neoforum.gr

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 3428 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101 ... 343  Επόμενο
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Market Talk με τον Dr. Πάνο Δάντη
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Ιούλ 06, 2011 11:00 pm 
Χωρίς σύνδεση

σκοτυ υποθετω κλεισιμο εννοεις ή ενδοσυνεδριακό?

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Ιούλ 06, 2011 11:05 pm 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Κλείσιμο φίλτατε!! το ενδοσυνεδριακό δε μου λέει κάτι.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Ιούλ 06, 2011 11:21 pm 
Χωρίς σύνδεση

Εγώ λέω να αφήσουμε τις κινδυνολογίες, τις απειλές, τους οίκους αξιολόγησης και τα CDS και να δούμε τα πράγματα καθαρά .
1. Που οδηγεί ο δρόμος που δείχνει η τρόικα σε Ελλάδα, Ιρλανδία και Πορτογαλία ;
2. Όλοι κάνουν κριτική στους οίκους αξιολόγησης,από κυβέρνηση και δημοσιογράφους μέχρι χρηματιστές κλπ λένε ότι μας κάνουν πόλεμο και ότι η Ελλάδα δεν θα πτωχεύσει ... Ωραία αφού είναι έτσι μόνο αυτοί είναι οι έξυπνοι και όλοι οι επενδυτές στον κόσμο είναι κουτοί και δεν βλέπουν τις ευκαιρίες στα ελληνικά ομόλογα ; Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει γιατί οι αγορές μας πέταξαν έξω και πιπιλάνε καραμέλες με κακούς ξένους κερδοσκόπους που ποντάρουν στην κατάρρευση αλλά θα τους τιμωρήσει ο Τζέφρυ, έχει βγάλει το πιστόλι στο τραπέζι ...
Γέλασα πολύ προχθές με τον Μπουσμπουρέλη που έλεγε τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων . Λέει με τέτοιες αποδόσεις εφόσον δεν πτωχεύσουμε ... και ξαφνικά πέφτει βουβαμάρα στο στούντιο ... κατά λάθος συνειδητοποίησε πόσο ανόητος είναι με αυτά που λέει .
3. Τι μας ενδιαφέρει αν θα πληρωθούν τα CDS ή όχι ; Και αν μας ενδιαφέρει γιατί δεν μας λέτε ποιοι είναι οι εκδότες και ποιοι οι κάτοχοι ;
4. Εγώ για θέμα αρχής προτιμώ επιστροφή στην δραχμή . Θεωρώ απαράδεκτο στην ενωμένη Ευρώπη άλλος να δανείζεται φτηνά και άλλος ακριβά, άλλος να δανείζεται για να φτιάχνει υπερσύχρονα εργοστάσια και άλλος ίσα για να λιγδώσει λίγο το αντεράκι του . Μετά σου λένε ο νότος δεν είναι παραγωγικός και ανταγωνιστικός . Βέβαια αφού δεν τρέχει χρήμα και αυτό που τρέχει είναι πιο ακριβό από του Βορά πώς ο νότος θα γίνει ανταγωνιστικός ; Έχουν διαστρεβλώσει τα πάντα με το άδικο αυτό σύστημα . Καλύτερα να σπάσει η Ευρώπη και το ευρώ στα δύο, Βόρειοι και Νότιοι να δείτε μετά τι κλάμα έχουν να ρίξουν Γερμανοί, Βέλγοι, Ολανδοί και Αυστριακοί .
Το ευρώ κινδυνεύει σοβαρά . Μετά το Ιρλανδικό θαύμα κάπου είναι κρυμμένο και το Γερμανικό . Η Ελλάδα θα είναι το καψούλι που θα πυροδοτήσει την Γερμανική βόμβα . Για αυτό ας φύγουμε τώρα από το ευρώ παρά να αφήσουμε την ΕΚΤ και τους Γερμανούς να το τινάξουν στον αέρα .
Η Ελλάδα σε συνολικό χρέος (δημόσιο και ιδιωτικό) ποσοστιαία είναι κάτω από το μισό των Γερμανών είτε μιλάμε ως προς το ΑΕΠ, είτε μιλάμε σε απόλυτο αριθμό ανά πληθυσμό . Συνεπώς ας δώσουν ρευστό στην πραγματική οικονομία μας και να το βουλώσουν . Διαφορετικά δραχμούλα και άρχοντες στον τόπο μας . Εμείς θα εξακολουθούμε να έχουμε το καλύτερο ακίνητο στους αιώνες των αιώνων, αυτοί θα θέλουν συνέχεια νέα δάνεια να εκσυγχρονίσουν τα εργοστάσια τους για να είναι ανταγωνιστικά .

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Ιούλ 06, 2011 11:31 pm 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Με το 95% των ομολόγων μας σε ευρώ, μια χαρά άρχοντες θα γίνουμε με την δραχμή στον τόπο μας. Με τις ακίνητές μας αξίες απαξιωμένες, με τις πρώτες ύλες να κοστίζουν πλέον σε συνάλλαγμα και πολύ πιο ακριβά στο ποσοστό της υποτίμησης που θα φάμε στο κεφάλι. Άρχοντες στον τόπο μας θα γίνουν όσοι φέρουν τα ωραία τους δις ευρώ ή εκ ευρώ που έχουν βγάλει έξω απ τη χώρα κ περιμένουν σαν τα κοράκια και επιπλέον κ οι όποιοι ξένοι.....

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Ιούλ 07, 2011 12:53 am 
Χωρίς σύνδεση

1. Aker υπαρχει κάτι που λέγεται και μόχλευση ρε συ
2. Υπάρχει η βραδυφλεγης βόμβα μεγατόνων που η Ευρώπη κάθεται πάνω της και λέγεται Ιταλία. Δομικά χαρακτηριστικά ο Νότος τα ίδια με ελλάδα, τεράστια παρα-οικονομία με -προς το παρόν ανεκτό ιδιωτικό και δημόσιο χρέος. Οικονομία μοντέλο στην δεκαετία του90 αλλά κατακερματισμένη σήμερα. Και αν σκάσει αυτή- ΔΕΝ ΜΑΖΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΊΠΟΤΑ, για έναν και απλό λόγο. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ουτε δομικά, ούτε θεσμικά ούτε ως κεντρικη εξουσία και κυβέρνηση. Η Ευρώπη το ξέρει αυτό, πολυ περισσότερο η αμερικη αλλά τι να κάνει? να επέμβει στα δομικά στοιχεία της χώρας? Με ποια αιτιολογία? Οτι τα οικονομικά της στοιχεία είναι ΚΑΡΑΜΟΧΛΕΥΜΕΝΑ? Προξέτε πολυ την ιταλία λοιπόν, η ιρλανδια μπορεί να μαζευτεί, η πορτογαλία επίσης, η ισπανία με δυσκολία αλλά και αυτή γίνεται, η ιταλία με τιποτα. Ακομα και η εισπραξιμότητα των δημοσίων εσόδων εκει ειναι σαν την ελλάδα σε ορισμένες επαρχίες, ίσως και χειρότερα.
3. Αν αγοραζε τωρα, σημερα μια ευρωπαικη μετοχή ενας επενδυτής, κε Δάντη ποια θα ηταν αυτή? η σε ποιο κλάδο θα έπρεπε να ηταν αυτή?Πχ αν ημουν Τουρκια θα έπαιρνα κατασκευές, γενικά σε ευρώπη ενέργεια, εσεις τι θα προτείνατε? Και ας πούμε και για συγκεκριμένα χαρτιά. Πχ μια που μουρχεται στο μυαλο τωρα ειναι η siemens, οχι επειδή ειναι τεράστια, αλλά επειδή εξαγόρασε το biotech της μπαγιερν
4. Με τι χαρακτηριστικά διαλέγετε εταιρίες για επένδυση. Προσωπικά εκτός από τα θεμελιώδη της κοιτάζω πολυ και το μανατζμεντ μιας εταιρίας. Εσείς κε Δάντη?

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Ιούλ 07, 2011 1:08 am 
Χωρίς σύνδεση

Καλός ο ΓΑΠ. Συμφωνώ. Θα έχουμε το καλύτερο ακίνητο. Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τί θα το κάνουμε.

Με συγχωρείς αλλά μου ακούγεται λίγο παραπανίσια η φράση έχουμε το καλύτερο φιλέτο. Γιατί αν το φιλέτο αυτό δεν παράγει τότε και που το έχεις είναι δώρον άδωρον. Ή το πουλάς και τα τρως ή τ νοικιάζεις και τα επενδύεις. Και όταν λέμε επενδύεις δε μιλάμε για μπουζούκια, μερσεντές και κουνελάκια. Αν βγούμε από το ευρώ με αυτή την παραγωγικότητα ποιός θα μας δώσει τα υλικά για να υλοποιήσουμε το σχέδιο; Με ποιόν ακριβώς τρόπο θα αγοράσουμε όσα μας χρειάζονται; Με δάνειο από τη Ρωσία την Κίνα και τις Αραβικές χώρες; Και αυτοί δε θα μας ζητήσουν κομμάτι από το φιλέτο; Δε νομίζω.

Διαφωνώ κάθετα με την επιστροφή στη δραχμή. Και το πρόβλημα δεν είναι πώς και που μας θέλουν. Αυτοί μπορεί να θέλουν και τον Θεό αυτοπροσώπως. Το θέμα είναι εμείς τί κάνουμε. Το είπα άλλες 3-4 φορές. Λείπει η πολιτική από τη χώρα μας. Και όλα όσα γίνονται, γίνονται στην τύχη και εντός Ελλάδας αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Ανοίξαν τις άδειες των ταξί και όλα τα πρόβατα τώρα θέλουν να γίνουν ταξιτζήδες. Σαν το χρηματηστήριο του 99 ένα πράμα.

Κι αυτοί οι "κυβερνήτες"(λέμε και κάτι αστεία :lol: :lol: :lol: ) δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Αντί να κάνουν ένα σχέδιο, ένα άνοιγμα, μία πολιτική πράξη, συγκεντρωμένη, να σοκάρει και να ανοίξει όλους τους δρόμους προς όλους, να δώσει κάθε ευκαιρία στον κάθε άνθρωπο να δημιουργήσει, τους έχουνε κάνει πρόβατα και τους στέλνουν τις απελευθερώσεις με δόσεις.(όπως ο Θεοδόσης ;) ). Εδώ θέλει επένδυση. Επένδυση, επένδυση, επένδυση. Δεν μπορεί να έχεις επί δεκαετίες κλειστά τα επαγγέλματα, γραφειοκρατία απροσπέλαστη και διαφθορά σε τέτοιο επίπεδο και μόλις είσαι στο φουλ της κρίσης που σε έχουν αναγκάσει να πουλήσεις εσύ να κάνεις το φαστ τρακ. Δηλαδή το κάνεις για τον αγοραστή; Πλάκα μας κάνουνε μωρέ;

Δεν ξέρω εσείς αλλά εγώ είμαι εξοργισμένος με τη λογική που χρησιμοποιείται. Όχι μεμονωμένα για το γεγονός ότι θα χάσουμε το φιλέτο και άλλα διάφορα, αλλά για το γεγονός ότι ο μαλ... ο ΓΑΠ, αποδεδειγμένα, πιστεύει αυτό που είπε περί ακαμάτηδων Ελλήνων. Και μας έχει για μλκς εμάς. Λες και δεν μπορούμε εμείς να επενδύσουμε. Μην πάρετε λέει τα λεφτά από τις τράπεζες γιατί θα καταστραφούμε. Που πα ρε καραμήτρο; Δηλαδή από πότε αν επενδύσουμε τα στάσιμα λεφτά και τα κάνουμε παραγωγή καταστρεφόμαστε; Από πότε καταστρέφει η παραγωγή; Ρε πάτε καλά;

Το ευρώ είναι το βασικό όπλο που έχουμε. Αλλά κατά τη γνώμη μου πρέπει να είναι και το τελευταίο ως προς τη χρήση του. Είναι κάτι σαν την ατομική βόμβα. Το πετάμε όταν δούμε ότι χάσαμε τον πόλεμο και τους παίρνουμε όλους μαζί μας. Αλλά ο καιρός ακόμη δεν ήρθε. Και δε νομίζω να είναι τόσο χαζοί που να τον αφήσουν να έρθει. Ανησυχώ βέβαια λίγο για τη χαζομάρα του Γιωργάκη που μπορεί να φορτωθεί τα ομόλογά μας στο μεταξύ και μετά αντί για όπλο μας, θα γίνει αγχόνη μας αλλά κι αυτό θα το αντιμετώπισουμε.

Και ναι κύριε Δάντη. Εμείς οι Έλληνες, είμαστε καλύτεροι. Η Ελλάδα έιναι πολύ καλύτερη από όλους όσους με γλαφυρότητα περιγράφετε αλλά και πολύ καλύτερη από πολλούς λαούς. Επιτέλους να καταλάβουμε ότι ο Έλληνας δουλεύει για να ζει και ξέρει από καλοπέραση, δε ζει για να δουλεύει χωρίς καλοπέραση. Βέβαια τώρα τελευταία είχαμε παραπομακρυνθεί από τα δύο πρώτα και το ρίξαμε λίγο παραπάνω στην καλοπέραση αλλά κι αυτό το διορθώνουμε. Εμείς ξέρουμε να δουλεύουμε.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Ιούλ 07, 2011 6:42 am 
Χωρίς σύνδεση

Δάντης έγραψε:
τα μοτό που ακούω τα τελευταια χρόνια "εχω παιδια και για τα παιδια μου θα εκανα τα πάντα ή θα σκοτωνα" ειναι τραγικό...ολοι ειχαν , εχουν και θα εχουν παιδια..και κανενος τα παιδια δεν ειναι καλύτερα απο του άλλου..τωρα ανησυχουν για το μέλλον? θυμαμαι εναν γειτονα στις φωτιές της Αθήνας που μου έκανε φασαρία γιατι γαυγιζαν τα σκυλιά μου και οι κόρες του δεν μπορουσαν να κοιμηθούν και κακώς δεν βάζουν στην περιοχή περισσότερα στρέμματα στο σχέδιο για να ..κτισει (ο λεβέντης)..και φευγοντας μου ειπε" δεν παν να καουν ολα, τι με νοιάζει εμένα..τα κοριτσια μου ναναι καλα..." (ε, τωρα ηρθε η τροίκα και θα περάσουν ΟΛΟΙ καλα )και υπάρχουν πολλοί τετοιοι..εχετε δει μητέρα οδηγό την ωρα που παει να παρει τα παιδια της απο το σχολείο..οδηγει παρανοικα και δεν την νοιάζει αν προκαλέσει ατυχημακαι καποιο άλλο παιδι χτυπήσει ή κατι άλλο..οι φιγούρες αυτές ειναι τραγικές και σίγουρα θα παρουν πολλά μαθήματα..παραξενο μεν αλλα η πλειοψηφία αυτων που το λέει εχει..προοδευτικές απόψεις..οι οποίες προφανώς ισχύουν για τους άλλους αλλά οχι για ότι ειναι δικό τους..

ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ...εγω εχω τον επανιελα μου στο μπαλκονι και τα σεττερ σε κτημα φιλου μου , χαιρομαι που εισαι κυνοφιλος Πανο κι ετσι εξηγειται η κοινη θεωρηση πολλων πραγματων :)

@LESTAT
Υπολογισα στο παραδειγμα μου μοχλευση Χ10 ...

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Ιούλ 07, 2011 9:38 am 
Χωρίς σύνδεση

Υποτίθεται ότι θα μας ρίξουν στην δραχμή αν κάνουμε στάση πληρωμών ή κούρεμα, με ποιον μηχανισμό δεν ξέρω .
Η ελληνική γη είναι πολύ πλούσια σε αγροτική παραγωγή και σε ορυκτό πλούτο, μετά θα κάνουμε και τα μπάνια μας, καλύτερα χωρίς ξένους . Θα ζήσουμε και με δραχμές ...

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Ιούλ 07, 2011 10:20 am 
Χωρίς σύνδεση

Παράθεση:
Και ναι κύριε Δάντη. Εμείς οι Έλληνες, είμαστε καλύτεροι. Η Ελλάδα έιναι πολύ καλύτερη από όλους όσους με γλαφυρότητα περιγράφετε αλλά και πολύ καλύτερη από πολλούς λαούς. Επιτέλους να καταλάβουμε ότι ο Έλληνας δουλεύει για να ζει και ξέρει από καλοπέραση, δε ζει για να δουλεύει χωρίς καλοπέραση. Βέβαια τώρα τελευταία είχαμε παραπομακρυνθεί από τα δύο πρώτα και το ρίξαμε λίγο παραπάνω στην καλοπέραση αλλά κι αυτό το διορθώνουμε. Εμείς ξέρουμε να δουλεύουμε.

Φιλε Φουφουτος ΑΥΤΗ η ΚΑΡΑΜΕΛΑ εκτιμώ ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να τελειώσει. Θα σε πληροφορήσω μάλιστα ότι είμαστε μία από τις χειρότερες χώρες στην ποιότητα ζωής. Σίγουρα και συ θα έχεις ζήσει ή ταξιδέψει εξωτερικό. Τους έχεις δει να περνάνε άσχημα? Προσωπικά μια χαρά περνούσα και πέρασα τόσο σε Γερμανία, Αγγλία, Φινλανδία Αυστρία και Ρουμανία που έμεινα (με μεγαλύτερο καιρό στην Γερμανία).
Τελειώναμε 3 το μεσημέρι την δουλεια (3 ΚΥΡΙΟΙ ΟΧΙ 7 ή 8 που τελειώνουμε ΕΔΩ) και μετά ήμασταν στα πάρκα, ή σε ρεματιές ή σε μπυραρίες ή σε μπαράκια, σαββατοκύριακα στις γειτονικές χώρες, για διήμερα φεστιβάλ μοτσαρτ ή τυρολέζικα/ βαυαρικά πανηγύρια, ολος ο κοσμος μια παρέα να πίνει να τραγουδάει. Με φαηγτά και ποτά πάμφτηνα κατασκευασμένα απο μικρές φάρμες (στην ελλάδα θα τα βάφτιζαν...βιολογικά) Ακριβώς όπως στα λέω.

Παράθεση:
Δεν ξέρω εσείς αλλά εγώ είμαι εξοργισμένος με τη λογική που χρησιμοποιείται. Όχι μεμονωμένα για το γεγονός ότι θα χάσουμε το φιλέτο και άλλα διάφορα, αλλά για το γεγονός ότι ο μαλ... ο ΓΑΠ, αποδεδειγμένα, πιστεύει αυτό που είπε περί ακαμάτηδων Ελλήνων. Και μας έχει για μλκς εμάς. Λες και δεν μπορούμε εμείς να επενδύσουμε. Μην πάρετε λέει τα λεφτά από τις τράπεζες γιατί θα καταστραφούμε. Που πα ρε καραμήτρο; Δηλαδή από πότε αν επενδύσουμε τα στάσιμα λεφτά και τα κάνουμε παραγωγή καταστρεφόμαστε; Από πότε καταστρέφει η παραγωγή; Ρε πάτε καλά;

Συμφωνώ 100%! Επίσης ο μυθος του τεμπέλη Ιδιωτικου Υπαλλήλου έλληνα θα πρέπει να τελειώσει και αυτός! Ο Έλληνας ιδιωτικος υπάλληλος είναι ο ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ σε ολη την ευρώπη. Χωρίς κανέναν δικαίωμα, μόνο σκύβει το κεφάλι μπας και κρατήσει τη δουλειά του.
Ολος ο κοσμος δεν περιστρέφεται γύρω απ την ελλάδα, η ελλάδα δε στους περισσότερους ευρωπαίους δεν ξέρουν που πέφτει...

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Ιούλ 07, 2011 12:43 pm 
Χωρίς σύνδεση

Πώς σχολιάζετε την αύξηση του βασικού επιτοκίου στο 1,5% από την ΕΚΤ ;
Πώς σχολιάζετε την δήλωση Νταλάρα "Η επιλεκτική χρεοκοπία δεν είναι ο,τι χειρότερο" ; Αν πηγαίναμε εκεί μήπως η υποχρεωτική ενίσχυση των τραπεζών μας πάει ένα βήμα πιο κοντά στην ανάπτυξη ;

Κορυφή
 Προφίλ  

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 3428 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101 ... 343  Επόμενο

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε: