GAP έγραψε:
Δεν είναι προτιμότερο να βρεθεί μια λύση για το χρέος ; Τώρα ή αργότερα ; Γιατί έχουν επιλέξει να πάνε σε αναδιάρθρωση μελλοντικά και όχι τώρα ; Υπάρχει πιθανότητα να μην γίνει αναδιάρθρωση ; Εννοώ πάντα με την συμφωνία εκ μέρους των πιστωτών και με την στήριξη τους από την ΕΕ .
Η κεντρικη διοικηση εχει διαφορων μορφων/διαρκειων/αιτιων χρεος.
Αν εβγαινε ανεξαρτητος/εντιμος κυβερνητης θα μπορουσε ανετα να σβησει μερος του χρεους defacto απο υπερτιμολογησεις (εξοπλιστικων , C4I κα) χωρις να ανοιξει ρουθουνι.
Αυτο δεν υπαρχει αρα εχουμε ενα συνοθυλευμα για κυβερνηση το οποιο δεν κυβερνα ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΟΥ αλλα ΚΥΡΙΩΣ για τους δανειστες και πωλητες (υπηρεσιων/οπλων/τεχνολογιας) αφου απο αυτους στηριζοταν τοσα χρονια και σ αυτους δινει λογ/μο.
Αν λοιπον εβγαινε και εκανε μια διαπραγματευση ΔΕΝ θα επικρεματο συνεχως η δαμοκλειος σπαθη πανω απο τη λειτουργια του κρατους ωστε να συνδεεται ΜΟΝΙΜΑ η λειτουργια του με το ποσοστο χρεους/ΑΕΠ , πραγμα που θελει η πατσαβουρα (ξερετε ολοι ποια ειναι) και τα αφεντικα/χρηματοδοτες της που δεν ενδιαφερονται για τη βιωσιμοτητα ενος κρατους (εστω μελος της ζωνης) αλλα για τα λεφτα τους .
Αυτη ειναι η κατρακυλα της ΕΕ , οτι ηγετες δεν υπαρχουν.
Τι κανει λοιπον η τροικα στο πειραματοζωο ελλας:το πειραμα του χοτζα με το γαιδουρι.Δεν τους ενδιαφερει το ζωο αλλα το σανο (χρεος)
ξεχνωντας οτι αμα πεθανει δε θα εχει απο που να λαβαινει.Η μαλλον οχι - βρηκε τι θα κανει αμα πεθανει το γαιδουρι:θα πουλησει τον αχερωνα (αξιοποιηση δημ.περιουσιας).
Στο θεμα της αναδιαρθρωσης , ειναι αναποφευκτη αλλα θα γινεται με τραβεστι τροπο ωστε να μη χανουν οι δανειστες , δηλαδη:
Ας πουμε οτι χρωσταω 10ετες ομολογο (υπολοιπομενης διαρκειας ας πουμε 7 ετων) με επιτοκιο 4 %.Το παιρνω πισω "κουρεμενο" (επειδη η παρουσα αξια του ειναι μικροτερη τωρα που ανεβηκαν τα επιτοκια δανεισμου της χωρας) και δινω στο δανειστη 20ετες ομολογο με επιτοκιο 6% , τι γινεται στην ουσια ? Εγω ειμαι χαμενος αλλα επειδη τα επιτοκια που ΔΕΝ με δανειζουν οι αγορες ειναι υψηλοτερα , ειμαι χαρουμενος οπως και ο δανειστης μου που με εχει στο χερι για πολλα ακομα χρονια μονο που τωρα με εχει δεσει με μνημονια και εξασφαλισε εμπραγματα (αυτα υπογραψε ο γαπ) τα κεφαλαια του.
Οι δε τραπεζες , αυτο το κουρεμα (διαφορα επιτοκιων θα ειναι) , θα το εγγραψουν ως προβλεψη (υποτιμησης στοιχειων) στους ισολογισμους τους σε βαθος χρονων ωστε δε θα πληγουν οπως σε μια ενδεχομενη αναδιαπραγματευση.
Αυτη ειναι η αντιληψη που εχω για τα τεκταινομενα.
Υ.Γ.Οπως εχω ξαναγραψει , η λειτουργια του κρατους και του συστηματος ηταν και παραμενει σαπια και με οδυνηρο τροπο τωρα θα διορθωθουν αυτα που επρεπε , αλλα θα πληρωσουν και πολλοι τελειως αδικα.