neoforum.gr

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 3428 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87 ... 343  Επόμενο
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Market Talk με τον Dr. Πάνο Δάντη
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Ιουν 18, 2011 8:21 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ..ραφτις αν καποιος γνωριζει πολυ καλα τα παραγωγα ειναι καλυτερα εκει..ομως ελάχιστοι εχουν την ικανοτητα και την τυχη μαζι για να τα καταφερουν..οποτε η σποτ ειναι πιό προσιτή..και δεν σε νοιαζει στην πτωση αφου ταχεις πληρωμένα..ενω στα παραγωγα εχουμε καρδιακές επιπλοκες με τα πανω κατω..τωρα αν θελεις να προστατευτεις σε πιθανή πτωση νοικιασε τις μετοχες σου στο ΧΠΑ σαν εγγυηση, και σε πιθανό πτωτικό γυρισμα πουλα συμβόλαια ΕΤΕ .Θελεις 60 συμβόλαια για να χετζαρεις απολυτα την θεση σου..(60 χ100 = 6000). Αναλογα λοιπον με το ποσο θελεις να την χετζαρεις πουλας και τον αντιστοιχο αριθμο..συνηθως το χετζαρισμα ειναι μερικο, ειδικα στα επιπεδα που ειναι τωρα η ΕΤΕ..απο εκει και περα συμβουλεψου τον χρηματιστή σου για περισσότερες λεπτομέρειες.

τωρα για τις αγορες και την οικονομια να προσεξουμε το εξεις..το χρηματιστηριο ειναι ο ναος του καπιταλισμου, αλλα και εδω υπάρχουν κανονες και μαλιστα ιδιαίτερα αυστηροι...οτι πολλες φορες μερικοι τους παραβλεπουν δεν σημαινει κατι..ειναι η ανθρωπινη φυση ετσι..και ο χαρακτηρας καποιων.
Στις αγορες η κερδοσκοπία επιτρεπεται, ασχετα αν ο σκοπός των χρηματιστηρίων ειναι η δωρεαν χρηματοδοτηση των επιχειρησεων, η συμμετοχή σε αυτές, ο έλεγχος και η συμμορφωση των επιχειρήσεων με συγκεκριμένους κανονες κλπ..
Στην κοινωνία ομως η κερδοσκοπία κυρίως απαγορευεται,πχ στις επαγγελματικές σχεσεις νομικού και πελατη, ιατρου και ασθενή ...μετα υπάρχει και το θεμα της ηθικης..στις αγορές δηλ χρημ/ρια δεν υπάρχει ηθικη..στην κοινωνία επιβαλεται ομως αλλιώς θα γινουμε κολαση..το παραδειγμα της χωρας μας ειναι χαρακτηριστικό....

Dr. Πάνος Δάντης, DBA,CEFA,CAM

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Ιουν 18, 2011 8:45 pm 
Χωρίς σύνδεση

Δεν θέλω να είμαι μάντης κακών αλλά δεν βλέπω αυτή την κυβέρνηση και κατ επέκταση το κομματικό πολιτικό μας σύστημα να κάνει αλλαγές για την εξυγίανση του κράτους . Η ΕΕ απλά θα με απογοητεύσει αν δώσει δάνειο μαμούθ χωρίς να θέσει βέτο να γίνουν πρώτα οι διαρθρωτικές αλλαγές που απαιτούνται . Με μια κίνηση θα μπορούσε να καταργήσει την μονιμότητα στο δημόσιο, την πραγματική απελευθέρωση επαγγελμάτων, την κατάργηση του στρατού και να επιβάλει την εκμετάλευση του εθνικού πλούτου που μένει αναξιοποίητος . Φοβάμαι ότι τα χρήματα που παίρνουμε και φουσκώνουν δυσθεώρητα τον λογαριασμό χρησιμοποιούνται για να στηρίξουν το κομματικό κράτος και τις στρατιές τους . Δυστυχώς και οι αγορές αυτό μας δείχνουν .

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Ιουν 18, 2011 8:45 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

...αλλο κερδοσκοπω στα παραγωγα πχ και αλλο δεν πληρωνω φορους..ή καταχραζομαι τις επιδοτήσεις...δεν ειναι καζινο η κοινωνία που ζούμε..

το τσουβαλιασμα αγορών , κοινωνιας, συστηματος κλπ δεν ειναι σωστό αφου δεν βοηθάει να διακρινουμε τα επιμέρους και να αναλυσουμε στο τι και ποιός φταιει..η χωρα μας πχ βρεθηκε σε ασχημη θεση εξαιτίας υπερβολικών δαπανών στον δημοσιο τομέα, ενώ στην Ιρλανδια επειδή οι τραπεζίτες εκει επαιξαν με τα τοξικα ομόλογα..

ετσι το καθε κρατος πρεπει να διορθωσει τα αδύναμα σημεια του..και οι εποπτικες αρχές να αυστηροποιησουν τον έλεγχο τους..επι του παροντος συστημα πολιτικο κοινωνικο καλυτερο οτυ σημερινου δεν υπάρχει..μακαρι να υπάρξει γιατι το σημερινό εχει μερικα αλλα σοβαρα μειονεκτήματα..ομως μεχρι να βρεθει με το παρον θα πορευτούμε και θα το διορθωνουμε..τα συνθηματα περι επαναστασεων , επιθεσης των μονοπωλίων στο εργατικο κινημα κλπ απο την ελληνικη αριστερα δεν αντεχουν σε σοβαρη κριτική και αποτελούν αντικειμενο ψυχιατρικής και μονο..σοβαρες προτασεις για την εξοδο απο την κριση και την κοινωνία μονο απο την ευρωπαικη αριστερα ακουμε..ενώ η σταση τους σε κυβέρνηση εθνικης ενοτητας ειναι χαρακτηριστική..
Οι υπόλοιποι ιδεολογικοί πολοι εχουν φυσικά νεοελληνικά προβληματα, και φερνουν την πρωταρχικη ευθυνη για το σημερινο χαλι..οχι ομως και την μοναδική, αφού οπως ειναι ευκολο να υπολογιστει το συστημα εξουσιας "εφαγε" σε προμηθειες 7 -10δις ( 10% των 70 δις το πολυ που κοστισαν Ολυμπιαδα, μεγαλα εργα και οπλα τα τελευταια 30 χρονια) , ενώ οι επιδοτήσεις απο ΕΕ ήταν 100 δις και το χρέος αλλα 340 = 440. Αυτα τα 440 εγιναν εν μερη καπνος στο ΧΑΑ το 99(οπως θα ξαναγινουν άλλα τοσα στην κορυφή του επομενου bull), εγιναν βιλες κυριως και σε μικρότερο ποσοστό αυτοκινητα, κιτς σπαταλες και αστοχες επιχειρήσεις..Το μεγαλυτερο ομως μερος πηγε στα ελλειματα των ΔΕΚΟ και του Δημοσίου..Μονο ο ΟΣΕ μας εβαλε μεσα 10 δις..μπορει καποιος να μου πει γιατι? ειχαμε μηπως σουπερ τραινα ή ειναι στρατηγικής σημασίας?

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Ιουν 18, 2011 8:58 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

...και αλλα πολλα..την Ολυμπιακη την θυμαστε...τωρα η τροικα δεν μπορει να επιβαλει τι να κανεις ..σου λεει θελω τοσα ή μειωσε τοσα..το πως εσυ θα μου πεις..

ολα καλα, αλλα οχι και καταργηση στρατου..θα κανουν παρελαση στην Μυκονο οι Τουρκοι γκει..εδω η Ελβετία - που δεν ξερω απο τι απειλειται - εχει 24 μηνες υποχρεωτικο στρατό..εδω μονο εγινε 9 μηνες..και ειδαμε ολοι την νεα γενια..σκληραγωγημενοι εραστές του φραπε ειναι..με τις γυναικες να κανουν ΟΤΙ θελουν πλεον στις οικογενειες..

α, να μην ξεχασω ..σημερα εμαθα ποιος ειναι ο βασικός μισθος εργατη στις ΗΠΑ, ΝΥ..15000 δολάρια το ετος μεικτα (προ φορων και ασφαλειας)
αρα, Η ΕΕ παει για 15000/1.42= 10563 ευρώ /14 = 754 τον μηνα μεικτα...κατα μεσο ορο..καθαρα 550 -600 ειναι αυτα και με το κοστος ΙΚΑ πολυ πολυ μειωμενο..και τις συνταξεις αναλογες..Φυσικα μεχρι να μειωθούν σοβαρα ,σε αναλογα επιπεδα , οι τιμες των προιοντων θα πεθανει κοσμος..

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Ιουν 18, 2011 9:01 pm 
Χωρίς σύνδεση

fufutos έγραψε:
2η Ανάρτηση-χώσιμο προς την κυβέρνηση.

Καλά είναι δυνατόν αυτά τα αρχιλαμόγια να μην σκέφτονται να ζητήσουν δουλειά και όχι λεφτά; Δηλαδή πόσο μλκς μπορεί να είσαι για να μην ζητάς από του ΕΕ τους ηγεταράδες να σου άρει για 5 χρόνια τις ποσοστώσεις;
...
...

Τα είπα και ξέσκασα. Όταν θα έχω κι άλλα θα σας πω και τα υπόλοιπα. Καλό ΣΚ και καλό μπάνιο.

Κατ αρχην συμφωνω απολυτα και εχω απο χρονια γινει γραφικος στις συζητησεις για αυτην ακριβως την πραγματικοτητα που μας εχει παραδωσει σε εικονικες αναπτυξεις και εικονικες συγκλισεις ...

Ειναι δυνατον να μην ξερει - οχι ο γαπ , αυτος δε δουλεψε ποτε , οι συμβουλοι του - πως για να βγει η χωρα απο το τελμα θα πρεπει να παρει μπρος ο πρωτογενης τουλαχιστον τομεας ? Οτι δε θα παρεις περισοοτερα αυξανοντας φορους γιατι δε θα υπαρχει τζιρος να φορολογησεις - αρα αποτυχια μνημονιου κλπ κλπ ?

Στα παραπανω , εχω απαντησει προσωπικα οτι ολη η ιστορια ειναι στημενη ΟΧΙ για να ορθοποδησει η χωρα , αλλα για να ΞΑΝΑ-βγαλουν λεφτα τα ιδια λαμογια (με τη νεοελληνικη εννοια που ξερουμε ολοι=αεριτζηδες/απατεωνες/μεσαζοντες/κομματοσκυλα) και επισης να περασουν σε ξενα χερια τεραστιας αξιας πλουτοπαραγωγικες πηγες...
Για να παρει την κατασταση στα χερια του το υγιες κομματι του παραγωγικου δυναμικου , πρεπει να χρησιμοποιησει επαναστατικες διαδικασιες στις οποιες ομως ουτε συνηθισμενο ειναι , ουτε ανετα αισθανεται:η καναπεδοποιηση εχει δημιουργησει την αντιληψη οτι τα πραγματα αλλαζουν αυτοματα με το τηλεκοντρολ η (χειροτερα) με το joystick...στο μετρο που η οξυνση θα ξυπνησει το υγιες κομματι , θα πρεπει να παρει το ρισκο να ανατρεψει τη "δημοκρατια" τους και να βγαλει πανω αφθαρτα στοιχεια με διαθεση να εργαστουν - ταγμενοι στην ανορθωση ...
Πριν βιαστει κανεις να χαρακτηρισει ως ακραιεα/ρομαντικα η οπως αλλιως θελει τα παραπανω , ας διαβασει Ιστορια και ας αναρωτηθει ΤΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ απο ολο αυτο το συρφετο που αποτελει τη βουλη εχει τις ικανοτητες/την ορεξη/τις προοπτικες να κανει ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η -ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ - ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΩΣ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ._

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Ιουν 18, 2011 9:02 pm 
Χωρίς σύνδεση

Κύριε Δάντη ο ΟΣΕ είναι εν δυνάμει στατηγικής σημασίας. Το θέμα είναι ποιός είναι ο ιδιώτης που έσπρωξε προς τη στρατηγική επένδυση.Σαν λίγο νωρίς δεν ξεχάσαμε τα φορτηγά αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως που έκαναν ολόκληρο σαματά για να μην απελευθερωθούν οι άδειες;Δηλαδή οι Κινέζοι της Κόσκο έκαναν λάθος να σκέφτονται γραμμή τραίνου από τον Πειραιά ως τα Ιωάννινα; Εγώ από το εξωτερικό λέω ότι λάθος δεν έκαναν.Οι κυβερνήσεις της Ευρώπης προσπαθούν να αποσυμφορήσουν την μεταφορά εμπορευμάτων σε λάστιχο και να τα περάσουν στο σιδηρόδρομο(βλέπε TAV στην Ιταλία). Μάλλον το πρόβλημα είναι ότι στην Ελλάδα δεν υπήρξε και η ζήτηση.Όπως έλεγα και πιο πάνω, όταν δεν υπάρχει παραγωγή και είμαστε πλέον μόνο το πέρασμα των εμπορευμάτων, μόνον ο κινέζος θα έρθει και θα θέλει σιδηρόδρομο.Ο Έλληνας θα πάρει το παραδάκι και "έλα μωρέ τώώώώρα, εγώ θα βγάλω το φίδι απ'την τρύπα;".

Όσον αφορά την ηθική στις αγορές, συμφωνούμε ότι ηθική δεν υπάρχει. Όμως δε νομίζετε ότι η έλλειψη ηθικής μας οδήγησε εδώ; Θέλω να πω ότι προφανώς το γεγονός το οποίο οδήγησε εδώ την παγκόσμια και όχι την Ελληνική οικονομία είναι ένας ανταγωνισμός μεταξύ των "μεγάλων των αγορών". Εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι η Ελλάδα απλώς δεν ήταν έτοιμη για το γεγονός. Και αυτό το βλέπω στο γεγονός ότι κάθε κυβερνητική κρίση στην Ελλάδα διέπει και την λήψη μέτρων από την ΕΕ και την εκχώρηση της "δόσης μας". Επίσης αυτό που βλέπω είναι ότι προφανώς αν η ΕΕ παίξει το ανήθικο παιχνίδι της χρεωκοπίας και δεν πληρώσει σε όλα αυτά τα λαμόγια τα χρεωστούμενα προφανώς τα λαμόγια θα καταρρεύσουν. Μήπως δεν είναι αυτός ο λόγος που η Μέρκελ προτείνει να γίνουν εταιρίες αξιολόγησης στην ΕΕ; Δηλαδή για να προλαβαίνει τα ratings και να μπορεί να αντιδράει;

Και κάτι ακόμη. Όταν λέμε ότι ο δημόσιος τομέας έφαγε πολλά χρήματα, εννοούμε σαφώς ότι δεν παρήγαγε τίποτα. Και δηλαδή είναι λύση να μειώσουμε το δημόσιο τομέα;(δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος) Δηλαδή αντί να τον καταστήσουμε λειτουργικό, εμείς θα τον μειώσουμε; Με συγχωρείτε για την επιθετικότητα της σκέψης μου αλλά μόλις θυμήθηκα εκείνον τον άντρα που για να τιμωρήσει τη γυναίκα του που τον απάτησε, έκοψε το πέος του. Με αυτό θέλω να πω ότι αντί να κάνουμε πολιτική (όχι μόνο οικονομία) για να αξιοποιήσουμε αυτό που έχουμε, το εκχωρούμε να το αξιοποιήσουν οι άλλοι; Και αυτό είναι καλό;

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Ιουν 18, 2011 9:27 pm 
Χωρίς σύνδεση

fufutos έγραψε:
Και κάτι ακόμη. Όταν λέμε ότι ο δημόσιος τομέας έφαγε πολλά χρήματα, εννοούμε σαφώς ότι δεν παρήγαγε τίποτα. Και δηλαδή είναι λύση να μειώσουμε το δημόσιο τομέα;(δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος) Δηλαδή αντί να τον καταστήσουμε λειτουργικό, εμείς θα τον μειώσουμε; Με συγχωρείτε για την επιθετικότητα της σκέψης μου αλλά μόλις θυμήθηκα εκείνον τον άντρα που για να τιμωρήσει τη γυναίκα του που τον απάτησε, έκοψε το πέος του. Με αυτό θέλω να πω ότι αντί να κάνουμε πολιτική (όχι μόνο οικονομία) για να αξιοποιήσουμε αυτό που έχουμε, το εκχωρούμε να το αξιοποιήσουν οι άλλοι; Και αυτό είναι καλό;

Δυστυχως στο δημοσιο που ενας δουλευει και πεντε ...μην πω τι κανουν , η λυση δε μπορει παρα να ειναι δραστικη...υπαρχει βεβαια και ο απλουστερος τροπος:η καθαρη χρεωκοπια οπου χτιζεις απο το μηδεν - τοτε δε χωρανε οι παραπανω αναλογιες και προσλαμβανεις ΔΥΟ υπαλληλους που κανουν τη δουλεια τους γιατι αλλιως απολυονται με συνοπτικες διαδικασιες...
...το παρον πολιτικο συστημα δεν θελει να σπασει αυγα , ειναι λοιπον αποτυχημενο ΚΑΙ αχρηστο πια ...

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Ιουν 18, 2011 9:40 pm 
Χωρίς σύνδεση

Ναι φίλε άκερ. Αλλά η απόλυση δεν είναι λύση. Αν δούμε τι μας αποφέρει οικονομικά σε σχέση με το τί χάνουμε από άποψη παραγωγής μάλλον δε μας συμφέρει. Γιατί αυτούς όλους θα πρέπει να τους ταίζει κάπως. Και για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα θα το παίρνουν το μεροκάματο. Αυτό που λέμε ως ελάφρυνση είναι πολύυυυυυυυ μακρυπρόθεσμο. Εγώ μιλάω για τη στιγμή αυτή. Έχεις τους υπάλληλους του δήμου; Αντί να δίνεις τη διαχείριση των σκουπιδιών στον ιδιώτη, σήκωσέτα τα λαμόγια από την πολυθρόνα και στείλτα να μαζέψουν τα σκουπίδια.Δεν το κάνουν; Τότε, ναι.Απόλυση. Αλλά πωτα να τους κάνεις λειτουργικούς ή να τους δώσεις την ευκαιρία να είναι. Όταν οτιδήποτε δημόσιο γίνεται ιδιωτικό είναι σαφές ότι οι υπάλληλοι περισσεύουν. Ανάγκασέ τον να δουλέψει και θα δεις πόσα απίδια πιάνει ο σάκος. Δημιούργησε επιχειρηματικές ευκαιρίες και να δεις αν απορροφώνται. Το καλύτερο εγχείρημα ήταν αυτό με την αποσυλοποίηση. Την έδωσαν στους ιδιώτες και τώρα οι εργαζόμενοι, που πληρώνονται παρακαλώ από το δημόσιο απευθείας,(και γι αυτό αγαπούν τον Λοβέρδο) δουλεύουν σαν τα σκυλιά. Και έχει πλέον μόνο να ελέγξει τον διευθυντή ή πρόεδρο ή μάνατζερ. Έχω κοντινή μου περίπτωση. Ξέρεις πώς τρέχουνε; Τα κατσίκια δεν πιάνουν μία μπροστά τους. Ο Χουσείν Μπολτ είναι τσικό. Γιατί δεν κάνει την ιδιωτικοποίηση με αυτή την έννοια; Δώσε τα σκουπίδια στον Μπόμπολα αλλά δώσε και τους υπάλληλους. Να δεις, τρέχουν ή δεν τρέχουν;

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Ιουν 18, 2011 11:39 pm 
Χωρίς σύνδεση

Κατάργηση του στρατού : Για να μας βοηθήσει η ΕΕ να μπορέσουμε να διαχειριστούμε το δημόσιο χρέος θα έπρεπε να επιβάλει την διάλυση του ελληνικού στρατού και να προσλάβει ως και τους έλληνες φαντάρους για την φύλαξη των Ευρωπαϊκών συνόρων . Η Ελλάδα από άκρη σε άκρη συνορεύει με χώρες εκτός ΕΕ, ας αναλάβει η ΕΕ επιτέλους την φύλαξη των συνόρων, να πάψουν κιόλας να εισβάλουν παράνομα όλοι οι τριτοκοσμικοί Ισλαμιστές . Στο κάτω κάτω τι τον θέλουμε τον Στρατό ; Όπως λένε είμαστε άχρηστοι και παράγουμε χρέη, ας έρθουν οι Τούρκοι να αγοράσουν το χρέος μας ... Ότι πουλιέται δεν υπάρχει κανένας λόγος να φυλάσσεται από στρατό, ούτε αξίζει να σκοτωθεί κάποιος . Εκτός των άλλων το ζήτημα με την Τουρκία είναι εντελώς ανύπαρκτο . Οι Τούρκοι πολύ απλά δεν υπάρχουν ούτε ως έθνος, ούτε ως κράτος . Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μας επιτεθούν . Είναι μια ψευτιά που συντηρούν εκατέρωθεν "γκρίζοι λύκοι" για να πληρώνουμε νταβατζιλίκι . Στο κάτω κάτω της γραφής αν γίνει μεταξύ μας σύρραξη πολύ απλά θα το κρίνουν οι Αμερικάνοι, με ένα διακόπτη δεν σηκώνεται τίποτα στον αέρα και δεν πλέει τίποτα στην θάλασσα ...
Τέλος πάντων εγώ αν ήμουν στην κυβέρνηση θα πήγαινα και μια βόλτα στην Κόμερτσμπανκ, Ντόϊτσε, Πιενμπι, Σοτζεν κλπ και θα τους πούλαγα εκδούλευση . Τόσα δις σαπάκια έχουν, τα αγόρασαν και με ντισκάουντ, τι στο καλό δεν θα μου δώσουν τίποτα να αγωνιστώ να μην χρεοκοπήσει η χώρα ; Μετά θα πήγαινα και σε φαντς ως μυστικοσύμβουλος να τους συμβουλεύσω με το αζημίωτο ότι θα αγωνιστώ να μην χρεοκοπήσει η χώρα μου και να αγοράσουν ομόλογα από την δευτερογενή αγορά . Εσάς δεν σας περνάει από το μυαλό τίποτα ;
Τέλος ας μας δώσουν από τώρα πακέτα να αγοράσουμε χρέος με έκπτωση και να μειώσουμε τον λογαριασμό . Έτσι δέχομαι να στήσουμε και κώλο και να υποθηκεύσουμε και τις μανάδες μας, να πουλήσουμε φτηνά και να γίνει διαχειρίσιμο το χρέος ...

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Ιουν 19, 2011 12:08 am 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

καλα σε λιγο μας βλεπω να αμφισβητουμε τα παντα..

μειωση ποσοστοσεων δεν μπορει να γινει για ενα κρατος, θα το ζητησουν ολοι..αλλα ας πουμε οτι γινεται ..ποση ειναι η συνεισφορα του πρωτογενή τομεα στο ΑΕΠ?
δυστυχώς ευκολες λυσεις δεν υπάρχουν..αν υπηρχαν πρωτοι η ΕΕ θα μας ζητουσε να τις εφαρμοσουμε για να μειωθεί καθετα ο κινδυνος να μην παρουν τα λεφτα τους πίσω..λετε δεν ξερουν πσο δυσκολο ειναι το προγραμμα?? οτι ο καθε λαος θα αντιδρουσε σε τετοιο προγραμμα λιτότητας?? και βεβαια το ξερουν , οπως και οτι δεν μπορει να εφαρμοστει τοσο γρηγορα τετοιο προγραμμα..
Παραθέτω ενα αρθρο απο τους FT που για 1 φορα ειναι τοσο ευστοχο , για το τι γινεται εδω.."Η διεθνής οικονομική στήριξη της Ελλάδας ήταν η πρώτη και μεγαλύτερη έκτακτη επιχείρηση για την αποτροπή κρατικής χρεοκοπίας, για τη διάσωση των τραπεζών της Ευρώπης και τη διάσωση του ευρώ. Η κρίση, όμως, ήταν παράλληλα μία μοναδική ευκαιρία για τους Έλληνες πολιτικούς, επιχειρηματικούς ηγέτες, επικεφαλής συνδικάτων και γενικότερα για τον λαό της χώρας να συνενωθούν στην προσπάθεια να καθαρίσει η κόπρος του Αυγεία του σύγχρονου ελληνικού κράτους.

Δεκατρείς μήνες αργότερα, η εντεινόμενη πολιτική κρίση στην Ελλάδα υποδεικνύει ότι αυτή η ευκαιρία χάνεται. Τα στενόμυαλα κατεστημένα συμφέροντα προσπαθούν να υπερασπιστούν τα αρχαϊκά τους προνόμια, που δεν είναι συμβατά με τη συμμετοχή της χώρας στην ευρωπαϊκή νομισματική ένωση μακροπρόθεσμα. Κοντόφθαλμοι πολιτικοί, τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αντιπολίτευση, αλληλοκατηγορίες συνδικάτων για μικρότητες και κενές δεσμεύσεις για μεταρρυθμίσεις. Ο λαός υπομένει τον τρίτο συνεχή χρόνο οικονομικής ύφεσης, με αποτέλεσμα να είναι εξαγριωμένος, απελπισμένος και χωρίς ελπίδα....Σωστά είδε ότι το τριετές πρόγραμμα στήριξης των 110 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ και την Ε.Ε. θα απαιτούσε εντυπωσιακή εθνική προσπάθεια όχι μόνο για να γίνουν αποδεκτές η μείωση της απασχόλησης και η περικοπή των μισθών αλλά και για να στηρίξουν μη δημοφιλείς αντιλήψεις όπως ο δίκαιος ανταγωνισμός, η διαφάνεια στην κυβέρνηση και η καταβολή των φόρων.

Ο κ. Παπανδρέου κατέγραψε κάποια πρόοδο τους πρώτους 15 μήνες, αλλά έχει γίνει σαφές ότι τον τελευταίο χρόνο χάνει τον έλεγχο των καταστάσεων. Οι επικριτές του ΠΑΣΟΚ και των εργατικών συνδικάτων που συμμαχούν μαζί του αντιτίθενται ανοιχτά στα σχέδια για μεγαλύτερη λιτότητα και για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις σε αντάλλαγμα για ένα δεύτερο πακέτο στήριξης από το ΔΝΤ και την Ε.Ε.

Η πλειοψηφία του στη Βουλή είναι πολύ εύθραυστη. Ακόμη κι αν περάσει η σχετική νομοθεσία για το νέο πρόγραμμα λιτότητας, είναι μάλλον ανέφικτο να μπορέσει ο κ. Παπανδρέου να υλοποιήσει τη δέσμευσή του για έσοδα 50 δισ. ευρώ από ιδιωτικοποιήσεις μέχρι τα τέλη του 2015.

Η πρόταση του πρωθυπουργού για μείωση του μισθολογίου στον δημόσιο τομέα κατά 20%, που αντιστοιχεί σε απώλειες 150.000 θέσεων εργασίας μέσα στα επόμενα 4 χρόνια, αν και είναι τολμηρή, έπρεπε να είχε διατυπωθεί νωρίτερα. Μπορεί, όμως, να μην υλοποιηθεί ποτέ. Εάν εφαρμοστεί, θα οδηγήσει σε λιμοκτονία το παχύσαρκο τέρας του πελατειακού πολιτικού συστήματος που έχει επικρατήσει από τότε όπου ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο πατέρας του νυν πρωθυπουργού, συνέβαλε στην ανάκτηση της δημοκρατίας μετά το 1974.

Για να κερδίσει όμως -έστω και υπό προϋποθέσεις- στήριξη σε αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα ο νεότερος Παπανδρέου θα έπρεπε να είναι πιο αδίστακτος στην αντιμετώπιση των εσωκομματικών του αντιπάλων και πιο έξυπνος στο να πείσει τον λαό για την ανάγκη των μεταρρυθμίσεων.

Αντί αυτού, ο κ. Παπανδρέου έχασε πολύτιμο χρόνο αυτήν την εβδομάδα, σε μία άκαρπη προσπάθεια να δημιουργήσει κυβέρνηση εθνικής ενότητας με τη συντηρητική αντιπολίτευση της Νέας Δημοκρατίας. Υπονοώντας κατ’ επανάληψη ότι μπορεί να παραιτηθεί ώστε να ανοίξει τον δρόμο για έναν πρωθυπουργό κοινής αποδοχής, αποξένωσε τους συντρόφους του στο ΠΑΣΟΚ και φάνηκε αδύναμος. Για πρώτη φορά από το 2009, υπάρχει πιθανότητα πρόωρων εκλογών.

Τίποτα από όλα αυτά δεν σημαίνει ότι ο κ. Παπανδρέου δεν αντιμετώπισε μεγάλα εμπόδια. Το δημόσιο χρέος της Ελλάδας υπερβαίνει το 150% του ΑΕΠ. Τα σκληρά μέτρα λιτότητας που απαιτούνται για να συρρικνωθεί το έλλειμμα του προϋπολογισμού εξαρχής θα επέφεραν αύξηση της ανεργίας -που τώρα υπερβαίνει το 16% του εργατικού δυναμικού- και θα επιδείνωναν το λαϊκό αίσθημα.

Η κατάσταση του χρηματοοικονομικού κλάδου είναι επίσης βαθιά ανησυχητική. Από τα τέλη του 2009, οι ελληνικές επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά απέσυραν από τις εγχώριες τράπεζες περισσότερα από 40 δισ. ευρώ, που αντιστοιχεί περίπου στο 17% της συνολικής βάσης καταθέσεων.

Η εμπιστοσύνη του λαού στην ικανότητα της κυβέρνησης να προστατεύσει τις αποταμιεύσεις και να σταθεροποιήσει την οικονομία εξανεμίζεται ταχύτατα. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, οι ελληνικές τράπεζες εξαρτώνται ολοκληρωτικά από τα κεφάλαια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία από την πλευρά της πρέπει να αποδεχτεί ως collateral για την παροχή ρευστότητας στις τράπεζες τα αμφιβόλου αξιοπιστίας ελληνικά κρατικά ομόλογα.

Εντός της ευρωζώνης των 17 μελών, η Ελλάδα ανήκει σε μία κατηγορία από μόνη της: στη χαμηλότερη. Δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι ο πολιτικός κόσμος αλλά και η ευρύτερη ελληνική κοινωνία έχουν τη θέληση και τους πόρους για να κάνουν μία ακόμη προσπάθεια ώστε να αποφύγουν την καταστροφή.

Οι διασυνδέσεις μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης, όμως, όπως και μεταξύ των τραπεζικών τους συστημάτων και της ΕΚΤ, καθιστούν ουσιώδες ότι η Ελλάδα θα πρέπει τουλάχιστον να προσπαθήσει.

Υπάρχει ακόμη η ευκαιρία."

ΠΗΓΗ: FT.com

Κορυφή
 Προφίλ  

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 3428 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87 ... 343  Επόμενο

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε: