neoforum.gr

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 3428 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 343  Επόμενο
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Market Talk με τον Dr. Πάνο Δάντη
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Φεβ 12, 2011 9:15 am 
Χωρίς σύνδεση

κυριε Δαντη,την Παρασκευη αργησα να θεσω ερωτηση και ετσι δεν απαντηθηκε.
για ΜΥΤΙΛ,που χαλαει η εικονα με βαση οτι ειμαστε σε ανοδικη πλεον αγορα.
αν θελετε μου απαντατε εδω,ευχαριστω

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Φεβ 12, 2011 1:20 pm 
Χωρίς σύνδεση

καλησπερα νομιζω απο βδομαδα θα ενταθει παλι το ραλυ εχω την αποψη μετα τη διημερη διορθωση που ηταν και αναγκαια
η τροικα θελει αποκρατικοποιησεις ,ο μουμπαρακ μαλλον την κανει απο την αιγυπτο αρα........
σε δυο χαρτακια ΠΑΡΝΑΣΣΟ ΚΑΙ ΣΠΙΝΤ ποια τα κρισιμα σημεια διασπασης για πανω ;
ευχαριστω

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Φεβ 12, 2011 5:37 pm 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

legend στα παραπανω δυο χαρτακια να προσθεσουμε και τον ΕΠΙΛΕΚΤΟ?
:) κ. Δαντη παρακαλω την αποψη σας και για αυτο.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Φεβ 12, 2011 8:32 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Kι αν μπορείτε, προσθέτετε την άποψή σας και για ΙΝΛΟΤ.
Καλό Σαββατοκύριακο!

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Φεβ 13, 2011 2:05 pm 
Χωρίς σύνδεση

καλησπέρα κ. Δάντη ,
Μήπως το ΧΑΑ ετοιμάζεται για κίνηση "κάνε το όπως ο ΟΤΕ ";
οι τράπεζες φαινεται να είναι έτοιμες είτε για νέα χαμηλά είτε για double. Eκτιμώ ότι όποια και αν είναι η κατευθυνση η κίνηση θα είναι σφοδρότατη με αποτελεσμα τα απαγορευτικά stop loss για short ή long. ένα καλό hedging, μεταξύ τραπεζών ίσως και Ευρώ, ποιο θα ήταν κατά τη γνώμη σας ;
Ευχαριστώ

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Φεβ 13, 2011 9:09 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

triamora, o MYTIL μάλλον ολοκλήρωσε το 3 κύμα διόρθωσε και έκανε νέο υψηλό. Αρα σε κάθε περίπτωση το στοπ μπαίνει στο 5,19.

legend , ανάλογα πως θα πάρει η αγορά τα όσα έγιναν το Σ/Κ ..
ΠΑΡΝ η επιβεβαιωση του διπλού πυθμένου δίνει στόχο το 1,00 περίπου, πάντα με βάση την ΤΑ
ΣΠΙΝΤ πάνω από 0,25, αλλά δεν έχει ούτε όγκο ούτε συναλλαγές ...σε τέτοιες περιπτώσεις η Τεχνική Ανάλυση έχει σοβαρό πρόβλημα...
HORIZON , INLOT..ΣΤΟΠ 2,44 ΚΑΙ 2,22 αν είσαι μέσα..αλλιώς με νέο υψηλό χωρίς μεγάλο όγκο...
ΝΟΕ γιά ΕΠΙΛΚ πάνω από 0,60 αλλά... ισχύει ότι και για ΣΠΙΝΤ!
KM θα δούμε από αύριο πως θα αντιδράσουν οι αγορες και θα δούμε...Το σορτ γενικά είναι επικίνδυνο στο ΧΑΑ, εκτός αν ξέρεις τι θα πεί η Μέρκελ..)))
σορτ στο ευρώ και λογκ στο ελβετικό αλλά βραχυπρόθεσμα..μακροπροθεσμα , αν κόψει τις σαχλαμάρες η Γερμανία, λογκ στο ευρώ και σορτ δολάριο...
Τωρα για τράπεζες είναι πολλοί οι παράγοντες που παίζουν..κάτσε να δούμε...
κλασσικό χετζ είναι λογκ ΕΤΕ, σορτ ΕΙΚΟΣΑΡΗ..Ή ΑΝΆΠΟΔΑ..ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ HEDGE FUNDS ME ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ...΄σημασία έχει τι χαρτοφυλακιο έχει κάποιος, πόσο ετών είναι, με τι επενδυτικό ορίζοντα και βεβαια η θέση του απέναντι στο κίνδυνο, δηλ πόσο κίνδυνο επιθυμεί..μετά μπορεί να γίνει κάποιος σχεδιασμός σοβαρός..αλλιώς όχι.

Τώτα για την ΤΑ, για να είμαστε ειλικρινείς , είναι απαραίτητο να γνωρίζουν όλοι, ότι ΚΑΝΕΝΑ σύστημα Τεχνικής Ανάλυσης δεν δουλεύει σε μετοχές που έχουν μέσο ημερήσιο όγκο κάτω από 300.000 ή 200.000 κατα άλλους τεμάχια...αυτά μου απάντησαν πωλητές και σχεδιαστές από ΗΠΑ , προγραμμάτων ΤΑ κάθε είδους (ελλιοτικά, νευρωνικά, τάσεων, κύκλων κλπ) Υποθέτω ότι τα ίδια θα ακούσω και από τους HF traders αν τους ρωτήσω......

Dr. Πάνος Δάντης, DBA,CEFA,CAM

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Φεβ 13, 2011 10:18 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Αν και οι γραμμές που χαράζουμε στην άμμο είναι υποκειμενικές, η γραμμή των φίλων μου που αχολούνται με US markets και εμένα προσωπικά είναι στις 500 χιλ. τεμάχια μέσος ημερήσιος τζίρος.

Απλά να πω ότι την Παρασκευή οι 99 μετοχές του S&P 100 έκαναν πάνω από 1 εκ. τεμάχια και μόνο 1 έκανε 550 χιλ.

Του Nasdaq 100, οι 87 έκαναν πάνω από 1 εκ. τεμάχια και μόνο 3 έκαναν κάτω από 500 χιλ.

Σε αξία συναλλαγών, την Παρασκευή η Apple, που αυτή την περίοδο είναι κοντά στα ιστορικά υψηλά της πλησίασε τα $ 5 δις.

Φυσικά, η ΤΑ ανάλυση σε μετοχές μικρής εμπορευσιμότητας δεν έχει εφαρμογή. Χαρακτηριστικά θυμάμαι μιλώντας με ένα μεσαίου μεγέθους επενδυτή που είχε επικεντρώσει το ενδιαφέρον του σε μία μετοχή να μου λέει...η Τεχνική Ανάλυση είμαι εγώ !!!, πράγμα που μου το απέδειξε στην πράξη.

Παρεμπιπτόντως ο κίνδυνος ενός νέου ηλεκτρονικού κραχ από το High Frequency trading ελλοχεύει και συχνά, όπως την προηγούμενη Πέμπτη στην Apple βλέπουμε mini flash crashes.

http://seekingalpha.com/article/252137-apple-s-mini-flash-crash-today

Ακόμα χειρότερα η φοβία για ένα splash crash, που θα οδηγήσει σε μία γενική κατάρρευση όλων των Αγορών, που πλέον είναι αλληλεξαρτούμενες, έχει ήδη αρχίσει να συζητείται.

http://www.cnbc.com//id/41408510

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Φεβ 14, 2011 9:22 am 
Χωρίς σύνδεση

Καλημερα κ.Δαντη.
Ορμωμενος απο την τελευταια τοποθετηση σας στο video της Παρασκευης για τις μετοχες ΟΜΟΛΟΓΑ,ποια ειναι η αποψη σας για συγκεκριμενα τετοια χαρτια;
Τι θα προτρεπατε σε καποιον που θελει να κανει αγορες για τα παιδια του με οριζοντα 10 ετων;Ενδεικτικα αναφερω,ΤΙΤΚ,ΔΕΗ,ΜΟΗ,ΟΠΑΠ,ΑΣΤΗΡ.
Ευχαριστω εκ των προτερων.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Φεβ 14, 2011 10:50 am 
Χωρίς σύνδεση

Καλημέρα κ.Δάντη. Μου απαντήσατε στο βίντεο στην ερώτηση "να δοκιμάσει κάποιος την τύχη του" με τις μετοχές ΤΒΑΝΚ, ΜΟΤΟ, ΑΛΑΠΙΣ, ΛΑΒΙ και λάβατε υπ'όψιν σας τον τζόγο. Δεν ήταν πρόθεσή μου αυτό και γι αυτό θα ήθελα να επαναλάβω την ερώτηση εδώ ίσως πιο λιανισμένη. Μου έτυχε να βρίσκομαι σε μια περίοδο στην οποία από διάφορα τυχαία γεγονότα βρέθηκα με κάποια χρήματα στην τσέπη και αποφάσισα να τα επενδύσω κάπου. Μιλάω για μικρά ποσά μέχρι 5.000 ευρώ. Έτσι σκέφτηκα να τοποθετηθώ στο ΧΑΑ σε κάποια μετοχή. Δεν ψάχνω άμεσα κέρδη αλλά δεν θέλω και να κάνω εκ νέου μακροπρόθεσμη αγορά γιατί για κάτι τέτοιο είμαι ήδη τοποθετημένος. Αυτό που ήθελα είναι να καταλάβω ουσιαστικά είναι τι αναμένεται με τις εν λόγω μετοχές βραχυπρόθεσμα ή μεσοπρόθεσμα (περισσότερα βραχυπρόθεσμα) ούτως ώστε να τοποθετηθώ. Δεν περιμένω να γίνω μεγιστάνας από αυτό και φυσικά το "να δοκιμάσει κανείς την τύχη του" πήγαινε στο μέγεθος της ανόδου που θα μπορούσαν να έχουν αυτές οι μετοχές μιας και ειδικά οι φαρμακευτικές αναμένουν το άνοιγμα του επαγγέλματος των φαρμακοποιών και οι άλλες στις οποίες αναφέρθηκα μου δίνουν την εντύπωση του να μας έχουν δείξει τα χαμηλά τους. Με βάση λοιπόν αυτές τις πληροφορίες, τι μου λέτε?

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Φεβ 15, 2011 1:02 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

καλημερα!
θα συμφωνήσω με τον gem2004, έτσι είναι..ότι θα γίνει στραβή με το HF trading είναι σίγουρο και μόνο τότε θα λάβουν μέτρα..
οι μετοχές ομόλογα πρέπει έχουν ένα χαρακτηριστικό κυρίως...εξαιρετικό management που να σου εγγυάται ότι η εταιρία θα υπάρχει και μετά από 10 χρόνια..φυσικά ακραίες καταστάσεις όπως η πιστωτική κρίση ήταν και είναι εκτός κάθε πρόβλεψης..
Αρα mSA είναι όσες λες για μένα , μαζί με όσες εχουν μακρά ιστορία..πχ ΕΤΕ ..
Fufutos, έχουν δεί τα χαμηλά τους Αν η Γερμανία κάνει πίσω και επέλθει λύση στο πρόβλημα της ΕΕ. Διαφορετικά όπως έχω ξανατονίσει, μπορεί να έχουμε νεα χαμηλά παντου..
Οι μετοχές αυτής της κατηγορίας είναι καλές όταν μια αγορά είναι ανοδική στο τελευταίο της στάδιο, όπως πχ το 1998 -99 .
Η επενδυτική τακτική εδώ είναι αγοράζω με αυστηρό στοπ, από τεχνικής πλευράς.
Ομως αν κάποιος θέλει να ποντάρει στον μελλοντικό ΤΙΤΑΝΑ ή ΜΠΕΛΑ πρέπει να κοιτάξει οικονομικές καταστάσεις μιας 5ετίας , κλάδο και διοίκηση..Φυσικά να κάτσει κάτι τέτοιο , γίνεσαι πλούσιος, όμως όπως καταλαβαίνεις οι πιθανότητες είναι πολυ μικρές..Εγώ θα το τολμούσα αν μπορούσα αφού είναι μια μεγάλη πρόκληση..
Τεχνικά λοιπόν, ΛΑΒΙ στοπ 0,36 - 0,47 όπυ αν δεν το σπάσει , είναι καλό σημείο αγοράς. ΑΛΑΠΙΣ στοπ 0,37 και 0,49 , το οποίο αν δεν στο σπάσει , είναι καλό σημείο αγοράς και πάλι.ΜΟΤΟ στοπ 0,54 και αγορά και εδώ, αλλα δεν εχει όγκους και υπάρχει θέμα με την ΤΑ.
ΤΒΑΝΚ στοπ 0,24 και 0,20 .

Dr. Πάνος Δάντης, DBA,CEFA,CAM

Κορυφή
 Προφίλ  

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 3428 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 343  Επόμενο

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 6 επισκέπτες

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε: