neoforum.gr

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 11 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα 1, 2  Επόμενο
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Αντεπίθεση των long στο ΧΑ - Aγοράζουν J P Morgan, Citigroup
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Φεβ 17, 2011 12:48 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Αντεπίθεση των long στο ΧΑ - Aγοράζουν J P Morgan, Citigroup, HSBC, Credit Suisse τράπεζες - Κερδοσκοπία σε ΑΤΕ και ΤΤ λόγω αποκρατικοποιήσεων... – Spreads 850 μ.β. CDS 900 μ.β.
17/02/11 - 15:40

(upd6)Προσπάθεια αντίδρασης και φυγής από την στασιμότητα επιχειρείται στο ελληνικό χρηματιστήριο με επίκεντρο τις τράπεζες οι οποίες καταγράφουν αξιόλογα κέρδη. Το ΧΑ υπερβαίνει τις 1655 μονάδες με άνοδο 2,2% με σχετικά υψηλό τζίρο και όγκο...

Από τα αξιοσημείωτα της σημερινής μέρας είναι η κινητικότητα που δείχνουν οι ξένοι επενδυτές.
Στην Εθνική αγορές 230 χιλ από την J P Morgan και Citigroup 180 χιλ μετοχές.
Στην Alpha bank αγορές 200 χιλ από J P Morgan, η Credit Suisse 150 χιλ και η Citigroup 145 χιλ.
Στην Eurobank εντολές από J P Morgan 150 χιλ μετοχές και η Citigroup 500 χιλ μετοχές.
Στην Πειραιώς κίνηση εντολής αγοράς 500 χιλ από την HSBC και 300 χιλ μετοχές από την J P Morgan.

Ωστόσο ανεξάρτητα από τις σημερινή αντίδραση η αναμονή στην Ευρωπαϊκή λύση χρέους για την Ελλάδα σίγουρα δεν ικανοποιεί τους γρήγορους και βιαστικούς του χρηματιστηρίου αλλά το βέβαιο είναι ότι μέχρι να αποσαφηνισθεί το τοπίο το ΧΑ και οι τράπεζες θα συνεχίζουν να αντιδρούν νευρικά.
Είναι προφανές ότι η πολιτική λύση αν θα υπάρξει για την Ελλάδα στην Ευρώπη τον Μάρτιο σκιάζει επενδυτικές επιλογές τακτικές και κινήσεις των traders.
Στην Ευρώπη ωστόσο οι ξένοι επενδυτές έχουν καταστεί έστω και οριακά θετικότεροι για την Ελλάδα.
Αυτό αποτελεί ένα θετικό στοιχείο που προφανώς δεν πρέπει να υποτιμηθεί από τους short αλλά από την άλλη και οι long δεν είναι βέβαιο ότι η Ευρώπη θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων…
Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν το ΧΑ τηρεί στάση αναμονής αν και σήμερα επιχειρείται μια μικρής κλίμακας αντίδραση. Το ΧΑ πέριξ των 1650 μονάδων με άνοδο περί το 1,8%.
Οι τράπεζες κινούνται ανοδικά.
Η Εθνική πέριξ των 7,45 ευρώ με κέρδη 2,7%. Έχει επισημανθεί ότι το κρίσιμο τεχνικό σημείο στήριξης είναι τα 7 ευρώ και της αντίστασης τα 7,5 ευρώ.
Η Alpha bank πέριξ των 4,60 ευρώ με κέρδη 4,5%. Η κεφαλαιοποίηση στα 2,4 δις ευρώ. Το Fortelus επιμένει στην Alpha αλλά αυτό που μετράει είναι οι κινήσεις της διοίκησης. Μέχρι τώρα η Alpha έχει αποδείξει ότι ξέρει να χειρίζεται ιδιαίτερα επιτυχώς τις λεπτές ισορροπίες.
Η Eurobank στα 4,5 ευρώ με άνοδο 6% με την κεφαλαιοποίηση πέριξ των 2,38 δις ευρώ.
Κινητικότητα επικρατεί και στις κρατικές τράπεζες ΑΤΕ και ΤΤ λόγω των προσδοκιών ότι θα προχωρήσουν σχέδια αποκρατικοποιήσεων...
Η ΑΤΕ στο +10% και το ΤΤ στο +6%. Αξιόλογη η συμπεριφορά και στην Attica bank που ενισχύεται στο +5% στα 1,10 ευρώ.
H μετοχή της MIG επίσης δείχνει καλή συμπεριφορά στο +5% στα 0,93 ευρώ.

Σταθεροποιητικά τα ομόλογα

Στην αγορά ομολόγων είναι κυρίαρχη η στάση αναμονής.
Το spread στην 10ετία στις 850 μονάδες βάσης όπως και χθες…
Στα CDS στα παράγωγα των ομολόγων στις 900 μονάδες βάσης στην 5ετία στην Ελλάδα.
Οριακά πτωτικά στις άλλες χώρες. Πορτογαλία 455 μ.β. Ισπανία 247 μ.β. Ιρλανδία 600 μονάδες βάσης και Ιταλία 177 μ.β.
Σταθεροποιητικά και το ευρώ έναντι του δολαρίου στα 1,3540 δολάρια…

www.bankingnews.gr

Κορυφή
 Προφίλ  

Θέμα δημοσίευσης: Re: Ανοδικά αντιδρά το ΧΑ - Aγοράζουν J P Morgan, Citigroup, ...
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Φεβ 17, 2011 1:49 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Μου κάνει εντύπωση που διαβάζω εντολές ή πράξεις ξένων θεσμικών σε συγκεκριμένους τίτλους με συγκεκριμένο αριθμό κομματιών.

Εάν αυτό δεν είναι φαντασιώσεις, αναρωτιέμαι εάν είναι διαθέσιμα προς δημόσια θέα σε κάποιο site. Εάν πρόκειται περί πληροφοριών που διαρρέουν από χρηματιστηριακές εταιρείες, αναρωτιέμαι εάν έχει προηγηθεί επίσης και front running. Μου κάνει δε εντύπωση ότι η αναφορά γίνεται μόνο για Τραπεζικούς τίτλους. Είναι χαρακτηριστικό του κλάδου αυτές οι γνωστοποιήσεις ή μήπως οι θεσμικοί δεν επενδύουν σε άλλους κλάδους;

Ευχαριστώ. Ελπίζω να μας διαφωτίσετε εγκαίρως.

Κορυφή
 Προφίλ  

Θέμα δημοσίευσης: Re: Ανοδικά αντιδρά το ΧΑ - Aγοράζουν J P Morgan, Citigroup, ...
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Φεβ 17, 2011 3:11 pm 
Χωρίς σύνδεση

Αν και το σχολιο μου θα φανερωνει εμπαθεια, δεν ειναι αυτος ο στοχος μου. Θα ειναι αναφορα επι του πρακτεου.
Ο κ.Λεωτσακος δε διαβαζει, ΜΟΝΟ γραφει....
Αρα, η απορια σου (ειναι και δικη μου αλλα και αρκετων αλλων-θεωρω-) δε θα απαντηθει ποτε.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Φεβ 17, 2011 3:28 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

antonis08 έγραψε:
Αν και το σχολιο μου θα φανερωνει εμπαθεια, δεν ειναι αυτος ο στοχος μου. Θα ειναι αναφορα επι του πρακτεου.
Ο κ.Λεωτσακος δε διαβαζει, ΜΟΝΟ γραφει....
Αρα, η απορια σου (ειναι και δικη μου αλλα και αρκετων αλλων-θεωρω-) δε θα απαντηθει ποτε.

Οι απορίες μου θα απαντηθούν, να είσαι βέβαιος, ελπίζω σε αυτό το μίτο.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Φεβ 17, 2011 3:33 pm 
Χωρίς σύνδεση

επίσης θα ήταν ενδιαφέρον να δουμε κατα πόσον οι αγοροπωλησίες προέρχονται απο μια μονο ή και περισσότερες χρηματιστηριακες

οταν λεμε citigroup φαντάζομαι εννοούμε οτι αγοράζει η citi εκ μερους πελατών της γιατι μου φαίνεται λιγο απίθανο να γίνεται απο το prop desk

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Φεβ 17, 2011 3:57 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Spyros έγραψε:
επίσης θα ήταν ενδιαφέρον να δουμε κατα πόσον οι αγοροπωλησίες προέρχονται απο μια μονο ή και περισσότερες χρηματιστηριακες

οταν λεμε citigroup φαντάζομαι εννοούμε οτι αγοράζει η citi εκ μερους πελατών της γιατι μου φαίνεται λιγο απίθανο να γίνεται απο το prop desk

Το τι έγινε σήμερα ή όχι το γνωρίζει ο κ. Λεωτσάκος.

Πάντως μερικές από τις αναφερόμενες εταιρείες είναι και μέλη του ΧΑ. Αν και αυτό δεν σημαίνει ότι ξένοι οίκοι κάνουν πράξεις μόνο από τη δική τους Χρηματιστηριακή εταιρεία.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Φεβ 17, 2011 4:00 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

gem2004 έγραψε:
Μου κάνει εντύπωση που διαβάζω εντολές ή πράξεις ξένων θεσμικών σε συγκεκριμένους τίτλους με συγκεκριμένο αριθμό κομματιών.

Εάν αυτό δεν είναι φαντασιώσεις, αναρωτιέμαι εάν είναι διαθέσιμα προς δημόσια θέα σε κάποιο site. Εάν πρόκειται περί πληροφοριών που διαρρέουν από χρηματιστηριακές εταιρείες, αναρωτιέμαι εάν έχει προηγηθεί επίσης και front running. Μου κάνει δε εντύπωση ότι η αναφορά γίνεται μόνο για Τραπεζικούς τίτλους. Είναι χαρακτηριστικό του κλάδου αυτές οι γνωστοποιήσεις ή μήπως οι θεσμικοί δεν επενδύουν σε άλλους κλάδους;

Oi πληροφορίες που συλλέγουμε προέρχονται από πηγές μας
Αναφερόμαστε στις τράπεζες λόγω του ότι είμαστε τραπεζικό site
μπορούμε όμως να παρουσιάζουμε περισσότερα στοιχεία
ΠΛ

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Φεβ 17, 2011 4:11 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Λεωτσάκος έγραψε:
gem2004 έγραψε:

Oi πληροφορίες που συλλέγουμε προέρχονται από πηγές μας
Αναφερόμαστε στις τράπεζες λόγω του ότι είμαστε τραπεζικό site
μπορούμε όμως να παρουσιάζουμε περισσότερα στοιχεία
ΠΛ

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Προφανώς οι πηγές σας είναι αξιόπιστες, οπότε ως δημοσιογράφος, νομίζω, καλύπτεστε από τη δημοσιοποίηση εντολών ή πράξεων.

Εάν έτσι έχουν τα πράγματα να είστε βέβαιος ότι θα υπάρχει ενδιαφέρον για αξιόπιστες πληροφορίες και για άλλους τίτλους

Κορυφή
 Προφίλ  

Θέμα δημοσίευσης: Re: Αντεπίθεση των long στο ΧΑ - Aγοράζουν J P Morgan, Citigroup
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Φεβ 17, 2011 8:05 pm 
Χωρίς σύνδεση

Χαιρετω την κοινοτητα , παρακολουθω λιγο καιρο τις συζητησεις και σημερα με αφορμη την - για πολλοστη φορα ειναι αληθεια - αναφορα σε συγκεκριμενες πραξεις συγκεκριμενων σπιτιων (κολοσσων οπως ξερουν ολοι) επι των βασικων τραπεζικων χαρτιων , ειπα να εγγραφω κι εγω για να συμφωνησω με τον gem2004 στην υπονοια του (αν τον διερμηνευω σωστα) , οτι οι αναφορες ΚΑΙ σε σινικα τειχη σκονταφτουν ΚΑΙ πιθανως σκοπιμοτητες υποκρυπτουν.
Το οτι αγοραζει ο σειχης αχμουντ ελ χαζι δε μ απασχολει ως μετεχοντα σε μια αγορα , γιατι δεν ξερω αν απο την αλλη μερια πουλαει περισσοτερα κομματια της ιδιας μετοχης απο αλλη χρημ/κη
και απο αλλη χωρα ...επισης θα εκτιμουσα μονον αναφορες τυπου:ο σειχης πουλησε σημερα αλλα εχει και 3 καραβια ακομα να πουλησει , αυτο θα με προφυλασσε αλλα θα δημιουργουσε καποιο μικροπροβληματακι σ οποιον το παρουσιαζε επωνυμα ως δημοσιογραφικη επιτυχια (η ως κουτσομπολιο).
Με το δικαιωμα που μου δινει η συμμετοχη μου στην ελληνικη αγορα πανω απο 20 χρονια , ειμαι σφοδρα δυσπιστος στις εκθεσεις και τα κινητρα των ξενων (κι οχι μονο) , στην εποχη δε που ζουμε οπου και κυριαρχουν μονοι πια , προσοχη μεγαλη γιατι οι δαναοι καταστροφην φερουν...

Κορυφή
 Προφίλ  

Θέμα δημοσίευσης: Re: Αντεπίθεση των long στο ΧΑ - Aγοράζουν J P Morgan, Citigroup
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Φεβ 17, 2011 9:48 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

@ aker

Αρχικά χαίρομαι που τα σχόλια μου πρόσθεσαν ένα έμπειρο επενδυτή στα μέλη του forum.

Πρέπει να πω ότι είναι η πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες που παρακολουθώ την Ελληνική και Διεθνείς Αγορές που διαβάζω αναλυτικά τις εντολές ή πράξεις μεγάλων θεσμικών.

Το πόσο οι πηγές του γράφοντος είναι αξιόπιστες ή μη το γνωρίζει μόνο ο ίδιος. Το πόσο οι πηγές είναι παραβάτες της κείμενης νομοθεσίας ή μη το γνωρίζουμε όλοι. Το πόσες άλλες πληροφορίες δημοσιεύονται από τις ίδιες πηγές το γνωρίζουν μόνο όσοι τις παράγουν και όσοι τις δημοσιοποιούν. Το πόσο και πως τις χρησιμοποιεί ο κάθε αναγνώστης το γνωρίζει μόνο ο ίδιος. Το πόσο αληθής ή μη είναι η σημερινή είδηση το γνωρίζουν μόνο όσοι έχουν καθημερινά μία σφαιρική εικόνα εντός του κάθε οίκου.

Το ποιος θα τηλεφωνούσε αύριο το πρωί στον γράφοντα εάν ζούσαμε στη χώρα που οι αναφερόμενες εταιρείες έχουν την έδρα τους είναι αυτονόητο. Το πως θα αντιδράσουν στην Ελλάδα οι εταιρείες ή οι μέτοχοι των εταιρειών που αποκαλύπτονται είτε οι πραγματικές τους πράξεις είτε αυτές που ψευδώς τους αποδίδονται θα φανεί εάν το σημερινό ήταν ένα τυχαίο γεγονός ή μη.

Κλείνοντας, σαν επενδυτής, πρέπει να τονίσω ότι διασκεδάζω με ότι θεωρώ φαιδρό και δίνω τη δέουσα σημασία σε ότι θεωρώ σοβαρό.

Κορυφή
 Προφίλ  

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 11 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα 1, 2  Επόμενο

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 36 επισκέπτες

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε: