Sala, έχω πολύ ευαίσθητο δέρμα και με καίει ο ήλιος

skoty, είχα μία καλή αγορά στο 4.80 και είχα σκοπό να την πάρω μερικώς στο +10% και το υπόλοιπο στο -6% από το μέγιστο κλείσιμο.
Ως προς το +10% το έκανα στο 5.25. Θα ήταν στο 5.28 κανονικά αλλά έβαλα μέσα και ένα πακετάκι που είχα πάρει στο 4.70, οπότε βγήκε το ποσοστό.
Το -6% ήταν 4.93 (από το 5.25). Δεν μου πήρε την εντολή στο κλείσιμο που έβαλα τη μέρα που έκλεισε στο 4.92, και αναγκάστηκα να τα δώσω στο 4.86 την επόμενη.
Έχεις δίκιο ότι το stop loss που είχα βάλει ήταν πολύ μικρό. Έχω τρέξει όμως διάφορες δοκιμές με τα δεδομένα των τελευταίων 12 μηνών, και το 10% που συνήθως βάζω, βγάζει μεγαλύτερες ζημιές. Είπα να ποντάρω στο ότι θα υπάρξει μία κανονική τάση και όχι ψυχοβγάλτης. Όπως είπα και στον Κώστα Α., εδώ είναι το ταμπλό, αν αποδειχθεί ότι έκανα κοτσάνα, ας πάρω ψηλότερα. Ωστόσο, είμαι (σχεδόν) βέβαιος ότι θα έχω σύντομα την ευκαιρία να την πάρω πολύ χαμηλότερα. Αν πλησιάσει πρώτα το 5.45, θα αρχίσω να το σκέφτομαι.
-------
Το άδειασμα του μπαούλου μου ήταν άλλη ιστορία. Όλο μου το εκπαιδευτικό παιχνίδι, έχει αφήσει τα σημάδια του στο ΜΟ της ΕΤΕ μου. Δεν είχε νόημα να το κρατάω. Θεώρησα ότι είναι καλό να κάνω μία νέα αρχή γράφοντας τη ζημιά μου..