Σας λιανίζω αυτό που ήθελα να πω αναλαμβάνοντας την ευθύνη των ίσως λάθος εκφράσεων που χρησιμοποίησα ή θα χρησιμοποιήσω. Δε μίλησα για cospirancy theories και ούτε το υπονοούσα. Αυτό που ήθελα να πω με όλα αυτά είναι ότι εγώ προσωπικά δεν βλέπω την καινούρια φούσκα. Τη φούσκα του 21ου αιώνα η οποία θα εκτινάξει την οικονομία. Και πιστεύω ότι ή δεν υπάρχει ακόμη οπότε είμαστε σε αναμονή και βλέπουμε επενδυτές στο σφαγείο ή αν υπάρχει είναι ακόμη στα σκαριά και φυσικά δεν έχει παρουσιαστεί. Αυτό ενισχύεται στη σκέψη μου από το γεγονός ότι όλες οι νέες κυβερνήσεις των τελευταίων 3 ετών, παγκοσμίως, εκλέχθηκαν με το μοντέλο "πράσινη ανάπτυξη". Όμως αυτό το μοντέλο δεν μπήκε τόσο δυναμικά που να μπορεί να χαρακτηριστεί ως η καινούρια φούσκα. Να που ψάχνουμε ακόμη για πετρέλαια. Άρα σκέφτομαι ότι ίσως οι μεγαλοεπενδυτές δεν πείστηκαν από την πράσινη ανάπτυξη-πράσινη ενέργεια οπότε ψάχνουμε για νέες επενδύσεις σαφώς πιο κερδοφόρες. Όπως επίσης, πείτε με ματαιόδοξο, αλλά δεν πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει κράτος με 0% ανεργία το οποίο οικονομικά θα ευημερεί μόνο από τη δουλειά. Κακά τα ψέμματα, αν δεν υπάρχουν φούσκες για να εκτραπούν ποτάμια χρήματος προς μια χώρα, δεν υπάρχει και κινούμενη οικονομία. Ούτε πραγματική, ούτε και πλασματική. Ποια χώρα ζει χωρίς φούσκες και δανεικά? Αν ήταν έτσι απλό, θα έφτανε μια απλή οργάνωση των κρατών στην Αφρική για να ευημερήσει. Εκεί το πήγαινα λοιπόν και αυτή ήταν η ερώτηση μου. Μήπως εν τέλει η γη τελεί εν αναμονή της επόμενης φούσκας ή τελεί εν αναμονή της ενίσχυσης μιας παλιάς φούσκας? Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα καύσιμα στο Αιγαίο. Αν γινόταν εξόρυξη θα ήταν μια άριστη πηγή χρήματος και θα ξαναξυπνούσε η φούσκα των καυσίμων. Εκεί αναφερόμουν όταν μιλούσα για ανικανότητα των πολιτικών και των επενδυτών. Στο ότι μου έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι έχει διασπαστεί η επιστήμη από την οικονομική ανάπτυξη κι έχει γίνει εργαλείο της (όπως πολύ σωστά είπατε επί παραδείγματι τα εμβόλια) και οι πολιτικοί, ερχόμενοι κυρίως από περιβάλλοντα που ασχολούνται με το φουσκωτό χρήμα, δεν έχουν την μακροπρόθεσμη βλέψη ενός ερευνητή επιστήμονα ο οποίος θα μπορούσε να δώσει κάτι χειροπιαστό μεν, εύκολα εκμεταλλεύσιμο από φουσκωτικής απόψεως δε. Άρα, εφόσον δεν έχει βρεθεί ακόμη μια αξιόλογη φούσκα, είναι όλοι σύμφωνοι στο να παραμείνουμε στο καπιταλιστικό οικονομικό μοντέλο στο οποίο είμασταν πριν την κρίση γιατί τουλάχιστον αυτό ξέρουμε να το διαχειριστούμε. Και δε βρίσκω τίποτα που να έχει να κάνει με conspirancy σε αυτό. Τη βλέπω ως τη λύση ενός οικονομικού αδιεξόδου ή την συντήρηση μιας κατάστασης εν αναμονή νεοτέρων.
Ελπίζω επίσης αυτό με τις θεωρείες να μην είχε να κάνει με το "νέα τάξη πραγμάτων" που το χαρακτήρισα και new deal γιατί ειλικρινά δεν μπορώ να πιστέψω ότι εν έτη 2010 αν κάποιος προφέρει το νέα τάξη πραγμάτων σημαίνει ότι είναι και conspirator ή ότι τα βλέπει όλα αρνητικά. Αφήστε που εγώ προσωπικά τα βλέπω θετικά και δεν πάσχω από καμία μορφή κατάθλιψης

. Δηλαδή έχει γίνει consirancy theory το γεγονός ότι κάποιες κυβερνήσεις προσπαθούν να συμμαζέψουν τις οικονομίες τους? Έλεος.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Ελπίζω να γίνει αποδεκτό το ξεκαθάρισμα(με την καλή έννοια, πάντα).