etrader έγραψε:
Καλημέρα στην παρέα..
Verda τι κάνεις;;;Στις επάλξεις;;
Θα ήθελα να ποστάρω κάποιες σκέψεις που πόσταρα το ξημέρωμα της Δευτέρας σχετικά με την ΑΜΚ της ΕΤΕ:
Κάποιες σκέψεις για την ΑΜΚ της ΕΤΕ..
Βρισκόμαστε ήδη στις πρώτες ώρες της εβδομάδας, μέσα στην οποία αναμένεται να υπάρξουν μεγάλες διακυμάνσεις, σκαμπανεβάσματα και αποκοπή δικαιώματος για ΕΤΕ.
Προσωπικά στην παρούσα φάση δεν κατέχω μετοχές και λόγω της άσχημης συγκυρίας δε θα ήθελα να βρεθώ και με μετοχές και με δικαιώματα ΕΤΕ.
Παρακολουθώντας όμως όσο μπορώ τις επόμενες ώρες και μέρες το ΕΘΝΙΚΟ χαρτί, ίσως δοθούν ευκαιρίες για βραχυχρόνιο trading.
Μπορεί να αποδειχτεί πολύ καλή ευκαιρία τελικά η ΑΜΚ αυτή της ΕΤΕ.Όμως ακόμα δεν μπορούμε να το ξέρουμε αυτό.
Δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν στην οικονομία μας, προτιμώ να είμαι
ένας παρατηρητής της επικαιρότητας όπως θα διαμορφώνεται καθημερινά, και
σταθμίζοντας όλους τους παράγοντες σε συνδυασμό με τις ενδείξεις του ταμπλό
να κάνω σύντομες κινήσεις εισόδου και εξόδου από την αγορά.
Προτιμώ να έχω διαφυγόντα κέρδη παρά ζημία στο κεφάλαιο.Το χρηματιστήριο εδώ θα είναι.Δεν πάει πουθενά.Ευκαιρίες πάντα δίνονται.
Οι ανάδοχοι της ΑΜΚ, τα πιο τρανταχτά ονόματα, αν μη τι άλλο αποτελούν ενός είδους εγγύηση.
Το πολύ άσχημο όμως κλίμα στην οικονομία, η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα για την αναδιάρθρωση ή μη του χρέους, η αδυναμία της χώρας ουσιαστικά να δανειστεί από τις αγορές, με τα απαγορευτικά spreads ουσιαστικά να έχουν τυλίξει με μια θηλιά τη χώρα, δεν αποτελούν και τις καλύτερες ενδείξεις για ένα μέλλον ευοίωνο.
Η αύξηση της ΕΤΕ δεν αποκλείεται να αποτελέσει την έναρξη ενός κύκλου αυξήσεων κεφαλαίου για τις μεγάλες ελληνικές τράπεζες, καθώς άλλες μικρότερες ήδη έχουν ανακοινώσει αντίστοιχες.
Οι πολυφημολογούμενες συγχωνεύσεις και εξαγορές έχουν καθυστερήσει πολύ και πρέπει να προχωρήσουν.Σε ανοδικές αγορές οι αυξήσεις κεφαλαίου πάντα αποβαίνουν υπέρ των επενδυτών, αποφέροντας κέρδη.
Θεωρώ ότι ακόμα δεν είναι καιρός για μακροχρόνιες τοποθετήσεις, αλλά σε μια τόσο ΡΗΧΗ και ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΜΕΝΗ από τους ξένους αγορά μόνο το βραχυχρόνιο κέρδος υπάρχει.Γι' αυτό άλλωστε και έγραψα για φέτος το παρόν θέμα.
Σε κάθε περίπτωση, ο,τιδήποτε και να πράξει κάποιος σχετικά με την ΕΤΕ, ας το κάνει με σχεδιασμό και γνώση αναφορικά με το πόσα χρήματα θα χρειαστεί να διαθέσει, αλλά ας έχει και ένα εναλλακτικό σενάριο για την προστασία του σε περίπτωση που χρηματιστηριακά δεν πάνε όλα όπως τα έχει σχεδιάσει.
ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ πως η πορεία της ΕΤΕ είναι ουσιαστικά η πορεία της αγοράς μας.
Δυστυχώς ακόμα δεν έχω πειστεί ότι η έξοδος από το τούνελ φαίνεται διά γυμνού οφθαλμού.
Από την άλλη λένε πως το πιο βαθύ σκοτάδι είναι πριν το ξημέρωμα.
Καλό ξημέρωμα λοιπόν.
Γεια σου φιλε Δημητρη..
Τις σκεψεις σου οτι τουτην την εποχη η Αγορα προσφερετε μονο για trading αναλυτικα εδω και μηνες εχω εξηγησει ΓΙΑΤΙ και επιμενω!!!
Χαιρομαι που συμφωνεις μαζι μου και θαθελα να διαβαζω τις τεκμηριωμενες θεσεις σου,
πιο συχνα και εδω ,φιλε μου!!
Απο κει και περα η εντονη μεταβλητοτητα που απο τα χτες προανηγγειλα ξεκινησε ,με την ...αναμενομενη ανοδο της ΕΤΕ τις πρωτες μερες μετα την αποκοπη και βεβαια το arbitraz που ερχεται απο βδομαδα που μπαινουν τα διπλα κουπονια της και μοιραια θα την πιεσουν