Καλός ο ΓΑΠ. Συμφωνώ. Θα έχουμε το καλύτερο ακίνητο. Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τί θα το κάνουμε.
Με συγχωρείς αλλά μου ακούγεται λίγο παραπανίσια η φράση έχουμε το καλύτερο φιλέτο. Γιατί αν το φιλέτο αυτό δεν παράγει τότε και που το έχεις είναι δώρον άδωρον. Ή το πουλάς και τα τρως ή τ νοικιάζεις και τα επενδύεις. Και όταν λέμε επενδύεις δε μιλάμε για μπουζούκια, μερσεντές και κουνελάκια. Αν βγούμε από το ευρώ με αυτή την παραγωγικότητα ποιός θα μας δώσει τα υλικά για να υλοποιήσουμε το σχέδιο; Με ποιόν ακριβώς τρόπο θα αγοράσουμε όσα μας χρειάζονται; Με δάνειο από τη Ρωσία την Κίνα και τις Αραβικές χώρες; Και αυτοί δε θα μας ζητήσουν κομμάτι από το φιλέτο; Δε νομίζω.
Διαφωνώ κάθετα με την επιστροφή στη δραχμή. Και το πρόβλημα δεν είναι πώς και που μας θέλουν. Αυτοί μπορεί να θέλουν και τον Θεό αυτοπροσώπως. Το θέμα είναι εμείς τί κάνουμε. Το είπα άλλες 3-4 φορές. Λείπει η πολιτική από τη χώρα μας. Και όλα όσα γίνονται, γίνονται στην τύχη και εντός Ελλάδας αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Ανοίξαν τις άδειες των ταξί και όλα τα πρόβατα τώρα θέλουν να γίνουν ταξιτζήδες. Σαν το χρηματηστήριο του 99 ένα πράμα.
Κι αυτοί οι "κυβερνήτες"(λέμε και κάτι αστεία

) δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Αντί να κάνουν ένα σχέδιο, ένα άνοιγμα, μία πολιτική πράξη, συγκεντρωμένη, να σοκάρει και να ανοίξει όλους τους δρόμους προς όλους, να δώσει κάθε ευκαιρία στον κάθε άνθρωπο να δημιουργήσει, τους έχουνε κάνει πρόβατα και τους στέλνουν τις απελευθερώσεις με δόσεις.(όπως ο Θεοδόσης

). Εδώ θέλει επένδυση. Επένδυση, επένδυση, επένδυση. Δεν μπορεί να έχεις επί δεκαετίες κλειστά τα επαγγέλματα, γραφειοκρατία απροσπέλαστη και διαφθορά σε τέτοιο επίπεδο και μόλις είσαι στο φουλ της κρίσης που σε έχουν αναγκάσει να πουλήσεις εσύ να κάνεις το φαστ τρακ. Δηλαδή το κάνεις για τον αγοραστή; Πλάκα μας κάνουνε μωρέ;
Δεν ξέρω εσείς αλλά εγώ είμαι εξοργισμένος με τη λογική που χρησιμοποιείται. Όχι μεμονωμένα για το γεγονός ότι θα χάσουμε το φιλέτο και άλλα διάφορα, αλλά για το γεγονός ότι ο μαλ... ο ΓΑΠ, αποδεδειγμένα, πιστεύει αυτό που είπε περί ακαμάτηδων Ελλήνων. Και μας έχει για μλκς εμάς. Λες και δεν μπορούμε εμείς να επενδύσουμε. Μην πάρετε λέει τα λεφτά από τις τράπεζες γιατί θα καταστραφούμε. Που πα ρε καραμήτρο; Δηλαδή από πότε αν επενδύσουμε τα στάσιμα λεφτά και τα κάνουμε παραγωγή καταστρεφόμαστε; Από πότε καταστρέφει η παραγωγή; Ρε πάτε καλά;
Το ευρώ είναι το βασικό όπλο που έχουμε. Αλλά κατά τη γνώμη μου πρέπει να είναι και το τελευταίο ως προς τη χρήση του. Είναι κάτι σαν την ατομική βόμβα. Το πετάμε όταν δούμε ότι χάσαμε τον πόλεμο και τους παίρνουμε όλους μαζί μας. Αλλά ο καιρός ακόμη δεν ήρθε. Και δε νομίζω να είναι τόσο χαζοί που να τον αφήσουν να έρθει. Ανησυχώ βέβαια λίγο για τη χαζομάρα του Γιωργάκη που μπορεί να φορτωθεί τα ομόλογά μας στο μεταξύ και μετά αντί για όπλο μας, θα γίνει αγχόνη μας αλλά κι αυτό θα το αντιμετώπισουμε.
Και ναι κύριε Δάντη. Εμείς οι Έλληνες, είμαστε καλύτεροι. Η Ελλάδα έιναι πολύ καλύτερη από όλους όσους με γλαφυρότητα περιγράφετε αλλά και πολύ καλύτερη από πολλούς λαούς. Επιτέλους να καταλάβουμε ότι ο Έλληνας δουλεύει για να ζει και ξέρει από καλοπέραση, δε ζει για να δουλεύει χωρίς καλοπέραση. Βέβαια τώρα τελευταία είχαμε παραπομακρυνθεί από τα δύο πρώτα και το ρίξαμε λίγο παραπάνω στην καλοπέραση αλλά κι αυτό το διορθώνουμε. Εμείς ξέρουμε να δουλεύουμε.