neoforum.gr

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 292 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3, 4, 5 ... 30  Επόμενο
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Διαγράμματα 12 μετοχών
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Μαρ 09, 2011 12:37 am 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

km_ έγραψε:
Οκ!!!!
α) στατιστικά στοιχεία είναι διαθέσιμα ; ειδικά σε ατασική αγορά ; εκτός αγοράς δεν είσαι ποτέ;
β) το πρώτο πεδίο -momentum και το δεύτερο-swing έχουν κοινές μεταβλητές στον υπολογισμό τους ή είναι ανεξάρτητα;
γ) στο swing trades το πεδίο τιμών του ταλαντωτή είναι -5 έως +5 ;
δ) το αθροιστικό είναι όντως αθροιστικά οι κινησεις των δύο παραπανω;
μου απαντάς σε όποια και σε όσες θες ....σε κάθε περίπτωση πολύ καλή δουλειά :!:
ευχαριστώ εκ των προτέρων

α1. Δεν έχω στοιχεία που να είναι σε παρουσιάσιμη μορφή. Στην δημιουργία των διαφόρων δεικτών χρησιμοποίησα πολλές μετρήσεις ώστε να δημιουργήσω τους διάφορους συντελεστές. Επίσης τα διαγράμματα μπορεί να πάνε πίσω μερικά χρόνια οπότε φαίνεται η επιτυχία τους ή μή σε διαφόρους περιόδους.

α2. Όταν οι Αγορές κινούνται πλάγια, όπως όλα τα συστήματα που ακολουθούν την τάση, έτσι και τα δικά μου πάνε από μέτρια ως άσχημα. Αυτό που μετράει σε κάθε σύστημα για μία μακροχρόνια περίοδο είναι ο αριθμός αλλά ακόμα περισσότερο το μέγεθος των κερδισμένων και χαμένων επιλογών.

α3. Το κίτρινο χρώμα στο υπόβαθρο δείχνει περιόδους οριακής τάσης που κάποιος μπορεί να απέχει.

β. Είναι πλήρως ανεξάρτητα.

γ. Ναι.

δ. Τα Cumulative trades είναι ανεξάρτητα των άλλων. Ανοίγω θέση στο πρώτο βελάκι, προσθέτω στο δεύτερο κ.ο.κ. και κλείνω και αντιστρέφω στο πρώτο βελάκι άλλου χρώματος.

Ίσως να μην έγινε αντιληπτό ότι παρουσιάζω 4 συστήματα σε ένα διάγραμμα.

Position Trades = Τα trades της επάνω γραμμής, 161,37 στο διάγραμμα της IBM και το κυλιόμενο stop loss. Αυτό είναι και το βασικότερο.

Momentum Trades = Τα trades 145,09 και 161,64 και τα χρώματα υποβάθρου του επάνω διαγράμματος. Ταχύτερο του βασικού και βοηθητικό για διαχείριση του μεγέθους της θέσης του βασικού.

Swing Trades = Τα trades 145,71 και 160,63 και τα χρώματα υποβάθρου του μεσαίου διαγράμματος. Ταχύτερο του βασικού και βοηθητικό για διαχείριση του μεγέθους της θέσης του βασικού.

Cumulative Trades = Κάθε βελάκι και trade και τα χρώματα υποβάθρου του κάτω διαγράμματος. Αυτό βγάζει τα περισσότερα χρήματα ! :lol:

Όπως είναι φυσικό όταν και τα 4 συστήματα δείχνουν την ίδια κατεύθυνση είναι και η καλύτερη περίοδος.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Μαρ 09, 2011 1:00 am 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

georgepag έγραψε:
Καλησπέρα

Ο νέος τρόπος παρουσίασης έχει σχέση με αυτόν που παρουσίαζες μέχρι τώρα
Επίσης παρατηρώ οτι η τάσεις (οι χρωματισμοί) στα τρία παράθυρα μιας μετοχής δεν σχετίζονται απαραίτητα χρονικά
Εξήγησέ μας λίγο πότε μπαίνεις και πότε βγαίνεις σε μια μετοχή; Είσαι μόνο μέσα - έξω; ή είσαι Long - Short;

Ευχαριστώ και καλή συνέχεια

Οι πίνακες που δημοσιοποιούσα συγκρίνουν ένα σύνολο μετοχών και επιλέγουν τις καλύτερες για long ή short. Με εμφάνιση στοιχείων 10 συνεδριάσεων το μεγάλο πλεονέκτημα που είχαν όταν κάποτε τις εμφάνιζα σε ημερήσια διαγράμματα ενός έτους χάθηκε.

Για αυτό και σταμάτησα την δημοσιοποίηση τους. Προσωπικά τους χρησιμοποιώ ακόμα σαν αρχικό στάδιο επιλογής μετοχών.

Τα 12 διαγράμματα μπαίνουν στην λεπτομέρεια της κίνησης κάθε μετοχής ανεξάρτητα από όποια άλλη έχει το ταμπλό.

Τα τρία από τα τέσσερα ανεξάρτητα συστήματα που χρωματίζουν το υπόβαθρο προφανώς και διαφέρουν μεταξύ τους. Η περιστασιακή σύμπλευσή τους με το ίδιο χρώμα δείχνει καλές περιόδους.

Είσοδος/έξοδος ή long/short γίνεται στις αναγραφόμενες τιμές ή πολύ κοντά σε αυτές για τα τρία συστήματα και με τα βελάκια συνήθως κοντά στη μέση τιμή της επόμενης συνεδρίασης. Η μέση τιμή επιτυγχάνεται με πολλές αγορές/πωλήσεις (έστω και 1 μετοχή κάθε φορά σαν ακραίο παράδειγμα) σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα μέσα στη συνεδρίαση.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Μαρ 09, 2011 9:00 am 
Χωρίς σύνδεση

ευχαριστώ για την απάντηση , ήσουν σαφέστατος οπότε τοποθετείσαι σε μονοχρωμία ... :)

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Μαρ 09, 2011 5:17 pm 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Ευχαριστώ για την απάντηση, η γνώμη σου είναι πάντα χρήσιμη

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Μαρ 11, 2011 11:51 am 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Καλημέρα,

είχαμε καμιά ανανέωση στα διαγράμματα του πρώτου μηνύματος?

Θα ήταν χρήσιμο αν γίνετε edit και ανανέωση να μπαίνει η ημερομηνία στην κορυφή του μηνύματος για να ξέρουμε πότε έγινε... :D

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Μαρ 11, 2011 12:33 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

gem2004 έγραψε:
Η ενημέρωση των διαγραμμάτων θα γίνεται πριν τις 9 π.μ. την επόμενη ημέρα από το κλείσιμο. Ενίοτε όπως σήμερα, η ενημέρωση μπορεί να γίνεται πριν τις 18:00 μ.μ. την ημέρα του κλεισίματος.

Φυσικά θα ήταν καλύτερο εάν έβαζα κάπου και την ημερομηνία της ημέρας του τελευταίου κλεισίματος και θα δω εάν μπορώ να το προσθέσω στην αυτόματη ενημέρωση που κάνω.

Πάντως κοιτώντας την τιμή του τελευταίου κλεισίματος είναι προφανές πότε ενημερώθηκαν τα διαγράμματα.

Για ευκολία αναζήτησης ημερών εισόδου ή εξόδου, ετοιμάζω ένα πίνακα που για αρκετές μετοχές που έχουν εμπορευσιμότητα θα φαίνεται εάν την τελευταία συνεδρίαση υπήρξε κάποιο βελάκι, πόσα βελάκια του ιδίου χρώματος έχουν δοθεί πρόσφατα και από πότε, αλλά και η δυναμικότητα κάθε μετοχής.

Για να είναι περισσότερο αποτελεσματικός αυτός ο πίνακας, σε ημέρες έντονης δραστηριότητας μπορεί και να ενημερώνεται μέσα στη συνεδρίαση. Για παράδειγμα σήμερα όπου αυτή τη στιγμή πολλές μετοχές όπως η ΕΤΕ έχουν ήδη αλλάξει πορεία είναι καλό να μαθαίνεται έγκαιρα.

Μπορεί αυτά να ακούγονται κινέζικα... :lol: ... αλλά μόλις δημοσιοποιηθεί ο πίνακας αρκετοί από εμάς θα τραβάμε τα μαλλιά μας για το πότε μπήκαμε σε κάποιες μετοχές.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Μαρ 12, 2011 7:39 am 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Με την αναδιάρθρωση του χρέους των € 110 δις σε 7,5 χρόνια αντί για 3 και με μείωση του επιτοκίου κατά 1%, που ως συνήθως κανείς μεγάλος δεν ήξερε και οι Τράπεζες ανέβαιναν την Παρασκευή από μικροεπενδυτές .. :lol: .., η Ελλάδα παίρνει μια βαθιά ανάσα.

Είναι φυσιολογικό να δούμε μία έντονη ανοδική κίνηση τη Δευτέρα, που προσωρινά θα επηρεάσει τις όποιες αναλύσεις μια και η Αγορά θα είναι news driven (οδηγούμενη από νέα).

Μπορώ όμως να ανεβάσω και να σχολιάσω διαγράμματα μέσα στο Σαββατοκύριακο οποιασδήποτε Ελληνικής ή Αμερικάνικης μετοχής για να γίνει αντιληπτός ο τρόπος που τις παρακολουθώ με σκοπό η χρήση των 12 που ενημερώνω καθημερινά να είναι ευκολότερη.

Κάθε μέλος του forum μπορεί να ζητήσει μόνο μία μετοχή. Εάν θέλετε παραπάνω από μία ... :o ... να δω πόσους φίλους έχετε... ;) ..

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Μαρ 12, 2011 10:10 am 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Τα διαγράμματα ισχύουν κατά τη γνώμη σας όταν η αγορά είναι news driven?
Ζητάω τη ΜΑΡΦΒ. Επειδή δεν μου "κάθεται" καλά η συμπεριφορά της θα ήθελα και ένα μικρό σχόλιο επί των διαγραμμάτων!

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Μαρ 12, 2011 10:12 am 
Χωρίς σύνδεση

καλημέρα , εγώ θα ήθελα για ΤΤ ή ΕΛΠΕ :roll:

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Μαρ 12, 2011 12:29 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

ιχνεύμων έγραψε:
Τα διαγράμματα ισχύουν κατά τη γνώμη σας όταν η αγορά είναι news driven?

Διαγράμματα ημερήσιας βάσης δεν ισχύουν φυσικά όταν η Αγορά είναι news driven. Αλλάζοντας την βάση όμως σε μικρότερα διαστήματα (ώρας, λεπτών, δευτερολέπτων) ισχύουν οι ίδιες αρχές.

Επιπρόσθετα υπάρχουν Τεχνικές Αναλύσεις, όχι ευρέως γνωστές, όπως fading the news που μερικοί χρησιμοποιούν κυρίως για να πάνε κόντρα στην τάση όταν αυτοί πιστέψουν ότι υπάρχει υπερβολή.

Μερικές φορές θετικά νέα κινούν τις Αγορές προς τα κάτω και το αντίστροφο. Αυτό οφείλεται σε κάποια προεξόφληση που έχει γίνει των γεγονότων, το γνωστό αγόρασε στη φήμη και πούλα στο γεγονός.

Η εκτίμηση μου για την τρέχουσα κατάσταση είναι ότι δεν έχει υπάρξει προεξόφληση της χθεσινής θετικής είδησης, μια και μόνο την Παρασκευή είδα ενθουσιασμό οπότε περιμένω να δω υψηλότερες αποτιμήσεις άμεσα.

Θα ανεβάσω και σχολιάσω τα διαγράμματα των μετοχών που θα μου ζητηθούν την Κυριακή το πρωί, καλού καιρού γαρ.

Κορυφή
 Προφίλ  

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 292 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3, 4, 5 ... 30  Επόμενο

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 47 επισκέπτες

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε: