neoforum.gr

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Δημιουργία νέου θέματος Αυτό το θέμα είναι κλειδωμένο, δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε δημοσιεύσεις ή να δημοσιεύσετε άλλες απαντήσεις  [ 19868 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 748, 749, 750, 751, 752, 753, 754 ... 1987  Επόμενο

Βαθμολογία Θέματος
* 5%  5%  [ 9 ]
** 1%  1%  [ 1 ]
*** 2%  2%  [ 3 ]
**** 3%  3%  [ 6 ]
***** 90%  90%  [ 175 ]
Σύνολο ψήφων : 194
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ο Verdadeiro απαντά...
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Οκτ 26, 2010 3:00 pm 
Χωρίς σύνδεση

a Junior είναι, συγχωρούνται τα συντακτικά λάθη

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Οκτ 27, 2010 11:49 am 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Την Καλημερα μου..

Τα spreads πανω απο 700 ξανα ,δικαιολογουν την επιφυλακτικοτητα μου και επιβεβαιωνουν τους φοβους μου,οτι αυξησεις μετοχικου ερχονται ΚΑΙ στις υπολοιπες Τραπεζες με συνεπεια πλημμυριδα χαρτιων και βεβαια πιο μακροχονη ταλαιπωρια!!

Καμμια φορα σκεπτομαι ποσο προφητικος βγηκα απο το video που ανεβηκε εδω στο φορουμ μας,τον Ιουνη

Κατα τα υπολοιπα trade και ΜΟΝΟ trade

Οσοι καταλαβαν οτι αυξηση στην Γενικη ΚΑΤΩ της ονομαστικης ΔΕΝ μπορει να γινει.
κερδιζουν τους καρπους της γνωσης τους

Γεια σου φιλε μου kikou και ας μην γραφεις εδω...ειχες δικιο Θοδωρη

π.ς.

Η ονομαστικη της Πειραιως εντελως ενημερωτικα ειναι στα 4.77 :shock:

π.ς.2

live trade μετα απο πολλα μυνηματα ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ συντομα να ξανακανω ,φιλοι μου

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Οκτ 27, 2010 12:10 pm 
Χωρίς σύνδεση

sentinel έγραψε:
kerkis έγραψε:
Η Αλαπις με τη σημερινη της δομη ειναι τελειωμενη.
Ολο το <οικοδομημα> του ισολογισμου της στηριζεται σε μια εγγραφη "αυλης" αξιας 840 εκ ευρω, που σημαρα δεν μασαει κανενας "αυλες" αξιες ,οταν στο ταμπλω δεν αποτιμουνται οι πραγματικες αξιες.

Υπαρχει κατι αλλο ομως,
Βρισκεται σε συζητησεις να εξαγοραστει απο ξενο επενδυτικο οικο.

Γνωστα ειναι αυτα ρε φιλε μου...
Απο την στιγμη που αρχισε να εμφανιζει συνεπεια στις πληρωμες της αυτο συζητειται...Και η κουβεντα φθανει στο ποσους θα διωξει ο νεος ιδιοκτητης...

Δυστυχως δεν ειναι ετσι τα πραγματα.
Διεκοπησαν οι επαφες με τον ξενο επενδυτικο οικο, γιατι η Αλαπις δεν δεχτηκε οικονομικο ελεγχο.
Γουρουνι στο σακι, δεν αγοραζει κανενας σημερα.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Οκτ 27, 2010 12:20 pm 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

kerkis έγραψε:
sentinel έγραψε:
kerkis έγραψε:
Η Αλαπις με τη σημερινη της δομη ειναι τελειωμενη.
Ολο το <οικοδομημα> του ισολογισμου της στηριζεται σε μια εγγραφη "αυλης" αξιας 840 εκ ευρω, που σημαρα δεν μασαει κανενας "αυλες" αξιες ,οταν στο ταμπλω δεν αποτιμουνται οι πραγματικες αξιες.

Υπαρχει κατι αλλο ομως,
Βρισκεται σε συζητησεις να εξαγοραστει απο ξενο επενδυτικο οικο.

Γνωστα ειναι αυτα ρε φιλε μου...
Απο την στιγμη που αρχισε να εμφανιζει συνεπεια στις πληρωμες της αυτο συζητειται...Και η κουβεντα φθανει στο ποσους θα διωξει ο νεος ιδιοκτητης...

Δυστυχως δεν ειναι ετσι τα πραγματα.
Διεκοπησαν οι επαφες με τον ξενο επενδυτικο οικο, γιατι η Αλαπις δεν δεχτηκε οικονομικο ελεγχο.
Γουρουνι στο σακι, δεν αγοραζει κανενας σημερα.

Φίλε Κερκίς ΚΑΜΙΑ εταιρεία δεν εξαγοράζεται χωρίς να έχει διενεργηθεί προηγουμένως due dillegence από τους υποψήφιους αγοραστές (μιλάμε σε επίπεδο μεγάλων εταιρειών, επενδυτικών οίκων κτλ). απλούστατα πριν την έναρξή του οι δύο εταιρείες προχωρούν στην κατάρτηση ενός συμβολαίου αμοιβαίας εχεμύθιας (αντιλαμβάνεται κανείς ότι το deal μπορεί και να μην γίνει στο τέλος. οπότε τα στοιχεία της εταιρείας, και εννούμε τα πλήρη στοιχεία της,μεταξύ των οποίων πελάτολόγιο, προιόντα, τιμές, κόστη κτλ θα ήταν γνωστά στους πάντες). Στο θέμα της κατάρτησης του συμβολαίου που περιγράφω ίσως να χάλασε η σούπα (εγώ δεν το έχω πληροφορηθεί ακόμα). Αρνηση due dilligence δεν υφίσταται....

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Οκτ 27, 2010 1:20 pm 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Με προλαβες ρε Γιαννη
Ειναι δυνατον να ξεκινησουν συνομιλιες χωρις να ειναι εκ των προτερων γνωστα τα πληρη οικονομικα (& οχι μονο) μεγεθη?
Ουτε εγω εχω ενημερωση οτι διακοπηκαν οι συζητησεις (ισως να ισχυει αλλα δεν το ξερω)...
Ετσι κι αλλιως θα; γινει συντομα γνωστο εαν εχει συμβει.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Οκτ 27, 2010 1:39 pm 
Χωρίς σύνδεση

IOLAS sentinel
Συμφωνω με αυτα που λετε, αυτα τα γνωριζω, αλλα και εγω <κουφαθηκα> οταν εμαθα οτι δεν δεχονται due dilligence.

Και η πηγη μου ειναι εξακριβωμενα αξιοπιστη.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Οκτ 30, 2010 1:25 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Tην Καλησπερα μου!!

Συμπαθατε με που για προσωπικους...εορταστικους λογους :D
δεν εγραψα κατι εδω και 2 μερες..

Τα πραγματα πανε ακριβως οπως μεσες ακρες τα λεγαμε..

Στον ρυθμο των spreads και του trading

ΔΕΝ ειναι ακομα εποχη για μακροτοποθετησεις δεν θα κουραστω να το φωναζω..

Στο trading μας τωρα.η ανακοινωση για αυξηση[επιτελους!!!] στην Πειραιως πυροδοτησε ανεξελεκτες πωλησεις απο τους...βιαστικους που νομιζουν οτι αυτη θα γινει....αυριο ;)

Θυμαμαι τι εγινε με παρομοιες πωλησεις με την ανακοινωση της αυξησης στην Κυπρου και απλα χαμογελω θυμουμενος,για την ευκαιρια εισοδου που μας εδωσε τοτε
και το ακοπο 40% που κερδισαμε καλοκαιριατικα ,μεχρι να ξεκινησει η αυξηση
3.20 με 4.50 περιπου που εκοψε ΤΕΛΙΚΑ
και βεβαια το ..αναμενομενο πανω κατω των 3.55 μεχρι 4.15 την περιοδο της αυξησης,που το πιασαμε live

Τα ιδια με ΕΤΕ και μαλιστα σε πιο γρηγορο τεμπο...ξεπουλημα στην αρχη μεχρι και τα 7 ευρω...εξωραισμος και αισιοδοξια καλλωπισμου αποτιμησης για να πετυχει η αυξηση που την εφερε στην μεγαλη αντισταση[πρωην στηριξη] γυρω στα 25% παραπανω!!!! που εγκαιρα μνημονευσαμε...

ΝΑΙ ειναι χαρμοσυνες ειδησεις για οσους γνωριζουν απο Χρηματιστηρια
και ξερουν αυτες ΧΡΟΝΙΚΑ πως λειτουργουν...

Και βεβαια τα ΑΠΕΔΕΙΞΑ κανοντας live trade τις κινησεις μου τοσο σε Κυπρου,
οσο και σε ΕΤΕ την περιοδο που ΕΠΡΕΠΕ

Θα το κανουμε αργοτερα ΜΑΖΙ και σε Πειραιως

Τα κερδη απο τους...βιαστικους απαισιοδοξους και απο τους οψιμα αισιοδοξους βγαινουν στα Χρηματηστηρια σε περιοδο εντονων διακυμανσεων που διανυουμε!!!

Οσοι επιθυμουν απλα να...μπαουλιασουν και να περιμενουν,λυπαμαι που θα το ξαναγραψω εχουν πολλα να δουν τα ματια τους ακομα,μεχρι ανοδικος μακροκυκλος να ξαναξεκινησει!!

Και τοχω εξηγησει,δεν ειναι θεμα χρονικο,ειναι ποσα νεα χρηματα θα χρειαστουν και ποσα χαρτια θαχουν μετα οι Τραπεζες για να πουμε οτι απλα περιμενουμε..

π.ς.

Σε οσα αναφερει ο kerkis για Αλαπις εχω και εγω καποιου αλλου ειδους πληροφορηση,
αλλα τοχω ξαναπει..χαρτια εκτος 20 αρη και ειδικα αυτα που βασιζονται σε χρηματ υπεραξιες ,
ειναι ανοησια να ασχολειται κανεις στις σημερινες συνθηκες!!

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Οκτ 31, 2010 1:22 am 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Γιατί η Ελλάδα επέλεξε κυμαινόμενο επιτόκιο στα δάνεια του Μνημονίου;

Μετά το πετρελαϊκό σοκ στις αρχές της δεκαετίας του ΄70 μία σειρά αναδυόμενων κρατών της Αφρικής αλλά και η Βραζιλία, το Μεξικό και η Αργεντινή χρειάστηκαν να αυξήσουν κατακόρυφα τον κρατικό δανεισμό τους προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους για πετρέλαιο. Με τις ΗΠΑ να έχουν εξασφαλίσει με την απειλή πολεμικής επίθεσης ότι το εμπόριο του πετρελαίου θα διεξάγονταν αποκλειστικά και μόνο σε δολάριο και με τις τιμές του πετρελαίου να έχουν αυξηθεί κατά 400%, δημιουργήθηκε μία μηχανή παραγωγής δολαρίων ένα μεγάλο μέρος των οποίων αποθηκεύονταν στις τράπεζες του Λονδίνου και άλλων τραπεζικών κέντρων, τα οποία ανέλαβαν την ανακύκλωσή τους παρέχοντας σχετικά φθηνά δάνεια στις αναδυόμενες χώρες προκειμένου να αγοράσουν πετρέλαιο που, όμως, έκρυβαν μία παγίδα: είχαν εκδοθεί με κυμαινόμενο επιτόκιο με βάση το LIBOR.

Τον Οκτώβριο του 1979 ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Νέας Υόρκης Paul Volcker υιοθέτησε μία πολιτική αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων που τα οδήγησε σε άνοδο της τάξης του 300% προκαλώντας παράλληλα εκτίναξη και του LIBOR και έτσι μία δραματική αύξηση στο κόστος εξυπηρέτησης των δανείων των αναδυόμενων κρατών, η οποία τα έριξε σε μία βαθιά οικονομική κρίση που μέσα σε τρία χρόνια τα είχε οδηγήσει σε κατάσταση πτώχευσης.

Τριάντα χρόνια αργότερα, τον Οκτώβριο του 2009, η Ελλάδα, χώρα μέλος της ΕΕ και ένα από τα αναπτυγμένα κράτη του κόσμου, ήρθε αντιμέτωπη με μία κρίση εξυπηρέτησης των δανείων της, με τους Έλληνες πολιτικούς ιθύνοντες να αποφασίζουν να στραφούν στο ΔΝΤ και τους Ευρωπαίους εταίρους τους προκειμένου να αντλήσουν δανεικά κεφάλαια. Για το λόγο αυτό ενεργοποιήθηκε ένας διπολικός μηχανισμός στήριξης από το ΔΝΤ και μία σειρά κρατών της ΕΕ, ο οποίος συμφωνήθηκε να παρέχει δάνεια 110 δις ευρώ σε διάστημα τριών ετών. Όπως και στην περίπτωση των δανείων των αναδυόμενων κρατών στη δεκαετία του 70’, όμως, έτσι και εδώ το επιτόκιο των δανείων του μηχανισμού αυτού ‘στήριξης’ της Ελλάδας συμφωνήθηκε να είναι κυμαινόμενο και να ορίζεται με βάση του euribor, το ευρωπαϊκό διατραπεζικό επιτόκιο.

Την περίοδο της υπογραφής της συμφωνίας, ωστόσο, η Ελλάδα δε φάνηκε να δίνει μεγάλη βάση στην χρηματοπιστωτική ιστορία και δεν προβληματίστηκε από το γεγονός ότι το euribor βρισκόταν κοντά σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα τιμών και έτσι ο πιθανότερος δρόμος γι’ αυτό στο μέλλον, θα ήταν ο ανοδικός, κάτι το οποίο και θα αύξανε το επιτόκιο των δανείων της και ως εκ τούτου θα επιβάρυνε και το κόστος εξυπηρέτησης τους. Λιγότερο από έξι μήνες αργότερα, όμως, το euribor έχει καταγράψει άνοδο μεγαλύτερη του 30% φτάνοντας στο 1,045% από το 0,68% και αυτό σημαίνει πως το επιτόκιο που καλείται να πληρώσει η χώρα σήμερα έχει, ήδη, αυξηθεί στο 4% (συν 0,5% χρέωση που καταβάλλεται άπαξ) από 3,68% που ήταν στις 9 Μαΐου.

Μέσα σε ένα χρηματοπιστωτικό περιβάλλον με τη μεγαλύτερη αστάθεια στα τελευταία 65 χρόνια και σε μία φάση που η οικονομία αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση εν καιρώ ειρήνης από το 1930, είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς για ποιο λόγο η καλύτερη επιλογή για την Ελλάδα ήταν να συμφωνήσει σε ένα μηχανισμό στήριξης που της παρέχει δάνεια με κυμαινόμενο επιτόκιο, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο το βαθμό έκθεσης της στο χρηματοπιστωτικό ρίσκο και την εξάρτηση της από τις αποφάσεις των Κεντρικών Τραπεζών της FED και της ΕΚΤ για την πολιτική επιτοκίων που θα ακολουθήσουν.
Και είναι, ίσως, αυτονόητο, πως τους μόνους που μπορεί να εξασφαλίζει και να προστατεύει ένα κυμαινόμενο επιτόκιο είναι τους δανειστές.

Πάνος Παναγιώτου
χρηματιστηριακός τεχνικός αναλυτής
διευθυντής GSTA/EKTA

Να μια πολυ ωραια ερωτηση????

Μπορει καποιος φιλος αραγε να απαντησει???

Και οσο και αν υπαρχει το...αυτονοητο,
φανερωνει και ποσο στα σχοινια βρεθηκε η Χωρα μας ,
αλλα και ποσο θα μετρησουν αυτες οι ..υποχρεωτικες λαθος επιλογες στο μελλον..

Προς το παρον θαχουμε ΞΑΝΑ βελτιωση του κλιματος να πετυχουν οι αυξησεις
που ερχονται υποχρεωτικα μεχρι τον Γεναρη-Φλεβαρη

Κριμα μονο ,που ολο αυτο το χαρμοσυνο σκηνικο που θα στηθει σε λιγους μηνες ,
θαχει ΞΑΝΑ ημερομηνια ληξης!!

Ταπαμε....ο κυκλος ο πτωτικος θαχει και αλλα επεισοδια...
παρολαυτα αυτοι που ΤΕΛΙΚΑ θα επικρατησουν
δεν θαναι οι μηδενιστες ,αλλα οι ΤΑΥΡΟΙ στην ζωη και στο Χρηματιστηριο..

Απλα δεν ηρθε ακομα η ωρα μας
και καλο θαναι να περιμενουμε,
γεμιζοντας το σακουλι μας με κερδη απο trading
,και οχι μοιραλατρικα να χανουμε διακρατωντας λανθασμενα σε τουτη την εποχη

μεχρι ναρθει ο χρονος που θα τα..μπαουλιασουμε
και να παρουμε την σκληρη μας εκδικηση
για οσα απο την αρχη της δεκαετιας αυτης τραβαμε απο τις Αρκουδες

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Οκτ 31, 2010 6:41 pm 
Χωρίς σύνδεση

Ευάγελε καλησπέρα

To trade, όπως το χθεσινό στην Αλαπης, ήταν απο τα πλέον ξεκάθαρα.

θάρρος και Θράσσος απαιτουν οι καιροί...

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Νοέμ 01, 2010 4:22 am 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

XANODOS έγραψε:
Ευάγελε καλησπέρα

To trade, όπως το χθεσινό στην Αλαπης, ήταν απο τα πλέον ξεκάθαρα.

θάρρος και Θράσσος απαιτουν οι καιροί...

Τα trade τα ξεκαθαρα αγαπητε μου φιλε,ειναι αυτα που γινονται live οπως θαρεττα αρκετες φορες εχω κανει εδω σε αυτην την ενοτητα
και οχι εξυπνακισμοι εκ των υστερων

Οποιος δεν το καταλαβαινει αυτο,ειναι αξιος της μοιρας του

Το ιδιο και οσοι λαθεμενα απλα διακρατουν....
περιμενοντας σε ενα Χρηματιστηριο που κανενα σημα αγορας δεν εχει δωσει ακομα!!!
εκει τους φταινει ολοι οι υπολοιποι εκτος απο αυτους που στα αληθεια ειναι οι φταιχτες..
δηλ ο ευαυτος τους

ΟΧΙ η ...αιωνια διακρατηση δεν ειναι η απαντηση..

Η Χρεωκοπια της Λεεμαν το 2008 και η επιστροφη ενος τραπεζικου κολλοσου οπως η Citi 50 χρονια πισω :shock: σε επιπεδο κεφαλοποιησης,
διελυσε αυτον τον μυθο εκεινο το σωτηριο ετος

Κριμα που εδω στην Ελλαδα ολα αυτα τα ανακαλυπτουμε αργοτερα!!!

π.ς.

Τα live trade μου σε πεισμα των...μοναστεριστων :D θα συνεχιστουν..

Καποιοι αξιολογοι φιλοι με τα λογια που μου εγραψαν ,
μου δινουν το κινητρο να συνεχισω..

Κορυφή
 Προφίλ  

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Αυτό το θέμα είναι κλειδωμένο, δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε δημοσιεύσεις ή να δημοσιεύσετε άλλες απαντήσεις  [ 19868 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 748, 749, 750, 751, 752, 753, 754 ... 1987  Επόμενο

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 177 επισκέπτες

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε: