georgepag έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους
διαβάζοντας σχετικά με την αγορά του ρώσου τα εξής
Η Odella Resources Ltd αγόρασε 45.300.000 μετοχές από τα Ταμεία Προνοίας των Υπαλλήλων της Τράπεζας Κύπρου στην τιμή των 4,90 ευρώ ανά μετοχή και 424.213 μετοχές από την αγορά (Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου και Χρηματιστήριο Αθηνών) με μέση τιμή κτήσης 4,066 ευρώ.
Η Odella Resources Ltd έχει επίσης συνάψει συμφωνία με τα Ταμεία Προνοίας των Υπαλλήλων της Τράπεζας Κύπρου για απόκτηση 29.400.000 δικαιωμάτων προτίμησης (nil paid rights) με την έναρξη της διαπραγμάτευσής τους σε μέση τιμή 0,8286 ευρώ που μετά την άσκησή τους θα αντιστοιχούν σε 8.400.000 νέες μετοχές.
Παρατήρησα ότι ψώνισε με αρκετό premium (και συνήθως έτσι γίνεται όταν θέλεις να πάρεις ένα μεγάλο πακέτο)
Εδώ θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος ότι δείχνει την εμπιστοσύνη του για την τράπεζα
Από την άλλη έρχονται στο μυαλό μου μερικές περιπτώσεις όπου κάποιος ισχυρός μπαίνει σε μια εταιρία με τα χίλια και μετά βλέπουμε την μετοχή να πηγαίνει κατά διαόλου σχετικές περιπτώσεις που μπορώ ν αναφέρω
Οι αγορές του μάγου Βγενόπουλου και η κατάληξη τους
Η είσοδος του Dubai στην MIG και στην Marfin Bank και η αύξηση των ποσοστών τους σε τρελές τιμές
Η είσοδος των γερμανών στον ΟΤΕ
Η είσοδος του άλλου μάγου Λαυρεντιάδη στην Πρότον
Και σκέφτομαι ποιος μας λέει ότι και εδώ δεν θα συμβεί κάτι ανάλογο;
Θέλω να είμαι αισιόδοξος αλλά κάτι τέτοιες περιπτώσεις με κάνουν να το ξανασκεφτώ
Θα ήθελα την γνώμη σας.
Καλησπερα αγαπητε!!
Για Κυπρου το βασικο της πλεονεκτημα ειναι οτι απο την μια εχει ελαχιστη εκθεση σε ελληνικα ομολογα,απο την αλλη προσβαση σε μια αγορα οπως η ρωσικη ,που καμμια αλλη Τραπεζα δεν εχει..
Βεβαια σε περιπτωση γενικευμενης ελληνικης κρισης πιστωτητας,μονο ανεπηρεαστη δεν θα μεινει
Στρατηγικη μου ειναι αποκλειστικα το trade σε αυτην [δεν ξεκινησε ακομα!!εννοω οι αγορες μου,μετα την εδω και καιρο πωληση των μαμαδων,νομιζω θα πιεστει και αλλο η τιμη]
και συμμετοχη στην αυξηση στα 2 ευρω που θεωρω τιμη σχετικης ασφαλειας για πιο μακρο