάλυπτη επιταγή πέρυσι τέτοια εποχή, αντιστοιχούν σήμερα 13..

Αγαπητή Έφη και εγώ προχτές σε ένα ολόκληρο room διαφώνησα σε αυτό ακριβώς

Και κατα λέξη τους είπα, ότι ΤΟ 95% ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ, οπότε μην μετράτε ΕΣΕΙΣ την δική σας ψυχολογία με βάση την ΔΙΚΗ σας οπτικη

και βεβαια ολοι μα ολοι διαφώνησαν

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Ιουν 04, 2009 10:28 am 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Οι Ελληνες και οι Ουγγροι και οι Λιθουανοι,
οι πιο ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ στην Ευρωπη!!!σημερα

Οχι τυχαια :D το καταλαβαινω γιατι...

Κατα τα αλλα πραγματικα χαμογελω ,να βλεπω τεχνικες αναλυσεις να προσπαθουν να ...βοηθηθουν απο τα ...θεμελιωδη ,των ,,,ακαλυπτων επιταγων!!!

Για αυτες τις τελευταιες βεβαια ξεχνανε οτι την μεριδα του λεοντος ,
την κατεχουν οι ιδιοκτητες των Εταιρειων του βαθιου πυθμενα :evil:

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Ιουν 04, 2009 10:35 am 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Lestat έγραψε:
Παράθεση:
Μιχάλη,

Αγαπητή Έφη και εγώ προχτές σε ένα ολόκληρο room διαφώνησα σε αυτό ακριβώς

Και κατα λέξη τους είπα, ότι ΤΟ 95% ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ, οπότε μην μετράτε ΕΣΕΙΣ την δική σας ψυχολογία με βάση την ΔΙΚΗ σας οπτικη

και βεβαια ολοι μα ολοι διαφώνησαν

Ακριβώς Χάρη.
"Δύσκολο" πάντα το συναίσθημα της διαφωνίας με όλους, ιδιαίτερα αν έχεις δίκιο.

Κορυφή
 Προφίλ  

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Αυτό το θέμα είναι κλειδωμένο, δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε δημοσιεύσεις ή να δημοσιεύσετε άλλες απαντήσεις  [ 757 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 76  Επόμενο

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 11 επισκέπτες

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε: