alonedriver έγραψε:
Το διαβάσατε το σχόλιο μου στις 11/6 στα γενικά σας σχόλια?
Σαφώς και συμφωνώ στον προβληματισμό (όπως εξάλλου εμφαίνεται στο σχόλιο μου στις 11/6) αλλά επειδή η Αμερική δεν επικράτησε τόσα χρόνια στην παγκόσμια σκηνή μόνο λόγω της οικονομίας και της ανάπτυξης (μάλλον το αντίθετο τα τελευταία 20 χρόνια) αλλά λόγω των πολιτικών, στρατιωτικών και υπογείων μηχανισμών και επιρροών που έχει δημιουργήσει τα τελευταία 50 χρόνια, αυτά είναι που θα της ξαναδώσουν την πρωτοκαθεδρία. Συμφωνώ μαζί σας ότι δεν είναι το σωστό ή το αναμενόμενο αλλά δεν έχει καμιά απολύτως σημασία. Έτσι θα γίνει.
ΥΓ. Το zeitgeist movement the movie 2 το έχετε δει?
Φυσικά και διάβασα το περιεκτικό και καλογραμμένο σχόλιο σου Alonedriver κσι σε ευχαριστώ γι αυτό.
Συμμερίζομαι την άποψή σου περί μη ανατροπής της παγκόσμιας κυριαρχίας των Η.Π.Α.
Τουλάχιστον ΟΧΙ ΑΚΟΜΗ.
Ωστόσο η ΜΕΓΑΛΗ ζημιά στο οικονομικό γίγνεσθαι συνεχίζεται, κανείς δεν την απέφυγε και ούτε πρόκειται να την αποφύγει.
Κατά την γνώμη μου θα έχει ημερομηνία λήξης το νωρίτερο εντός του 2010 και το αργότερο εντός του 2012.
Μέχρι τότε, η πραγματική οικονομία και οι χρηματιστηριακές αξίες θα βρίσκονται σε δύνη. Μετά βέβαια θα έλθει η ανάκαμψη.
Αλλά να είσαι σίγουρος, πως έχουν ήδη τεθεί οι βάσεις της ΟΛΙΚΗΣ ανατροπής της Αμερικανικής κυριαρχίας
στο σύνολό της , μετά την ανωτέρω
τελευταία ανάκαμψη - αναλαμπή.
Γιατί τα ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ της τελευταίας αυτής ανάπτυξης, δεν θα είναι τα ίδια με αυτά του παρελθόντος.
Κράτος με απωλεσμένη την συμπαγή δομή του παραγωγικού του ιστού, είναι θέμα χρόνου να απωλέσει και τα υπόλοιπα για τα οποία χαρακτηρίστηκε υπερδύναμη.