alonedriver έγραψε:
Καλημέρα σας,
Έχω την αίσθηση ότι πραγματοποιείται διεθνώς και στην Ελλάδα δια μέσου του οικονομικού τύπου μια προσπάθεια "φρένου" στις αγορές, είτε μέσω δηλώσεων FED είτε μέσω εκθέσεων ότι η ύφεση δεν τελείωσε κλπ. Που δίκιο έχουν δεν λέω. Άρα μήπως αυτή η πολυσυζητημένη διόρθωση πια έρθει να τελειώνουμε?
Μήπως η διόρθωση προηγηθεί των αυξήσεων κεφαλαίου ώστε να μπορούν οι τιμούλες να πάνε λίγο πιο πάνω και να αντληθούν περισσότερα κεφάλαια από το σύστημα? Μήπως γι αυτό και η παράταση στο σκέλος των 15δις από το κράτος?
Μήπως το W θα το δούμε πριν τις αυξήσεις?
Η γνώμη μου βέβαια είναι ότι τα χαμηλά τα έχουμε δει (εκτός απροόπτου π.χ. κανένας πόλεμος κλπ) και ότι η διόρθωση απλά θα επιβεβαιώσει την ανοδική τάση και θα βάλει νέο χρήμα στην αγορά. Με τα επιτόκια στο 1% και τα ομόλογα τώρα να αρχίζουν να ξεφουσκώνουν που θα τοποθετηθούν τελικώς τα χρήματα? Στα ομόλογα? Μα από εκεί φεύγουν...
Γιατί καλή η τεχνική ανάλυση και τα κυματικά αλλά μην ξεχνάμε τα θεμελιώδη. Και για μένα ένα είναι το θεμελιώδες αυτήν την στιγμή. Υπάρχει και προσφέρεται άφθονη φθηνή ρευστότητα. Και όλοι ψάχνουν για αποδόσεις...
Οι άνθρωποι ξεχνούν την πείνα τους μόνο όταν φάνε. Και ευτυχώς που λειτουργεί αυτός ο Δαρβινικός νόμος για την εξασφάλιση της επιβίωσης διότι η λήθη ευνοεί την πρόοδο.
Θα ήθελα την άποψή σας πάνω στο νέο (πτωτικό) κλίμα που γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθεί, ειδικά για τις τραπεζικές μετοχές...
Καλημέρα και πάλι.
Προσωπικά δεν νιώθω την κατάσταση όπως την περιγράφετε…
Όποτε βλέπουμε πλέον λίγο κόκκινο μιλάμε αμέσως για διόρθωση κλπ.
Πιστεύω ότι όταν η διόρθωση έρθει, δεν θα την περιμένουμε…
Είναι καλοκαιράκι, πρέπει να κυκλοφορήσει χρήμα στην αγορά και καλό κλίμα.
Bλέπω τα πράματα να γίνονται καλύτερα, έτσι νιώθω τουλάχιστον την αγορά μέσα από το μαγαζί μου.
Ο κόσμος δεν παραμιλάει στον δρόμο όπως πριν ένα τρίμηνο.
Η βενζίνη κοντεύει να φτάσει το ευρώ πάλι και όλοι σφυρίζουν αδιάφορα…
Ο τουρισμός μας δείχνει να μην έχει ιδιαίτερο πρόβλημα. Τουλάχιστον εκεί που θα πάω εγώ είναι πλέον όλα κλεισμένα.
Η ψυχολογία του κόσμου είναι ανεβασμένη και μάλλον έτσι βολεύει προς το παρών.
Χρήμα υπάρχει…Για να το πάρουν πρέπει να δώσουν κιόλας.
Μία διόρθωση είναι λογικό να έρθει, αλλά πιστεύω ότι όχι την ώρα που την περιμένουν όλοι. Άλλωστε τόσο καιρό πριν από αυτή την αντίδραση διορθώναμε.
Καλό Καλοκαίρι και καλή συνέχεια.