HOLMES έγραψε:
verda σορι για την κατάχρηση αλλά ήθελα να σε ρωτήσω πως βλέπεις αυτό που διαβάζουμε σήμερα για ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟ του ΤΑΜΕΙΟΥ "ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ" από τους Γερμανούς???
Πρέπει να μας τρομάζει η σκέψη ότι αυτό μάλλον απομακρύνει την εκδοση ΕΥΡΩΟΜΟΛΟΓΩΝ που περιμέναμε ως καλό νεο?
Άσχετα αν φαίνεται ως καλή είδηση, μήπως έτσι παγιώνουμε στη φτωχή περιφέρεια της Ευρώπης μια κατάσταση που θα διαιωνίζεται και την οποία ήδη τη βιώνουμε στη χώρα μας? Εννοώ δηλαδή την αυστηρή δημοσιονομικη προσαρμογη (αλήθεια τι προσαρμογή αιώνια θα είναι αυτή?) με τη σκληρή λιτότητα και την υποανάπτυξη ως επακόλουθο?
Αν απορρίψουμε ως ακραία τα σενάρια συνομωσίας (ήθελαν να μας πάρουν τα πετρέλαια, τα νερά και γενικά τη δημόσια περιουσια κλπ...) -γιατί βλέπουμε τα ίδια να γίνονται σε όλη τη φτωχή περιφέρεια της Ευρώπης- μήπως τελικά το κουβάρι ξετυλίγεται σιγά σιγά και φαίνεται ότι οι Γερμανοί θέλουν απλά και μόνο να κρατάνε όσο μπορούν το € χαμηλά για να πουλάνε τα προιόντα τους, τους υπόλοιπους να μας έχουν στα χαμηλά ούτε για να σηκωνουμε κεφάλι αλλά και με τα ελλέιματά μας να τροφοδοτούμε αυτούς αφού θα παιρνουμε συνεχώς βοήθεια από εναν μηχανισμό με επιτόκια ληστρικά και κυμαινόμενα (!!!) τα οποία θα φαίνονται όμως καλά σε σχέση με τα αγοραία...?
Και σε ένα τέτοιο περιβάλλον (χωρίς τύπωμα νέου αναπτυξιακού χρήματος) για ποια χρηματιστήρια να μιλάμε και τι να περιμένουμε??? Μήπως ο επόμενος (χρηματιστηριακός κύκλος) αργήσει πάρα πολύ?
Γεια σου φιλε..
Σε ευχαριστω καταρχας για το πρωτο σου μυνημα..
Ποτε μου δεν ειχα σκοπο να ακουγομαι ευχαριστος,απλα να παραθετω τις σκεψεις μου
σε αυτο το επενδυτικο ημερολογιο..
Οσοι θελουν απλα να διαβαζουν για ..εκτοξευσεις
και τα τοιαυτα[τελειως στον αερα,χωρις εξηγησεις]
υπαρχουν αλλες ενοτητες να διαβαζουν..
Στο ερωτημα τωρα..
Οντως οι Γερμανοι καθοδηγουν το πραγμα σε ατραπους που ΜΟΝΟ αυτους συμφερει
Και το πραγμα ειναι συνθετοτερο..βλεπεις εχουν ανοκτει στην τεραστια αναπτυσσομενη Αγορα της ΚΙνας και προς ωρας τους βολευει το ισχυρο ευρω..
Σταδιακη αποδυναμωση του,εχω εξηγησει την γνωμη μου εναντια στην πλειοψηφια
ΤΕΛΙΚΑ θα ευνοησει τις πλεον αδικημενες απο αποψη ανταγωνιστηκοτητας λογω του ακριβου ευρω..
δηλ ο Ευρωπαικος ΝΟτος που υποφερει τουτη την ωρα!!
Οσο για το ποσο θα αργησει..αν θες δες το τv με Φαυλο..εξηγω γιατι συμφωνω με την αποψη ,
οτι περα απο ανοδικες αντιδρασεις[που θα τις εκμεταλευτουμε δεοντως]
οτι ναι θα αργησει
Εδω παντως θαμαστε αν κατι αλλαξει ριζικα και αναπροσαρμοσουμε την στρατηγικη μας νωριτερα