Καλημέρα! Για τους παλαιότερους, όπως βλέπετε άλλαξα το nickname μου.
raoul έγραψε:
Τι να πω φίλε μου, η αληθεια ειναι οτι εχω αρχισει να αισθανομαι και καπως ασχημα με το μερακι που βγαζεις και με την βοηθεια που προσφερεις σε ολους μας.
Don't mention it, είναι το χόμπι μου και μου αρέσει που ασχολούμαι

Μακάρι να είχα τους οικονομικούς πόρους και κυρίως τις γνώσεις για να δημιουργήσω κάτι πιο επαγγελματικό.
Ίσως στο μέλλον κι αν τελικά κάποτε η αγορά μας ανακάμψει. Εξάλλου, όταν ξεκινούσα να γράφω το πρόγραμμα το 2002, δεν είχα φανταστεί ότι θα έφτανα στο σημείο να το μοιραστώ με άλλους χρήστες. Στην αρχική του μορφή, το πρόγραμμα αποτελούνταν από 2-3 απλές φόρμες, με κατάλογο μετοχών και χαρτοφυλακίων, ενώ τις τιμές (μόνο κλεισίματος) τις περνούσα manually στο χέρι, και φυσικά όχι όλων, αλλά μόνο των 5-6 που παρακολουθούσα.
drmanos έγραψε:
μπορείς να πεις και δυο τρία τεχνικά λόγια αν δε σε πειράζει; Σε ποια γλώσσα προγραμματισμού το αναπτύσσεις, τί βάση δεδομένων χρησιμοποιείς κλπ;
Αγαπητέ φίλε, καταρχήν να πω ότι δεν είμαι επαγγελματίας προγραμματιστής, ούτε έχω σπουδάσει (δυστυχώς) το αντικείμενο.
Ότι έγινε, προέκυψε από προσωπική ενασχόληση, διάβασμα και εφαρμογή. Έχω περάσει ατελείωτες ώρες κάνοντας εξαντλητική αποσφαλμάτωση στο πρόγραμμα, καθώς σε κάτι τέτοια είμαι τελειομανής.
Το πρόγραμμα είναι γραμμένο σε γλώσσα Visual Basic.NET 2010. Δεν χρησιμοποιώ κάποια βάση δεδομένων, καθώς τότε που ξεκίνησα τη δημιουργία του, η μόνη σχέση που είχα με βάσεις δεδομένων ήταν η Access, κι αντί αυτής προτίμησα απλώς να δημιουργήσω μια δική μου δομή βάσης δεδομένων, βασισμένη στους κλασικούς διδιάστατους και τριδιάστατους πίνακες προγραμματισμού (π.χ. Dim Pinakas(x,a,y) as single)