όλο και περισσότερα δημοσιεύματα αναφέρονται στην πιθανότητα καθυστέρησης της δόσης του Ιουνίου και σε μία τέτοια περίπτωση το Δημόσιο (για να πληρώσει τις υποχρεώσεις του σε μισθούς και συντάξεις) θα αναγκαστεί να τραβήξει ότι διαθέσιμα έχει στις εγχώριες Τράπεζες φέρνοντας σε ακόμα πιο δύσκολη θέση τον δοκιμαζόμενο από συνεχείς εκροές κλάδο.
Απόλυτα απογοητευμένοι οι περισσότεροι παράγοντες της Αγοράς, περιορίζονται στο να επισημάνουν, ότι επικείμενες υποβαθμίσεις, αναβολή των αποφάσεων του Eurogroup, πιθανή εμπλοκή στην εκταμίευση της πέμπτης δόσης του δανείου και σενάρια για πρόωρες εκλογές συνθέτουν το περιεχόμενο της φημολογίας που πλήττει τις αποτιμήσεις των μετοχών και δημιουργούν ένα περιβάλλον μέσα στο οποίο οι συντηρητικοί επενδυτές αρνούνται επιδεικτικά να συμμετάσχουν.
Έτσι ενώ όλοι οι τεχνικοί δείκτες δείχνουν ότι η Αγορά είναι “υπερπουλημένη”, η πειστική αντίδραση με αυξημένες συναλλαγές δεν φαίνεται στον ορίζοντα.
Κατά πολλούς, οι 1300 μονάδες αποτελούν το επόμενο τεχνικό και ψυχολογικό οχυρό της Αγοράς, η διατήρηση του οποίου μπορεί να δώσει μια αξιόλογη ανοδική διορθωτική κίνηση.
http://www.euro2day.gr/ase/market_comme ... mment.aspx