neoforum.gr

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Δημιουργία νέου θέματος Αυτό το θέμα είναι κλειδωμένο, δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε δημοσιεύσεις ή να δημοσιεύσετε άλλες απαντήσεις  [ 19868 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 756, 757, 758, 759, 760, 761, 762 ... 1987  Επόμενο

Βαθμολογία Θέματος
* 5%  5%  [ 9 ]
** 1%  1%  [ 1 ]
*** 2%  2%  [ 3 ]
**** 3%  3%  [ 6 ]
***** 90%  90%  [ 175 ]
Σύνολο ψήφων : 194
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ο Verdadeiro απαντά...
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Νοέμ 11, 2010 9:37 pm 
Χωρίς σύνδεση

Η λιτότητα που υφίσταται ανά τον κόσμο (και πιο έντονα στην Ελλάδα, για τους δικούς μας λόγους) είναι μία εκ των λύσεων του μεγαλύτερου προβλήματος της ΕΕ, Αγγλίας και των ΗΠΑ.
Το πρόβλημα αυτό λέγεται Κίνα(εμπόριο κτλ).
Στην κοινωνία υπάρχουν 3 στρώματα, χαμηλή τάξη(poverty), μεσαία, πλούσιοι. Στην Κίνα η μεσαία δεν υπάρχει, και η αναλογία των άλλων δυο είναι ιδιαίτερα μεγάλη.Στην ΕΕ+ΗΠΑ με όλα αυτά τα μέτρα λιτότητας οδηγούν την κατάσταση σε αυτό της Κίνας. Το τύπωμα του χρήματος από FED πληθωρίζει όλο τον κόσμο, κάνοντας πιο γρήγορη τη μετάβαση στην προηγούμενη κατασταση, αλλά παρόλα αυτά στο παρασκήνιο δημιουργεί και τη βάση για έντονο μελλοντικό growth στις οικονομία της χώρας. Διαδιακασία που θα γίνει και από ECB και επομένως έντονο οικονομικό growth στο σύνολο της Ευρώπης(εδώ ερχόμαστε και μεις, που άμεσα πρέπει να γίνουμε ευρωπαίοι, κάτι που έπρεπε να ήμασταν εδώ και 30 χρόνια αλλά οι πολιτικοί μας...για αυτό και είναι μοναδική ευκαιρία για την Ελλάδα να αλλάξει).

Καθώς τείνουμε σε αυτή την κατάσταση ερχόμαστε σε αυτό που αναφέρει ο χρήστος..''το μονο ερωτημα ειναι αν το κανουν απευθειας ή εαν προσπαθησουν να κανουν οτιδηποτε αλλο, τους κρεμασουμε, και μετα το κανουν.''

Και επειδή ο λαος ουσιαστικά κάνει τις ριζικές αλλαγές σε μια κοινωνία, αυτή η κατευθυνόμενη κοινωνική εξαθλίωση, και οι αναμενόμενες κοινωνικές αναταράξεις θα δώσει το δικαίωμα σε μία νέα γενιά πολιτικών να πάρουν αποφάσεις(με τις ευλογίες των κεντρικών τραπεζών) για την ισχυροποίηση(με τον κάθε τρόπο που υπάρχει) της μεσαίας τάξης που άλλωστε είναι και η υγιής κινητήρια δύναμη ενός κράτους. Αυξάνοντας έτσι την εγχώρια παραγωγή κτλ κτλ κτλ
Αυτό θα προκαλέσει πρόβλημα στην Κίνα γιατί ουσιαστικά οι εξαγωγές της είναι το μεγάλο της ατου. Πόσο μάλλον εάν υπάρξει και turn over στο παγκόσμιο εμπόριο, με αποκλεισμο των συμβάσεων που έγιναν με Κίνα, κάτι που δε δύναται διότι θα οδηγήσει σε κατάρρευση όλους και τα πάντα...Παρόλα αυτά όμως η Κίνα, με την υποχρέωση(λόγω κοινωνικών αναταραχών) για υποστήριξη της χαμηλής τάξης, την ισχυροποίηση της μεσαίας τάξης, θα την οδηγήσει σε απότομη φθίνουσα πορεία ως προς τα οικονομικά μεγέθη, αλλά δε θα ναι καταρρευση, και ακόμη σημαντικότερα θα είναι πιο ανθρώπινη η εργασία και ο τρόπος ζωής.

Κρέμασμα των πολιτικάντηδων και λοιπών κλεφταραίων τουλάχιστον σε ευρύ επίπεδο δε θα υπάρξει διότι το σύστημα ποτέ δεν ήταν καθαρό και ούτε θα είναι γιατί πολύ απλά κάποιος που φαίνεται πρέπει να φταίει :)

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Νοέμ 12, 2010 12:20 am 
Χωρίς σύνδεση

Θα ήθελα να είμαι αισιόδοξος όσο κι εσύ φίλε μου. Αλλά σε όλα αυτά επάνω εγώ ξαναρωτάω. Πιστεύεις αλήθεια ότι το ταγάρι θα κάνει επένδυση? Θα ήθελα επ αυτού να σου θυμίσω ότι ο πολιτικός που περισσότερο εκτιμώ για τις βλέψεις του και τις απόψεις του ο Α.Παπανδρέου κατέληξε να είναι το παρδαλό κατσίκι και τον κορόιδευαν με το "κάθε ραντσέρος και ράντσο του, κάθε τραβαχαδόρ και τη χασιέντα του". Και βλέπεις οι Έλληνες (αν κοιτάξεις γύρω σου στη τηλεόραση και στο ίντερνετ θα το διαπιστώσεις) θεωρούν κεκτημένα αυτά που ο Ανδρέας τους είχε δώσει για να επενδύσουν και αυτοί τα φάγανε στα μπουζούκια, στις βόλτες ή οι πιο σκεπτόμενοι τα βάλανε στις τράπεζες ή οι ευφυείς τα επένδυσαν και τα πολλαπλασίασαν. Η Ελλάδα μετά από τέτοια δοκιμασία που περνάει σήμερα, όταν και αν βγει, θα είναι στην ίδια ακριβώς κατάσταση που ήταν η Ελλάδα τότε. Θα θέλει λεφτά και καινούρια ζωή. Σίγουρα η εμπειρία θα οδηγήσει τον κόσμο να φυλαχτεί από τα μπουζούκια γιατί τώρα έχει την εμπειρία. Όμως το πρόβλημα είναι ότι δυστυχώς στην Ελλάδα του σήμερα αλλά και του αύριο για τα επόμενα 10-15 χρόνια οι γνώσεις και οι δυνατότητες των ανθρώπων οι οποίοι θα έχουν πρόσβαση στην οικονομική ευημερία θα είναι περιορισμένες. Δυστυχώς, μετά από 30 χρόνια, είμαστε ακόμη στο απόφθεγμα του Καραμανλή "Τους πετάξαμε στο νερό, τώρα πρέπει να κολυμπήσουν". Δε χρειάζεται να σου πω τι έγινε 30 χρόνια μετά από εκείνο το απόφθεγμα.Το ζεις. Γι αυτό όταν άκουσα τον ΓΑΠ να μας λέει για συμβούλους από εξωτερικό, για πρυτάνεις στα πανεπιστήμια από το εξωτερικό και για διάφορους άλλους επενδυτές ή επιχειρηματίες από το εξωτερικό, το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν ότι η Ελλάδα έχει καμιά 50 χρόνια μπροστά της για να αρχίσει να λειτουργεί τα οποία τα μοίρασα στο μυαλό μου και ως εξής : 20 χρόνια για να απελπιστεί και ο τελευταίος καταληψίας ή αναρχικός και να αποκτήσει οικονομική συνείδηση και άποψη ο μέσος Έλληνας βγαίνοντας από τη λογική του ότι η οικονομία είναι το τι θα φάμε στο σπίτι μας και πως θα χτίσουμε σπίτι για τα νιόπαντρα. 18 χρόνια για να τελειώσουν το σχολείο τα παιδιά που θα έχουν μεγαλώσει με τις καινούριες αρχές. 5 χρόνια για να βγάλουν το πανεπιστήμιο. 2-3 χρόνια για να μάθουν το πρακτικό μέρος της διαχείρησης και 4-5 χρόνια μέχρι να κάνουν κάτι το πραγματικά καινοτόμο που θα προσφέρει ανάπτυξη. Μέχρι τότε παρακαλάτε μη μας πάρει χαμπάρι ο αναρχικός γείτονας ότι διαχειριζόμαστε τα χρήματα μας στις αγορές. Και το λέω έτσι γιατί δεν θα τον νοιάζει αν είμαστε σορτάκηδες η λογκάκηδες. Ούτως ή άλλως χαμπάρι δεν έχει τι σημαίνει.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Νοέμ 12, 2010 12:02 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Την Καλημερα μου..

Ωραια κουβεντα στην ενοτητα μου..θα χαρω να την συνεχισουμε αργοτερα!

Στα Χρηματιστηριακα τωρα!

Η κατασταση εκτραχυνεται στην Ιρλανδια..και πολλοι ομιλουν για συνεχεια στις υπολοιπες χωρες του Νοτου

Η λυση προφανης[εκτυπωση-αγορα ευρωομολογων] η Αγορα το προεξοφλει[ριχνοντας το ευρω!επιτελους!!]

Nα επαναλαβω ...ελεγχομενη διολισθηση του euro μας ευνοει τα μαλα σαν Χωρα

Το κακο ειναι που κατι τετοιο δεν φαινεται ακομα στον οριζοντα..

Στα δικα μας ,οσα ειπαμε με τον Favlo στην ..tv :D επιβεβαιωνονται!!

Βουτες μεγαλες στην Ευρωπη,εμεις μπορουμε ακομα και ...θετικα να κλεισουμε :lol:

Πως το ελεγα Νικο μου??
σαν μετοχη της....επιτηρησης

π.ς.

Η τακτικη παραμενει η ιδια..

Παντα αντιδρασεις της ΕΤΕ απο τα επιπεδα των αναδοχων[συνυπολογιζομενου του κουπονιου]
παντα stoploss αν τυχον σπασει εκεινα τα επιπεδα..αυτα για τους εντος

Και εμεις...περιμενουμε τον ...Γεναρη ;)

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Νοέμ 12, 2010 12:25 pm 
Χωρίς σύνδεση

Βαγγέλη αν θες την γνώμη μου το θέμα της Ιρλανδίας έχει υπερεκτιμηθεί.
Η Ιρλανδία έχει ένα πολυ συγκεκριμένο πρόβλημα το οποίο λύνεται και εύκολα και έχει να κάνει με τις 2 κρατικοποιημένες τράπεζες.

Όσοι μιλάνε για χρεωκοπία ειδικά της Ιρλανδίας, they are talking nonsene...Είναι bullshit για εμένα.
Άλλωστε ήδη από εχτές η κυβέρνηση της Ιρλανδίας κατέρτησε πλάνο αντιμετώπισης το οποίο βέβαια και θα τηρήσει απαρέγκλιτα διότι δεν είναι ελλάδα.

Η ημέρα όμως σήμερα εμπεριέχει 3 πολυ άσχημες ειδήσεις και έχουν να κάνουν με ελληνικές τράπεζες.
1. Στην ΕΤΕ παραιτήθηκε της Εθνικής ασφαλιστικής ο Γεν Δντης Ντίνος Μωυσής. Η παραίτηση του έχει να κάνει με οργανωμένα συμφέροντα-καθαρά- μέσα στην εταιρία και στην τράπεζα. το συγκεκριμένο στέλεχος προσπάθησε να βάλει τέλος στο φαγοπότι που γίνεται στην εθνικη ασφαλιστικη. η τρυπα ξεπερνά εκεί τα 600 εκ και θα χρειαστεί εκ νέου κεφαλαιακη ενεση από την τράπεζα. Η δε διοιίκηση της τράπεζας διαμυνησε σε όλους του τόνους πως φέτος δεν έχει...μία!
2. Η κατάσταση στην ATE παρόλα τα writeoffs σε bad debts και non.serv.loans που έγινε πέρυσι από τους ορκωτους της εταιρίας μπόρεσε να βάλει φρένο στην κατρακύλα της τράπεζας. αν δεν επεμβεί γρήγορα εκεί η ττε θα έχουμε πολυ δυσάρεστες εκπλήξεις...
3. η κατάσταση την tabnk πρωην ασπις ειναι αφορητη. ο ψωμιάδης εξακολουθεί και κάνει κουμάντο και εκει και στην ασπις προνοια που εκκαθαρίζεται και αναγκαστικα η διοικηση του ττ εβγαλε πωλητήριο.

stop loss περιμένω επίσης κάποια στιγμη και απο την εμπορικη ή καλυτερα απο την agricole

Τα πράγματα δεν είναι καλά, όχι τόσω λόγω μεγεθών όσο λόγω νοοτροπιων και κακής αντιμετώπισης και μανατζμεντ

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Νοέμ 12, 2010 12:28 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Καλημέρα φίλε Βαγγέλη
Πιο καθαρά δεν γινόταν
Εδώ είμαστε αν κάτι αλλάξει
Στο ΧΑ τίποτε δεν είναι δεδομένο
Χωρίς εμμονές,έτοιμοι για το πιό απίθανο

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Νοέμ 12, 2010 12:32 pm 
Χωρίς σύνδεση

Δύο άσχετα πράγματα.

1ον. Μπορεί να έχει κανείς το Ελλάδα 20 πλέον ακόμη κι αν είναι δηλωμένος από άλλη χώρα. Σε εμένα για παράδειγμα μου το ανοίξανε σήμερα και μπορώ να μπω αν θέλω.

2ον. Θέλω όμως? Αυτό το πράγμα με τις αντίθετες κινήσεις πολύ το έχουμε στην Ελλάδα. Όλοι οι δέικτες είναι από -0,50 και κάτω κι εμείς είμαστε οι μοναδικοί που είμαστε στο +0,60. Τι γίνεται ρε π... Πολύ βιρτουόζοι δεν γίναμε τελευταία? Έχει κανείς άποψη για του τί συμβαίνει? Είναι απλά θέμα αντίστασης ή κάτι κινείται?

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Νοέμ 12, 2010 12:38 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

έλα φίλε φούφουτε..τα είπαμε αυτά...

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Νοέμ 12, 2010 1:39 pm 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

verdadeiro έγραψε:

Όταν το euro ήταν στον πάτο όλοι περίμεναν να ανεβεί γιατί η άνοδος του euro ήταν σίγουρο ότι θα φέρει την άνοδο στα ευρωπαϊκά χρηματιστιρια (θα σήμαινε ότι οι ξένοι εμπιστεύονται την Ευρωπαϊκή αγορά).

Τώρα το αλλάξαμε και θέλουμε πτώση του Euro γιατί αυτό θα φέρει την άνοδο κάνοντας τα ευρωπαϊκά εμπορεύματα πιο ανταγωνιστικά. Επειδή όλα αυτά έχουν γίνει σε λιγότερο από 1 μηνα μήπως μπορεί να με διαφωτίσει κάποιος αν θέλουμε ισχυρό euro η αδύναμο? Μήπως δεν έχει σημασία τουλάχιστον για το χρηματιστήριο?

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Νοέμ 12, 2010 2:02 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

kanouchr έγραψε:
verdadeiro έγραψε:

Όταν το euro ήταν στον πάτο όλοι περίμεναν να ανεβεί γιατί η άνοδος του euro ήταν σίγουρο ότι θα φέρει την άνοδο στα ευρωπαϊκά χρηματιστιρια (θα σήμαινε ότι οι ξένοι εμπιστεύονται την Ευρωπαϊκή αγορά).

Τώρα το αλλάξαμε και θέλουμε πτώση του Euro γιατί αυτό θα φέρει την άνοδο κάνοντας τα ευρωπαϊκά εμπορεύματα πιο ανταγωνιστικά. Επειδή όλα αυτά έχουν γίνει σε λιγότερο από 1 μηνα μήπως μπορεί να με διαφωτίσει κάποιος αν θέλουμε ισχυρό euro η αδύναμο? Μήπως δεν έχει σημασία τουλάχιστον για το χρηματιστήριο?

Φιλε μου,αυτα εγιναν 6 μηνες πριν!!

Και εγω τουλαχιστον υποστηριζα ευθαρσως απο ΤΟΤΕ οτι χαμηλοτερο ευρο μας ευνοει σαφεστατα σαν Χωρα σε σχεση με ανταγωνιστικοτητα
ευτυχως υπαρχουν και ...τηλεοπτικα αρχεια :D
ιδε τι ελεγα Ιουνη με ισοτιμια κοντα στα 1.20

Τωρα αν οι Αμερικανοι οχι μονο δεν αυξανουν επιτοκια και αντιθετα τυπωνουν ποταμους νεου χρηματος[καλα κανουν!!]
και απλα αυτη η στρεβλωση ανεβασε προσωρινα το ευρο,
αυτο σημαινει οτι οι...ξενοι εμπιστευονται την ευρωπαικη αγορα
,συμπαθα με εγω θεωρω αυτην την οπτικη λαθεμενη

π.ς.

Το ιδιο και οταν υποστηριζα οτι το προβλημα ΔΕΝ ειναι αποκλειστικα ελληνικο ,αλλα εχει να κανει με γενικοτερα προβληματα δημοσιονομικα ,που γεννησε η ελλειψη ανταγωνιστικοτητας εξ αιτιας του πανακριβου ευρο

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Νοέμ 12, 2010 2:21 pm 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Συμφωνώ απόλυτα. Απλά επισήμανα το παράλογο.

Τώρα η ερώτηση είναι: μπορεί να λυθεί το πρόβλημα με τυπωμένα λεφτά στην Ευρώπη? Αν νομίζουμε πως αυτό είναι δυνατό, τι θα χρειαστεί για να πειστεί η Γερμανία να προχωρήσει σε τύπωμα?

Πάντως η πρώτη ερώτηση είναι η πιο σημαντική...Την έχουμε σαν δεδομένη την απάντηση αλλα ίσος πρέπει να το ξανασκεφτούμε.

Κορυφή
 Προφίλ  

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Αυτό το θέμα είναι κλειδωμένο, δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε δημοσιεύσεις ή να δημοσιεύσετε άλλες απαντήσεις  [ 19868 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 756, 757, 758, 759, 760, 761, 762 ... 1987  Επόμενο

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 175 επισκέπτες

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε: