neoforum.gr

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 3428 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89 ... 343  Επόμενο
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Market Talk με τον Dr. Πάνο Δάντη
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Ιουν 20, 2011 11:15 pm 
Χωρίς σύνδεση

Κε Δάντη καλησπέρα σας

Θα ήθελα να σας ρωτήσω, πως βλέπετε την Πολιτική και την Πολιτική εκπροσώπηση στα χρόνια που ερχονται?

Η Πολιτική για εμένα ως έννοια δεν πρεπει να έχει θέση στην σύγχρονη κοινωνία. Η Κοινοβουλευτική Δημοκρατία θα πρέπει να καταλυθεί τα επόμενα χρόνια. Είναι αναποτελεσματική. ήρθε η ώρα των Διαχειριστών των κοινωνιών. Οπως η βασιλεία βρέθηκε στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας το ίδιο θα συμβεί και με την Πολιτική. Ο κόσμος δεν χρειάζεται πια εκπροσώπους, αλλά διαχειριστές. Με άμεσες αποφάσεις και μέσω μιας ημι-αμεσης δημοκρατίας

Επειδή σκοπεύω να το αναδείξω ως θέμα σε ξεχωριστό thread θα ήθελα να σας ρωτήσω. 2 πράγματα
1. η ΤΤΕ είναι ο σημαντικότερος ΧΠ ελεγκτικός μηχανισμός, το θεωρείτε ορθο να διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο?
2. Πως θα σας φαινόταν σαν ιδέα αν τα πολιτικά κόμματα μπουν σε μια χρηματιστηριακή αγορά? Το έχετε σκεφτεί ποτέ?

Αυτές οι δυο ερωτήσεις φαίνονται φαινομενικά άσχετες με το πρωτο που σας ειπα. στοθεμα μου θα αναπτύξω το πως συνδέονται.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Ιουν 20, 2011 11:46 pm 
Χωρίς σύνδεση

Δεν θα ήταν πιο απλό να αρχίσει κάποιος ευρωπαϊκός μηχανισμός να αγοράζει ομόλογα με μεγάλο discount-spread ; Αυτό θα είχε σαν αποτέλεσμα είτε την μείωση του χρέους είτε την επιστροφή στις αγορές .

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Ιουν 21, 2011 2:34 am 
Χωρίς σύνδεση

Ας πούμε ότι έκανε λάθος ο υπολογιστής.

Τελευταία επεξεργασία από fufutos και Τρί Ιουν 21, 2011 3:08 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Ιουν 21, 2011 3:05 am 
Χωρίς σύνδεση

Δάντη με βρίσκεις σύμφωνο και γενικές γραμμές αλλά και πιο εξειδικευμένα. Αλλά αυτό δεν εξηγεί από πότε η Γερμανία έχει πρωτογενή παραγωγή.Εμείς είμαστε κατ εξοχήν γεωργοκτηνοτροφική, τουριστική, ναυτιλιακή χώρα.
Είναι δυνατόν το ΛΙΝΤΛ να είναι των Γερμανών; Και φυσικά, πάλι δεν έχουν οι Γερμανοί. Τούρκικα είναι τα τουρσιά και Ρουμανίας το Γάλα. Έχω και τα στοιχεία.
Στη νοοτροπία θα συμφωνήσουμε. Αλλά δεν είναι κακό να είσαι μεταποιητής του προϊόντος σου. Κι ας σε λένε "κονσερβά". Τα λεφτά είναι καλά. Ακόμη και από το βόθρο.
Θα επέλεγα στη θέση σου να μην την ονομάζω βιολογική γεωργία, μιας και υπό αυτόν τον όρο είναι μόνο μια φούσκα (επίσης με επιστημονικά στοιχεία). Καλύτερα να μιλάμε γενικότερα για ποιοτική παραγωγή ή φυσική γεωργία που είναι και νεότεροι όροι βασισμένοι σε δοκιμασμένα μοντέλα. Και να μην ξεχνάμε ότι κάποιος πρέπει να δουλεύει για να τρώμε αν κάνουμε μόνο software. Ως γνωστόν τα windows "δεν τρώγονται" με τίποτα.
Όσον αφορά την αποκέντρωση, ε σαφώς τα χωριά δεν έχουν υποδομές. Αλλά και όσο τα αφήνουμε έτσι θα σβήνουν περισσότερο. Αν δε δοθεί κεντρική ώθηση να πάω στο χωριό και να ξέρω ότι θα ζήσω καλά, τί να πάω να κάνω; Και τέλοσπάντων πλέον τα περισσότερα χωριά της Ελλάδας είναι πλέον άμεσα συνδεδεμένα με τις κοντινές τους πόλεις με πολύ καλό δίκτυο. Εκτός πια κι αν κάποιος θέλει να είναι ατόφιος πρωευουσιάνος,συμπρωτευουσιάνος κτλ. Πάντως να σου πω μιαν αλήθεια, στο Νευροκόπι μια χαρά περνάνε.Και η Βουλγαρία είναι δίπλα.
Όσο για τον τουρισμό, ε, είπα και κάτι για τα βράχια. Έχει ρε Δάντη ένα νησί εκεί απέναντι από την Καβάλα προς τους Αμμόλοφους, έχει 15 χρόνια το χαλβαδιάζω. Αλλά είναι πολλά τα λεφτά.Εκείνο θα γινότανε μια θερετράρα. Τύφλα να 'χουν τα CAYMAN.
Όσον αφορά τα πανεπιστήμια, ε να σου πω ότι αυτό το πράμα με τις εξετάσεις, αμάν ρε παιδάκι μου. Αμάν. Αγανακτήσαμε. Από την εποχή των παγετώνων η ίδια ιστορία και μετά στα κόμματα για να πάρεις πτυχίο. Επιτέλους θα εξηγήσει κανείς ότι με το διάβασμα ενός συγγράματος δεν γίνεσαι επιστήμονας; Δηλαδή η Γεωπονική τί γυρεύει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης; Να την κάνουμε στην πλατεία συντάγματος να κάνουνε μάθημα στον κήπο τα παιδιά. Μάθημα επιλογής θα είναι το Escape from Paraliament. Αντί να στείλουνε ένα τεράστιο κέντρο στο Θεσσαλικό κάμπο. Αντί να κάνουνε μονάδες εκπαίδευσης στις τοπικές παραγωγές και να στέιλουνε ένα παράρτημα βουβαλοτροφίας στην Κερκίνη. Αυτά πρέπει να γίνουν.

Τώρα όσον αφορά το δεν μπορουμε να πάμε στο 1970 θα διαφωνήσω. Με την έννοια ότι ούτως ή άλλως είμαστε. Οικονομικά είμαστε.Να μη σου πω και χειρότερα. Εγώ βλέπω γύρω μου τον κόσμο και ενώ είμαι κι εγώ σφιγμένος και πιεσμένος, μόλις τους δω αισθάνομαι ευτυχισμένος και μια χαρά. Είναι χειρότερα από ήταν το 70. Βέβαια έχουνε την ελευθερία τους σε όλα τα επίπεδα σχεδόν αλλά τα οικονομικά είναι εκεί να μη σου πω και παρακάτω. Και με αυτή τη μέθοδο και αυτή την κουλτούρα δεν μπορεί να κάνουνε πολλά βήματα σε αυτό το στυλ. Εδώ χρειάζεται όχι επανεκκίνηση της οικονομίας. Εδώ χρειάζεται δημιουργία μιας βάσης της οικονομίας. Φτου κι από την αρχή. Να βάλουμε βάσεις και μιας και έχουμε την πρόοδο και την ευχέρεια σε κάποιους τομείς να τους προχωρήσουμε.

Και κλείνοντας θα ξαναεπιμείνω. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΤΟ ΚΡΑΣΙ, ΤΟ ΛΑΔΙ, ΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ, ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΣΕ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΡΑΣΙΟΥ, Η ΠΡΩΤΗ ΣΕ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΔΙΟΥ, Η ΠΡΩΤΗ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΕΡΕΥΝΑ;;;;;; ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ;;;;; ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΟΙ "ΒΛΑΚΕΣ ΟΙ ΦΡΑΓΚΟΙ" ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΙ ΣΕ ΠΟΙΌΤΗΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΡΑΣΙΟΥ; ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΛΑΔΙ;;;;;; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΑΝΑΤΖΕΡ;;;;;; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΙ;;;;;ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΡΚΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ;;;;;;;

Στο άλλο θέμα που είπες για τα Επίκαιρα, έχω να σχολιάσω κάτι που μου ήρθε αυθόρμητα σήμερα στη μνήμη. Θυμάσαι που ο Γιώργος είχε αφήσει να εννοηθεί και το ΠΑΣΟΚ στήριξε την μη πραγματοποίηση του Μπουργκάς Αλεξανδρούπολη για ένα φεγγάρι; Κάνω λάθος ή ήτανε την εν λόγω εποχή; Και αν είναι έτσι τρεις σκέψεις μου έρχονται στο μυαλό.
1. Ή το έκανε για αποκλιμάκωση και για να μην τον κυνηγήσουν και αυτόν και ήξερε ότι η κατάσταση οδηγούνταν εδώ και ότι τα ξένα κέντρα τον χρειάζονταν οπότε δεν μπορούσε να ρισκάρει κάτι τέτοιο και να χάσει τη θέση του πρωθυπουργού γιατί τότε θα είχαμε τελείως διαφορετικές εξελίξεις.(Μην ξεχνάς ότι από πριν μιλούσε με τον Στρος Καν.Ποιός θα μιλούσε στη θέση του Παπανδρέου;Ποιός έχει αυτές τις ανοιχτές πόρτες παγκοσμίως;)
2. Ή το έκανε σε συνεννόηση με τον Κώστα και τον Πούτιν, ο οποίος αμέσως είχε αντιδράσει και στις ειδήσεις μας λέγανε ότι οι Ρώσοι διπλωμάτες ήταν απορημένοι και ότι ο Μεντβέντεφ δεν μπορούσε να καταλάβει το γιατί (μην ξεχνάμε ότι οι Ρώσοι τους βουτήξαν), για να αποκλιμακώσει την κατάσταση και να μην έχει εσωτερικές διαταραχές μεγάλης εμβέλειας που θα είχαν ακριβώς τα αποτελέσματα που βάσει του εγγράφου περίμενε η "ομάδα εργασίας".
3. Και η τρίτη και χειρότερη που μου έρχεται στο μυαλό είναι, μήπως ο Γιώργος ήξερε αλλά όχι τα πάντα. Μήπως η ομάδα αυτή έχει πρόσβαση στον κύκλο του και τον είχαν βάλει τότε στη διαδικασία να αντιταχθεί γιατί ήταν ο εύκολος δρόμος από τη μία και φυσικά θα είχαν και τη δεύτερη επιλογή να δημιουργήσουν αναταραχές σκοτώνοντας τον Καραμανλή από την άλλη. Και μήπως όλος αυτός ο κύκλος έκλεισε με την πρωθυπουργία του η οποία στις κινήσεις της έχει κάνει πολλά λάθη και παραλείψεις γιατί το πυθία ήταν το 1 και υπάρχει και Πυθία 2 χωρίς όμως νεκρούς αλλά,απλώς, μόνο με αποσταθεροποιήσεις καθαρά για την ενεργειακή εκμετάλλευση του Αιγαίου; Και ακόμη παραπάνω. Μήπως τα λάθη δεν ήταν λάθη αλλά αναγκαστικές κινήσεις αποπροσανατολισμού των αφεντικών της ομάδας εργασίας για να μπορέσει να φανεί ως ανάγκη η ενεργειακή πολιτική; Και πιο πάνω. Μήπως είναι το ακριβώς ανάποδο; Μήπως όλη η κρίση δημιουργήθηκε γιατί η ομάδα εργασίας κέρδισε με τον ειρηνικό τρόπο; Θα ήταν χρήσιμο να δούμε αν τα γυμνασμένα παλικάρια εξυπηρετούσαν συμφέροντα γειτονικών χωρών ή χωρών που μας στηρίζουν στην δήλωση της ΑΟΖ. Πάντως ελληνικά μιλούσαν άπταιστα.
Και επιπλέον θυμάμαι ότι την εν λόγω εποχή, που εδώ στην Ιταλία γινόταν χαμός με τα σκουπίδια στη Νάπολη και ο Μπερλουσκόνι έταζε ενεργειακούς καυστήρες απορριμάτων είχανε πολλές εκπομπές που ασχολήθηκαν με την ενεργειακή εκμετάλλευση του υπεδάφους, εκτός από τα σκουπίδια, αλλά κάποια στιγμή κόπηκαν όλα μαχαίρι και όλοι ήταν ευτχισμένοι για το South Stream. Δεν μπορώ να τα συνδέσω τα γεγονότα αλλά είναι πολλά πάνω στο ίδιο θέμα και με τις ίδιες παραμέτρους. Και όταν συμβαίνει αυτό κάθε υποψία είναι υποχρέωση.

Στέγνωσε η γλώσσα μου.Πάω για νερό.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Ιουν 21, 2011 7:40 am 
Χωρίς σύνδεση

Kαλημερα

Ενω ανετειλε μια ηλιολουστη καλοκαιρινη μερα , Κυριακη , μ ενα δροσερο αερακι ...εφυγε ησυχα απο τη ζωη χωρις να μας κουρασει και χωρις να υποφερει πολυ , ο λατρεμενος μου πατερας ... ενας ανθρωπος ακεραιος , αγωνιστης , ταπεινος , πατριωτης...ερχοταν απο μια γενια κατοχικη που εχτισε την Ελλαδα που αγαπησαμε , αυτη που γκρεμισε η της μεταπολιτευσης ...πατουσε στερα σε αξιες και περιφρονησε παντα τα καθρεφτακια των δυτικων ...στεναχοριοταν που δε μπορουσε πια ευκολα να κλαδεψει τον κηπο το καλοκαιρι στο χωριο , που δε μπορουσε να περασει βερνικι τα καγκελα ...η γενια αυτη που δεν της χαριστηκε τιποτα , της κοβουνε τη συνταξη αλλα κι αυτο το υπομενει ,
βλεπει με απορια να γυρναμε ολοταχως πισω , οτι οι αγωνες της πηγανε στραφι και τα εγγονια τους ετοιμαζονται για γερμανιες οπως ο θειος μου το 60...εμεις μενουμε και θα μεινουμε και θα δωσουμε τον αγωνα εστω μονοι μας ...ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΝΕΣΤΗ ...

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Ιουν 21, 2011 8:03 am 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ
ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΘΥΜΟΣΑΣΤΕ.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Ιουν 21, 2011 11:37 am 
Χωρίς σύνδεση

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΑΝΕΣΤΗ.
ΤΑ ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΑΚΕΡ.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Ιουν 21, 2011 4:33 pm 
Χωρίς σύνδεση

Ευχαριστω και παρακαλω να συνεχιστει η ανταλλαγη αποψεων , αυτη αλλωστε μας ενωνει σ αυτη την ενοτητα και αυτη μας κανει μελη μιας νοητης κοινοτητας...αυτα τα μελη απολαμβανουν τον αλληλοσεβασμο και γι αυτο μοιραστηκα το προσωπικο χρονικο ...η ζωη τραβαει την ανηφορα...
Γιωργος

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Ιουν 21, 2011 8:48 pm 
Χωρίς σύνδεση

φίλε aker, εύχομαι για την ψυχούλα του πατέρα σου το καλύτερο που υπάρχει .... και πάλι και πάντοτε

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Ιουν 21, 2011 9:20 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Καλησπερα..ακερ να ζησεις να τον θυμασαι..ειναι μεγαλη απωλεια, πολυ μεγαλύτερη απο οτι φαινεται, και το γνωριζω προζωπικά γιατι ημουν στην ιδια θεση με σενα ακριβώς ενα χρονο πριν....οταν θα ξαναρθει θαναι καλυτερα...ηταν η τελευταια γενιά με νοοτροπία Ελληνων..μετα πλάκωσαν οι νεο-έλληνες τους οποίους σύντομα θα τους σουτάρουν οι εναπομειναντες Ελληνες..

Η πολιτικη ειναι απαραίτητη..αμα κανεις μονο διαχείρηση θα λειτουργείς ως manager...ενώ η πολιτική αποφαση πολλες φορές ειναι ενάντια στον ορθολογισμό και την επικρατουσα λογική..η κοινωνια δεν ειναι εταιρία, εχει μελη που ειναι ευάλωτα, μελή που ειναι παραγωγικά ή μη , άλλα που εχουν ιδιομορφίες κλπ και το βασικότερο ΔΕΝ μπορούν να απολυθούν..ομως εχεις δικιο απο την άποψη οτι θελει πολιτικούς με υψηλή αντίληψη και γνώστες των προβλημάτων..και βασικό..να μην εχουν τιποτα στην ιδιοκτησία τους..εγω αν ημουν στην θεση ενός βουλευτή θα έλεγα εχω αυτα, τα πουλάω , και τα λεφτα πάνε στους ΑΜΕΑ.και απο εδω και πέρα θα κανω αυτά για 4 χρόνια και μετα αντε γεια..ετσι κανενας δεν θα μπορουσε να πει αυτός μπηκε για λεφτα, για γνωριμίες κλπ..αυτο θα άλλαζε την ψυχολογία του κόσμου και απο απέναντι θα ερχόταν μαζι με όσους το έκαναν..
Επι της ουσίας η χώρα χρειάζεται ένα κεντρώο κινημα με φιλελευθερα χαρακτηριστικά στην οικονομία και κοινωνικά μέτρα για τους αδύναμους..ολα τα άλλα περι αριστεράς, δεξιάς, κομμουνιστών κλπ ειναι για μικρά παιδια ..εχουν ξεπεραστεί απο την πραγματικότητα...

Dr. Πάνος Δάντης, DBA,CEFA,CAM

Κορυφή
 Προφίλ  

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 3428 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89 ... 343  Επόμενο

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε: