neoforum.gr

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 3428 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91 ... 343  Επόμενο
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Market Talk με τον Dr. Πάνο Δάντη
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Ιουν 22, 2011 3:34 pm 
Χωρίς σύνδεση

Ευχαριστω ολους για τα συγκινητικα σας λογια , η ζωη συνεχιζεται ...

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Ιουν 22, 2011 4:40 pm 
Χωρίς σύνδεση

φιλε aker

Χωρις να γνωριζομαστε τα θερμα μου συλλυπητηρια
Δυσκολες ωρες και μεγαλη απωλεια ...
Ο χρονος ειναι σιγουρα γιατρος αλλά ορισμενες στιγμες ειναι δυσαναπληρωτο κενο...
Τα περασα και εγω πριν εναμιση χρονο...

να ζησετε και να τον θυμαστε με αγαπη ...
καλο του ταξιδι....

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Ιουν 22, 2011 4:52 pm 
Χωρίς σύνδεση
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Φίλε aker τα θερμά μου συλλυπητήρια... Να είσαι καλά να τον θυμάσαι...

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Ιουν 22, 2011 5:13 pm 
Χωρίς σύνδεση

aker,
ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙ!!!
Ξέρω ακριβώς τί σημαίνει η απώλεια αυτή.
Πρίν πολλά χρόνια έχασα τον πατέρα μου
και πρίν 1 μήνα την μητέρα μου ..........

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Ιουν 22, 2011 5:19 pm 
Χωρίς σύνδεση

Φίλε aker θερμά συλλυπητήρια , να έχετε υγεία να τον θυμάστε .

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Ιουν 22, 2011 7:30 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

..ο χρονος γιατρευει τα πάντα λενε..ισως και το χρέος ..ετσι οπως παει το πραγμα θα αναγκαστει απο τις συνθήκες η ΕΕ να κοψει χρήμα..δεν θα έχει άλλη επιλογη..

παντως αν δεν χρεοκοπήσουμε εχω μια λιστα, αρχής γενόμενης απο την PIMCO, τα think tanks, IFΟ, μερικούς νομπελίστες και αρκετούς ντόπιους για τα σχετικα...
γιατι αν και τωρα το κανουνε γαργαρα οι της ΕΕ και δωσουν 120 δις και παμε στο 2014, το θεμα της χρεοκοπίας απομακρυνεται πολύ..

Το θεμα με τα ασημικα που απασχολει πολυ κοσμο ειναι απλο..ας πουμε οτι παμε δραχμη..δεν θα εχουμε πτωση αξιών?? τοτε τι λετε να γινει? ποιος θα απαγορέψει σε οποιον θελει να αγοράσει ακινητα, γη και επιχειρήσεις?? μηπως τοτε δεν θα ειναι ο μεσος Ελληνας σε μεγαλύτερη οικονομική αναγκη??
παμε τωρα στο σενάριο του ευρω ..οποιος θελει να αναλάβει το κινδυνο θα ερθει να αγοράσει..και εμεις ετσι καναμε στα Σκόπια ή την Βουλγαρία..
οι υποδομές ειναι ενα θεμα διπλής σημασίας..αν προσφέρουν φθηνό και καλό προιόν πχ ενεργεια και αν ειναι στρατηγικής σημασίας..οι ΔΕΚΟ γενικά δεν προσφέρουν ουτε φθηνό ουτε ποιοτικό προιόν..στρατηγικής σημασίας ειναι τα νερα, τα λιμάνια και η ενεργεια...ομως θα μπορούσε το κράτος να πουλήσει πχ την ΔΕΗ και να στήσει μια άλλη ΔΕΗ απο την αρχή..το λιμανι δεν αλλάζει οπότε καλυτερα να νοικιαστεί για πολλά χρόνια με δικαίωμα ανανέωσης..τα δε νερά είναι ξεχωριστή περίπτωση και δεν πρέπει να δοθεί η κατασταστική μειοψηφία..

Dr. Πάνος Δάντης, DBA,CEFA,CAM

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Ιουν 22, 2011 7:46 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

..τωρα για γή και σπιτια ας τα δωσουν..ετσι και αλλιώς οποιος θελει μπορει να αγοράσει οτι θελει στην ΕΕ..εξαλλου εδω ταιριάζει το ας προσέχαμε..οποιος χρωστάει δεν ειναι ελέυθερος, ειτε μιλαμε για ατομο είτε για νοικοκυριό, είτε για δήμο είτε για κράτος

επισης τελευταια ακουω πολλά για το 1950 και το ποσα καλιεργούσαμε και τι αυτονομία που ειχαμε, ενώ σήμερα ακουσα και σενάριο σουπερ συνομωσίας που ξεδιπλώνεται απο το 1945 και μετά....απορω γιατι να μην παμε στο Βυζάντιο και στις τότε ειδικότητες που ειχαμε..
ο κοσμος ειναι αλληλοεξσρτώμενος και ειδικα μετα το 1980 με την αναπτυξη της τεχνολογίας υπολογιστών περισσότερο..η παγκοσμιοποίηση αποφασίστηκε και ακολουθηθηκε για να αυξηθεί ο παγκόσμιος πλούτος -οχι η σωστή κατανομή του που ειναι άλλο θεμα - με το καθε κράτος να επικεντρωνεται στο ανταγβνιστικό πλεονεκτημα που εχει..αυτα τα περί αυταρκειας δεν εχουν κανενα νοημα..αν με συμφερει - ειναι πιό φτηνά και ποιοτικά - , εισάγω τα ζαρζαβατικα ή την οικοδομικά υλικά ή το software ή τα αυτοκινητα κλπ..σημασια εχει να εχω επικεντρωθει σε καποια αγαθα στα οποία να ειμαι ο καλύτερος στον κόσμο αν ειναι δυνατό..

Δεν ειμαστε ουτε μπορει κανενα κρατος να γινει μια κλειστή οικονομία..αυτο το πολυ απλό αγνοειται απο πολλούς..

Dr. Πάνος Δάντης, DBA,CEFA,CAM

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Ιουν 22, 2011 8:48 pm 
Χωρίς σύνδεση

Δάντης έγραψε:
..τωρα για γή και σπιτια ας τα δωσουν..ετσι και αλλιώς οποιος θελει μπορει να αγοράσει οτι θελει στην ΕΕ..εξαλλου εδω ταιριάζει το ας προσέχαμε..οποιος χρωστάει δεν ειναι ελέυθερος, ειτε μιλαμε για ατομο είτε για νοικοκυριό, είτε για δήμο είτε για κράτος

επισης τελευταια ακουω πολλά για το 1950 και το ποσα καλιεργούσαμε και τι αυτονομία που ειχαμε, ενώ σήμερα ακουσα και σενάριο σουπερ συνομωσίας που ξεδιπλώνεται απο το 1945 και μετά....απορω γιατι να μην παμε στο Βυζάντιο και στις τότε ειδικότητες που ειχαμε..
ο κοσμος ειναι αλληλοεξσρτώμενος και ειδικα μετα το 1980 με την αναπτυξη της τεχνολογίας υπολογιστών περισσότερο..η παγκοσμιοποίηση αποφασίστηκε και ακολουθηθηκε για να αυξηθεί ο παγκόσμιος πλούτος -οχι η σωστή κατανομή του που ειναι άλλο θεμα - με το καθε κράτος να επικεντρωνεται στο ανταγβνιστικό πλεονεκτημα που εχει..αυτα τα περί αυταρκειας δεν εχουν κανενα νοημα..αν με συμφερει - ειναι πιό φτηνά και ποιοτικά - , εισάγω τα ζαρζαβατικα ή την οικοδομικά υλικά ή το software ή τα αυτοκινητα κλπ..σημασια εχει να εχω επικεντρωθει σε καποια αγαθα στα οποία να ειμαι ο καλύτερος στον κόσμο αν ειναι δυνατό..

Δεν ειμαστε ουτε μπορει κανενα κρατος να γινει μια κλειστή οικονομία..αυτο το πολυ απλό αγνοειται απο πολλούς..

Πάντως εγώ είχα την εντύπωση ότι ένα κράτος, αν σέβεται τον εαυτό του και θέλει να ονομάζεται δημοκρατικό εξασφαλίζει επιλογές στους πολίτες του. Κλασσικό παράδειγμα το δικαίωμα στην εργασία. Ευτυχώς, ακόμη και στη "νέα τάξη" πραγμάτων συνεχίζει να ορίζεται ως "δικαίωμα" και όχι "ανάγκη" ή "δυνατότητα". Και τα κράτη πρέπει να διασφαλίζουν το δικαίωμα αυτό όχι μόνο με θέσεις στο δημόσιο τομέα αλλά και με επενδυτικές ευκαιρίες πλην όμως τις οποίες θα μπορεί να ελέγχει ως κράτος.
Η αλληλοεξάρτηση είναι κάτι το οποίο υπάρχει από πάντα. Δεν είναι κάτι που ήρθε μετά το 1980. Ούτε μετά το 1945. Και επί Μ.Αλεξάνδρου υπήρχαν αλληλοεξαρτήσεις. Και η Φλώρινα εξαρτάται από το Βόλο ή από την Κατερίνη για να φάει ψάρια. Η τεχνολογία από την άλλη, όπως και οτιδήποτε, έχουν τις βάσεις τους στον πρωτογενή τομέα παραγωγής. Αν δεν παράγεις σιλικόνη, αν δεν παράγεις χαλκό και διάφορα άλλα ο υπολογιστής δε γίνεται.
Σαφώς δεν υπάρχει η έννοια της κλειστής οικονομίας. Αλλά ούτε και αυτό είναι σημερινό. Το πολυεθνές εμπόριο υπάρχει από την εποχή των παγετώνων.Το θέμα είναι τί μπορεί ο καθένας να δώσει για να λάβει το αντίστοιχο.
Ας θέσουμε ότι δεν υπήρχαν χρήματα. Δε θα υπήρχε εμπόριο; Σαφώς και θα υπήρχε. Το χρήμα γεννήθηκε όχι για να δίνει μια αξία, αλλά για να αντιπροσωπεύσει την αξία χωρίς να χρειάζεται να τρέχω στην αγορά με 3 κιλά ντομάτες για να πάρω ένα πακέτο τσιγάρα. Όταν το χρήμα όμως ξεκίνησε να εξυπηρετεί την αξία του εαυτού του ή καλύτερα, όπως συμβαίνει στις διεθνείς αγορές αλλά και στο ΧΑΑ, να εξυπηρετεί την ματαιοδοξία του κάθε επίδοξου καναπεδάκια που θέλει να βγάλει εύκολα λεφτά τότε χάλασε η συνταγή.
Με όλα αυτά θέλω να πω πως δεν μπορεί να μετράμε την σκλαβιά με το χρήμα λαμβάνοντάς το υπόψιν μας ως αγαθό. Αν το κάνουμε αυτό, αυτομάτως παίζουμε στο παιχνίδι αυτών οι οποίοι κόβουν χρήμα χωρίς αντίκρυσμα. Από πότε κάποιος που χρωστάει είναι σκλάβος; Δηλαδή όποιος είναι δανειολήπτης για να χτίσει ένα σπίτι είναι σκλάβος; Όποιος δανειολαμβάνει για να στήσει μια επιχείρηση είναι σκλάβος; Νόμιζα ότι αυτό λεγόταν παραγωγική χρηματοδότηση.
Νομίζω ότι ακριβώς αυτό είναι το σημείο στο οποίο χάνουμε το παιχνίδι. Ο μεσάζοντας που λέγεται τραπεζικό σύστημα πήρε το χαρτί και του έδωσε αξία που δεν έχει στην πραγματικότητα, μόνο και μόνο για να κερδίσει επί των δοκούντων της ανάπτυξης η οποία έχει μέσα της ένα χαώδες φάσμα εφαρμογής.(Ανάπτυξη δεν είναι να παράγω ενέργεια.Ανάπτυξη είναι να παράγω ενέργεια γιατί μου χρειάζεται ή γιατί μπορώ να την δώσω σε κάποιον που τη χρειάζεται. Και αυτή η ενέργεια έχει το νόημα της εξυπηρέτησης και της διευκόλυνσης ή καλύτερα της ποιότητας ζωής. Πιο καλό είναι το ρεύμα στον μύλο παρά η αγελάδα που γυρίζει γύρω γύρω).
Για να τελειώνω, γιατί τελευταία λέω πολλά, νομίζω ότι δεν υπάρχει ιδανική λύση. Ούτε το μέσα είναι καλό ούτε το έξω. Είναι καθαρά θέμα προσωπικών επιλογών. Ποιός είπε ότι αν η Ελλάδα αποχωρήσει από την ΕΕ δεν θα έχει εμπόριο; Και ποιός είπε ότι αν είναι μέσα στην ΕΕ θα έχει εμπόριο; Νομίζω ότι το όλο κομμάτι πρέπει να μεταφερθεί σε περισσότερο ανθρωπιστικό επίπεδο. Είναι γεγονός ότι κάθε φορά που μια χώρα βρίσκεται σε πόλεμο ή "πόλεμο" το πρώτο πράγμα το οποίο αρχίζει να φθίνει είναι τα συλλογικά δικαιώματα. Εδώ αυτό που πρέπει να αποφασιστεί είναι, να παραχωρήσω δικαιώματα και να έχω ανάπτυξη μέσα στην ΕΕ μέσω των λίγων και παντοδύναμων επενδυτών που μου διασφαλίζει ένα μέλλον αλλά το οποίο δεν είναι καθόλου ρόδινο (εδώ να θυμήσω το άρθρο σας περί βασικού μισθού στις ΗΠΑ) ή να μην παραχωρήσω δικαιώματα και να το ρίξω στην ανάπτυξή μου η οποία να μου δώσει κάτι το εμπορεύσιμο, στάνταρ η νεοτεριστικό*, αποφασισμένος πως για τα επόμενα 20-30 χρόνια θα ζήσω δύσκολα αλλά όταν βγω από τη στενωπό θα έχω ΚΑΙ δικαιώματα ΚΑΙ αξία(=λεφτά);

*Εμπορεύσιμο, όπως λέω εδώ και μερικές μέρες δεν είναι μόνο το ζαρζαβατικό. Εμπορεύσιμη είναι και η ιατρική και οποιαδήποτε επιστήμη. Τα φάρμακα είναι σούπερ εμπόριο. Η έρευνα είναι ότι πιο σούπερ σε εμπόριο. Και μπορεί να είναι και οπλικό σύστημα όταν πρόκειται για μικροβιολογία.

Νερόοοοοοοοοοοοοοοοοο.

Τελευταία επεξεργασία από fufutos και Τετ Ιουν 22, 2011 8:58 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Ιουν 22, 2011 8:57 pm 
Χωρίς σύνδεση

Δάντης έγραψε:

Θα προσθετα , πως η καταντια στα ποιοτικα στοιχεια της παραγωγης και της διαθεσης πχ των αγροτικων προιοντων , ηταν αποτελεσμα συνεχους διαπλοκης συνδικαλιστων/πολυεθνικων , σε βαρος ανιδεων/αμορφωτων/βολεμενων/διεφθαρμενων ...διαλεξτε εναν απο τους παραπανω χαρακτηρισμους και θα πεσετε μεσα ...το σιγουρο ειναι οτι απεμποληθηκαν συγκριτικα πλεονεκτηματα παραδοσιακα κορυφαιων αγροτικων προιοντων και ακομη χειροτερα καταχρεωθηκε ο αγροτικος τομεας χωρις σχεδια και οραμα αλλα με βαση μονο να βγει η χρονια...
Σ αυτο πρωταγωνιστησε η αριστερα/πασοκ αλλα κι η δεξια διαχειριστηκε επισης παρομοιως την κατασταση...οσο ευκολο θα ηταν να γινει συνεταιριστικη τυποποιηση και εισοδος σε παγκοσμιες αγορες , τοσο δυσκολο ηταν να συμφωνησουν σε τοπικο επιπεδο και κυριως να γινει χρηστη διαχειρηση...

Ετσι , ενω τα καλυτερα αγαθα τα εχουμε απο αιωνες , δεν δουλεψαμε τα συγχρονα εργαλεια για να βγουμε δυνατα εξω ...
Ειναι ποτε δυνατον στον κυριαρχο κλαδο της ιχθυοκαλλιεργειας , να ειναι ΟΛΕΣ οι εταιριες προβληματικες και χρεωμενες ???
Οι εν λογω μανατζερ αξιζουν νομπελ οικονομιας - η βραβειο ανοιχτης παλαμης ...

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Ιουν 23, 2011 8:50 pm 
Χωρίς σύνδεση

Καλησπερα , μιλαμε για μεθοδολογια παπατζηδων στο κυβερνητικο σχημα...πηραν ψηφο με εξαγγελιες μη αλλαγης του αφορολογητου και σε 2 μερες η μερκελ τους επεβαλλε να το παρουν πισω και να συνεχιστει ενα σαφαρι φοροκλοπης καθε ταλαιπωρου και με τελειως ατολμη φορολογια των επιτηδευματιων κλπ φοροαπαλλαγμενων που πινουν εις υγειαν των κοροιδων ...
...τι να λεμε για φορολογια μεγαλοοφειλετων και μαυρου χρηματος ...μηδεν μεγαλο στο μπενυ που ξεκινησε με κολοτουμπα και αμπελοβλακειες στη σημερινη συνεντευξη , ξεδιαντροπα και στη λογικη του προηγουμενου αχρηστου:θα παρουμε ο,τι μετρο μπορουμε για να μαζεψουμε χρημα - θα υπακουμε στην τροικα - δε θα συγκρουστουμε ...δραμα ...

Κορυφή
 Προφίλ  

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 3428 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91 ... 343  Επόμενο

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε: