thanos Θέμα δημοσίευσης: Re: Η ΣΤΑΝΗ ΤΟΥ ΒΛΑΧΟΥΔημοσιεύτηκε: Σάβ Μάιος 28, 2011 12:35 pm Επώνυμος Χρήστης
Εγγραφή: Τρί Μάιος 12, 2009 8:17 pm Κάρμα: 4.8 Δημοσιεύσεις: 735 παληκαρια θα σας πω δυο λογια:
πρωτα ο καθε ενας θα πρεπει να ξερει σε ποια κατηγορια ανεικει , δηλ. ειναι τρειντερ,ειναι επενδυτης μεσομακροπροθεσμος ,ειναι απλος παικτης που αγετε απο την ψιχολογια της στιγμης . αν καποιος θεωρει τον εαυτο του τρειντερ δεν πρεπει να ψαχνει συνβουλες και αποψεις για την αγορα ειναι μεγαλο λαθος , γιατι η τεχνικη η δικη μου δεν ταιριαζει στο προφιλ αλλου παιχτη. αν ειναι επενδυτης μεσομακροπροθεσμος που κατα την γνωμη μου ετσι θα πρεπει να ειναι οι περισσοτεροι τοτε θα πρεπει να μαθει να γραφει και ζημιες λογιστικες ,αν αυτο δεν το δεχετε τοτε μια ζωη θα ειναι χαμενος και παντα θα τρεχει πισω απο την αγορα αυτο απαιτει γνωση ,ψιχολογια ,και τεχνικη. εχτες σε αυτο το σελ οφ που εγινε ειδα αρκετους να πετουν τα χαρτια και να αρχιζουν να τρεχουν πανικοβλητοι καποιοι μαλιστα που κανουν τους γνωστες Τ.Α. μεγα λαθος αν δειτε ολα τα κερια βγηκαν εξω απο την κατω μπολιγκερ ,που σημαινει οτι η αγορα θα ξαναμπει παλι μεσα, αρα κινηση αστοχη και ζημιες στον αερα πραγματικες . ολοι περιμεναν σελ οφ και οταν αυτο εγινε ολοι ετρεχαν να κρυφτουν αυτο σημαινει αγνοια αγορας . το να κινηγας να παρεις 0,40 σεντς ειναι βλακεια και μαλιστα μεγαλη με το μπες βγες χανεις περισσοτερα,βαλε και το ψιχολογικο που δεν πληρωνετε με τιποτα. εδω που ειναι η αγορα τι εχουμε να φοβηθουμε αν θα παει 100 μον πιο κατω που μπορει και να μην παει παλι απο εδω θα περασει και γρηγωρα. αν καποιος φοβατε οτι θα παμε 600 μον καλα κανει και βγαινει εδω το ερωτημα ειναι θα παει 600 μον . και αν παει 600 ποσα θα χασουν οι μεγαλοι; ποσα οι μικροι; και ποιον συνφερει να παει εκει η αγορα;
_________________ ο βλάχος ειναι πονηρός
10 ηλίθιοι δεν κάνουν έναν έξυπνο
///////////////////
Απάντηση σε ότι με αφορά φίλε Θανάση. Ανηκω σε όλες τις κατηγορίες. Βραχυπρόθεσμος στα παράγωγα, μεσοπρόθεσμος στις μετοχές. Πολλές φορές και μακροπρόθεσμος, αν η αγορά και τα εργαλεία μου, μου δώσουν αυτή τη βοήθεια.
Λογιστικές απώλειες δέχομαι μόνο εντός του stop loss που οριοθετώ. Διαφορετικά ρευστοποιώ. Αυτή τη στιγμή είμαι σε αναμένα κάρβουνα γιατί ένα κεφάλαιό μου έχει υποστεί λογιστικές ζημιές της τάξεως του 30%. Έχω μέσο όρο κτήσης τα 6,15 στην ΕΤΕ και η μετοχή βρίσκεται στα 4,50 Κάτι ανάλογο παθαίνω και στην ΑΛΦΑ. Κι αυτό από τη βλακεία μου να μην ρευστοποιήσω εκεί που έπρεπε. Οι απώλειές μου θα ήταν τώρα μόλις 8% κι όχι 30% !!! Εν πάσει περιπτώσει αν εσύ επιθυμείς να έχεις μετοχές της Γιούρομπανκ από τα 4 ευρώ και να χάνεις 25% λογιστικές απώλειες, αυτό δεν σημαίνει ότι αυτός που πούλησε την Παρασκευή είναι και άσχετος από τεχνική ανάλυση. Το καρφί σου αυτό μάλλον για μένα πήγαινε.
Συνεχίζω λοιπόν την απαντησή μου.
Οι λωρίδες Μπόλλινγκερ, αν διασπαστούν προς τα κάτω σημαίνει ...νέο κάτω! Κι όχι βέβαια ότι θα ξαναμπούν μέσα και τελείωσε, όπως ισχυρίζεσαι... Όσον αφορά την προσωπική μου εμπειρία... γι αυτούς που θέλουν να ακούσουν και τη δική μου άποψη... την Παρασκευή η αγορά έδωσε ένα υπέροχο τεχνικό σήμα το οποίο αποδείχτηκε whipsaw και μπέρδεψε ακόμα κι εμένα που θεωρούμαι παλιά καραβάνα.
Παρόλα αυτά θεωρώ ότι αντέδρασα αστραπιαία με ρευστοποίηση και το ευτύχημα ήταν πως δεν είχα βάλει μεγάλο κεφάλαιο. ΌΛα ήταν πολύ μετρημένα.
Περιμένω νέο σήμα για να εισέλθω.
Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.
_________________ Στον μεγάλο πλούτο και στη μεγάλη φτώχεια, δεν υπάρχουν ηθικοί φραγμοί... (Τραμπάκουλας) Ο trader που θέλει να επιβιώσει στον παράλογο κόσμο των χρηματαγορών πρέπει να έχει την ευελιξία μιας χορεύτριας και την ηθική μιας πόρνης...
|