Πρίν απο ...πολλά χρόνια, βρισκόμουν σε ένα καζίνο στο Bayswater του Λονδίνου. Ετοιμαζόμουν να ποντάρω στο κόκκινο. Σημειωτέον οτι προηγουμένως είχε έρθει το μαύρο, 7 συνεχόμενες φορές, πράγμα που φυσικά ΔΕΝ αλλάζει τις πιθανότητες (αντίθετα απο ότι πιστεύουν οι περισσότεροι !)
Ξαφνικά, εμφανίζεται δίπλα μου ένα μυστήριος τύπος, που έβλεπα για πρώτη φορά στη ζωή μου (
κλασσικός ... Κύπριος του Λονδίνου) και μου λέει σε άψογα ...Ελληνικά : "
Follow the colour, ρε !! "
Το μαύρο ήρθε για 8η συνεχόμενη φορά και έχασα ! Ο δε Κύπριος μου είπε : "
Στόλεγα , δε με άκουσες ρε φίλε... "
Τα ίδια περίπου συμβαίνουν και στο Χρηματιστήριο, μόνο που το αποτέλεσμα είναι πολύ πιο biased (προκατειλημμένο), πράγμα που δίνει πολύ μεγαλύτερη ευχέρεια χειρισμών στον επενδυτή - παίκτη !
Εχω την γνώμη πως είτε κάποιος είναι "αντιθετιστής" (contrarian) είτε "ακολουθητής" (goes with the flow) βλάπτεται το ίδιο.
Η πιο σωστή τακτική είναι να ακολουθεί κανείς την έμπνευσή του, η οποία όμως πρέπει να βασίζεται στην πλατύτερη και βαθύτερη δυνατή γενική και ειδική πληροφόρηση !Βέβαια, τίποτα απο τα παραπάνω δεν αλλάζει το πρακτικό γεγονός, ότι έχασα ακόμα μία ευκαιρία με την ΑΜΚ της ΕΤΕ ...
Με παρηγορεί βέβαια το γεγονός οτι είμαι κατά βάση ... μακροπρόθεσμος, ίσως όπως κατ' αναλογία παρηγοριέται ένας τελείως φαλακρός, που καυχιέται για την ψηλή τεστοστερόνη του.
Είναι πολλά τα λεφτά ... Άρη
http://www.youtube.com/watch?v=RgdyKNqf4mgYΓ: Συγχαρητήρια στον φίλο verdadeiro για την επιτυχία του