neoforum.gr

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 3428 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102 ... 343  Επόμενο
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Market Talk με τον Dr. Πάνο Δάντη
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Ιούλ 07, 2011 12:44 pm 
Χωρίς σύνδεση

Lestat ...

οι ώρες που αναφέρεις είναι για το βιβλίο Guinnes. Τουλάχιστον για Γερμανία, Αγγλία.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Ιούλ 07, 2011 2:52 pm 
Χωρίς σύνδεση

GAP έγραψε:
Πώς σχολιάζετε την αύξηση του βασικού επιτοκίου στο 1,5% από την ΕΚΤ ;
Πώς σχολιάζετε την δήλωση Νταλάρα "Η επιλεκτική χρεοκοπία δεν είναι ο,τι χειρότερο" ;

Οπως θα τη σχολιασουν φανταζομαι ολοι:δε μας χ... ρε νταλαρα :D :D :D (ας κανουμε λιγη πλακα , χρειαζεται)...

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Ιούλ 07, 2011 3:55 pm 
Χωρίς σύνδεση

Κυριε Δαντη καλησπερα
πλησιαζει ο καιρος για πιστωτικο η οχι γεγονος
αντε να δουμε
δεν αντεχουμε αλλο νασχολουμαστε με μαλακιες μαλακισμενςν οικων συγνωμη για τις εκφρασεις
ηθελα μια αποψη για ατε σαν trade
που θα μπαινατε?
ευχαριστω

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Ιούλ 07, 2011 4:09 pm 
Χωρίς σύνδεση

κε.Δαντη, παραμένουμε (έστω οριακά) ακόμα με σήμα long ή άλλαξαν τα πράγματα?

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Ιούλ 07, 2011 5:22 pm 
Χωρίς σύνδεση

XANODOS +1

Lestat...
Και στο εξωτερικό ζω, για λίγο ακόμη, και στη Γερμανία έχω τα πεθερικά μου. Δεν μπορείς να συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Δηλαδή οι Έλληνες ΣΚ θα πηγαίνανε πότε και που; Αλβανία, Σκόπια, Βουλγαρία; Ξέχασες ότι τα βαλκάνια άρχισαν να υπάρχουν τα τελευταία 5-8 χρόνια; Κι έπειτα όσον αφορά τις γιορτές και τα όσα άλλα και τις παρέες, εγώ προτιμώ να δουλεύω και να έχω το χρόνο να την αράξω ή να παίξω με τα παιδιά μου παρά να μπεκρουλιάσω. Ειδικά οι εργάτες στη Γερμανία είναι μπεκροκανάτες και το ξέρεις πολύ καλά, μιας και έχεις ζήσει και εκεί. Επίσης να σου θυμίσω ότι υπάρχει γενικότερα μια σεξουαλική απελευθέρωση σε εκείνες τις χώρες η οποία εκφράζεται ιδιαιτέρως και στις διακοπές των φίλων μας και πιστεύω τα ξέρεις ποιές είναι οι νοοτροπίες των άγγλων όταν έρχονται στην Ελλάδα για διακοπές. Μπεκροκανατιά και όργια εν μέση οδό. Εμένα αυτό δε μου αρέσει.Με το ζόρι μπεκρούλιακας, κερατάς δε θέλω να γίνω. Εγώ προτιμώ να διασκεδάζω αλλά ελληνικά. (Ελληνικά δεν είναι τουρκομπαρόκ και μπουζούκια στην προκειμένη περίπτωση).

[offtopic]Και έχω γυναίκα ψυχολόγο και τρώω τηγανιά κάθε φορά που λέω ότι εμείς στην Ελλάδα δεν έχουμε ανάγκη από ψυχολόγους. Έχουμε φίλους :lol: :lol: :lol: [/offtopic]

Και μην το λες καραμέλα αγαπητέ μου. Δεν είναι καθόλου καραμέλα. Καραμέλα είναι όταν βλέπουμε ως καλύτερο τη φραπεδιά, το μπουζουκιστάν και το σαλμαλίκι. Εγώ μεγάλωσα κάνοντας διακοπές εποικοδομητικές, γυρνώντας την Ελλάδα στα αξιοθέατά της, πηγαίνοντας στις διάφορες γιορτές (κρασιού, πατάτας κτλ). Και μια χαρά ήμασταν. Σαφώς τα πράγματα ξέφυγαν και το τόνισα. Αλλά όχι να μας λέει η Μέρκελ ότι οι Έλληνες δεν δουλεύουνε και μόλις στριμώχνεται να μας λέει ότι αφού δουλεύουν πιο πολύ άρα δεν παράγουν. Όταν κάποια λαμόγια διέλυσαν τη δομή από τον αγροτικό μέχρι τον βιομηχανικό τομέα δε φταίμε εμείς. Όταν υπήρχε, μια χαρά περνούσαμε. Πριν 30 χρόνια τα χριστούγεννα βρισκόμασταν ολόκληρα χωριά την ημέρα των χριστουγέννων και είχαμε χρόνο να το κάνουμε. Μετά για να προλάβουμε το λαμογιλίκι και να έχουμε λεφτά για να ζήσουμε σε αυτό το χάος αναγκαστήκαμε να δουλεύουμε και την ημέρα των χριστουγέννων.

Όσο για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους κανείς δεν είπε ότι είναι τεμπέληδες. Άβουλοι είναι. Και ξέρεις πώς μπορεί να το καταλάβει κανείς; Βλέπω τις ιδιωτικές εταιρίες. Παράγουν κατά το δοκούν των χρηματοδοτήσεων. Μηδενικός έλεγχος. 500 σύμβουλοι για να βιδώσουν μια βίδα. Δεν είναι σκληρά εργαζόμενοι. Είναι παρόντες στην εταιρία για πολλές ώρες. Αλλά δεν τους έχει δώσει κανείς το κίνητρο να δημιουργήσουν. Έτσι γίνεται και οι εταιρίες στο τέλος παίρνουν τις χρηματοδοτήσεις για να σωθούν και να μην κλείσουν και να μην έχει το κράτος περισσότερους άνεργους. Διαφωνείς; Ποιός δεν πληρώνει το ΙΚΑ και το ΤΕΒΕ; Οι δημόσιοι υπάλληλοι; Μην μπαίνεις στη λογική του εμφύλιου πολέμου μεταξύ εργαζόμενων. Μπες στη λογική του όλοι είμαστε εργαζόμενοι και χωρίς ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ κίνητρο δεν παίζει να παράγουμε πραγματικά. Στο φωτοτυπικό και στην καφετιέρα θα τη βγάλουμε.

Έτσι όπως τα κάνουν οι διάφορες κυβερνήσεις, πατώντας σε μοντέλα τα οποία είναι ξεπερασμένα και προσπαθώντας να τα πλασάρουν ως καινούρια μέσα από την "Δημοκρατία" θα φτάσουμε στο σημείο ο κόσμος να οργανωθεί από μόνος του. Κοίτα τί γίνεται στο Σύνταγμα. Ολόκληρη πολιτεία έχει στηθεί. Φαντάζεσαι οι "αγανακτισμένοι" να γίνουν 6-7 μύρια; Φαντάζεσαι το Σύνταγμα να γίνει μοντέλο κοινωνίας; Ή πιστεύεις ότι είμαστε μακριά από τέτοιες λογικές και νοοτροπίες; Έχεις δει τί γίνεται με τους προπηλακισμούς βουλευτών; Ίσως κάποια στιγμή θα πρέπει να αρχίζουμε να παίρνουμε σοβαρότερα την κατάσταση. Δεν είναι δυνατόν να αφήνεις ως προοπτική μέλλοντος σε έναν άνθρωπο τον εργασιακό μεσαίωνα. Είναι πεπατημένη και ο άνθρωπος αυτός θα ψάξει τη λύση αλλού από μόνος του. Ξαναλέω για το παράδειγμα της Μαριναλέντα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι. Αυτό έγινε. Είδαν τον εργασιακό μεσαίωνα και αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Και εκείνο ήτανε εγγεγραμμένο σε μικρή περιοχή. Όταν εμπλέκεται ολόκληρο κράτος, ολόκληρη ήπειρος, μισός και παραπάνω πλανήτης, έχουμε σοβαρό πρόβλημα. Έτσι ξεκινάνε οι αιματηρές επαναστάσεις. Αν θυμάμαι καλά από την ιστορία. Δεν ξέρω εσύ, αλλά εγώ δεν έχω καμία όρεξη να ζήσω τον ιστορικό κύκλο πολέμων και καθεστώτων. Δε μπορεί οι άνθρωποι να πληρώνουν την στύση του κάθε επίδοξου πολιτικού και δήθεν εθνάρχη που δεν έχει τα παπ.... να αντιμετωπίσει τις καταστάσεις.

Και για να τελειώνω την εγκυκλοπαίδεια, έχω το σούπερ νέο για όποιον δεν το διάβασε, έτσι για να αποδείξω ότι το θέμα μας δεν είναι το κόστος της εργασίας αλλά τα κίνητρα από την κεντρική κυβέρνηση και η πραγματική οργάνωση άνευ λαμογίων. Δώστε βάση, ε. ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ. Οι Βούλγαροι, οι καρπουζοπαραγωγοί, πήγαν να κλείσουν τα σύνορα γιατί οι έμποροι, τους πληρώνουν το καρπούζι προς 7-8 λεπτά φέτος ενώ πέρυσι και τα τελευταία 15 χρόνια τους το πλήρωναν 15 λεπτά του ευρώ και αυτό γεννιέται από το γεγονός ότι έρχονται στην Ελλάδα και αγοράζουν τα καρπούζια προς 4-5 λεπτά το κιλό. Άρα αγαπητοί φίλοι, δεν έχουμε κίνητρο για να παράγουμε καρπουζάκι. Γιατί για να το πουλήσουμε, οι τιμές μας είναι μια χαρά ανταγωνιστικές. Τι ανταγωνιστικές, δηλαδή. Χαντακωτικές. Αλλά το κράτος σφυρίζει ανέμελα. Κοιτάει το ευρώ, τις αγορές, τον χρυσό, το ασήμι και πάνω από όλα την πολυθρόνα. Τόσο ντουγάνια, που λέτε, αδέρφια μου. Δεν μπορούν να δουν ούτε την ευκαιρία. Είμαστε περικυκλωμένοι από αυτούς που δεν έχουν την μηχανική τεχνογνωσία και αντί να τους πουλήσουμε τα πάντα, όπως άλλωστε κάνει και η Γερμανία με εμάς, εμείς κοιτάμε τα ως άνω προαναφερόμενα. Μπράβο μας. Εύγε. Άλλο πια. Με τέτοιους ηγέτες παίζει να κατακτήσουμε και το σύμπαν.

Ω: Δεν υπάρχουν λήμματα.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Ιούλ 07, 2011 5:37 pm 
Χωρίς σύνδεση

να ειμαι ειλικρινης εχω έναν προβληματισμό απο την ομιλία του τρισέ...
ενω ξεκαθαριζει οτι η ΕΚΤ δεν δεχεται DEFAULT-SELECTIVE DEFAULT-CREDIT EVENT..απο την άλλη δε ξερουμε που θα οδηγησει η κοντρα με τους οικους ανοχής (αξιολόγησης) ή αν θα συναιτιστεί η Γερμανία και αποφυγει το πιστωτικό γεγονός. Ενδεχόμενοι πυροβολισμοί με τετοιου ειδους δηλωσεις που ειναι άσφαιρες, μονον κροτο προκαλουν & απλα ανοιγουν την ορεξη των οικων για επιπλεον υποβαθμισεις δοκιμαζοντας τις αντοχες της...

ο φόβος μου είναι μην στο τελος εναι σαν "το οπλο πάνω στο τραπέζι" του ΓΑΠ...

Τελευταία επεξεργασία από stefanos1999 και Πέμ Ιούλ 07, 2011 6:05 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Ιούλ 07, 2011 6:03 pm 
Χωρίς σύνδεση

ενα εχω να πω, οτι ολα αυτα τα χρονια, εμπαινα σε μαγαζια, και απεφευγαν συστηματικα να δινουν αποδειξεις. απο το ψωμι στον φουρνο, μια τυροπιτα που λεει ο λογος. σε καφετερειες σε διακοπες το ιδιο, στα τουριστικα μερη κυριως. τους τελευταιους μηνες μια φιλη μου με συστησε στην κομμωτρια της. μου ελεγε ποσο καλη ειναι, τα χτενισματα της κρατουν κτλ. πηγαινα καθε βδομαδα, σας πληροφορω απο την κυρια αυτη, δεν πηρα ποτε αποδειξη. διαθετει ενα μεγαλο κομμωτηριο, με απιστευτη δουλεια, ποτε δεν μου εδωσε αποδειξη. ουτε για βαφη, ουτε για χτενισματα. πριν 2 βδομαδες προβληματιστηκα,και αποφασισα να μην ξαναπαω. και δεν ειμαι τυπος να παω να την καταγγειλω. αλλα αρνουμαι να δινω χρηματα σε αυτην την κυρια. υπαρχουν και αλλα κομμωτηρια. δεν το εκανε μονο σε μενα. το ειχα προσεξει. πρεπει επιτελους να αλλαξουμε νοοτροπια.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Ιούλ 07, 2011 6:12 pm 
Χωρίς σύνδεση

Οκ παιδιά δεν το συνεχίζω, προφανώς αν από ότι έγραψα καταλάβατε αυτό που μόλις διάβασα...καληνύχτα!

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Ιούλ 07, 2011 6:27 pm 
Χωρίς σύνδεση

Καλησπέρα Lestat

έχω μια απορία και επειδή είναι επί προσωπικού, απαντάς, αν θέλεις. Γιατί γύρισες στην Ελλάδα; Σε ρωτώ, επειδή έχω πείσει τις δυο κόρες μου να φύγουν από την Ελλάδα, αν και θεωρώ ότι οι κλάδοι των σπουδών τους, θα έχουν πάντα εργασία εδώ. Φοβάμια, μήπως υπερβάλω στο να φύγουν από τη χώρα.

Πάντως, επειδή έζησα για 3 χρόνια στη Γερμανία, τα πράγματα ήταν όπως ακριβώς τα περιγράφεις.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Ιούλ 07, 2011 7:18 pm 
Χωρίς σύνδεση

Και μια που το έφερε η κουβέντα. Τα βιολογικά δεν είναι Ελληνική εφεύρεση. Ελληνική εφεύρεση είναι τα φυσικά. Για όποιον ψάχνεται. Μιλάμε για παραγωγές που το μόνο που κάνει ο άνθρωπος είναι να τις φυτέψει. Άντε βαριά βαριά να δώσει και νερό σε περιόδους ξηρασίας. Τα βιολογικά είναι (και να με συγχωρούν οι φίλοι των βιολογικών) για άσχετους, αδιάβαστους, ανίδεους που έχουν την κλασσική συμπεριφορά πρόβατου. Κάντε μια έρευνα στη Λευκή Βίβλο για την Υγιεινή των τροφίμων της ΕΕ και θα καταλάβετε αρίστως τί εννοώ. Βασικά όταν μια αγελάδα που υπο φυσιολογικές συνθήκες παράγει άντε και 20-25 λίτρα γάλα με το σπρώξιμο και την γενετική επιλογή την κάνουμε να παράγει 60-70 και στην Αμερική 90 λίτρα(εκεί χρησιμοποιούν ωκυτοκίνη και SH) σημαίνει ότι αυτά που παράγουν οι φάρμες μπορεί να μην τα λένε βιολογικά αλλά οι ασθένειες πολλαπλασιάζονται. Μην πηγαίνεις μακριά. Και μην σκέφτεσαι τη συνομωσία για τον H1N1. Είναι απλή Μικροβιολογία για χαζούς. Όταν παίρνεις το ρίσκο να κάνεις παραγωγή 1.000.000 γουρούνια το χρόνο σε μια περιοχή και μόνο, στη Ρουμανία (Smithfield, USA) και ξαφνικά έχεις θανάτους που αγγίζουν το μισό της παραγωγής σου και κανείς δε σε ελέγχει γιατί τους έχει όλους καβατζωμένους, αυτά γίνονται. Επίσης όταν στο ausbach στην προοδευτική και εργατική Γερμανία, εισάγουν γάλα σε σκόνη από τη Ρουμανία και με λαμογιά το κάνουν γάλα πόσιμο και το εξάγουν στην Ιταλία, τότε αυτοί δεν είναι εργαζόμενοι που δουλεύουν και καλοπερνάν και έχουν καλά προϊόντα. Είναι εργαζόμενοι στο σύστημα των απατεώνων που σε κάνουν να πίνεις και να τρως τα "βιολογικά" και μετά τρέχουν σαν τον χαζό να βρουν γιατί αρρώστησες. Και φυσικά οι φαρμακοβιομηχανίες δεν είναι χαζές. Φράγκο μυρίζει, τ αρπάζουν. Έτσι που τα λες. Η ηθική είναι πιο Ελληνική από όσο νομίζεις. Και η καλοπέραση δεν είναι μόνο μάσα, χάψα, παρέα, διασκέδαση και Μότσαρτ. Η ποιότητα ζωής είναι και να μην πρέπει να τρέχεις στον γαστρεντερολόγο κάθε φορά που πίνεις ένα ποτήρι γάλα ή που τρως μια πανσέτα.

Κορυφή
 Προφίλ  

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 3428 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102 ... 343  Επόμενο

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε: