neoforum.gr



Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες




Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟΝ...ΚΡΟΥΣΩΝΑ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Μαρ 29, 2011 2:08 pm 
Χωρίς σύνδεση
Site Admin

Εγγραφή: Τετ Απρ 22, 2009 3:56 am
Δημοσιεύσεις: 3493
Εικόνα

Ραντεβού στον... Κρουσώνα


Ραντεβού στον Κρουσώνα για το ερχόμενο καλοκαίρι έδωσε στους Κρητικούς εθελοντές ο γιος του Λίβυου ηγέτη Saif Al Islam, όταν την περασμένη εβδομάδα τον επισκέφθηκαν στην Τρίπολη.


Αίσθηση προκάλεσε το ρεπορτάζ του axiaplus.gr για την εθελοντική προσφορά ομάδας Κρητικών που δια απεσταλμένου τους στην Τρίπολη ενημέρωσαν τον, γιο του Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι πως είναι έτοιμοι ακόμα και να πολεμήσουν στο πλευρό του.

Προφανώς πρόκειται για μια κίνηση που πηγάζει από την βαθιά φιλία που εδώ και χρόνια έχει καλλιεργηθεί μεταξύ του Saif Al Islam και των Ελλήνων μια και ο πρώτος είναι συχνός επισκέπτης της Κρήτης συνήθως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει πως δεν εννοούν αυτό που λένε, πόσο μάλλον τώρα που τα γεγονότα είναι ραγδαία.

Πάντως η πλευρά Καντάφι εξακολουθεί να δηλώνει αισιόδοξη πως με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τελικά θα επικρατήσει ή εν πάσει περιπτώσει δεν θα αποσυρθεί εντελώς από τα πράγματα.

Και ίσως αυτό ήθελε να τονίσει ο Saif Al Islam όταν αφού ευχαρίστησε τον Κρητικό για την ηθική στήριξη, του έδωσε ραντεβού το καλοκαίρι για να ατενίσουν το Αιγαίο από βουνό του Κρουσώνα πάνω από το Ηράκλειο, όπως του αρέσει να κάνει κάθε φορά που επισκέπτεται την χώρα μας.

Α. Τάντουλος

Το χθεσινό ρεπορτάζ του axiaplus.gr:

"Λιοντάρια να σε ζώσουνε με δόντια ματωμένα γη θα σκοτώσω να σωθείς
γη θα με φαν' και 'μενα". Μόνο όσοι γνωρίζουν τι σημαίνει φιλία και λεβεντιά για του Κρητικούς μπορούν ίσως να κατανοήσουν πώς μερικοί φίλοι του γιου το από το Ηράκλειο πήραν την μεγάλη απόφαση και διαμηνύσαν στο φίλο τους πως είναι πρόθυμοι όχι μόνο να τον υποστηρίξουν αλλά και έτοιμοι να κατεβούν στην Λιβύη και να πολεμήσουν στο πλευρό του.

Ειδικότερα και σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, τις προηγούμενες ημέρες επέστρεψε από την Λιβύη άτομο που γνωρίζει προσωπικά από παλιά τον Saif Al Islam μετά από μια εβδομάδα παραμονής του στην Τρίπολη. Σκοπός της ριψοκίνδυνης επίσκεψης ήταν να ενημερώσει από κοντά τον γιο του Καντάφι πως ο ίδιος αλλά και σημαντικός αριθμός Κρητικών (ενδεχομένως κοντά στους χίλιους άντρες) είναι έτοιμοι να πάρουν τα όπλα, ωστόσο η απάντηση ήταν αρνητική.

Ο Saif Al Islam φέρεται να ευχαρίστησε τους Κρητικούς για την πρόθεσή τους, προσθέτοντας όμως πως ο λαός του δεν χρειάζεται βοήθεια και πως θα συνεχίσει να αγωνίζεται μόνος του απέναντι στο αντίπαλο στρατόπεδο που πλέον υποστηρίζεται από την κορυφαία παγκόσμια πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ. Ενώ φιλοξένησε τον Κρητικό στο καλύτερο ξενοδοχείο της Τρίπολης, ή εν πάσει περιπτώσει στο πιο αξιοπρεπές υπό τις παρούσες συνθήκες μέρος της πόλης.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό το θέμα παρουσιάζει πολυσύνθετο ενδιαφέρον αν και στην Κρήτη αντιμετωπίζεται ως μια πράξη στήριξης στον γιο του Καντάφι ο οποίος έχει χτίσει δεσμούς φιλίας με τους Έλληνες έχοντας επισκεφτεί κατ' επανάληψη το νησί για διακοπές. Επισκέψεις που έχουν καταγραφεί και προβληθεί από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και έχουν μείνει ιστορικές και για τα χρήματα που ο Saif Al Islam και η παρέα του ξόδευαν αφειδώς.

Από το να κάνεις βέβαια ένα "πλούσιο" φίλο και να του έχεις υπό μια έννοια "υποχρέωση" να τον υποστηρίξεις με κάποιο τρόπο τώρα που βρισκεται με την πλάτη στον τοίχο, μέχρι να πολεμήσεις στο πλευρό του, υπάρχει πολύ μεγάλη απόσταση ενώ δεν τίθεται καμιά αμφιβολία πως οι Κρητικοί εννοούν αυτό που λένε και υπόσχονται να πράξουν αν τους ζητηθεί.
http://www.axiaplus.gr/Default.aspx?id= ... 108&lang=1


Κορυφή
 Προφίλ  
 

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] 

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
cron

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

Ελληνική μετάφραση από το phpbb2.gr