Δάντης έγραψε:
...
...
Αυτο που βιωνουν σήμερα πολλοι πολιτες, ειμαι σιγουρος οτι οσοι ειμαστε στις αγορές το βιωνουμε 10 χρόνια τωρα με μερικές αναλαμπές.
Η κατασταση τελικά θα αλλάξει και θα φτιάξει. Ασχετα τι λενε ΜΜΕ και διαφοροι γραφικοί. Οι οικονομίες κανουν κυκλους.
Μονο που ο χρονος και οι επιπτωσεις σε ολα τα επιπεδα δεν θα ειναι ιδιες και στις 2 επιλογές.
We can run but we cannot hide...
Δεν μπορω παρα να συμφωνησω σε ολο το κομματι της σημερινης μεστης αναλυσης του Πανου , διαφωνωντας μονο στο τελευταιο.
Παντα μπορεις να κρυφτεις στον πλανητη , αρκει βεβαιως να μην εχεις βαριδια οπως το 99% των ανθρωπων (οικογενεια/υποχρεωσεις/αγκυλωσεις/προκαταληψεις ...) , τοτε υπαρχουν παρα πολλα μερη για να κρυφτεις και να περασεις ιδανικα.
Θα αναφερω μια μικρη ιστοριουλα απο το παρελθον που ανετα μπορει να ισχυει και σημερα , καταδεικτικη της νοοτροπιας μας (των προσφατων χρονων , μιας και τωρα εχει αρχισει να αλλαζει ραγδαια).
Αρχες του 2000 , τοτε που ο γιαννος ελεγε οτι η κριση εχει ημερ/νια ληξης , ημουνα για διακοπες με κολλητο στην Αβανα.
Ο τυπος ειχε μεριδιο σε νυχτερινο μαγαζι που ειχε πουλησει , ειχε βγαλει και καποια λεφτα το 99 τυχαια φυσικα , δεν ειχε λοιπον κανενα μελλον/προοπτικη παρα να δουλευει καλοκαιρια σε νησια (καλα λεφτα αλλα αβεβαια) και το χειμωνα να ζει στη επαρχιακη πολη του υποαπασχολουμενος ειτε ανοιγοντας καποια μικροεπειχειρηση (οπως και τελικα εκανε)...
Απο τη διαμονη μας στη χωρα και τις επαφες που καναμε , ειδα πως θα μπορουσε με ενα πολυ μικροτερο απο το αντιστοιχο στην Ελλαδα ποσο , να ξεκινησει μια μικρη επιχ/ση εστιασης (με ελληνικο χρωμα) - που θα ηταν αμεσης αποδοτικοτητας και επισης θα του παρειχε ενα επιπεδο ζωης ζηλευτο για καθεναν , αφου δεν ειχε καμμια οικενειακη υποχρεωση και του αρεσε η dolce vita.
Στον δε προβληματισμο του για το οικονομικο , προσφερθηκα να του παρασχω (εναντι ενος μεριδιου) το ισοποσο που θα διεθετε ο ιδιος για να αρχισει αυτη η μικρη επιχ/ση , εχοντας του οπως παντα απολυτη εμπιστοσυνη και ψηφιζοντας ετσι τις προοπτικες της δουλειας.
Εξυπακουεται οτι δε μπορουσα να ζησω κι εγω εκει γιατι εχω τη δουλεια μου εδω.Ο φιλος μου θα επρεπε φυσικα να ζει τον περισσοτερο καιρο εκει , για να στηθει και να σταθεροποιηθει η δουλεια που αλλωστε τη γνωριζει αριστα.
Γυρισαμε πισω , δεν το κυνηγησε παρα τις παρεναισεις μου , πηγε παλι στα νησια για καλοκαιρινη δουλεια , αυτα τα χρονια εκανε καναδυο μαγαζια στη πολη του για να περναει ο καιρος χωρις πολλη επιτυχια , και μετα απο 10+ χρονια ΠΑΛΙ κατεβηκε για δουλεια στα νησια...επισης (για να μην ξεχνιωμαστε) το υποτιθεμενο μεριδιο μου που θα τυχαινε αξιοποιησης και θα εκανε και μενα κατα καποιο τροπο "πολιτη του κοσμου"/"διεθνη επιχ/τια"

, εξανεμιστηκε μεχρι ευρω...
Σαν το φλας του 2000 , υπαρχουν ενα σωρο σημερα και παντα θα υπαρχουν , αρκει να εχουμε ανοιχτες κεραιες και να κανουμε προσεχτικα βηματα , ο καθενας στον τομεα του φυσικα...