ΕΠΙΣΟΔΕΙΟ 4ο
βαγγλαν 6/7/2010 14:55(6) Θα πω και κάτι άλλο για να κλείσω, τουλάχιστον από τη μεριά μου, το θέμα των παραγώγων. Σημειώνω και πάλι ότι δεν έχω παίξει ποτέ ως τώρα ΣΜΕ, ούτε long ούτε short!
Αν ζητάτε τη γνώμη μου, ναι κι εγώ δεν συμφωνώ με τα παράγωγα. Ή μάλλον θα πρότεινα κάτι άλλο, πιο ωραίο: να μπορεί να παίξει στα παράγωγα, μόνο όποιος έχει μετοχές ανάλογες. Για να αποδεικνύει το λόγο που δημιουργήθηκαν, την αντιστάθμιση τοου κινδύνου...
Ηθικά δεν μου αρέσει το παράγωγο...
Επί του πρακτέου, πολλές φορές κόντεψα να χάσω χρήματα εξαιτίας των παραγώγων, λίγες φορές το πετύχανε κάποιοι και μου πήρανε τα πανέμορφα λεφτάκια μου...
Σημειώνω όμως σε όλους σας, κι όποιος τo αρνηθεί είναι μέγας ψεύτης:
Ρίξτε μια ματιά στο γράφημα εικοσαετίας του γενικού δείκτη και πείτε μου, λαμβάνοντας υπόψιν ότι τα παράγωγα μπήκαν το 1999 στη ζωή μας:
-Τέτοιες μεγάλες διακυμάνσεις είχατε δει πριν το 1999; ΟΧΙΙΙΙΙΙ!
Τι να το κάνω λοιπόν, να μην έχω παράγωγα και να κινούμαι σε μια αγορά που περισσότερο μοιάζει με κηδεία, παρά με ζωντανή αγορά;
Τέλος, όποιος θέλει ηρεμία, καλύτερα να τα κλείσει σε κάνα προθεσμιακό.
Τα Χρηματιστήρια είναι για καρχαρίες, μεγαλοκαρχαρίες αλλά και για μικρά σαρκοφάγα όπως είναι τα πιράνχα και τα κατιρού...
Έτσι είναι το σύστημα διαμορφωμένο, και έτσι θα παίξουμε...
ELEVATOR [Μόνιμο ban] 30/7/2010 21:09 Βαγγλαν νομιζω οτι σε παλιοτερο σου Post ειχες πει οτι δεν ασχολεισαι με παραγωγα,ετσι δεν ειναι??? Έγινε επεξεργασία στο μήνυμα στις 30/7/2010 9:09 μμ Αξιολογήστε το μήνυμα: Δεν έχει αξιολογηθεί
βαγγλαν 30/7/2010 21:15 Ναι δεν είχα ασχοληθεί. Όντως.
Τώρα άνοιξα λογαριασμό. Συγκεκριμένα χτες με πήραν τηλέφωνο από τη Χρηματιστηριακή να με ειδοποιήσουν ότι όλα είναι εντάξει.
Δεν θα ενεργοποιήσω τίποτα ακόμα. Είμαι ακόμα νήπιο στα derivatives. Ίσως κάνω καμμία δοκιμαστική εντολή να δω τι γίνεται.
Διαθέτω 5 χιλιάρικα για να μάθω τα κόλπα. Σαν δίδακτρα ας πούμε. Θα παίξω 10 φορές από 500 ευρώ. Τι στο διάολο; Θα χάνω συνέχεια; Κάποια στιγμή θα μάθω.
βαγγλαν 16/8/2010 13:53(3) Μπα κι εγώ ερασιτέχνης είμαι.
Υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν γνωρίζω. Δεν ξέρω π.χ. να παίζω παράγωγα προιόντα, σε πολλά πιάνω τον εαυτό μου αδιάβαστο, και σίγουρα δεν ξέρω το βραχυπρόθεσμο παιχνίδι. Των ημερών και ωρών.
Οι κινήσεις μου μέχρι τώρα είναι πάντα μεσοπρόθεσμες. Από ένα μήνα μέχρι οκτώ το πολύ. Μια φορά μόνο έμεινα μέσα ένα χρόνο και για αυτό δεν είμαι σίγουρος. Είναι πολύ παλιά και πρέπει να κοιτάξω το αρχείο μου.
Προσπαθώ όμως να μαθαίνω συνεχώς, και πιστεύω ότι μέχρι τώρα τα έχω πάει καλά. Κι όσο περνάει ο καιρός λιγοστεύω τα λάθη μου.
βαγγλαν 5/10/2010 16:29(2)
Dell
μήπως κάνεις εσύ κάποιο λάθος;
Αυτό που λες πρώτη φορά το ακούω...
Δεν έχει λογική, όσο μεγαλώνει η τιμή να στενεύεις το στοπ λος.
Ενδεχόμενα η τεχνική του παραβολικού SAR να κάνει κάτι τέτοιο, αλλά είναι άλλης φιλοσοφίας, δεν είναι στοπ λος.
Τεχνικά είναι τελείως άτοπο αυτό που λες.
Να έχω 8% στοπ λος στην αρχή και 3% στην κορύφωση.
Σε ποια βιβλιογραφία το έχεις δει;
POKER
ευχαριστούμε για την επίθεση, αλλά σε όλα αυτά που γράφω δεν παίρνω τίποτα πίσω!
Όσο με βολεύει κάτι τεχνικά το υποστηρίζω. Όταν δω ότι δεν μου βγαίνει δεν θα κάτσω να σκάσω κιόλας. Θα πουλήσω.
Τώρα εσύ τι ζόρι τραβάς μαζί μου, δεν έχω καταλάβει.
Μάλλον θέλεις να με διώξεις από δω αλλά δεν θα σου κάνω τη χάρη!!
Έχω τα μέσα!!!! Έγινε επεξεργασία στο μήνυμα στις 5/10/2010 4:33 μμ Αξιολογήστε το μήνυμα: 2 ψήφοι
P
Αξιολογήστε το μήνυμα: Δεν έχει αξιολογηθεί
sunnyjohn1009 5/10/2010 16:37 βρε σταματηστε.. και εχω εχω τα εξω μου! ασε που παιρνω και οσα δανεια θελω για την ΕΤΕ! χαχαχα Αξιολογήστε το μήνυμα: Δεν έχει αξιολογηθεί
xristos 666 5/10/2010 16:37(2) αριστοτεχνικο το τοπιο
ο οτε και η τραπεζες, ταχα μου, ανεβαινουν για να βοηθησουν
ενω οπαπ και 3ε που εχουν απαλαγει απο αλογομυγες
πεφτουν για να βοηθησουν Αξιολογήστε το μήνυμα: 2 ψήφοι
Dell 5/10/2010 16:39(3) βαγγλαν..
ασχολησου εσυ με την .."βιβλιογραφια"
και ασε εμενα στην ..πραξη..
να σε καλα και καλα κερδη Αξιολογήστε το μήνυμα: 3 ψήφοι ΓΙΑ ΣΟΥ ΜΕΓΑΛΕ ΣΟΡΤΗ (ΟΤΑΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΤΕΛ)
ΝΑ ΚΑΙ Η ΕΤΕ
Αξιολογήστε το μήνυμα: βαγγλαν 1/8/2010 22:32(2) Να πω κι εγώ μια παρόλα.
Δουλεύω ένα τεχνικό σύστημα, το οποίο ως στιγμής έχει 45% επιτυχία στις προβλέψεις του, ελπίδα κέρδους ικανοποιητική, περίπου 76% ανά κερδοφόρα πράξη, και χρονικά μου επαληθεύεται από το 2003 και πιο πριν με backtesting, από το 1997. Σχέση whipsaws με επιτυχημένες πράξεις 55% με 45% Το σύστημα στην αρχική του μορφή δούλεψε καλύτερα τα χρόνια 1987 με 1995. Από το 1995 προσπαθώ να το βελτιώνω συνεχώς. Το σύστημα προβλέπει τα εξής για τη μετοχή της Εθνικής.
Ύστερα από το υψηλό του 11,95 ήρθε η αδύναμη θετική συνεδρίαση της Πέμπτης, η οποία δεν κατάφερε ούτε μία στιγμή να ξεπεράσει το ψηλό 11,95 και μικρό σχετικά όγκο συναλλαγών και μετά ακολούθησε η διόρθωση της Παρασκευής.
Τη Δευτέρα λοιπόν θα κινηθούμε είτε ανοδικά, με προσπάθεια να ξεπεράσουμε για δεύτερη φορά τα 11,95, είτε πτωτικά. Στο ανοδικό σενάριο επόμενη κορυφή είναι τα 12,16. Μετά πιστεύω ότι αν ξεπεράσει ένα στενό κανάλι μεταξύ 12,16 και 12,25 με όγκους, ο δρόμος είναι ανοιχτός και δεν ξέρω που μπορεί να μας οδηγήσει. Πιθανότητες να κινηθεί ανοδικά αύριο δίνω ένα 30%
Στο πτωτικό σενάριο, δίνω και τις περισσότερες πιθανότητες 70%, με την έννοια ότι δεν πιστεύω ακόμη ότι έχει ολοκληρωθεί η διόρθωση. Κατά βάση είμαι αγορασμένος. Πιστεύω δηλαδή ότι έχουμε κι άλλη άνοδο.
Βέβαια εδώ υπάρχει και κάτι άλλο που πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη και είναι ένας πολύ δυνατός εξωγενής παράγοντας. Η απαγόρευση του short selling. Αυτό κάνει τα πράγματα πολύ ρευστά, κατά την ταπεινή μου άποψη. Όπως απεδείχθη, και το είχα επισημάνει αρκετά νωρίς, η απαγόρευση του short selling αργά η γρήγορα γυρίζει την αγορά θετική. Στην περίπτωσή μας χρειάστηκε λίγο παραπάνω, λόγω την ήδη ανοιχτών θέσεων που πεισματικά δεν έκλειναν.
Τι θέλω να πω με την παραπομπή αυτή; Ότι δεν θα εκπλαγώ αν αύριο η αγορά ανοίξει έντονα ανοδικά, παρόλο που έχω δώσει πολύ μικρές πιθανότητες. Η επήρεια της απαγόρευσης θα είναι πολύ δυνατή και οι αγορές δεν γουστάρουν την στασιμότητα. Θέλουν μεγάλες ανόδους και επίσης μεγάλες πτώσεις για να κερδίζουν είτε στα λονγκ είτε στα σορτ.
Στο τεχνικό κομμάτι τώρα. Τα τεχνικά σημεία αντίστασης είναι 6 κατά την γνώμη μου.
1. Το 11,35 που διεσπάσθη σχετικά εύκολα την Παρασκευή και απειλήθηκε ενδοσυνεδριακά να διασπαστεί ανοδικά μόνο μία φορά, κι αυτή αδύναμα. 2. Το επόμενο σημείο που πρέπει να εστιάσουμε είναι το 11,18 σημείο που έκλεισε η μετοχή την Παρασκευή (11,19) Εδώ είναι η δεύτερη αντίσταση η οποία η μετοχή στάθηκε επάξια κρατώντας Θερμοπύλες. 3. Τρίτο σημείο είναι το 10,98. Αν διασπαστεί καθοδικά κι αυτό, αλλάζει όλο το οικοδόμημα και αναθεωρούμε τις μετρήσεις.
4. Τέταρτο σημείο είναι το 10,74. Το βλέπω δύσκολο να μείνει εκεί, αν και όχι απίθανο. 5. Πέμπτο σημείο είναι το 10,44. Ισχυρό σημείο αντίστασης. Οι περισσότερες πιθανότητες που δίνω είναι εκεί. 6. Τα 10 ευρώ ακριβώς. Χλωμό το βλέπω. Έχει όμως πιθανότητες. Έστω μικρές.
Οι τρεις πρώτες περιπτώσεις που είπα εντάσσονται σε μια δέσμη, οι άλλες τρεις σε άλλη δέσμη. Δεν έχω ξεκαθαρίσει ακόμη που βρισκόμαστε, λόγω του υπερβολικού Momentum που διαπιστώνω στις μετοχές γενικώς. Μου είναι λίγο ανώμαλα αυτά και για να είμαι ειλικρινής δεν θυμάμαι ανάλογη κίνηση παρά μόνο αμυδρά την περίοδο 1996, που ανέβαινε ο δείκτης με πολύ μικρές διορθώσεις.... Δεν είμαι σίγουρος, θα πρέπει να κοιτάξω επισταμένα τα αρχεία μου και θα επανέλθω.
Επειδή για τους περισσότερους είναι λίγο νεφελώδη αυτά που λέω.
Είμαι μέσα στην Εθνική με 75% του κεφαλαίου προς επένδυση, ξεκινώντας αγορές από τα 9,40 και σταδιακά έχω ολοκληρώσει στα 11 με μέσο όρο κτήσης τα 10.60.
Δεν σκοπεύω να βάλω άλλα χρήματα προς το παρόν. Ίσως αν επιβεβαιωθεί η διόρθωση που επιθυμώ στα 10,44, τότε σε θετική αντιστροφή της μετοχής με όγκους και άνοδο άνω του 2%, θα βάλω κι άλλα χρήματα μέσα. Δεν έχει αξιολογηθεί
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
|