maroulahat έγραψε:
GAP καλημέρα.
Το μνημόνιο δεν είναι ούτε καλό, ούτε κακό. Είναι μια δανειακή σύμβαση την οποία υπογράψαμε για να μας δώσουν χρήματα και θα πρέπει να σεβαστούμε τις υποχρεώσεις μας. Το ότι έχει θετικά στοιχεία, όπως η αναδιάρθρωση του κράτους, η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, το κλείσιμο των ζημιογόνων ΔΕΚΟ και το συμμάζεμα των δαπανών του δημόσιου τομέα, νομίζω ότι συμφωνεί ο καθένας.
Το ότι δεν δίνει διέξοδο στο οικονομικό πρόβλημα της χώρας και ότι θα έπρεπε να συνοδεύεται με προβλέψεις για επενδύσεις, είτε μέσω ξεχωριστών κονδυλίων, είτε μέσω της EBRD, είτε με υποχρέωση των κρατών που μας δάνεισαν με απευθείας επενδύσεις, είτε δεν ξέρω με τι άλλο, είναι η μεγάλη παράλειψη και το μεγάλο λάθος της κυβέρνησης που δεν μερίμνησε δεόντως. Να το πω αλλοιώς: όλα αυτά τα επώδυνα μέτρα δεν θα ήταν τόσο επώδυνα, θα γίνονταν απολύσεις από το δημόσιο και θα μπορούσαν να απορροφηθούν από τον ιδιωτικό τομέα και γενικώς δεν θα υπήρχε η απαξίωση που βιώνουμε. Δυστυχώς, οι πολιτικοί μας έχουν μείνει στην εποχή με τα ξύλινα άλογα που ανέφερα πιο πάνω. Σήμερα όμως οι εποχές άλλαξαν και απαιτείται σοβαρότητα, συνέπεια και οπτική σε βάθος χρόνου.
Πάντως, μου κάνει εντύπωση που στην Τρ. Πειραιώς και σε άλλες μετοχές μπαίνουν ξένα κεφάλαια. Είτε δεν έχουν αντιληφθεί ότι πάμε για μακροχρόνια ύφεση στην περίπτωση που δεν πτωχεύσουμε, είτε κάτι άλλο συμβαίνει. Πατριώτες και ελληνολάτρες δεν πρέπει να είναι.
Πρώτα από όλα όλοι οι άνθρωποι των αγορών, επαγγελματίες και μη θέλουμε άρση μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, λειτουργία των ΔΕΚΟ με κριτήρια ιδιωτικού τομέα άσχετα από την μετοχική σύσταση, θέλουμε πάταξη της διαφθοράς και συρρίκνωση αν όχι εξαφάνιση των κομμάτων .
Για το μνημόνιο-δανειακή σύμβαση έχω να πω ότι είναι η χείριστη λύση που μας οδηγεί σε αδιέξοδο και θα οδηγήσει την Ευρωζώνη σε κατάρρευση .
Πρώτα από όλα είναι αντισυνταγματικό να παραχωρούμε εξουσίες σε ΔΝΤ-ΕΚΤ . Θα το δεχόμουν αν ήταν για το συμφέρον μας . Δηλαδή αν μας έδιναν δόσεις σήμερα για να αγοράσουμε λήξη 3/12 στο 75% , λήξη 2034 στο 35% κοκ Δηλαδή να εγγυηθούμε, να στήσουμε και κώλο αλλά πολυ σύντομα να έχουμε μειώσει το χρέος και με τις απαραίτητες διαρθρωτικές κινήσεις να ανοίξουν οι αγορές . Δεν δέχομαι τον αδιέξοδο δρόμο που μας οδηγεί αυτή η δανειακή σύμβαση . Δανειζόμαστε για να καλύπτουμε τα ομόλογα και μετά ψηφίζουμε 2ο μνημόνιο για να αρχίσουμε να ξεχρεώνουμε τις δόσεις του πρώτου . Μετά θα έρθει το μνημόνιο του μνημονίου του μνημονίου κοκ Ο λογαριασμός ανεβαίνει, οι αγορές απομακρύνονται γιατί κανείς δεν θα επενδύσει σε μια χώρα που το κράτος βρίσκεται στην εντατική και ο λογαριασμός αυξάνει ... Φαύλος κύκλος δηλαδή μέχρι μια μέρα να σκάσει το ελληνικό χρέος στην ΕΚΤ και να γίνει η πυρηνική αντίδραση που θα ανατινάξει την ΕΚΤ που κρύβει τουλάχιστον 1,5 τρις τοξικά ! Η ελληνική οικονομία πέθανε, το ΧΑΑ πέθανε και τώρα έρχεται ο θάνατος της ΕΚΤ και του ευρώ . Ο οδικός χάρτης είναι γραμμένος στα μνημόνια . Οι Αμερικάνοι το λάθος του 29 δεν το επαναλαμβάνουν και ο Τρισέ δεν ξέρει τι του γίνεται .
Αν θέλουμε να υπάρχουν αγορές και χρηματιστήρια πρέπει να είμαστε ενάντιοι σε κάθε είδους παρέμβαση και τεχνητή υποστήριξη .
Ας κουρευτεί το δημόσιο χρέος και αν δεν συμφωνούν κάποιοι πιστωτές πολύ απλά πάει το μπαλάκι στην ΕΚΤ . Οι αγορές θα την βρουν την άκρη που κανένας δεν μπορεί να δει σήμερα .
Αν γίνει κούρεμα και πλέον δεν δανείζουν το κράτος θα είναι η μεγαλύτερη ευλογία για την Ελλάδα . Αρνούμαι να συμμετάσχω στο δημόσιο χρέος για να ταϊζω κομματικές στρατιές και διεφθαρμένους πολιτικούς . Από σήμερα σταματάω να κάνω και χρηματιστηριακές πράξεις στην ΕΧΑΕ, ήδη δεν έχω χαρτοφυλάκιο εδώ και μήνες και ούτε μία δραχμή σε ελληνική τράπεζα . Δεν πρόκειται να στηρίξω άλλο αυτό το κράτος, όσο είναι εφικτό, μέχρι και τα αυτοκίνητα έχω ακινητοποιήσει και κινούμε ως τζαμπατζής ή με ποδήλατο .
Ας εξυγιανθεί επιτέλους το κράτος . Το κούρεμα είναι αναπόφευκτο και δεν το λέω εγώ, το λένε οι αγορές όπου παρά τον πακτωλό των δις των μνημονίων αρνούνται να ανοίξουν και αντιθέτως τα spreads είναι χρεοκοπίας .
Ας λήξει επιτέλους το θέμα του κράτους με τις κομματικές στρατιές και τα φερέφωνα ΜΜΕ που μας κοστίζουν πολλά δις κάθε χρόνο και μετά θα δείτε τι δυνατότητες έχει ο Έλληνας . Οι απειλές δεν περνάνε . Εδώ που φτάσαμε προτιμώ να πεινάσω σήμερα και να γυρίσω στην δραχμή από το να είμαι αιχμάλωτος των μνημονίων, τουλάχιστον έτσι θα έχω σε κάτι να ελπίζω ...
Όποιος θεωρεί ότι το να πουλήσουν 8,15 ευρώ τον ΟΤΕ είναι αποκρατικοποίηση και είναι καλή θα τους επιστήσω την προσοχή να μην ελπίζουν ότι θα δουν ποτέ καλύτερες αποτιμήσεις στο ΧΑΑ . Αν δεν αλλάξει κάτι, δηλαδή το μνημόνιο που μας έφερε εδώ τότε ο ΓΔ πάει να βρει τις 34 μονάδες και να κλείσει μάλλον στις 100 .
Αυτοί που λένε ότι το μνημόνιο είναι καλό αλλά δεν εφαρμόζεται, θα συμφωνήσω μαζί τους αλλά όλοι οι Έλληνες είμαστε μαλάκες που νομίζαμε ότι αυτοί που κυβερνούν θα χρησιμοποιούσαν το μνημόνιο εις βάρος τους και υπέρ της οικονομίας, δηλαδή θα διώξουν τις κομματικές στρατιές, θα μειώσουν τις δαπάνες, θα αξιοποιήσουν τον εθνικό μας πλούτο . Αντιθέτως οι δαπάνες αυξήθηκαν, οι συνταξιούχοι αυξήθηκαν κλπ Οι φορολογίες και τα χαράτσια πέφτουν βροχή αλλά το 20% στις διαφημίσεις που προβλέπει το μνημόνιο αναστέλλεται .... Η προπαγάνδα είναι πιο χρήσιμη για αυτούς από την βελτίωση της ελληνικής οικονομίας .