neoforum.gr



Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες




Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 11480 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 398, 399, 400, 401, 402, 403, 404 ... 1148  Επόμενο
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Μπροστα στο μεγαλυτερο rally ολων των εποχων 13/3/2009 10:52
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Δεκ 18, 2010 5:39 pm 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: Τετ Ιαν 06, 2010 11:13 pm
Δημοσιεύσεις: 6683
Μια καταπληκτική εφεύρεση των λαμογίων που ζει και αναπνέει σε όλο τον κόσμο είναι οι λεγόμενες υπεράκτιες εταιρίες ή κοινώς ...... off shore.
Αντίθετα με όσα πιστεύει ο αφελής και άσχετος μέσος μεροκαματιάρης εργαζόμενος, ο καθένας από μας μπορεί να δημιουργήσει και να είναι ιδιοκτήτης μιας off shore εταιρίας, εύκολα, γρήγορα και φθηνά.
Υπάρχουν δικηγορικά γραφεία στην Ελλάδα, που μπορούν μέσα σε τρεις εργάσιμες μέρες, με συνολικό κόστος 2.000 ευρώ, να συστήσουν για λογαριασμό μας μια off shore εταιρία, με έδρα την Κύπρο (συνήθως αυτήν προτιμούν οι περισσότεροι) ή κάποιο άλλο εξωτικό μέρος.
Πολλοί από τους αναγνώστες θα αναρωτηθούν: "τι μας νοιάζει εμάς;" Θα καταλάβετε αμέσως.

Φιλε rouanos
ντεμοντε ειναι γι'αυτους που τις εχουν τις off shore
αντιθετως με οσα πιστευει ο ο αφελής και άσχετος μέσος μεροκαματιάρης εργαζόμενος η μοδα ειναι πολυ προχωρημενη.

Οσο για τους δικηγορους θελουν 3 εργασιμες για να τη συστησουν
αλλα για τους ορους του μνημονιου τους πηρε 6 μηνες για να πουν

οτι ΚΑΛΟΥΜΕ την ελληνική Βουλή, να τοποθετηθεί επί της δανειακής σύμβασης η οποία από τις 4 Ιουνίου 2010 έχει κατατεθεί σε αυτήν.
Χωρίς κάποιο προηγούμενο παραδώσαμε με μόνη μια υπογραφή την εθνική μας κυριαρχία, ολόκληρη τη δημόσια περιουσία μας.
Από της συστάσεως του νεοελληνικού κράτους είμαστε συνηθισμένοι να δανειοδοτούμαστε. Τέτοιους όρους, όμως, ο υ δ έ π ο τ ε αποδεχτήκαμε.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ Ν` ΑΠΑΛΕΙΦΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΟΙ ΟΡΟΙ ΠΟΥ ΘΙΓΟΥΝ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

Τυχαιο?

Φυσικα δεν ειμαι ειδικος να απαντησω στις επισημανσεις σου.


Κορυφή
 Προφίλ  
 

 Θέμα δημοσίευσης: Re: Μπροστα στο μεγαλυτερο rally ολων των εποχων 13/3/2009 10:52
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Δεκ 18, 2010 5:59 pm 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: Τετ Ιαν 06, 2010 11:13 pm
Δημοσιεύσεις: 6683
18/12/10

"ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ"

Γράφει ο Chris

Σήμερα μετά από δύο αιώνες ελευθερίας (μετά από τα 400 χρόνια Τουρκοκρατίας) τα μηνύματα της επανάστασης ξαναγίνονται επίκαιρα. Διότι αν πιστεύουμε ότι ζούμε σε μια δημοκρατική και ελεύθερη χώρα είμαστε βαθιά νυχτωμένοι. Για κάθε τι σημαντικό που αφορά τη ζωή μας αποφασίζουν «άλλοι». Αυτή τη φορά ο «εχθρός» δεν είναι ο δυνάστης κατακτητής που έχει με τα όπλα κυριεύσει τη χώρα μας. Οι πόρτες για τον εχθρό έχουν ανοίξει από μέσα, από τους «προσκυνημένους» Έλληνες φίλους τους. Γιατί μόνο έτσι μπορείς να αποκαλέσεις αυτούς που ενώ εκλέχθηκαν για να διαφυλάξουν την εθνική κυριαρχία και τα δικαιώματα των πολιτών, το μόνο τους μέλημα είναι η άνευ όρων παράδοση στο σύγχρονο «δυνάστη», που δεν είναι άλλος από ...το κεφάλαιο και τους απανταχού θιασώτες του. Βέβαια οι «προσκυνημένοι» έχουν φροντίσει να διασφαλίσουν το μέλλον αυτών και των παιδιών τους, ως ανταπόδοση της τόσο "πιστής" τους στάσης. Έχουν καταφέρει δε μέσω της προπαγάνδας των ΜΜΕ, να εμφανίζονται προς τα έξω ως οι υπερασπιστές της πατρίδας που με προσωπικό κόστος διαφυλάττουν ότι είναι δυνατόν, δηλαδή τα «ψίχουλα» που ρίχνουν στον όχλο για να μην εξεγείρεται. Ο κόσμος όμως έχει αρχίσει να ξυπνάει και να αντιλαμβάνεται ότι χωρίς την υπογραφή ή την ψήφο των «προσκυνημένων», δεν θα ήταν δυνατή η παράδοση της χώρας. Το ποτάμι της οργής έχει μεγαλώσει και είναι θέμα χρόνου να ξεχειλίσει και να πνίξει την μπόχα που έχουν απλώσει στη χώρα οι «προσκυνημένοι». Γίνεται ξανά επίκαιρο το μήνυμα του Θ. Κολοκοτρώνη που μιλούσε για «φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους» εάν θέλουμε να σώσουμε αυτή τη χώρα. Δεν χρειάζεται βέβαια να καταφύγουμε σε βίαιες λύσεις. Γιατί άλλωστε να λερώσουμε τα χέρια μας με την ανηθικότητα και την βρωμιά που κουβαλάνε πάνω τους; Αρκεί να φροντίσουμε να καταλάβουν ότι δεν τους παίρνει άλλο να μας κοροϊδεύουν μπρος στα μούτρα μας. Να μην έχουν το θράσος να κυκλοφορήσουν στις τοπικές τους κοινωνίες, με το γνωστό μπλαζέ υπεροπτικό τους ύφος, φοβούμενοι την κατακραυγή και το φτύσιμο από τους συμπολίτες τους. Τους πήραμε πια χαμπάρι και ξέρουν….
Φτάνει πια η ανοχή και η συγκατάβαση!!
Χρειάζεται εξέγερση και ανυπακοή η ελευθερία!!

http://taxalia.blogspot.com/2010/12/blog-post_6411.html


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Μπροστα στο μεγαλυτερο rally ολων των εποχων 13/3/2009 10:52
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Δεκ 18, 2010 8:58 pm 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: Τετ Ιαν 06, 2010 11:13 pm
Δημοσιεύσεις: 6683
Τελικα για ολα υπαρχει εξηγηση και τιποτα δεν μενει κρυφο.

18 Δεκ 2010
"Μνημόνιο" εναντίον... "Δανειακής Σύμβασης"

http://online-pressblog.blogspot.com/20 ... _7119.html


Γιατί ο Στρος-Καν αποφεύγει να αναφερθεί στη Δανειακή Σύμβαση ως τέτοια,
αλλά προτιμά να «...αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγών στο Μνημόνιο μεταξύ της Αθήνας και της τρόικας, επαναλαμβάνοντας την ειλημμένη απόφαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου υπέρ της επιμήκυνσης της αποπληρωμής του δανείου»??

Τώρα καταλαβαίνω γιατί 3 μήνες πριν η ΓΣΕΕ και οι Δικηγόροι της Αθήνας (ΠΑΣΟΚ και οι 2) προσέφυγαν στο ΣτΕ "εκ μέρους" μας ενάντια στο Μνημόνιο, μόνο.
Δεν επέλεξαν να προσβάλλουν τη Δανειακή Σύμβαση, γιατί θα είχε περισσότερες πιθανότητες να πέσει ως "επαχθής για τη χώρα" νόμος (τί "νόμος" δηλαδή, αφού δεν έχει ψηφιστεί ακόμη??).
Επέλεξαν λοιπόν μια "εγγυημένη αποτυχία", αφού ουσιαστικά το Μνημόνιο είναι ένας ακόμη σκληρός-νόμος-λιτότητας.
Δεν είναι αντισυνταγματικός, τουλάχιστον όχι στο σύνολό του.


Θεωρώ λοιπόν τη προηγούμενη μεθόδευση(προσφυγή κατά του Μνημονίου του ΣτΕ, αλλά όχι κατά της Δανειακής Σύμβασης),
μαζί με το ότι η ΓΣΕΕ την 29 Σεπτέμβρη, ημέρα Πανευρωπαϊκής Δράσης κατά της Λιτότητας, επέλεξε να μην απεργήσει(!),
ως τα πιο προδοτικά χτυπήματα της συνδικαλιστικής ηγεσίας της Ελλάδας ενάντια στους εργαζομένους που λένε πως εκπροσωπούν.

Γιαυτό και πιστεύω πως σήμερα:
* ο πουλημένος συνδικαλισμός, μαζί με
* τα πουλημένα ΜΜΕ
είναι οι βασικές αιτίες που διαρκώς τον πίνουμε.

Όλα τα άλλα(Δικαιοσύνη, Δημοκρατία, Κράτος, κτλπ), λόγω του επείγοντος των καταστάσεων, έπονται.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Μπροστα στο μεγαλυτερο rally ολων των εποχων 13/3/2009 10:52
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Δεκ 18, 2010 9:27 pm 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: Τετ Ιαν 06, 2010 11:13 pm
Δημοσιεύσεις: 6683
Χρηστο επειδη πιστευω πως δεν εισαι τρελος
θα το κανουν θα τους κρεμασουμε, και μετα το κανουν.




το ζητημα ειναι οτι τωρα εχουμε στρωματεξ και τα λεπτα δεν θα εχουν αξια ουτε για στρωμα.
μηπως καποιος θυμαται καποια κριση που να πληρωσαν τη νυφη αυτοι που χρωσταγαν?
δεν υπαρχει καμοια αλλη λυση για το συστημα
το μονο ερωτημα ειναι αν το κανουν απευθειας ή εαν προσπαθησουν να κανουν οτιδηποτε αλλο, τους κρεμασουμε, και μετα το κανουν.


13/3/2009 10:52 από xristos 666


Αφιερωμενο απο τη πολη των τρελων http://logiaanemoy.blogspot.com/2010/11 ... st_25.html

Αν Αρχη..

Κάποτε...
θα κυλήσουν σαν λαβα, όλες οι απαντήσεις
μέσα στα σπίτια μας.
Θα χτενίσουν οι στάχτες τις κλειδαριές..
και οι κραυγές, αδέσποτες
σαν τα σκυλιά στους δρόμους..
Θα είναι νύχτα
και θα καίγεται η σιωπή..
Ασέλγεια πάνω στο παρόν,
η μνήμη..
Και όλοι οι δοσίλογοι,
χρεοκοπημένοι θα αναρτούν
τιμές σφαγής,
ανά τετραγωνικό ελπίδας.
Στην δίνη του Χρόνου,
θα χάνονται οι σουγιάδες
Και εμείς,
Ελεύθεροι να αγναντεύουμε
μια ζεμπεκιά Θανάτου
ΆνΑρχη ανάσα.


Καλυψώ Διακίδη Η Πόλη Των Τρελών



Καλο βραδυ!


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Μπροστα στο μεγαλυτερο rally ολων των εποχων 13/3/2009 10:52
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Δεκ 20, 2010 10:48 am 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τετ Απρ 01, 2009 7:22 pm
Δημοσιεύσεις: 3171
"Έγκλημα η μη εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της Ελλάδας"

Ο Γενικός διευθυντής του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (IΓME) κ. Κωνσταντίνος Παπαβασιλείου είναι κατηγορηματικός: «Είναι απαραίτητο να ξεκινήσει το συντομότερο η επεξεργασία του χρυσού που έχει ανακαλυφθεί στην Βόρεια Ελλάδα».

Σε συνέντευξή του στο Capital.gr, ο επικεφαλής του ΙΓΜΕ και αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών τονίζει ότι οι ενστάσεις κατά της δημιουργίας χρυσωρυχείων στην Ελλάδα είναι επιστημονικά έωλες και σημειώνει ότι όσοι αντιδρούν κατά της υλοποίησης τέτοιου είδους επενδύσεων εξυπηρετούν ίδια συμφέροντα.

Εξηγεί ότι οι δικλείδες ασφαλείας για το περιβάλλον που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αυστηρότατες και αναφέρει ότι επενδύσεις χρυσού υπάρχουν σε όλο τον κόσμο.

Συνέντευξη στο Δημήτρη Δελεβέγκο

Κύριε Παπαβασιλείου, πόσο πλούσια σε ορυκτό πλούτο είναι η Ελλάδα;

Δεδομένου του μεγέθους της, η Ελλάδα είναι αρκετά χαρισματική σε ορυκτές πρώτες ύλες και ένα μεγάλο μέρος τους ιδίως στη Νότια Ελλάδα, είναι υπό αξιοποίηση. Η χώρα μας διαθέτει ένα από τα πλουσιότερα κοιτάσματα βωξιτών, νικέλιο, ενώ η Μήλος αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα μεταλλευτικό κέντρο βιομηχανικών ορυκτών στην Ευρώπη. Και βέβαια είναι πλούσια σε πολύτιμα μέταλλα, των οποίων η εκμετάλλευση καθυστερεί απελπιστικά.

Πόση είναι η συνολική αξία των κοιτασμάτων χρυσού στην Β. Ελλάδα;

Μόνο στα μεταλλεία των Σκουριών και της Ολυμπιάδας Χαλκιδικής ξεπερνά τα 12 δισ. ευρώ. Στο Πέραμα Θράκης τα κοιτάσματα χρυσού είναι ύψους δύο δισ. και η αξία του αργύρου που έχει ανακαλυφθεί αγγίζει τα 800 εκατ. ευρώ. Γίνεται εύλογα αντιληπτό τί ευεργετικές συνέπειες έχει για την εθνική οικονομία η αξιοποίησή τους, αλλά και για τις περιοχές αυτές, όπου τα ποσοστά ανεργίας είναι 20-25%.

Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχουμε καταφέρει να μετατρέψουμε σε πηγή πλούτου τον χρυσό;

Υπό τη σημερινή συγκυρία αποτελεί πολυτέλεια να μην εκμεταλλευόμαστε τον χρυσό, την στιγμή που υπάρχουν «έτοιμοι» επενδυτές. Η Ελλάδα έχει συνολικά προς εκμετάλλευση 396 τόνους αποθεμάτων χρυσού και το μόνο μεταλλείο που δραστηριοποιείται στη Βόρεια Ελλάδα είναι αυτό στο Στρατώνι Χαλκιδικής. Και αυτό ουσιαστικά εξάγει συμπύκνωμα μεταλλεύματος, δηλαδή όλο το μέταλλο πηγαίνει στο εξωτερικό, όπου κατευθύνεται στη μεταλλουργία.

Η καθυστέρηση οφείλεται κατά κύριο λόγο στους λεγόμενους οικολόγους-περιβαλλοντολόγους και σε πολύ μικρότερο βαθμό στην γραφειοκρατία. Είναι τραγικό να συμβαίνει αυτό.

Οι οικολόγοι πάντως αντιδρούν στην υλοποίηση χρυσωρυχείων στην χώρα μας επειδή, όπως αναφέρουν, θα προκαλέσει μη αναστρέψιμες επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Όταν μία εταιρεία παρουσιάζει μία μελέτη και εξηγεί ότι θα υλοποιήσει ένα έργο σύμφωνα με συγκεκριμένη μέθοδο, δεν γίνεται ορισμένοι να αντιδρούν, υποστηρίζοντας a priori ότι το έργο θα καταστρέψει το περιβάλλον. Είναι δηλαδή απαράδεκτο να μην στηρίζουν τις ενστάσεις τους σε επιστημονικά επιχειρήματα ή λόγου χάρη σε συγκεκριμένη πανεπιστημιακή μελέτη που να αποδεικνύει ότι όντως μία επένδυση είναι επιζήμια περιβαλλοντικά. Γιατί δεν ζητούν από ένα πανεπιστήμιο να αναιρέσει την εγκυρότητα των μελετών που έχουν κατατεθεί στο υπουργείο Περιβάλλοντος για τις επενδύσεις που σχεδιάζονται στη Χαλκιδική και το Πέραμα; Είναι λυπηρό διότι απλώς φωνασκούν, τρομοκρατούν και κοροϊδεύουν τον κόσμο.

Όσοι εμποδίζουν την πραγματοποίηση επενδύσεων χρυσού εξυπηρετούν συμφέροντα;

Ορισμένοι από όσους αντιδρούν κρύβονται πίσω από την Οικολογία, αλλά ουσιαστικά εξυπηρετούν ίδια συμφέροντα. Υπάρχουν ιδιοκτήτες κτημάτων και γης που νομίζουν ότι τα μεταλλεία θα εμποδίσουν την τουριστική ανάπτυξη του τόπου τους. Στην Βόρεια Ελλάδα όμως η τουριστική περίοδος δεν διαρκεί περισσότερο από δύο μήνες, ενώ εκεί που βρίσκονται τα μεταλλεία υπάρχει ελάχιστος τουρισμός. Ή μήπως το Πέραμα της Θράκης και η Αλεξανδρούπολη αποτελούν ή πρόκειται να μετατραπούν σε τουριστικούς προορισμούς; Είναι εκτός πραγματικότητας όσοι υποστηρίζουν αυτά.

Μεταλλεία χρυσού και προστασία περιβάλλοντος μπορούν να συνυπάρξουν;

Μεταλλουργίες χρυσού υπάρχουν στη Σκανδιναβία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Γαλλία. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θέτει τόσο αυστηρές προδιαγραφές για την προστασία του περιβάλλοντος από εξορυκτικές δραστηριότητες που εμποδίζεται η υλοποίηση επενδύσεων που επιβαρύνουν το περιβάλλον. Εξάλλου, η τιμή του χρυσού και του αργύρου είναι τόσο υψηλή που επιτρέπει στις εταιρείες να λάβουν και τα πιο αυστηρά μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος, κάτι που ήδη κάνουν.

Σε όλη την Ευρώπη, στον Καναδά και την Αυστραλία, όπου υπάρχουν μεγάλα μεταλλευτικά κέντρα, δίνεται η δυνατότητα στις τοπικές κοινωνίες να συστήσουν επιστημονική επιτροπή που αναθέτει σε ανεξάρτητο φορέα, π.χ. πανεπιστήμιο, την παρακολούθηση της τήρησης των περιβαλλοντικών όρων. Η διαδικασία αυτή γίνεται σχεδόν σε διμηνιαία βάση, οπότε και η παραμικρή παρέκκλιση εντοπίζεται άμεσα.

Αληθεύει η φημολογία που θέλει τον πρωθυπουργό να έχει ζητήσει από το ΙΓΜΕ χάρτες με τον ορυκτό πλούτο της χώρας;

Όχι. Το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ενδιαφέρεται σαφώς για την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου και έχει ζητήσει από το Ινστιτούτο να προχωρήσει σε μία ευρύτερη αξιολόγηση των ορυκτών της χώρας. Κάτι ωστόσο που αποτελεί υποχρέωσή μας και θα το πράτταμε ακόμη και να μην μας το ζητούσαν.

Αισιοδοξείτε για την υλοποίηση των projects που σχεδιάζουν οι εταιρείες Ελληνικός Χρυσός και Χρυσωρυχεία Θράκης στην Β. Ελλάδα;

Είναι επιτακτικής σημασίας να προχωρήσουν οι δύο αυτές επενδύσεις, οι οποίες είναι πλήρως τεκμηριωμένες επιστημονικά και οι όποιες ενστάσεις είναι έωλες.

dimitris.delevegos@capital.gr

_________________
Μόνον εκείνοι που έρπουν δεν πέφτουν ποτέ.
ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Μπροστα στο μεγαλυτερο rally ολων των εποχων 13/3/2009 10:52
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Δεκ 20, 2010 10:52 am 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τετ Απρ 01, 2009 7:22 pm
Δημοσιεύσεις: 3171
OIKONOMIA
Δευτέρα, 20 Δεκέμβριος 2010 - 10:10
Bloomberg: Κινδυνεύει ακόμη και η αξιολόγηση της Γαλλίας

Σε κίνδυνο βρίσκεται η κορυφαία αξιολόγηση ΑΑΑ της Γαλλίας, καθώς η κρίση χρέους της Ευρώπης οδηγεί σε κύμα υποβαθμίσεων που απειλεί να «καταπιεί» και τις χώρες με τις υψηλότερες αξιολογήσεις, σχολιάζουν αναλυτές και επενδυτές, υποστηρίζοντας πως και το Βέλγιο αντιμετωπίζει τον κίνδυνο μια πιθανής περικοπής.

Η Moody’s Investors Service ανακοίνωσε στις 15 Δεκεμβρίου ότι ίσως υποβαθμίσει την αξιολόγηση της Ισπανίας, εξαιτίας των σημαντικών απαιτήσεων για χρηματοδότηση που αντιμετωπίζει η χώρα, ενώ περιέκοψε την αξιολόγηση της Ιρλανδίας κατά πέντε βαθμίδες στις 17 Δεκεμβρίου.

Η Standard & Poor’s αναθεωρεί την εκτίμησή της για τις Ιρλανδία, Πορτογαλία και Ελλάδα, ενώ τα CDS αποδεικνύουν ότι είναι πιο ακριβό να ασφαλιστούν τα ομόλογα του Βελγίου, της Γαλλίας και της Αυστρίας, παρά τα αντίστοιχα της Χιλής και της Τσεχίας, αν και έχουν χαμηλότερη αξιολόγηση.

«Κάθε κράτος είναι πιθανό να τιμωρείται αυτή τη χρονιά. Θα ήταν μεγάλο θέμα εάν η Γαλλία έχανε την ΑΑΑ αξιολόγησή της. Δε νομίζω ότι η πιθανότητα μιας υποβάθμισης αποτυπώνεται στην αγορά», σχολίασε ο Toby Nangle, ο οποίος διαχειρίζεται 46 δισ. δολάρια στην Baring Asset Management.

Ακόμη, ο Ralf Άχρενς της Frankfurt Trust, σχολιάζει πως εάν τα προβλήματα στην ευρωζώνη δεν επιλυθούν γρήγορα, τότε οι συνθήκες της αναχρηματοδότησης θα είναι ακριβότερες για αυτές τις χώρες και οι οίκοι αξιολόγησης θα προχωρήσουν σε περισσότερες υποβαθμίσεις.

«Βλέπουμε ήδη ότι υπάρχει αυτή η δυναμική στην αγορά… βλέπω ότι η Γαλλία βρίσκεται σε κίνδυνο», ανέφερε ο Άχρις που διαχειρίζεται 20 δισ. δολάρια.

Η πιστοληπτική αξιολόγηση της Γαλλίας είναι ευάλωτη, εκτός και εάν η χώρα προχωρήσει σε σημαντικές μειώσεις στο έλλειμμά της, δήλωσε ο Padhraic Garvey, επικεφαλής στρατηγικής χρέους στις αναπτυγμένες αγορές, της ING Bank.

Το κόστος για την ασφάλιση του γαλλικού χρέους τριπλασιάστηκε φέτος στις 102 μονάδες βάσης, αγγίζοντας το ιστορικό υψηλό των 105 μονάδων βάσης στις 30 Νοεμβρίόυ.

Αντίστοιχα στο Βέλγιο, το δημόσιο χρέος είναι κοντά στο 100% του ΑΕΠ, ενώ 65 δισ. ευρώ σε ομόλογα και έντοκα γραμμάτια της χώρας, εκπνέουν τον επόμενο χρόνο.


Πηγή:www.capital.gr


Ν. Σαρκοζί: «Παράλογη και αδιανόητη η έξοδος από το ευρώ»
Πηγή: ΑΠΕ 19/12/10-11:27


«Παράλογη και αδιανόητη» χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί την πιθανή έξοδο της χώρας του από το ευρώ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, λίγο μετά τη λήξη των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, σημειώνοντας παράλληλα, ότι αν ποτέ διαλυόταν το ευρώ θα συμπαρέσυρε και την ΕΕ.
«Η έξοδος από το ευρώ θα ήταν μία πράξη ανεύθυνη και αδιανόητη.
Το ευρώ είναι η καρδιά του ευρωπαϊκού οικοδομήματος», ανέφερε ο Ν. Σαρκοζί, τονίζοντας ότι ποτέ δεν θα επέτρεπε να γίνει κάτι τέτοιο.
«Για πολλούς αιώνες η Ευρώπη ήταν η ήπειρος με τη μεγαλύτερη βία.
Η Ευρώπη μας οδήγησε στην ειρήνη και το ευρώ είναι το σύμβολο της Ευρώπης.
Αν ποτέ καταρρεύσει το ευρώ, τότε η Ευρώπη θα εκραγεί», ανέφερε ο Ν. Σαρκοζί

_________________
Μόνον εκείνοι που έρπουν δεν πέφτουν ποτέ.
ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Μπροστα στο μεγαλυτερο rally ολων των εποχων 13/3/2009 10:52
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Δεκ 20, 2010 11:17 am 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τετ Απρ 01, 2009 7:22 pm
Δημοσιεύσεις: 3171
Οι πολιτικοί αρχηγοί μιλούν για την κρίση και την Ευρώπη

«Πού πάει η Ευρώπη και τι πρέπει να γίνει;» είναι το ερώτημα της «Κ.Ε» στον πρωθυπουργό και στους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
* Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου εμφανίζεται αισιόδοξος. Τονίζει ότι «το εγχείρημα μιας Ευρώπης συνεργασίας, ευημερίας, ασφάλειας και ανάπτυξης δεν σταματά».

* Γενικευμένη και συστημική χαρακτηρίζει την κρίση στην Ευρώπη ο Α. Σαμαράς.

* Για την Αλέκα Παπαρήγα «ο δρόμος της αποδέσμευσης από την Ε.Ε. με λαϊκή εξουσία είναι μονόδρομος για τα λαϊκά συμφέροντα».

* Ο Γ. Καρατζαφέρης θεωρεί ότι «το μέλλον της Ευρώπης δεν προβλέπεται ευοίωνο».

* Τέλος ο Α. Τσίπρας στο άρθρο του, που συνυπογράφει ο Πιέρ Λορέν, εθνικός γραμματέας του Κ.Κ. Γαλλίας και πρόεδρος του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ), επισημαίνει ότι «με πρωτοβουλία του ΚΕΑ θα ξεκινήσει συλλογή υπογραφών διεκδικώντας τη δημιουργία Ευρωπαϊκού Ταμείου για την Κοινωνική Ανάπτυξη, που θα μπορούσε να αντλεί πόρους από τη φορολογία στη ροή κερδοσκοπικού κεφαλαίου, αλλά και από την ΕΚΤ».


ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ν.Δ.

Κυνηγάμε την... εξυγίανση μέσω της συρρίκνωσης
Η κρίση στην Ευρώπη είναι πια γενικευμένη και «συστημική». Αλλά η αντιμετώπισή της είναι περιστασιακή και αποσπασματική...
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η απόφαση για τη δημιουργία μόνιμου Μηχανισμού Διάσωσης χωρών της ευρωζώνης μετά το 2013.

Εδώ υπάρχουν δύο προβλήματα: Η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στη διαχείριση του ρίσκου και η χρηματοδότησή του.

**Πρώτον, η «συμμετοχή ιδιωτών» σημαίνει, σε απλά ελληνικά, ότι οι ιδιωτικοί χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί που θα αγοράζουν ομόλογα στο μέλλον, θα πρέπει πια να προεξοφλούν το ρίσκο κάποιων χωρών. Δηλαδή την πιθανότητα ελεγχόμενης χρεοκοπίας τους. Και έτσι θα αυξάνουν το επιτόκιο που ζητούν...

Αυτό θα φέρει χώρες που έχουν πρόβλημα σε ακόμα πιο δύσκολη θέση να αποπληρώσουν το χρέος τους ομαλά. Θα υποβάλει τις χώρες αυτές σε τεράστιες πιέσεις από τις αγορές, φέρνοντάς τις πιο κοντά σε χρεοκοπίες που μπορούσαν ακόμα να αποφευχθούν. Αντί να είναι «μηχανισμός διάσωσης» των προβληματικών χωρών, θα γίνει μηχανισμός καταδίκης χωρών που ήταν σε θέση να γλιτώσουν.

Αντί να αποτρέψει τον κίνδυνο ελεγχόμενης χρεοκοπίας, θα μετατρέψει τη χρεοκοπία σε «αυτο-επιβεβαιούμενη προσδοκία»...

**Δεύτερον, από την ώρα που δημιουργείται ο μηχανισμός αυτός, τίθεται το ζήτημα του πώς θα χρηματοδοτηθεί: Τα 750 δισεκατομμύρια που έχουν διατεθεί σήμερα για τον έκτακτο μηχανισμό στήριξης (πέραν της Ελλάδας) δεν φτάνουν για πάνω από τρεις ακόμη χώρες. Αρα πρέπει να υπάρξει πρόσθετη χρηματοδότηση.

Εδώ, όμως, υπάρχει ένα δεύτερο αδιέξοδο: Ισχυρές χώρες, όπως η Γερμανία και η Ολλανδία, δεν δέχονται να διαθέσουν πρόσθετα χρήματα. Αλλά απορρίπτουν και την εναλλακτική λύση έκδοσης ευρωομολόγων. Αρα, αποκλείονται όλες οι βασικές πηγές πρόσθετης χρηματοδότησης του νέου μηχανισμού!

**Τρίτον, το μεγάλο «φάντασμα» που πλανάται πάνω από την Ευρώπη είναι πλέον το ευρωομόλογο. Γιατί η έκδοσή του αυξάνει το «βάθος» της ευρωζώνης, προσελκύει ρευστότητα και μειώνει το κόστος δανεισμού όλων των χωρών της. Οχι μόνο το κόστος των πιο αδύναμων...

Το ευρωομόλογο κάνει την ευρωζώνη «ισοδύναμη» με τις ΗΠΑ από πλευράς προσέλκυσης ρευστότητας και διασποράς ρίσκου. Και δίνει αναπτυξιακή ώθηση, έναντι του παγκόσμιου ανταγωνισμού από ανερχόμενες οικονομίες όπως η Κίνα, η Ινδία και η Βραζιλία...

Οταν αυτές οι δυνάμεις -αλλά και οι ΗΠΑ- κυνηγούν την ανάπτυξη, εμείς έχουμε αναγάγει σε μέγιστη «αρετή» τη... συρρίκνωση. Ή μάλλον την «εξυγίανση» μέσω συρρίκνωσης!

Που είναι περισσότερο συρρίκνωση, παρά «εξυγίανση»...

Γι' αυτό και δεν είναι τυχαίο αυτό που ακούστηκε τις τελευταίες μέρες στις Βρυξέλλες: «Το ευρωομόλογο θα γίνει τελικά, ακόμα και αν δεν το συζητάμε σήμερα»...

Το θέμα είναι να γίνει σύντομα. Για να δώσει ώθηση στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Πριν επικρατήσουν οριστικά στενοκέφαλες λογιστικές αντιλήψεις μιας Ευρώπης «πολλών ταχυτήτων».

Που θα λειτουργήσουν ως «κεντρόφυγες δυνάμεις» ανάσχεσης του ευρωπαϊκού εγχειρήματος. Και θα βλάψουν όλους.

Και τους ισχυρούς, ακόμα περισσότερο...

ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ

Ανοικτή η συζήτηση για τα ευρωομόλογα
Υστερα από μήνες αμφιταλαντεύσεων και συζητήσεων, η Ευρώπη έκανε ένα νέο και σημαντικό βήμα. Η θεσμοθέτηση του Μόνιμου Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας θα διασφαλίζει τη χρηματοοικονομική σταθερότητα του συνόλου της ευρωζώνης.
Είναι ένας σταθμός σημαντικός σε έναν αγώνα που ξεκινήσαμε εμείς, με αφορμή τα προβλήματα της δικής μας χώρας.

Δίνοντας αγώνα για την ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας, καταθέτοντας προτάσεις και διεκδικώντας ευρωπαϊκές λύσεις, πείσαμε τους εταίρους μας ότι το πρόβλημα της χώρας μας δεν είναι μεμονωμένο. Οτι μας αφορά όλους. Οτι αφορά τη σταθερότητα του ίδιου του ευρώ, της ευρωζώνης και την υπόσταση της Ευρώπης έναντι των αγορών. Ετσι πετύχαμε τον Μηχανισμό Στήριξης που αποτελεί μια ασπίδα προστασίας και παρέχει το απαραίτητο χρονικό διάστημα έως ότου σταθούμε στα δικά μας πόδια.

Η κρίση απέδειξε ότι η δημιουργία του κοινού νομίσματος ήταν μεν το πρώτο και αποφασιστικό βήμα στην πορεία προς μια πολιτική και οικονομική ένωση, αλλά ότι αυτό το βήμα ήταν παράλληλα ελλιπές.

Η πρόσφατη κρίση στην πατρίδα μας, ιδιαίτερα, δε, η οικονομική και δημοσιονομική της παράμετρος, αλλά και η αντίστοιχη της Ιρλανδίας, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και αίτιά τους, ανέδειξαν με τον πλέον δραματικό τρόπο ότι πολύ εύκολα η οικονομική σταθερότητα όλων των χωρών μπορεί να απειληθεί, καθώς και να κινδυνεύσει ευρύτερα η συνοχή της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Και αυτό, λόγω της έλλειψης διαφάνειας και σοβαρών κανόνων ρύθμισης του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος, κάτι που επιτρέπει στις αγορές να λειτουργούν ανεξέλεγκτα και να διεκδικούν προβάδισμα έναντι της πολιτικής.

Για το λόγο αυτό, η δημιουργία του Μόνιμου Μηχανισμού Στήριξης αποτελεί ένα ισχυρό μήνυμα προς πολλούς αποδέκτες και κυρίως προς τις αγορές.

Μήνυμα ότι η Ε.Ε. είναι αποφασισμένη και διαθέτει όλα τα αναγκαία εργαλεία για την πρόληψη αλλά και τη διασφάλιση της σταθερότητας στην ευρωζώνη και στις οικονομίες μας.

Με την απόφασή μας εξασφαλίζουμε και τη διαθεσιμότητα επαρκούς σταθερότητας για τον υπάρχοντα αλλά και μελλοντικό μηχανισμό. Αρα, πρόκειται για σημαντική απόφαση, η εφαρμογή της οποίας αποτελεί κρίσιμο κρίκο για την οικονομική διακυβέρνηση, τη σταθερότητα, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, τη μετάβαση της Ευρώπης σε μια βιώσιμη και ανταγωνιστική οικονομία.

Η βούλησή μας αυτή δεν θα μείνει στα λόγια. Με ρητή δέσμευση του Συμβουλίου, η απόφαση αυτή θα ενσωματωθεί στη Συνθήκη της Ε.Ε., με την τροποποίησή της, ώστε να λάβει θεσμική υπόσταση και να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του ευρωπαϊκού κεκτημένου και της πορείας της Ευρώπης σε ένα καλύτερο μέλλον.

Υποστηρίξαμε -και πετύχαμε μαζί με όλους τους εταίρους μας- ότι απαιτείται παράλληλη ανάληψη δράσεων και πρωτοβουλιών προς την κατεύθυνση της πράσινης ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η πρότασή μας, που υποστηρίζουν πια και πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, για την έκδοση ευρωομολόγου.

Αυτός ο διάλογος άνοιξε -στην κοινωνία, στα κοινοβούλια, στα μέσα ενημέρωσης- και δεν έχει κλείσει. Και αυτό αποτελεί από μόνο του θετική εξέλιξη.

Το εγχείρημα μιας Ευρώπης συνεργασίας, ευημερίας, ασφάλειας και ανάπτυξης δεν σταματά.

Και η Ελλάδα με την αξιοπιστία της και τις προτάσεις της θα βρίσκεται μπροστάρης στον αγώνα αυτό.

Θα συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια προωθώντας ένα όραμα για το μέλλον της Ευρώπης και υπερασπίζοντας τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Τίποτα στην Ε.Ε. δεν θα μείνει ίδιο
Ενα είναι βέβαιο. Οτι τα αμέσως επόμενα χρόνια τίποτα απ' ό,τι γνωρίζουμε για την Ε.Ε. δεν θα παραμείνει ίδιο. Για τους εργαζόμενους, για τον ελληνικό λαό και τους λαούς της Ευρώπης δρόμος προς τα πίσω δεν μπορεί να υπάρξει.
Οι εξελίξεις σαρώνουν τα επιχειρήματα, τους ισχυρισμούς, την πολύχρονη πολυδάπανη προπαγάνδα των κάθε είδους υποστηρικτών της Ε.Ε.

Το ΚΚΕ έγκαιρα, παρά και ενάντια στην κυρίαρχη πολιτική, στις λοιδορίες από την ευρωαριστερά, αποκάλυψε τον αντιδραστικό χαρακτήρα της Ε.Ε. Κίνητρο αυτής της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας είναι τα κοινά συμφέροντα των κρατών-μελών της για τη μεγέθυνση των μονοπωλιακών ομίλων τους και τη θωράκιση της ανταγωνιστικότητάς τους.

Συνεκτικό στοιχείο της ήταν και παραμένει η στρατηγική μείωσης της τιμής της εργατικής δύναμης σε σχέση με την παραγωγικότητα της εργασίας, δηλαδή η κλιμάκωση της επίθεσης στα δικαιώματα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.

Το ΚΚΕ είχε επίσης προβλέψει ότι η συγκρότηση της ευρωζώνης, μιας τεχνητής νομισματικής συγκόλλησης κρατών με άνιση οικονομική ισχύ και διαφορετικό επίπεδο παραγωγικότητας, θα δοκιμαζόταν σε συνθήκες οικονομικής κρίσης.

Η πρόσφατη διεθνής κρίση του καπιταλιστικού συστήματος επιτάχυνε μακρόχρονες αλλαγές στο διεθνές ιμπεριαλιστικό σύστημα με τη σταδιακή βελτίωση της θέσης της Κίνας, της Ρωσίας, της Ινδίας, σε σχέση με τις ΗΠΑ και τη Γερμανία. Οξυνε επίσης τις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις στην Ε.Ε. που οφείλονταν στην ανισόμετρη ανάπτυξη στο εσωτερικό της. Ανέδειξε τη δυσκολία της αστικής πολιτικής να οδηγήσει σε ελεγχόμενη απαξίωση και καταστροφή υπερσυσσωρευμένα κεφάλαια που δεν μπορούν να διασφαλίσουν ικανοποιητικό ποσοστό κέρδους.

Ετσι οξύνεται τώρα η διαμάχη μεταξύ των κρατών-μελών της Ε.Ε. με βάση τα ιδιαίτερα συμφέροντα και τη διαφορετική θέση της αστικής τάξης κάθε χώρας. Πρόκειται για διαμάχη για τον επιμερισμό των βαρών της κρίσης που δεν αναιρεί την ενότητά τους ενάντια στην εργατική τάξη.

Η Γερμανία ήταν η μεγάλη ωφελημένη από τη συγκρότηση της ευρωζώνης. Διασφάλισε ταυτόχρονα ένα ισχυρό διεθνές αποθεματικό νόμισμα και την απρόσκοπτη εξαγωγή εμπορευμάτων και κεφαλαίου στις ασθενέστερες ευρωπαϊκές χώρες. Τώρα δεν θέλει να επωμισθεί τα βάρη των υπερχρεωμένων κρατών-μελών και ανησυχεί για τη θωράκιση του ευρώ. Ωστόσο, τμήματα της αστικής τάξης της Γερμανίας έχουν διαφορετικά συμφέροντα, π.χ. τράπεζες που έχουν δανείσει στον ευρωπαϊκό Νότο, όμιλοι που εξάγουν καταναλωτικά εμπορεύματα στην ευρωζώνη.

Αντίστοιχα οξύνεται η διαπάλη στη γαλλική αστική τάξη για την προσέγγιση με τη Γερμανία. Η Ρωσία προτείνει στη Γερμανία μια εναλλακτική διέξοδο οικονομικής συνεργασίας, ενώ οι ΗΠΑ την πιέζουν να αναλάβει τα βάρη της ευρωζώνης. Οι φυγόκεντρες δυνάμεις δυναμώνουν και η συνοχή της Ε.Ε. στη σημερινή της μορφή θα δοκιμαστεί καθώς δυναμώνει η προσέγγιση Γερμανίας-Ρωσίας.

Η «φυγή προς τα εμπρός» με νέα βήματα πολιτικής ενοποίησης της ευρωζώνης συναντά ήδη μεγάλες δυσκολίες, αφού το κουβάρι των αντιθέσεων γίνεται όλο και πιο περίπλοκο.

Για μια ακόμα φορά καλλιεργούν επικίνδυνες αυταπάτες ο χώρος της ευρωαριστεράς και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, με τη θέση τους ότι μπορεί να υπάρξει επανίδρυση, φιλολαϊκή μετάλλαξη της Ε.Ε.

Το εργατικό κίνημα δεν πρέπει να εγκλωβιστεί στη διαπάλη μεταξύ των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, αλλά να αγωνιστεί για ανατροπή στο επίπεδο της εξουσίας σε κάθε κράτος ξεχωριστά.

Αυτή η στρατηγική προτεραιότητα καθορίζεται από την ανισομετρία στο εσωτερικό της Ε.Ε., τόσο στο επίπεδο της οικονομίας όσο και στο επίπεδο της πολιτικής σταθερότητας. Για τη χώρα μας ο δρόμος της αποδέσμευσης από την Ε.Ε. με λαϊκή εξουσία είναι μονόδρομος για τα λαϊκά συμφέροντα. Μόνο αν υπάρχει κεντρικά σχεδιασμένη ανάπτυξη, με κοινωνικοποιημένα τα βασικά και συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, με εργατικό λαϊκό έλεγχο, μπορεί η χώρα να αξιοποιήσει όλες τις παραγωγικές της δυνατότητες και να διασφαλιστεί η λαϊκή ευημερία. Αυτός ο δρόμος μπορεί να ανοίξει μόνο με μια ισχυρή αντιμονοπωλιακή συμμαχία.

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ

Χρειάζεται Ευρωπαϊκό Ταμείο για την κοινωνική ανάπτυξη
Η απόφαση της συνόδου κορυφής, δίνει το έναυσμα για τη μονιμοποίηση «μηχανισμών τιμωρίας» που στόχο έχουν την ένταξη των οικονομιών σε καθεστώς μόνιμης επιτήρησης και λιτότητας αλλά και των κοινωνιών σε καθεστώς μόνιμης έκτακτης ανάγκης.
Μια τέτοια προοπτική δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί ερήμην των λαών και να επικυρωθεί χωρίς την προβλεπόμενη διαδικασία των δημοψηφισμάτων.

Το αποτέλεσμα της τόνωσης της «ανταγωνιστικότητας» των λαών της Ευρώπης το γνωρίζουμε ήδη: η Ευρωπαϊκή Ενωση μετράει σήμερα πάνω από 23 εκατομμύρια ανέργους, 80 εκατομμύρια φτωχούς, ενώ βιώνει και τη διαρκή επιδείνωση των συνθηκών ανθρώπινης διαβίωσης. Και ενώ παντού στην Ευρώπη, οι εργαζόμενοι, οι μισθωτοί, οι λαοί εκφράζουν την απόρριψή τους στην πολιτική της οπισθοδρόμησης με μαζικούς αγώνες, η σύνοδος κορυφής των επικεφαλής των κρατών-μελών προσυπογράφει τη λογική του νόμου του ισχυρού και δολοφονεί το ευρωπαϊκό ιδεώδες.

Για να βγουν οι ευρωπαϊκοί λαοί από την οξεία κρίση που βιώνουμε, απαιτείται μια πολιτική τόνωσης της απασχόλησης, στήριξης της κοινωνικής ασφάλισης, αναδιανομής του πλούτου σε κάθε χώρα. Απαιτείται, μια δίκαιη ρύθμιση του χρέους, με διαγραφή σημαντικού μέρους του για τις χώρες που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα. Απαιτείται τέλος, και η ενεργοποίηση μηχανισμών αλληλεγγύης, μέσα από την κατάρτιση των προϋπολογισμών.

Το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ), που αποτελείται από περίπου 40 πολιτικά κόμματα από χώρες εντός κι εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης, έχει ως στόχο να συμβάλει στην ανάπτυξη αντιστάσεων και στη «σύγκλισή τους», ώστε να τεθεί ένα τέλος στις εντολές των κυρίαρχων οικονομικών πολιτικών. Σε αντιδιαστολή με τους αρχιτέκτονες της Συνθήκης της Λισαβόνας που δολοφονούν την ευρωπαϊκή ιδέα, εμείς θέλουμε να της δώσουμε μια ριζικά διαφορετική κατεύθυνση ελπίδας, στην οποία προσβλέπουν οι λαοί μας. Σύμφωνα με την απόφαση του 3ου Συνεδρίου του ΚΕΑ (Παρίσι 3-5 Δεκεμβρίου 2010), από τις αρχές του νέου έτους η Ευρωπαϊκή Αριστερά θα κάνει χρήση της ονομαζόμενης «Πρωτοβουλίας Πολιτών», έτσι όπως προβλέπεται από τη Συνθήκη της Λισαβόνας, χωρίς αυτό να σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι παύουμε να αγωνιζόμαστε για την ανατροπή της.

Το ΚΕΑ, λοιπόν, θα ξεκινήσει συλλογή υπογραφών πυροδοτώντας τη δημόσια συζήτηση σχετικά με την κρίση και διεκδικώντας τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Ταμείου για την Κοινωνική Ανάπτυξη, που θα μπορούσε να αντλεί πόρους από τη φορολογία στη ροή κερδοσκοπικού κεφαλαίου, αλλά και από την ΕΚΤ.

Μια ΕΚΤ ριζικά επανιδρυμένη και με ένα ευρώ που θα είναι μέσο νομισματικής συνεργασίας μεταξύ των λαών, θα υπηρετεί τη δημιουργία και τη ριζική αναδιανομή του πλούτου, την ισόρροπη ανάπτυξη και την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών. Μια ΕΚΤ, η οποία, σε ευθεία σύγκρουση με το σχέδιο για την επονομαζόμενη «σταθεροποίηση», θα χορηγεί δάνεια με χαμηλά -ή μηδενικά- επιτόκια στα κράτη-μέλη που θα χρηματοδοτούν δημόσιες επενδύσεις στον τομέα της απασχόλησης, της κατάρτισης και της έρευνας, θα αναπτύσσουν τις δημόσιες υπηρεσίες τους και θα συμβάλλουν στην κατασκευή χρήσιμων υποδομών, ιδίως στον περιβαλλοντικό τομέα.

Το κείμενο συνυπογράφει ο Pierre Laurent, γραμματέας ΚΚ Γαλλίας, πρόεδρος Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΛΑΟΣ

Η Ευρωπαϊκή Ενωση απειλείται με κατάρρευση
Σε «καλούς, κακούς και άσχημους» μαθητές της σχολής της δημοσιονομικής πειθαρχίας φαίνεται πως θα διαχωρίζει πλέον η Ε.Ε. τις χώρες-μέλη της, με τη σύσταση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, από τα μέσα του 2013.
Η εξέλιξη αυτή ικανοποιεί τις επιδιώξεις ορισμένων ισχυρών κρατών, που επιδιώκουν τη δημοσιονομική ορθοδοξία και τις πολλαπλές ταχύτητες στην Οικονομική και Νομισματική Ενωση (ΟΝΕ).

Το όραμα για μια Ευρώπη, όπου θα επικρατούσε η πραγματική αλληλεγγύη μεταξύ των λαών της, κλυδωνίζεται περισσότερο από ποτέ, αποδεικνύοντας πόσο ουτοπικό ήταν το εγχείρημα για ένα Ευρωσύνταγμα - που ούτως ή άλλως αμφισβητήθηκε εντόνως με σχετικά δημοψηφίσματα στο εσωτερικό πολλών ευρωπαϊκών χωρών. Στην πράξη αποδείχτηκε ότι, τη δύσκολη ώρα της μεγάλης κρίσης, επικράτησαν συμπεριφορές τύπου «ο σώζων εαυτόν σωθήτω».

Το εγχείρημα της ΟΝΕ και, κατ' επέκταση, της Ευρωπαϊκής Ενωσης απειλείται με κατάρρευση. Βέβαια, μια τέτοια εξέλιξη δεν θα αποτελέσει έκπληξη αφού, ιστορικώς, δεν θα είναι η πρώτη φορά που λαμβάνει χώρα η διάψευση αντίστοιχων προσδοκιών που εκδηλώθηκαν κατά το παρελθόν. Αρκεί να ανατρέξει κανείς στη διάλυση της Ιεράς Συμμαχίας ή της Λατινικής Νομισματικής Ενωσης.

Η Ιστορία αποδεικνύει ότι η Ευρώπη ήταν και, μάλλον θα συνεχίσει να είναι, ένα πεδίο ανταγωνισμών και αντιπαραθέσεων μεταξύ ισχυρών εθνών-κρατών. Η ίδια η Ευρωπαϊκή Ενωση, άλλωστε, ουδέποτε υπήρξε σε θεσμικό επίπεδο μια ενιαία οντότητα.

Με μια έξυπνη αλλά και αδυσώπητη πολιτική οι ΗΠΑ κατόρθωσαν να εμπλέξουν την Ευρώπη μέσω των χωρών-δορυφόρων που διαθέτουν στον ευρωπαϊκό χώρο, όπως η Μ. Βρετανία, αλλά και οι χώρες του πρώην Ανατολικού Μπλοκ, τόσο σε εξωτερικές -πολεμικές και μη- περιπέτειες όσο και σε εσωτερικές ιδεολογικές διαμάχες.

Από την άλλη πλευρά, η Γερμανία, αν και στηρίχθηκε σε ευρωπαϊκά κεφάλαια για την ανάπτυξή της μετά την ενοποίησή της το 1989, δεν αντιστάθηκε, στην πορεία, στο δέλεαρ της άσκησης ηγεμονικής πολιτικής σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο.

Η αδυναμία της Ευρώπης να περιφρουρήσει την ύπαρξή της και τα σύνορά της με καθαρά ευρωπαϊκό στρατό αλλά και το ότι συνέχισε να είναι προσδεδεμένη σε ένα άχρηστο υπερατλαντικό δόγμα την οδήγησε στο να πάρει αποφάσεις ενάντια στα διεθνή συμφέροντά της (Σερβία, Ιράκ), να χάσει χρόνο και χρήμα και να εστιάζει λανθασμένα ακόμα και σε ό,τι αφορά την ίδια της την επέκταση (Τουρκία). Η αδυναμία της, δε, να μοιράσει την επενδυτική της δυναμική ισομερώς σε όλη την έκταση της ηπείρου και όχι να τη συγκεντρώσει στον Βορρά συρρίκνωσε την παραγωγικότητά της.

Ουδέποτε έγινε πράξη το όραμα του Ντε Γκολ για μια Ευρώπη που θα σέβεται την εθνική ιδιοσυστασία των μελών της και θα βασίζεται στον ελληνικό πολιτισμό, στα χριστιανικά ιδεώδη και το ρωμαϊκό δίκαιο. Με αυτά τα δεδομένα, το μέλλον δεν προβλέπεται ευοίωνο και δημιουργεί μια διασπαστική πραγματικότητα, όπου ο καθένας πρέπει να μάθει πάλι να «φυλάει την πλάτη» του. Αν το ξέχασε ποτέ...

_________________
Μόνον εκείνοι που έρπουν δεν πέφτουν ποτέ.
ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Μπροστα στο μεγαλυτερο rally ολων των εποχων 13/3/2009 10:52
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Δεκ 20, 2010 11:27 am 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τετ Απρ 01, 2009 7:22 pm
Δημοσιεύσεις: 3171
€ κλεισιμο ετους

απο 1,42 εως 1,49

_________________
Μόνον εκείνοι που έρπουν δεν πέφτουν ποτέ.
ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Μπροστα στο μεγαλυτερο rally ολων των εποχων 13/3/2009 10:52
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Δεκ 20, 2010 11:33 am 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τετ Απρ 01, 2009 7:22 pm
Δημοσιεύσεις: 3171
Η Citigroup, η Μέρκελ και η Εθνική

Καλή σας ημέρα...

**...Στάση πληρωμών, που θα καταλήξει σε haircut στα κρατικά ομόλογα, βλέπει για την Ελλάδα μέσα στο 2011 η Citigroup, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Dow Jones Newswire. Η Citigroup διατυπώνει, επίσης, την άποψη ότι μετά την Ελλάδα και την Ιρλανδία και η Πορτογαλία δεν θα αποφύγει την ένταξή της στον μηχανισμό στήριξης...

**...Η Γερμανίδα καγκελάριος κυρία Ανγκελα Μέρκελ, πάντως, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Bild», απαντώντας σε σχετική ερώτηση δηλώνει ότι «όλοι οι ειδικοί συμφωνούν ότι τόσο η Ελλάδα όσο και η Ιρλανδία θα αντέξουν σε βάθος χρόνου το βάρος της αποπληρωμής του δανείου και των τόκων»...

**...Η κυρία Μέρκελ, μάλιστα, εκφράζεται κολακευτικά για το θάρρος της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις και δηλώνει «εντυπωσιασμένη» για το γεγονός ότι η κυβέρνηση «καταφέρνει να έχει την υποστήριξη της κοινωνίας σε αυτές τις βαθιές αλλαγές»...

**...Σχετικά με το ευρωομόλογο, η Γερμανίδα καγκελάριος αναφέρει: «Με τα λεγόμενα ευρωομόλογα δεν αντιμετωπίζονται οι αδυναμίες της Ευρώπης. Απλά μοιράζονται σε όλες τις χώρες-μέλη και έτσι τα κράτη με ελλείμματα δεν έχουν κανένα κίνητρο να προχωρήσουν σε εξυγίανση των δημοσιονομικών τους»...

**...Στο ερώτημα αν μπορεί να υποσχεθεί στους Γερμανούς ότι δεν θα έρθει τελικά το ευρωομόλογο, η κυρία Ανγκελα Μέρκελ απάντησε: «Δεν συζητώ ζητήματα που δεν βρίσκονται στο τραπέζι. Το ευρωομόλογο δεν είναι συμβατό με τις συνθήκες της ΕΕ. Είναι όμως φυσικό ότι η ΕΕ θα πρέπει να εξελιχθεί... Χρειαζόμαστε στην ΕΕ μία ενιαία οικονομική πολιτική, ένα είδος Οικονομικής Αρχής στη βάση κοινών κανόνων δημοσιονομικής σταθερότητας»...

**...Το ζήτημα του ευρωομολόγου δεν βρίσκεται στην ατζέντα της σημερινής συνόδου κορυφής, ωστόσο, θεωρείται βέβαιο ότι σύντομα θα βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων, καθώς υπάρχουν πολλές φωνές (και μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο) που τάσσονται υπέρ της έκδοσής του...

**...Μέχρι τότε, πάντως, η Ελλάδα οφείλει να αξιοποιήσει τα Κοινοτικά κονδύλια. Ιδού τι δήλωσε ο ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων κ. Γιώργος Χατζημαρκάκης: «Το ελληνικό αίτημα για έκδοση ευρωομολόγου προκαλεί σκεπτικισμό για έναν ακόμη λόγο: Πώς μπορεί η Ελλάδα να διεκδικεί δάνεια δισεκατομμυρίων, όταν σήμερα δεν είναι σε θέση να απορροφήσει ούτε καν τα 2,7 δισ. ευρώ από το ΕΣΠΑ που της αναλογούν για το 2010;»...

**...Ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής επισημαίνει ότι επειδή για τις δράσεις του ΕΣΠΑ απαιτείται 25% συγχρηματοδότηση και λόγω της κρίσης η Ελλάδα δεν έχει αυτά τα χρήματα, τα 20 δισ. ευρώ (από τα 25 δισ. ευρώ του προγράμματος) που δεν απορροφήθηκαν να δοθούν άμεσα από την Κομισιόν στην Ελλάδα για έργα, που γίνονται εκ μέρους της ΕΕ...

**...Ο πρόεδρος της Κομισιόν κ. Μανουέλ Μπαρόζο προειδοποίησε χθες τους Ευρωπαίους ηγέτες ότι η «σημερινή κρίση χρέους έχει γίνει τώρα συστημικής φύσης και δεν προκαλείται μόνο από τα δημοσιονομικά θεμελιώδη, αλλά και από τη λανθασμένη τιμολόγηση του πιστωτικού κινδύνου από τους επενδυτές και τη βραχυπρόθεσμη αγελαία συμπεριφορά των αγορών»...

**...Εθνική Τράπεζα: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 168 εκατ. δολάρια ετοιμάζει η θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας στην Τουρκία Finansbank, σύμφωνα με το Reuters, το οποίο επικαλείται σχετική ανακοίνωση της Finansbank στο χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης την Τετάρτη...

**...Πού θα βρεθεί το ΧΑ το 2011; Τρία σενάρια για το πού μπορεί να βρεθεί ο γενικός δείκτης του ΧΑ το 2011 βλέπει η τεχνική ανάλυση της Εμπορικής Τράπεζας. Στο θετικό (και πιθανότερο) σενάριο ο γενικός δείκτης θα βρεθεί στις 1.800 μονάδες, στο αισιόδοξο στις 2.100 μονάδες και στο αρνητικό στις 1.270 μονάδες...


Κέρδος 17/12/2010 07:15

_________________
Μόνον εκείνοι που έρπουν δεν πέφτουν ποτέ.
ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Μπροστα στο μεγαλυτερο rally ολων των εποχων 13/3/2009 10:52
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Δεκ 20, 2010 11:37 am 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τετ Απρ 01, 2009 7:22 pm
Δημοσιεύσεις: 3171
Συμφωνία Κύπρου - Ισραήλ για την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης
Συμφωνία για την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) υπέγραψαν η Κυπριακή Δημοκρατία και το Ισραήλ.

Η υπογραφή της συμφωνίας για εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονάνθρακων που βρίσκεται στην περιοχή της Κύπρου έγινε στη Λευκωσία από τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου Μάρκο Κυπριανού και τον Ισραηλινό Υπουργό Εθνικών Υποδομών Ουζί Λαντάου, παρουσία και του Κύπριου Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Αντώνη Πασχαλίδη.

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου δήλωσε ότι η Κυπριακή κυβέρνηση πάντοτε εργάζεται για την υπεράσπιση και ενίσχυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και για την αξιοποίηση των όποιων πλεονεκτημάτων προκύπτουν από αυτή τη διαδικασία ενίσχυσης της κυριαρχίας της.

Σημείωσε ότι η προσπάθεια για την οριοθέτηση της ΑΟΖ «γίνεται χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες με ένα πολύ στοχευμένο, συγκεκριμένο και μεθοδικό τρόπο και αποτέλεσμα τούτου είναι και η συμφωνία της Κυπριακής Δημοκρατίας με το Ισραήλ».

Εξάλλου , η πρεσβεία του Ισραήλ στη Λευκωσίας ανακοίνωσε ότι το Ισραήλ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την υπογραφή συμφωνίας με την Κυπριακή Δημοκρατία για την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης μεταξύ των δύο κρατών και τονίζει ότι η συμφωνία αυτή αντικατοπτρίζει τη στενή σχέση και συνεχή συνεργασία μεταξύ Ισραήλ και Κύπρου.

«Υπό το φως της πρόσφατης ανακάλυψης πλούσιων φυσικών πόρων στη Μεσόγειο Θάλασσα, η οριοθέτηση των συνόρων του Ισραήλ θα παίξει σημαντικό ρόλο στη διασφάλιση ζωτικών οικονομικών συμφερόντων του Ισραήλ, παρέχοντας ασφάλεια στους επενδυτές και σαφήνεια στους γείτονες του Ισραήλ, ως προς την ακριβή τοποθεσία των θαλάσσιων συνόρων του Ισραήλ και ως προς τα δικαιώματα του στους φυσικούς θαλάσσιους πόρους», καταλήγει η ανακοίνωση της ισραηλινής πρεσβείας στη Λευκωσία.
ΑΠΕ 19/12/2010 11:23


«Υπό το φως της πρόσφατης ανακάλυψης πλούσιων φυσικών πόρων στη Μεσόγειο Θάλασσα, "


ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΒΛΑΚΑΣ

ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙ

ΟΤΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ

ΔΕΝ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕ ?

_________________
Μόνον εκείνοι που έρπουν δεν πέφτουν ποτέ.
ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ


Κορυφή
 Προφίλ  
 
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 11480 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 398, 399, 400, 401, 402, 403, 404 ... 1148  Επόμενο

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 35 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

Ελληνική μετάφραση από το phpbb2.gr